Jump to content

Golfiņa skaņas uzlabošana


Guest
 Share

Recommended Posts

Ir Golf Plus 2005, oriģinālais radio (RCD300), oriģinālās tumbas. Skaņa īstenībā salīdzinoši ar citu automašīnu stock audio sistēmām jau tagad ir ļoti kvalitatīva, tāpēc pēc tumbu maiņas nepieciešamība nekādā gadījumā nebūs, bet gribu citu radio (ar AUX un USB), iespējams 1DIN, iespējams 2DIN ar visu touchscreenu un navigāciju (ķīnieši visādus variantus piedāvā, bet kā tiem ar skaņas kvalitāti)? Mūziku man patīk klausīties skaļi, uz doto brīdī jūtami pietrūkst bass - vai nu ne pietiekami skaļi un kvalitatīvs, vai nu skaļi un jāgriež nost, lai nesāktos kropļojumi, bet nekādas baudas tad vairs nav. Tātad, nepieciešams subwooferis, un tur sākas problēma, ka neko īsti no tā nesaprotu - vajadzīgs vēl pastiprinātājs, kas vēl? Uz kādu budžetu jārēķinās, lai nebūtu overkill, bet arī lai nebūtu lauku variants, kur būtu nekvalitatīvs "bums bums" un tas arī viss?

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

skalji un kvalitativi nebus lets prieks, nu uz paris simtiem vismaz jarekina, masinas nopakosana ar skanas izolaciju, normala magnetola, kurai var saregulet low un high pass filtrus, litija akumulatori, generators, originalais nepavilks, ciparu - analogais parveidotajs, pastiprinatajs skalruniem, pastiprinatajs sabvuferim, kaste, filtri. verts to ir darit, ja neplano tuvakos gadus 5 pardot autinju

Link to comment
Share on other sites

Imbaworld

Pavisam nesen savai astrai to darīju. Vibro izolācija bagāžniekam, aizmugurē grīdai, priekšējās durvis, aizmugurē sienas + bagāžnieka skaņas izolācija, aizmugurē sienas, grīda. Visas tumbas jaunas, jauni vadi, viss pārborēts, pārlīmēts.  Aptv 300 eur. 

 

Es jau vairs nerunāju par izdevumiem, kas pēkšni var parādīties  to visu darot :D

 

 

Būtu bijis siltāks laiks arī priekšā grīdu vajadzētu pārpakot, subi mazo gribētos, pastūzi. Paldies dievam maģis ir.  Tas noteikti vel paņems savus 300eur.

 

 

Reiķini pats. 

 

Tas ir darot visu pats. Ja vel jāmaksā kādam...

Labots - Imbaworld
Link to comment
Share on other sites

Varbūt vienkārši sākt ar magnetolas nomaiņu? Pameklēju internetā, cilvēki saka, ka pēc labas aftermarket magnetolas ielikšanas skaņas kvalitāte uzlabojas diezgan jūtami.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Autiņā, bums bums vienmēr tāds arī būs. Kvalitatīvāks vai mazāk kvalitatīvs, tas no iepriekšējas pieredzes katram. Ar laiku sapratīsi. Nekādas jēgas no tā nav.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Autiņā, bums bums vienmēr tāds arī būs.

Nepiekritīšu

 

 

litija akumulatori, generators,

Nez vai šis būs tas gadījums, un arī, tas nepieciešams tika ļoti retos gadījumos.

 

 

 

stock audio sistēmām jau tagad ir ļoti kvalitatīva, tāpēc pēc tumbu maiņas nepieciešamība nekādā gadījumā nebūs,

Njā, veicās cilvēkiem, ka tik pieticīgi

 

Maģis - Pioneer MVH-X580BT vai ALPINE UTE-92BT . Abi ap 120EUR, abi praktiski ar vienādām iespējām, uz izaugsmi. Neiedziļinoties detaļās, ņem kurš no tiem labāk patīk. ķīnietim var būt tā problēma, ka jauda būz mazāka kā tam esošajam, un vispār kvalitāte kā tāda, nebūs laba. Ja budžets galīgi spiedošs, ņem kādu, kam jau ir vismaz kādi HPF un LPF filtri, un arī vēlams BT.

Maģim tad pirmais darbs, ieslēgt HPF uz kādi 50Hz ar 12dB/okt. Un tad jau tos oriģinālos skaļruņus nepārslogosi ar basiem, kam tie īsti nav paredzēti. Ja paņemsi kādu no tiem diviem, tad salikt laika kavējumus, ieregulēt feideri riktīgi uz priekšu.

Nākamais solis, iepirkt pavasarī, kad paliek silts (ja nu vienīgi pieejam silta garāža), vibroizolāciju un nopakot vismaz priekšējās durvis (pēc kā basiņš pat varētu uzlaboties), ja ir vēlme, laiks, līdzekļi - griestus un grīdu.

