Jump to content

Vai filtrējat ūdeni,To vārot?


Payne
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Līdz šim visu laiku filtrēju ūdeni,priekš kafijas automātiem,tējkannām utt.. Izmantojot Brita ūdens filtrus...

 

Bet šajos gadījumos ūdens tiek uzvārīts un lielākā daļa mikrobu tiek iznīcināti, 

Ko sakāt,vai ir vispār jēga filtrēt ūdeni,ja tas tāpat tiks uzvārīts?

Link to comment
Share on other sites

Vārīšana nogalina mikrobus, bet nekādi nenovāc piemaisījumus.

 

Bet! Pilsētās parasti ūdensvada ūdens ir labas kvalitātes un neko filtrēt nevajag!

Ja tomēr ūdens ir slikts, vajag reversās osmozes filtru, nevis tās marketelogu izdomātās parodijas.

Link to comment
Share on other sites

Neko nefiltrēju, nenovāru. Dzeru no akas.

Ar to gribēju teikt, ka viss atkarīgs, kur dzīvo un kāds ūdens. Kad savulaik grozījos pa Rīgu, to suslu vispār iedzert nevarēju ne vārītu, ne nevārītu. Zobus tīrot likās, ka no hlora tie vispār sadalīsies un izbirs. Baktērijas ir mazākais ļaunums. Ķīmiskais sastāvs gan.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Zobus tīrot likās, ka no hlora tie vispār sadalīsies un izbirs.

 

nevajadzēja smelt ūdeni no baseina. Rīgas ūdensvadā hlorē ūdeni ne biežāk kā reizi gadā vai divos un tad arī tikai uz dažām dienām.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ko sakāt,vai ir vispār jēga filtrēt ūdeni,ja tas tāpat tiks uzvārīts?

Vismaz mums ar filtrētu krāna ūdeni tējkana aizkaļķojas pēc ilgāka laika nekā, izmantojot nefiltrētu ūdeni.

Link to comment
Share on other sites

reversās osmozes filtru

Šo gan dzert nevajadzētu.

 

Ja runā par pilsētām - vai Latvijā kaut kur vēl ir negaršīgs krāna ūdens? Hloru ūdens dezinficēšanai sen jau vairs nelieto! A tas, ka apkaļkojas kafijas kanna - ik pa laikam uzvāra citronskābi, vai ar etiķi un problēma atrisinās...

Labots - rubb
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Es lietoju Brita krūzi - gfiltrēju ūdeni, gan vienkārši dzeršanai, gan vārīšnai, gan arī kafijas aparātā...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja runā par pilsētām - vai Latvijā kaut kur vēl ir negaršīgs krāna ūdens?

 

Jelgavā noteikti ir sliktāks ūdens kā Rīgā, vārot krīt ārā kaut kādas baltas nogulsnes, un Gulbenē pirms gadiem 7 - 8 no krāna vispār tecēja pilnīga "padomju smaka" ...

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

kaļķains un dzelžains ūdens nāk par sliktu tikai un vienīgi sadzīves tehnikai. Cilvēkam nāk tik par labu (saprāta robežās, protams, nav runa par tādu, kuram cauri neredz).

Reversās osmozes ūdeni ilgstoši dzert noteikti nevajadzētu - izskalos minerālsāļus no organdisma. Un tādēļ tos osmozes tirgotājus vajag sūtīt uz balta poda - iespēja sačakarēt veselību, par to maksājot naudu.

Visumā Rīgā ūdensvada kvalitāte ir diezgan laba (vidēji). Protams, kādā tālā kaktā var būt arī kādi ekstrēmi. Labajā krastā nāk pārsvarā no Zaķumuižas, kreisajā (ja pareizi atceros) no Daugavas, tas tiek attīrīts nevis hlorējot, bet ozonējot.

Ko nevajadzētu - dzert bez vārīšanas ūdeni ar bakteriālu / bioloģisku piesārņojumu, tādu kas sastāvējies, vai garās trubās stāvējis.

Brita filtri teorētiski ir o.k - parasta aktīvā ogle. Vienīgais, kas man nav skaidrs - cik ilgi tas darbojas un kāda ir efektivitāte uz beigām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kad savulaik grozījos pa Rīgu, to suslu vispār iedzert nevarēju

 

Tas bija ~20 gadi atpakaļ. Atceros cik ķīpenes kojās bija pretīgs ūdens. 

 

Baltās nogulsnes - kaļķis- veselībai pilnīgi nekaitīgs un pat uzlabo garšu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

izskalos minerālsāļus no organdisma

 

kauli sabruks?

cik bieži dienā skaties renTV?

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

e = d, vispār jau tā ir taisnība. Nav tā, ka kauli sabruks, bet ilgstoši to lietojot tok neuzņemsi daudz ko kas organismam nāk tikai no dzeramā ūdens piemaisījumiem.

