Jump to content

eVisitor. Kāds ir saskāries?


Kitai
 Share

Recommended Posts

Plānots brauciens pie radiem uz Ķengurzemi. Pirms laika zvanīju uz Ārlietu Ministrijas konsulāro info, šie teica, ka lv pilsoņiem ieceļojot Austrālijā līdz 3 mēn. neko nevajag, tikai vēlama veselības apdrošināšana. Tagad atklājas, ka vajag kaut kādu eVisitor lapeli aizpildīt. Tika aizpildīts, bet kādas pāris dienas nav nekādu zinu. Ja šāda papīreļa nebūs sanāk ka varēs doties atpakaļ mājās neaizejot no lidostas? :D

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Veselību, ja nemaldos var apdrošināt pie jebkura apdrošinātāja, kā ceļojumu apdrošināšanu - veselība, repatriācija, ja ne to zirnekli paķersi. Visu laiku tā esmu darījis. Polise ir vismaz 2 valodās.


Palasīju par tēmu:

 

After you lodge your application, we will let you know that we have received your information.

You can track and manage your application using ImmiAccount.

 

Link to comment
Share on other sites

Paldies, ka palasīji, tad sanāk, ka vajag tikai saņemt viņiem, vai kā?

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Man ar viņiem (eVisitor) sanāca vesela 2 mēnešu marinēšana. Pēc standarta pieprasījuma aizpildīšanas, man viņi atbildēja otrajā dienā - prasīja papildus dokumentus (izziņu no darba vietas, cik ilgi es tur strādāju un bankas konta izdruku). Pēc tam, maitas, klusēja 5 nedēļas, bet beigās tomēr iedeva entrance granted.

Bez viņu akcepta vari uz turieni nemaz nebraukt.

 

Tā gluži nav vīza klasiskā izpratnē, bet iebraukšanas (ne)atļauja. Gluži kā amerikas  ESTA. Skaitās bezvīzu režīms, bet bez 'papīra' braukt nekur nevar.

Link to comment
Share on other sites

Paskaties, kas ir ar potēm! Pa tiešo lidojot it kā neko nevajag, bet gadās, ka lidojot caur trešo valsti, var prasīt!

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Un kādi varianti šos pakustināt, ja šie tā marinē?
Manuprāt variantu nav. Ja kādu atradīsi, tad noteikti padalies.

Viņu noteiktoajos laikos (no vienas dienas līdz viena mēnesim) atbildi (pozitīvu vai arī negatīvu) gan jau saņemsi. Neesmu vēl dzirdējis gadījumu, kad kādam process paliktu 'gaisā karājoties'.

 

https://www.border.gov.au/about/access-accountability/service-standards/visitor-visa-processing-times

Link to comment
Share on other sites

Man evisitor arī prasīja izziņu no darba (atvaļinājums, algas apmērs utt), bankas konta izdruku, nedaudz vairāk infu par plānoto maršrutu. Kopā tas aizņēma kādas 3-4 nedēļas - pirmajā nedēļā pēc pietiekuma atbildēja, ka vajag papildus info un vēl pēc 2 nedēļām apstiprināja. Cik dzirdēts, tad tas esot tipiski. Potes un ceļojuma apdrošināšana nevienu neinteresēja, tas gan bija pirms 2 gadiem. Iesaka gan arī to evisitor apstiprinājumu izdrukāt, ja nu nevar pārliecināties onlainā, vai tāds tiešām ir piešķirts (tjip lidsabiedrības to pārbauda pirms lido uz AUS, līdzīgi USA, varbūt gan tas ir tante teica līmenī). Pasteidzināt izskatīšanu man nebija vajadzība, tāpēc par to nemāku teikt.

 

Ja brauc ciemos pie radiem un ir 40+, tad dzirdēts, ka apstiprina tajā pirmajā nedēļā. Ja ir jaunāks, tad laikam ir risks no AUS puses, ka paliks tur, tāpēc pārliecinās par darba devēju un $$$. Un vēl esot interesanti, ja esi pašnodarbinātais :)

 

Pirms robežas (parasti iedod lidmašīnā) būs jāaizpilda iebraukšanas karte - https://www.border.gov.au/EnteringorleavingAustralia/Documents/english-ipc-sample.pdf. Labāk tur ielikt Yes, ja neesi pārliecināts kādu pārtiku ieved, jo uz robežas tāpat pāprasīs, ko esi domājis ar to YES un tad vai nu sūtīs uz pastiprinātu pārbaudi, vai arī nē. Ja atzīmēsi un pārbaudi pateiks, ka nevar vest, tad viņi vienk konfiscēs to produktu. Ja neko nenorādīsi un suns saodīs, tad sods jāmaksā.

