Jump to content

Lēta videokarte ar 4K@60p izeju caur HDMI


Rom
 Share

Recommended Posts

Kā lai atrod lētāko risinājumu, kas ļautu izvadīt 4K video ar kadru frekvenci 60 Hz caur HDMI? Resp. vajag videokarti, kas uztur HDMI 2.0. Uzsvēru vārdu lētāko tāpēc, ka zinu, ka, piemēram, GTX970 ar 4K viss ir kārtībā, bet man nevajag 3D karti spēlēm, bet vienkārši izvadīt 4K@60p no datora uz televizoru ar HDMI 2.0 ieeju.

 

Pagaidām lētākais risinājums, ko esmu atradis, ir izmantot Skylake iebūvēto grafiku kopā ar €20...€30 vērtu DP-HDMI pārveidotāju (Delock, Club3d,..). Saprotu, ka videokarte maksās dārgāk, taču tas būs risinājums arī vecāku platformu izmantotājiem.

Link to comment
Share on other sites

Ok, bet, ja nav paredzēts spēlēm, tad kāpēc vajag 60Hz?

Ja priekš filmām, tad ar 30Hz būs gana. Attiecīgi jebkura video karte ar display port (1.2+) + pāreja uz HDMI (1.4). Ja HDMI 1.4 izeja jau ir, tad ar to jāpietiek.

 

Ja ir plānots izmantot kā PC ekrānu, tad tie 60Hz ir nepieciešami un tad var izmantot DP 1.2 to HDMI 2.0 pārēju. Jāsadabūn tik tā pāreja un video karte, kurai ir DisplayPort.

Ņemot vērā, ka DP 1.2 versija ir jau visai pasena, tad nekādam baigajam retumam tam nevajadzētu būt - labojiet, ja kļūdos!

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Atkal panesās. Šķiet, ka uzdevu maksimāli konkrētu jautājumu, bet sākās: "vai tu to spēsi? vai tev to vajag? vai ar 30fps nepietiek? vai ar FullHD ir par maz?"

 

Piemēram, vajag skatīties 60fps 4K video. Kā to dabūt no PC uz TV caur HDMI, neskaitot variantus ar DP-HDMI pārveidotāja vai dārgas videokartes izmantošanu?

Labots - Rom
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu ar GTX950 vajadzētu pietikt visam. Nav dārgi.

Jā, un pie tādām prasībām nekas nav minēts par H265 hardware dekoderi. Tā kā vajadzētu...

Labots - Donkeyhot
Link to comment
Share on other sites

Pagaidām lētākais risinājums, ko esmu atradis, ir izmantot Skylake iebūvēto grafiku kopā ar €20...€30 vērtu DP-HDMI pārveidotāju (Delock, Club3d,..).

Pats piemini DP-HDMI pāreju un tajā pašā laikā to izslēdz kā variantu.

Tev jau ir PC vai arī tu komplektē jaunu? Ja jau ir, tad mainīt CPU un MB varētu arī nebūt lētākais variants..

 

Nākamreiz pirms pērc 4K monitoru varbūt pirms tam padomāsi, kā to darbināt.

RX-460P2SFG5 ir HDMI 2.0.

Gan jau citām RX 460 arī ir.

 

Vēl interesants raksts: http://www.tomshardware.com/news/nvidia-kepler-4k-hdmi-1.4,27117.html

Ar šo lētākais variants laikam būtu lietota GT 740.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pats piemini DP-HDMI pāreju un tajā pašā laikā to izslēdz kā variantu.

Man interesē, kā šo jautājumu atrisināt arī tiem, kam nav [iebūvētās] videokartes ar 4K 60 Hz atbalstu caur DP.

 

 

 

Tev jau ir PC vai arī tu komplektē jaunu? ... Nākamreiz pirms pērc 4K monitoru varbūt pirms tam padomāsi, kā to darbināt.

Personīgi man nav nekādu problēmu ar 4K (man pietiek ar 30 Hz, ko dod mans NUC). Rūpējos par citiem. Un nevajag man lasīt morāli -- neesmu puišelis.

 

 

 

RX-460P2SFG5 ir HDMI 2.0.

Tas jau ir kaut kas konkrēts! Paldies! Tomēr ceru, ka ir lētāks variants.

 

Tom's Hardware aprakstītā lāpīšanās ar HDMI 1.4 gan nav interesanta. Gribētos godīgu risinājumu ar HDMI 2.0.

 

Vai tiešām nav kāds Tīkla resurss (kaut veikals!) kurā varēt atlasīt videokartes pēc  HDMI 2.0 izejas esamības?

Link to comment
Share on other sites

Jā, tikko izgāju cauru GeForce kartēm un HDMi 2.0 atradu, sākot ar GTX 950. Arī H.265 dekodēšanu tā uztur.

 

AMD lapā nav tik viegli orientēties. Skatījos R5, R7 un R9 sērijas, bet skaidrībā tā arī netiku, jo parametros viennozīmīgi ne HDMI 2.0, ne 4K@60Hz. nefigurē, Bet itanium minētā RX 460 varētu būt ticams minimums (arī ar H.265 atbalstu). 