Kaut gan zinu - par šo lietu pat zinātnieki strīdās :) Apgāzēju apgalvojums - visām minerālvielām jānāk no pārtikas. Tā ka svarīgi ir arī ko ēd...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Reversās osmozes ūdeni ilgstoši dzert noteikti nevajadzētu - izskalos minerālsāļus no organdisma

 

Muļķības! Šim apgalvojumam nav neviena zinātniska pierādījuma! Bez tam gandrīz visiem reversās osmozes filtriem ir minelarizatora kartridžs, kurš pievieno sāļus lai uzlabotu ūdens garšu. Bez tam es nu jau 4 gadus dzeru ūdeni no RO filtra, jo no urbuma man ir negaršīgs un netīrs ūdens ar organikas piemaisījumiem. Un kā redzams dzīvs vēl joprojām. :D

Runājot par kartridžu filtriem, no lielā vairuma jēga minimāla vai nav vispār. Vēl vairāk, pēc dažiem filtriem ūdens paliek pat netīrāks - ūdenī nonāk filtra daļiņas.Bija pētījums- ūdeni analizēja laboratorijā.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 

 

minelarizatora kartridžs

Tātad tas nav tīrs RO ūdens :)

Link to comment
Share on other sites

Ja kas, jūrnieki jau ntos gadus dzer RO ūdeni - šos filtrus lieto lai no sāļā jūras ūdens iegūtu dzeramo. RO filtrs sanāk lētāk, kā vizināt dzeramo ūdeni. Un nekādas problēmas nav novērotas! 

Link to comment
Share on other sites

Pie mums Cēsīs nefiltrē (har, har).

 

Kā dzeramo ūdeni izmantojam tikai un vienīgi avota ūdeni. Kaļķojās traģiski (smilšakmens, odnako), tiek glabāts plastmasas kannās (kas neesot labi).

Bet filtrēts nekas netiek. Citu manāmu nosēdumu nevaid.

 

Iespējams, visas manas psihozes un citas kaites izskaidrojamas tieši ar šiem abiem faktiem. Jā, vot!

 

Vai arī...

 

 

?

Labots - Crow
Link to comment
Share on other sites

 

 

vispār jau tā ir taisnība.

 

 

zinu - par šo lietu pat zinātnieki strīdās

 

nu tad kā īsti ir ?

Link to comment
Share on other sites

Nepiekasies :D Zinātnieki strīdās - pagūglē, atradīsi, ka zinātnieki pierāda abas hipotēzes. Tā ka mums par šo gudri spriest tā kā nebūtu loģiski, ja jau pat zinātnieki par šo strīdās. Vismaz es neesmu spečuks šajā jomā. Tāpēc labāk rīkojos tā, lai lieki neriskēju dēļ nepārbaudītām teorijām - tas ir RO ūdeni nelietoju.

Link to comment
Share on other sites

Pagūglēju. Nav zinātnisku pierādījumu. Ir pilns ar pseidozinātniska stila lapām "Galīgā patiesība par ....". Ir viens raksts WHO lapā, uz kuru daudzi atsaucas. Bet tas raksts ir kraps, tas nav zinātnisks raksts un nesatur faktiski nevienu normālu referenci. Ar normālu tiek saprasta tāda, kas atbilst zinātniskas peer reviewed publikācijas statusam un kur pētījums būtu bijis tieši par šo tēmu, nevis fakti izvilkti no citas tēmas.

Link to comment
Share on other sites

Tie kas dzer akas/avota ūdeni parasti arī zaru baktērijas ierauj :> Mūsu pusē pašvaldība reizi gadā paņem populārāko avota ūdeņu paraugus un vienmēr ir mikroboloģiskais piesārņojumus. Ja taisās uz Indiju braukt, tad vajadzētu pastiprināti norūdīšanās nolūkiem lietot šādu ūdeni.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lietoju avota ūdeni jau cik gadus no Skrundas raj. avota. Nekad nav bijušas problēmas ar baktērijām vai ko citu.

Ja nesanāk uzpildīt, lietoju Mangaļu sarkano 5l bačoku. Salīdzinājumā ar pārējiem bachokiem, kas pildīti visticamāk no krāna ar/bez filtru, šams ir tīri lietojams.

Un vispār nav ko lietot netīru ūdeni, jādzer alus! 

Link to comment
Share on other sites

Ar baktērijām un visādiem citiem mikroorganismiem ir tāda interesanta lieta, ka jo sterilākā vidē dzīvo, kur ar tiem nesaskarās, jo mazāka ir organisma "labo baktēriju" un imūnsistēmas spēja tos nokaut, kad tāda saskare neizbēgami notiek.

Neapšaubāmi visam ir robeža, un tā līnija starp avota ūdens dzeršanu un ļaušanu suņiem "savus traukus mazgāt" būtu jāpazīst, par Āfrikas bushmeat problēmu nemaz nerunājot. Enīvej, domājams, ka zināt, cik ar visu to baktēriju slaktēšanu mēs veikur esam diezgan lielā irsā aizgājuši?

