Jump to content

PS4 HDR 4K TV


Andzzeys
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Man ir tāda nesaprotama lieta, proti, ir PS4 konsole, kura ar jauno firmvāri atbalsta arī HDR funkciju (tumšākās krāsas tumšākas, gaišākās ir gaišākas bla bla), ir arī LED 4K televizors, kas atbalsta HDR funkciju. Viss it kā skaisti un labi, BET pašā TV ir šie dažādie skatīšanās režīmi (eko, sports, gaming, hdr, expert, live), kas it kā ir nošķirti viens no otra. Grūti izskaidrot, bet, ja HDR ir kā atsevišķš skatīšanās režīms, secinu, ka citos režīmos HDR vispār nedarbojas. Es, protams, varu izvēlēties HDR režīmu uz TV, bet pieņemu, ka tad input lag's būs lielāks kā Gaming modē.

 

Tad kā man izmantot šīs HDR nosacītās priekšrocības? Šajā gadījumā pietiks ar to, ka PS4 šis režīms ir ieslēgts un TV jau saņems uzlabotu signālu, jeb man tomēr jāspēlē tad ir uz TV speciālajā HDR režīmā + uz PS4 tam jābūt aktivizētam?

Link to comment
Share on other sites

Visas tevis minētās TV un arī PS4 funkcijas ir tikai attēla sačakarēšanai, ne uzlabošanai, bet ja ļoti gribas - nu paslēdz tos režīmus un izvēlies, kurš labāk patīk, kur problēma?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas tiešām ir kārtejais bildes ulučšizaizers, bet ražotājiem tak kautkā pircēju prātus jāapjāj. Uz TV lai redzētu HDR ir jāpadod jau speciāli apstrādāts signāls. Cik saprotu, tādam signālam ir mazāks bitraits, tātad vairāk sakompresēts. Attiecīgi HDR televizors to ''atspiež'' un tikai. Kautkas līdzīgs Dolby kompresoram vecajos lenšu magnetafonos. Var jau būt, es to HDR būtību līdz galam neizprotu, bet tiklīdz runa iet par jebkuru bildes ''uzlabotāju'' tā man zosāda uzmetas. Bildi nevajag uzlabot, vajag vienkārši rādīt labu bildi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vai ta ps4 (ne pro) dzelža līmenī atbalsta HDR un vai ir jau izlaistas/pačotas spēles ar HDR atbalstu? Slinkums man pašam infu netā meklēt.

 

Upd. palasot  Playstation   ,secinu, ka vajadzīgs premium HDMI  kabelis :shok: , kāda HDR spēle (būs pēc 10.11.16) vai HDR filma/video (Netflix) , kabelis iesprausts TV hdmi portā, kurš uztur HDR (instrukcija LG https://www.youtube.com/watch?v=lVnnoqNkqxw) .

Labots - Jainit
Link to comment
Share on other sites

Nu vispār HDR gan foto, gan video gadījumā netiek veidots no vienas bildes (ja nu vienīgi no RAW ko jēdzīgu var, to iepriekš sadalot), bet TV un spēles gadījumā  - nu no sūda šokolādi neuztaisīsi.  Tas būtu apmēram tas pats, kas cerēt no vidējas SD filmas iegūt superīgu FullHD vai 4K, vai no švaka mp3 - izcilu studijas kvalitātes skaņu.

https://www.cnet.com/news/what-is-hdr-for-tvs-and-why-should-you-care/

Link to comment
Share on other sites

Protams, protams, pēc šīs loģikas mums joprojām vajadzētu sēdēt pie stereo skaņas un full hd izšķirtspējas.

Par daudz ko,kKas laiku atpakaļ likās kā jauns ievedums tikai, lai vairāk kaut ko patērētājiem iesmērētu, tagad ir kā pašsaprotama lieta attēla un kvalitāšu uzlabošanai.

Nav ko te gudri *irst tikai tāpēc, ka baigi gribās... jeb tāpēc, ka kāds kuram ir kaut kas nedaudz advencētāks, savādā skaudībā jānoliek! :)

Un vispār, kas tā par aprobežotu signāla digitālas uzlabošanas nolikšanu? Ja man uz jauna LED TV netflixa video rāda fantastiski, tad sanāk, ka arī uz veca kineskopa tas būs? Tehnoloģijas mainās, attēls un skaņa tiek digitāli uzlabota un pielāgota plaši izmantotai tehnikai un tas viss galu galā tiek darīts ar zināmu mērķi, uzlabot lietotāja pieredzi. Arī 4k upskeils nekad nebūs 4K attēls, taču zināmas korekcijas tā virzienā tas rada. 

 

Nemaz i nedomāju, ka HDR ir kāds brīnumlīdzeklis, bet pieņemu, ka pie laba avota (blurejs, 4k strīms) tas tiešām spēj uzlabot attēla kvalitāti led ekrānos, kuri kā zināms, ir tālu savās kvalitātēs no oled matricām.