 

Vēlreiz paldies visiem, kas palīdzēja!


Klusu, kāds mērķis šī topika sakarā ir informācijai par HDMI 2.0 vēsturi?

Link to comment
Share on other sites

 

>Rom   Pie teļļuka slēgt klāt caur HDMI2.0 4k@60Hz tādam mērķim, ideāls un lēts risinājums ir https://www.salidzini.lv/search.php?q=J3710+asrock plusi-klusa sistēma,mazs enerģ. patēriņš. Jā, ir jau jaunie uz Apollo Lake http://www.asrock.com/mb/index.asp?s=Intel%20CPU tiem cenas apskaties.

Link to comment
Share on other sites

Majaslapā par to J3710M rakstīts:- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (3840x2160) @ 30Hz or 2560x1600 @ 60Hz

 un tas nozīmē ka tur nav 4K@60Hz un HDMI2.0, un neatbilst prasībām ....

Link to comment
Share on other sites

Līdz šim neesmu atradis nevienu Intel procesoru (ieskaitot Kaby Lake saimi), kurš uzturētu 4K@60Hz video izvadīšanu caur HDMI. Mātesdēļa ražotāji var nezin ko sasolīt, bet esmu skptisks, kamēr neredzu vai nu apstiprinājumu HDMI 2.0 atbalstam Intel lapā, vai arī informāciju par to, ka konkrētais dēlis to nodrošina saviem (ne procesora) līdzekļiem (DP -- HDMI 2.0 pārveidotājs, diskrētais videoadapteris utml.). Pārējais IMHO ir beletristika.

Link to comment
Share on other sites

Dils, ''cenas jau apskatījies ???... es tādu j4205 asrock nekur neatradu'' Nemeklē ss elvē vai salīdzini elvē, tur nav īstā vieta.  Intel rekomendējamā cena ir 161USD   

  Cienītais, sistēmplates ar Onboard CPU jau pats par sevi ir mazbudžeta produkts. Un jaunais Apollo Lake nav izņēmums. Ja runa par cenām, tad kā jebkuram jaunam produktam būs augšā. Kāda?,-tirgū ienāks redzēs. Katrā ziņā mazbudžeta Braswell ar 4k@30Hz  cenā +/-100EUR ir atskaites punkts un cik pilnai laimei būsi gatavs piemaksāt par 30Hz klāt pērkot J4205 :)

Labots - Edis7
Link to comment
Share on other sites

 

 

labak piemet un panem gtx titan xp, skopais maksa divreiz

 

Un neaizmirsti pieminēt, ka obligāti jāieraksta foruma parakstā, savādāk neviens tak nezinās, ka kompī ielikts viens Audi 80 ar gāzi :yahoo:  

Link to comment
Share on other sites

>Rom. Inel specenē ir norādīts 4k@60Hz, J4205 ir integrēts grafiskais procis HD Graphic 505

  http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/visual-technology/graphics-overview.html Nedomāju arī, kad Asrock atklāti krāps un šo ir ielicis savā lapā lai apčakarētu pircēju - Integrated Intel ® HD Graphics 505: >>>>
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz http://www.asrock.com/mb/Intel/J4205-ITX/?cat=Specifications

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Inel specenē ir norādīts 4k@60Hz

Neredzu, ka tas tiek solīts caur HDMI.

 

 

 

Nedomāju arī, kad Asrock atklāti krāps

Es nevienu nesaucu par krāpnieku. Vienkārši gribu saprast -- ja mātesplate ar J4205 patiesi nodrošina 4K@60 Hz caur HDMI, tad

a) šo iespēju nodrošina procesors J4205 (tad šo faktu gribu redzēt Intel dokumentācijā);

b) uz plates ir pārveidotājs, kas DP (eDP) signālu pārvērš HDMI signālā;

c) uz plates ir atsevišķs videoadapteris, kas tad nodrošina videosignāla veidošanu, neizmantojot procesora video iespējas.

 

Abos pēdējos variantos būtu loģiski, ja plates ražotājs "palielītos" ar šo iespēju, tādā veidā izceļot savu plati starp konkurentiem vai vismaz pieminētu, ka (un kā) viņi no procesora "izspiež" vairāk, nekā paredzējis tā ražotājs. Diskrētā videoadapera esamību jau noteikti neviens nenoklusētu.

 

Ja tā visa nav, tas izskatās pēc elementāras copy-paste kļūdas tehniskajā specifikācijā. Vai varbūt ir kādi neatkarīgi testi, kas apstiprinātu, ka tā tomēr nav kļūda?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nemeklē ss elvē vai salīdzini elvē, tur nav īstā vieta. Intel rekomendējamā cena ir 161USD

Pastāstīsi lūdzu visiem, kur ir īstā vieta parastam pilsonim meklēt datortehniku?

Link to comment
Share on other sites

 

 

labak piemet un panem gtx titan xp

Lai skatītos filmas?