Link to comment
Share on other sites

jo mazāka ir organisma "labo baktēriju" un imūnsistēmas spēja tos nokaut,

mhm, ļoti labi ja esot spalīši, imunsistēma nepārtraukti cīnās un līdz ar to augstāka noturība organismam kopumā. Varbūt kāds var padalīties kurā smilšu kastē jāiet smilts ēst.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

RedzamaisVards

 

 

reversās osmozes filtru

reversās osmozes filtrs destilē ūdeni, tādu uzturā nav vēlams lietot


 

 

Kad savulaik grozījos pa Rīgu, to suslu vispār iedzert nevarēju ne vārītu, ne nevārītu.

tā būs bijusi cita Rīga, tā daļa Rīgas vai kas cits, jo tajā Rīgā, kur es dzīvoju, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens.


 

 

minelarizatora kartridžs

tā jau cita ģēla

Link to comment
Share on other sites

Jo sterilākā vidē dzīvo, jo lielāka ir iespēja atraut ko jaunu un nepatīkamu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

mhm, ļoti labi ja esot spalīši, imunsistēma nepārtraukti cīnās un līdz ar to augstāka noturība organismam kopumā. Varbūt kāds var padalīties kurā smilšu kastē jāiet smilts ēst.

A davai nedramatizē nafig?

Link to comment
Share on other sites

Varu iedomāties kā šams dzīvo - ar gumijas cimdiem ēd, un dzer no plastmasas glāzēm (vai svaigi dezinficētām, un vēl smaržojošām pēc hlora) ...

Mazgājoties izlieto vienu dušas želejas burku ...

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Cilvēks, kā jebkura dzīvības forma uz Zemes, pielāgojas vietējiem apstākļiem - ūdens daudzu gadsimtu garumā Latvijā no akām, avotiem ir mineralizēts, strauji mainīt vidi ir nevēlams, tie zinātnieki, kas hipotezē par tīra ūdens veselīgumu, ir filtru ražotāju apmaksāti pēc noklusējuma.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vispār ir svarīgi, kas tā ir par aku un kas tas par avotu. Pie Tukuma arī bariem tusējas pie avota, kas atrodas blakus attīrīšanas iekārtām. Arī akas pie kūtīm būs pilnas ar nevēlamiem mikrobiem, ja virca plūst kur pagadās.  Man mājās ir 2 filtri - 50mkm uz māju un ogles filtrs uz ūdens krānu, kas nodrošina to, lai noņem smaku un aizvāc smiltis, kas varētu nākt no spices. Kaut kad nesu ūdeni uz pārbaudēm - tik vien kā mangāna (purvu blakusprodukts) līmenis pārsniedz normas vairākas reizes, bet tas netraucē to lietot uzturā. 

 

 

Mūsu pusē pašvaldība reizi gadā paņem populārāko avota ūdeņu paraugus un vienmēr ir mikroboloģiskais piesārņojumus.
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

VebKamera, 01 Nov 2016 - 17:03, teica: Reversās osmozes ūdeni ilgstoši dzert noteikti nevajadzētu - izskalos minerālsāļus no organdisma Muļķības! Šim apgalvojumam nav neviena zinātniska pierādījuma!

 

....jālasa zinātniskā literatūra :D -> H2O bez sāļiem un minerālvielām ilgstoša ietekme uz veselību...

 

Esmu nedēļu.. divas dzēris tikai tīru H2O bez piemaisījumiem (+pārtika bez sāļiem)-> organisms atūdeņojas, izskalojas sāļi un minerālvielas, sākas mikrokrampji rokas pirksti kājas, pazūd spēks un izturība, samazinās garīgās spējas, assinspiediena svārstības, reiboņi....

Link to comment
Share on other sites

Gunxx, droši zini, ka dēļ ūdens sastāva? Simptomi velk uz othodņaku...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Gunxx, droši zini, ka dēļ ūdens sastāva? Simptomi velk uz othodņaku...

 

.. suška pirms mačiem...  Nelietoju grādīgos vairāk pār pāris kausiem užavnieka mēnesī... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

suška pirms mačiem

 

cilvēkam ar ievērojami paaugstinatu fizisko slodzi ir pavisam citas prasības pret uzturā esošām vielām. Un to tagad pasniegt kā pamatojumu šim faktam ir galīgi greizi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Varu iedomāties kā šams dzīvo
Ja par mani - istabu tīru šķipeli,mazgājos tikai uz jauno gadu, nagi melni, ābolus ēdu noslaukot netīrās biksēs :> Sākam dzīvot kā indieši irst uz ielas, kura ietekt tuvējā upē, turpat mazgāt sīkos utt. droši demogrāfijā ar  pie vainas, ka mēs pārāk tīrīgi.

 

 

 

Esmu nedēļu... divas dzēris tikai tīru H2O bez piemaisījumiem (+pārtika bez sāļiem)
Davai nākamreiz atkārto ēdot normālu pārtiku.
Link to comment
Share on other sites

 

 

.. suška pirms mačiem

 

Katrs var beigt veselību kā labāk patīk!

Bet tāpēc jau ūdeni nevajag vainot!

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tādas bailes no ūdenī esošajiem sāļiem, minerāliem un citiem piejaukumiem? Desas un citus produktus ar konservantiem, stabilizētājiem, antidoksantiem u.c ēdam ar gardu muti. Nav dzirdēts, ka dzelzs, kaļķis ko ļaunu darītu mūsu veselībai. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...