Izbraucot arī tamlīdzīgs sūds būs jāaizpilda, es gandrīz palaidu garām vietu, kur to dala pirms robežās šķērsošanas :D

 

 

P.S. Dīvaini, ka ārlietu ministrijā neko nezināja par evisitoru. Reku viņu lapā rakstīts, ka vajag evisitor - http://www.mfa.gov.lv/konsulara-informacija/celotajiem/valstis-uz-kuram-var-doties-bez-vizas-vai-ieprieks-sanemot-iecelosanas-atlauju

Labots - Biete
Link to comment
Share on other sites

Ja brauc ciemos pie radiem un ir 40+, tad dzirdēts, ka apstiprina tajā pirmajā nedēļā. Ja ir jaunāks, tad laikam ir risks no AUS puses, ka paliks tur, tāpēc pārliecinās par darba devēju un $$$. Un vēl esot interesanti, ja esi pašnodarbinātais

 

Tur tā lieta, ka pārējiem braucējiem ir 40+, bet man 30-. 

 

 

 

Dīvaini, ka ārlietu ministrijā neko nezināja par evisitoru. Reku viņu lapā rakstīts, ka vajag evisitor

 

Vot tur tas pizģets. Kad otreiz zvanīju šiem padzirdējis šo faktu, tad konkrētais konsultants jau teica, ka vajagot. Pirmoreiz paskatījās, ka pilsoņiem ir bezvīzu režīms, tadēļ pilsoņiem nevajag neko.

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Potes tiešām jāuzzina, kādas ir nepieciešams, jo visās valstīs ar tropu laikapstākļiem kautkāda ķeza mitinās.

Cik sapratu, tajā evisit "lietotāja" kabinetā ir iespējams sekot līdzi "situācijas progresam".

Ja piereģistrējies pēc anketas aizpildīšanas un progresa nav, vari aizrakstīt šiem, lai paskatās un palīdz "savienot" to tavu kabinetu un iesniegumu.

Tā kā tā, būs interesanti. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajadzīga pote pret ķenguru kodieniem.
Varbūt, ka vajag  :) . Ar potēm ir jocīgi, kā piemērs, ja pa taisno no EU lido uz Keniju, potes neprasa, bet ja lidmašīna ielido no Tanzānijas, ir obligāti jābūt potei pret dzelteno drudzi. Ja tehnisku iemeslu dēļ Mombasa lidmašīnas nepieņem, lidmašīnas sēžās Tanzānijā, pildās un lido atpakaļ uz Mombasu, un tad ja nav potes, tavs brauciens ir pagalam.
Link to comment
Share on other sites

Potēties tok vajaag, jo zarazas, kā jau tropu valstī, tur daudz..

 

Mazliet offtopiku tak vajag...

 

Pa nakti neaizmirsti uzmanīgi ieklausīties katrā troksnītī - ja nu uz Tavu pusi čāpo agresīvi noskaņots tarantuls?! Un tie vēži, kas tur mēdz desot pa sauszemi - tie nav vēži, rukami ņetrogaķ! Es tik tā padalījos ar savu praktisko pieredzi skatoties Krokodilu Dandiju...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Nu es nekādas potes braucot uz Austrāliju netaisīju un tās nav arī obligātas. Jo nu Austrālija ir liela un dienvidos īsti nav tropisks klimats.

 

Jebkurā gadījumā tur pret katru kaitīgo kukaini nav iespējams sapotēties - galvenais ir saprast, kas tad galu galā iekoda, lai pēc tam var dabūt īsto preparātu. Ja taisās kempingot brīvā dabā, tad gan droši vien der papētīt, vai pret kaut ko nevajag sapotēties. Bet ja dzīvosies pa pilsētām un nenoies no tūristu takām, tad esot diezgan maza iespēja dabūt kādu kaiti. Bet nu liela izmēra zirnekļus redzēs diezgan bieži visur, arī pilsētās :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...