 

Pēc tam var piemeklēt kādu monobloku (1kanāla past.) subim (sākot no kādi 100EUR) un pašu sabvūfera skaļruni (no kādi 60EUR), uztaisīt tam korektu kastīti. Vajadzēs vadus. Šeit izklausās, ka pietiktu ar kādu gatavo komplektu, kur būs jau arī klemmes un viss kas cits, kas izmaksās ap 40EUR.

 

Tad kad, sapratīsi, ka pārējie skaļruņi jau tam netiek līdzi ar maģa iebūvēto pastiprinātāju, tad var domāt tālāk tālāk, citādi dzīvo laimīgs :D

 

Ja nu negribas krāmēties ar pastūžiem, budžets ierobežots un tml. Praktiski viesiem Pioneer maģiem aizmugurējos kanālus var palaist tīrā subja režīmā. Šadā gadījumā uztaisa kārtīgu plauktu, no kāda vismaz 18mm saplākšņa, ieliek tājā tā saucamās elipses, un darbina tīrā subja režīmā. Ja nu gribās kādā brīdī kaut ko skaļāk, ieslēdz tās pilnā joslā. Labāk jau gan šādā gadījumā piemeklēt kādus atsevišķus, vismaz 20cm diametra basa skaļruņus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tikai skaties, lai tā skaņa paliek auto iekšpusē. Citādi tev ir jāpērk publiskā izpildījuma licence.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

taustiijis neesmu, bet viedoklis ir :)

 

kjiinieshu superbriinumiem nav maniitas iespeejas piesleegt otru fm antenu,

peec forumos lasiitaa, vieniigaa fm uztveereeja juutiiba ir gana knapa,

iespeejams tamdeelj, ka pamattirgus ir ASV un tur raida tuch niknaak.

 

navigaacija zem priekshpanelja liimenja arii nebuus veiksmiigs risinaajums,

uz paaraak ilgu briidi jaanoveersh skats no celja.

karshu atjaunojumus un galameerkjus ir pulku eertaak "maajaas" zem WiFi paarklaajuma sarikteet uz telefona.

 

peec auto nopakoshanas arii iebuuveetais radio skanees labaak, pie Bluetooth un citiem labumiem gan netix.

rekomendeeju Incar.Lv

Link to comment
Share on other sites

Jā, šeit pareizais risinājums būtu adapteris ar aux kur kaut telefonu pieslēgt. Būs viss ko sirds kāro, arī laba navigācija. 

 

Tālāk durvju pakošana, normālas tumbiņas priekšējās durvīs. 

Link to comment
Share on other sites

Rīcības plāns skaidrs - AUX adapteris vai jauna magnetola esošās vietā uz šo brīdī, pavasarī jāskatās tālāk, jo siltas garāžas nav un esot ārā šobrīd nebūtu prāta darbs pakot un vadus vilkt. Paldies par atbildēm. :)


Problēma gan ir ar magnetolu dizainu - visas pa lielam pārāk pokemoniski manai gaumei izskatās, vienīgais acīm patīkamais LV internetveikalu piedāvājumā bija viens Pioneer modelis pa gandrīz tūkstoti. :D

 

http://www.ebay.com/itm/VW-Autoradio-RCN210-mit-CAN-Kabel-BLUETOOTH-CD-USB-AUX-SD-GOLF-CADDY-POLO-PASSAT-/222302954773?hash=item33c249e515:g:90UAAOSwal5YGq-Z

 

Joprojām nevaru nomierināties ar domu paņemt šo, internets saka, ka esot ok. Ar touchscreenu izdomāju neņemt, jo, nu, priekš kam to īstenībā vajag.

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Var jau riskēt un ņemt to no ebay, tik žēl, ka nav lineārās izejas, ja nu vienīgi tās ir uz ISO C. Principā ar to tu iegūsti tikai USB portu, lin. ieeju un SD karti. 

Iespējams, ka tam CD 300 pat jau arī ir ieejas caur elementāru spraudni, un tad jau var laist mūziku no telefona.

Tavam varētu derēt šis

http://www.aux.lv/lv/vw/2078-usb-sd-aux-volkswagen-ii.html

kas ir tik nedaudz dārgāk kā tas maģis no ebay.

Gan jau ebay arī šādi adapteri ir, pat vēl lētāk. Un būs tad oriģinālais maģis un visa funkcionalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

litija akumulatori

https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_iron_phosphate_battery#Advantages_and_disadvantages

Because of the nominal 3.2V output, four cells can be placed in series for a nominal voltage of 12.8 V. This comes close to the nominal voltage of six-cell lead-acid batteries. And, along with the good safety characteristics of LFP batteries, this makes LFP a good potential replacement for lead-acid batteries in many applications such as automotive and solar applications, provided the charging systems are adapted not to damage the LFP cells through excessive charging voltages, temperature-based voltage compensation, equalisation attempts or continuous trickle charging. The LFP cells must be at least balanced initially before the pack is assembled and a protection system also needs to be implemented to ensure no cell can be discharged below a voltage of 2.5 V or severe damage will occur in most instances.