 

Tas, vai tiešām vecais PS4 var attēlu uzlabot, izmantojot HDR, neesmu drošs, bet tāds firmvāres apdeits ir iznācis un menu kā atsevišķa fīča parādās. Pie tam, cits jautājums ir, vai vecās spēles tam ir paredzētas, jo, ja nemaldos, Sony, runajot par PS4 Pro, uzsvēra, ka HDR darbosies tikai tām spēlēm, kurās izdevēji šo opciju būs iestrādājuši, tas nozīmē, ka  līdz šim iznākušajām spēlēm tas nemaz nestrādātu. Te gan paliek atkal jautājums par TV - pat, ja PS4 sign\alu neizdod ar HDR, tad pašā TV esošā HDR fīča kaut ko tur vispār var labot? Ar to gribu teikt, ka man ir diezgan neskaidri, kā tas HDR darbojas - tas ir pašas ierīces (ps4 un tv), kurās jābūt tādai algoritma šifrēšanas opcijai, jeb tam pie tam jābūt iestrādātai arī, šajā gadījumā, pašā spēlē???


Un tas ir kā bottom line no tā paša cnet

 

Most experts I've spoken to, on both the content side and the TV side, are excited about HDR and WCG. 4K itself didn't have anyone in those camps that excited. The common refrain was "More pixels are cool, but better pixels would be amazing."

Though breathlessly claimed as the next-generation TV evolution, 4K was anything but. Now, with HDR and WCG, we're looking at the promised evolution, and it should be a brighter and more colorful one.

Tur beigās neviens taču nesaka, ka tas ir pilnīgs bull*its, jeb man tiešām ir tik slikti ar angļu valodu?

Link to comment
Share on other sites

HDR darbosies tikai tām spēlēm, kurās izdevēji šo opciju būs iestrādājuši, tas nozīmē, ka  līdz šim iznākušajām spēlēm tas nemaz nestrādātu.

Manuprāt, te arī ir atbilde. 

Link to comment
Share on other sites

Didzi,  varbūt nesaproti gan, HDR nav nekāds uzlabotājus, bet tāpat kā bildēm, viss tiek parādīts plašākā krāsu gammā un ar daudz lielāku kontrastu un tam vajag gan 10 bitu paneļi, gan arī attiecīgu materiālu... Protams ir kaut kādi pseudo hdr uzlabošanas režīmi, bet PlayStation 4 pro gadījumā ar attiecīgām spēlēm un Netflix ar 4khdr filmām ir cits stāsts un mans minējums, ka parastā ps4 gadījumā hdr ir paredzēts tikai video servisiem

Labots - Zin...
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas tiešām ir kārtejais bildes ulučšizaizers, bet ražotājiem tak kautkā pircēju prātus jāapjāj.
 

Tu pats dzīvē esi redzējis HDR video uz HDR televizora? Nav īsti korekti spriest par to ko nezini...

Link to comment
Share on other sites

Te jau var analoģijas vilkt ar 3D TV. "Ieslēdzam" Panorāmu 3D skatā un mielojam "dzīvē" Lauru Vondu :D Vai arī taisām stereo no viena mikrofona, vai nostiepjam šortus līdz potītēm un ejam kā ar garām biksēm..

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

@@ieleja, tu laikam neesi iebraucis HDR TV būtībā . IMHO HDR nav nekāds pēcapstrādes filtrs/efekts, kā ,teiksim, 2d satura pārveide TV uz 3d vai Motion Plus, tas drīzāk pēc būtības ir pielīdzināms melnbalts / krāsains saturs .. krāsainu  filmu skatoties uz melnbalta TV tu krāsas neredzēsi, jo m.b. TV vienkārši. tehniski nespēj attēlot ne zilu , ne sarkanu, ne zaļu pikseli. Tāpat ar HDR saturu..tas tiek filmēts ar speciālu HDR aprīkojumu, kurš filmē plašākā dinamiskajā diapazonā, kuru (to plašāko diapazonu) lai redzētu, ir nepieciešama to attēlot spējīga ierīce - HDR TV . Parastais ,ne HDR TV, tādu saturu spēs attēlot tikai savā šaurajā krāsu/izgaismojuma diapazonā, t.i. kā ne HDR saturu. Ir arī parastajiem TV attēla dinamiskā apgaismojuma filtri, kur mēģina radīt līdzīgu efektu, taču tas ir tas pats, kas, atgriežoties pie mb TV analoģijas, likt priekšā krāsainās lēcas. 

Vairāk info, ciparu un terminu ŠEIT.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

hdr-and-dolby-vision-fig6-lg.jpg

 

Varbūt šī bilde palīdzēs saprast, principā viss laukums ir tas, ko cilvēks spēj saskatīt, vidējais trīsstūris ir pāsreizējā hd signāla krāsu gamma, ārējais ir HDR. Atkārtošu vēlreiz, ir protams visādi pseudo HDR režīmi, kas mēģina tās krāsas mazliet apstrādāt, bet tā nav HDR tehnoloģijas būtība. Pa lielam, priekš vidējas mājsaimniecības, kurām ekrānu diognāle būs 43-55", HDR dos daudz lielāku labumu nekā 4k, jo atšķirība r acīmredzama no vienalga kāda attāluma un uz vienalga kādas diognāles. Protams tulīt tiks kliegts, ka Ugunsgrēks un Panorāma savādāk nerādīs, tur ir taisnība jā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Var jau būt, ka mans SyncMaster 943n monitors neatbalsta HDR, bet nekas vairāk kā nedaudz lielāks ISO neizskatās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Var jau būt, ka mans SyncMaster 943n monitors neatbalsta HDR,

 

Bingo, uzminēji, ja nav atbilstoša aparatūra, atšķirības nebūs vai HDR pat izskatīsies sliktāk....

 

 

Ieleja, kurš Tev liek virināt maku par TV, katram savs,vienam TV, citam Fotokameras, tream mobīlais telefons

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...