Jump to content

Bilžu izlašu veidošana Windows PC


yukki
 Share

Recommended Posts

Radās jautājums par ērtu veidu, kā veidot bilžu izlases datorā.

 

Dots: bilžu arhīvs katalogos pa mēnešiem, pasākumiem, etc.

Vēlme: ērti un ātri caurskatīt visas (~5000 gab) bildes un izveidot folderi, piemēram,  2016.gada izlase (ar max 50 bildēm).

 

Pašreiz izmantotais veids: ņem pa katalogam bildes, caurskata ar windows standarta preview, atceras vai uzreiz cntrCopy dažas bildītes un Paste jaunajā folderī "Izlase". Gadās, ka iezīmētās bildītes tad neatzīmējas, nodrublējas, pazūt atzīme un jāsāk meklēt, kuras bija tās labās no jauna. Diezgan laikietilpīgi un neērti. Iedomājos, ka iespējams ir kāds softs, kur caurskatot var atzīmēt (copy, mark, favorite etc) un pēc tam kā batch failu apstrādi vai savādāk visas pārkopēt uz jauno izlases folderi. Ir idejas vai pieredze no fotogrāfiem, kam šī darbība varētu būt ierasta lieta?

Link to comment
Share on other sites

Nokopē visu izlasi, atver kopiju, ej cauri tāpat kā iepriekš un atstāj tikai tās, kas patīk (pārejās dzēs ārā).

Link to comment
Share on other sites

Nu, pamēģini Picasa. Tieši izlašu veidošanai un secību salikšanai man šis labi patīk. Tur visa tava kolekcija būs vienā gabalā skrullējama cauri, kas vispār ir ērti. Varēsi no jebkura punkta bildi pārkopēt uz jaunizveidotu izlases albumu. Citām lietām man ļoti labi noder un tiek lietots Xnview. 

Link to comment
Share on other sites

Abi risinājumi būs jāpamēģina, bet nebija ienācis prātā tas vienkāršais "copy visu, delete 99,9% un izlase gatava" variantiņš, labs!

Link to comment
Share on other sites

Pamēģini faststone programmu. Tur skaties bildes, un, kad kāda patīk, nospied divreiz 1 burtu, laikam cc, un tas aizkopē to bildi uz iepriekšnorādīto folderi. Vēl acdsee pilnā versijā varēja piešķirt ar vienu ciparu raitingu, pēc tam nofiltrē visas reitingotās un copy, kur vajag.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...