Akumulatora tipu nevar tā vienkārši nomainīt tikai tādēļ, ka spriegums kādiem pseidoinženieriem liekas "tāds pats".

 

 

 

generators, originalais nepavilks

Pameklēju.. tiem auto populārākie ir 140 A ģeneratori. Ko tāds nepavilks? Tos divus papildus pastūžus skaļruņiem un subim sistēmā, kuru cilvēks raksturo ar "lai nebūtu overkill"?

 

 

 

ciparu - analogais parveidotajs

Priekš kā? Automagnetolai viss jau ir iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Es sev stock maģim pieliku changer obmanku un uztaisīju AUX no changer ieejas un slēdzu klāt telefonu. Tie ebay verķi ar usb un SD nekam neder, jo tu jau neredzi ne failu, ne mapi, neko. Tik tupi spaidi next next neko neredzot. Protams ja ir pāris desmiti faili un tikai viena mape, tad vēl lietojami.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Negribas cept jaunu topiku, tāpēc iespamošu tepat.
Mašīna pēc būtības līdzīga, Passat B5 1997.gada, vajag 1din maģi,kas spētu iekustināt oriģinālo skaņas sistēmu. Budžets jaunam nu tā ap 50-60 EUR, lietotam ap 40 EUR. Ko varat ieteikt(varbūt piedāvāt?)? Prasības:Radio, USB un AUX. Citas fiškas galīgi nav vajadzīgas.

Šķiet, ka ir oriģinālie štekeri(http://assets.suredone.com/1517/media-photos/cp039010-radio-wiring-plugs-pigtail-vw-passat-98-05-b5-b55-jetta-golf-mk4-genuine-2.jpg), kādas pārejas vēl ir nepieciešamas?

Labots - Kazarms
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mašīna pēc būtības līdzīga, Passat B5 1997.gada, vajag 1din maģi,kas spētu iekustināt oriģinālo skaņas sistēmu. Budžets jaunam nu tā ap 50-60 EUR, lietotam ap 40 EUR. Ko varat ieteikt(varbūt piedāvāt?)? Prasības:Radio, USB un AUX. Citas fiškas galīgi nav vajadzīgas.
 

 

pioneer mvh180ui

https://www.salidzini.lv/search.php?q=mvh+180ui

 

ir lietosana sitads magis ari uz b5 passata, skan tiesam labi, usb visus ko meginaju lasa bez problemam (64 gb ar muziku flac formata),tikai jabut formata fat32 fleshinam. atri lasa, netupii

+ ir 2 pari line out izeju, ja kadreiz gribas uzlabot sistemu noderes

 

a un starpcitu, ja maini no originala magisa, tad vajadzes ari antenas adapteri kam var pieslegt barosanu 12v, savadak radzinu slikti kers, jo originalai antenai pastiprinatajs ir iebuvets apaksa pie pamatnes un barosanu sanem caur antenas vadu, originalais magis mak to padot, bet neoriginalajiem visiem vajag adapter, izskatas sadi

h12040VW54-fp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Autiņam iepriekš iekšā bija kkāds aftermarket maģis ar displeju.Nopirku bez maģa, jo iepriekšējam īpašniekam tas bija pārāk mīļš. Tā kā pačekošu vai antenas adapteris ir vēl palicis vai nav vairāk.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mopsi  (aļa celtnieks), teorētiski - jā. Praktiski - kā paveiksies!

 

ps, Jautājums nafig jaunus profilus visu laiku jātaisa?

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais, ar ko varētu būt problēmas, ka būs kaut kur jāpārvieno barošona, lai nezustu iestatījumi, kad izslēdz auto. Bet var būt arī viss kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vienkārši sākt ar magnetolas nomaiņu?

Pēc manas pieredzes (iekš diviem autiņiem - Volvo un SAAB), tikai galvas (abos gadījumos vidēja gala Pionieris) nomaiņa skaņu ļoti jūtami uzlaboja. Nemaz nerunājot par tādiem sīkumiem  kā mp3 no USB un BT brīvroku sistēmas.

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

es ar uzskatu, ka labākpiemest tos 50 EUR ja maina stock maģi un ,  tikt pie normāla BT, hands free , spotify etc....

Link to comment
Share on other sites

Taisnība, kopš aktīvi lietoju spotify, arī USB fleškas izlase netiek atjaunota...

Link to comment
Share on other sites

Kādā veidā? Vai tad tam maģim var datu simkarti var ielikt? Jo bija iespaids, ka vajag vai nu būt savienotam ar internetu, lai tur klausītos, vai arī ja ir Premium, tad tāpat vajag kaut kur lejupielādēt un glabāt. Kā tas bez telefona strādā, iebūvētā atmiņa vai kas?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...