Link to comment
Share on other sites

Rom, Neko jau jaunāku nepateikšu, arī hardware ziņu portālos šie atsaucas uz asrock mājas lapu. xbt com ziņās bija 11.10


>itanium,

Tu uzraksti par šiem (ražotājiem) sūdzību, kad ierindas pircējs vēl nevar sameklēt viņu produktus ss lv lapā. Uz priekšu, tur bez J4205 vēl ir J3355, J3455 :D

Labots - Edis7
Link to comment
Share on other sites

Edis7, kur Latvijā var nopirkt Tevis ieteiktos J4205, kā arī J3355 un J3455?

Link to comment
Share on other sites

 

Rom, Es viņas netirgoju :) Ieej asrock mājaslapas kontaktos un pajautā šiem vai viņu pārstāvim šeit. Kur, kad un par cik es izvēlēto modeli varu iegādāties? (šeit ziņās bija apraksts par piecām jaunajām m/b pozīcijām http://www.tomshardware.com/s/j4205/) Jā, pie viena arī pārprasi vai ir katrai HDMI2.0 ports un atbilst viņu mājaslapā norādītajiem parametriem. Tā ir normāla pieeja lietai un ražotājs noteikti atbildēs.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Ir vēl variants skatīties materiālu caur TV BOX ar HDMI 2.0 izeju... Tas būs vēl lētāk. Bet tur var arī iegrābties, protams.

Link to comment
Share on other sites

Ieej asrock mājaslapas kontaktos

Skaidrs. Tu iesaki pirkt mātesdēļus, par kuru reālo pieejamību pašam nav nekāda priekšstata. Nē, neiešu uz "kontaktiem".

 

 

skatīties materiālu caur TV BOX ar HDMI 2.0 izeju

Tā jau ir pavisam cita tēma.

 

 

GTX 1050 tagad laikam būtu izdevīgāk pagaidīt,kā pirkt 950..

Tieši šim mērķim, varbūt ir vērts pagaidīt GTX 1050, lai tad nopirktu GTX 950. Šaubos vai 1050 būs lētāka par 950.

Labots - Rom
Link to comment
Share on other sites

 

Rom, Laikam tev nepielec, kad es neesmu ražotājs un viņa vietā nesaukšu precīzu piegādes datumu. Bet tik daudz ir jāsaprot, ka tie ir budžeta sērijas produkti un atšķirībā no topa videokartēm par 1k$$ gabalā, pirms viņas parādās plauktos, jau vismaz pusgadu iepriekš geimeriem kompostrē smadzenes ar grafikiem, prezentācijām, ka tas ir tas vajadzīgais. Ar mazbudžeta mb tā nenotiek. Tik pat labi viņas var būt pieejamas, kā rīt, tā arī pēc mēneša. Kas vēl nav saprotams.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Laikam tev nepielec

Man pielec, ka tu iesaki pirkt mātesdēļus, par kuriem,

pirmkārt -- nevar zināt vai tie atbilst topika prasībām (Intel šo procesoru tehniskajos parametros nesola HDMI 2.0);

otrkārt -- nav zināms vai šie mātesdēļi vispār ir nopērkami, kad būs un cik maksās.

 

Man nepielec -- kāds pamats ir kā risinājumu piedāvāt izstrādājumu, par kura piemērotību un pieejamību nav absolūti nekādas pārliecības? Vai palīdzēsi saprast?

Link to comment
Share on other sites

 

Lasi maajas lapaa par katru no vinaam un saac ar to ko ieteicu, vairaak neatkaartoshos. <<This model may not be sold worldwide. Please contact your local dealer for the availability of this model in your region.>>

Link to comment
Share on other sites

Edis7, tu atbildēji uz citu jautājumu. Es par šiem mētesdēļiem jautāju nevis "kā tos nopirkt?", bet "kāpēc tos vispār ieteici?"

Link to comment
Share on other sites

Pirmk.tapeec kad man ar asrock MB probl. nav bijushas (lietot saaku no 2005g. Ofisa vajadziibaam leeto galu, savukaart pers. vajadziibaam +/-daargo) Otrk. Ja Apollo Lake seerijai maajaslapaa ir rakstiits <<Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz>> kaa arii <<Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9 tad nav pamats neticeet tam. Jo caur HDMI1.4 fiziski neizlaidiisi cauri 4k@60Hz ja nav HDMI2.0 ports.


 

Treškārt, nav jau cita ražotāja, kas bez Asrock šobrīd piedāvātu MB ar Apollo Lake sēriju. Arī pie viena varētu turpināt par Intel un man nav saprotams kādēļ intelim mājas lapā apskats par Intel Graphic ir pēdējais atjauninājums veikts 2015.g. 15.jūlijā un “J” sērija beidzas ar 2tūkstošajiem pročiem.

Par HDMI support, kā tādu (kur nu 2.0) ar izdalītu HDMI1.4 Yes/No ja atmiņa neviļ, šiem mājas lapā redzēju 2013gadā. Vēlākais viss laikam domāts priekš pircēja ar intuīciju.  Īsumā tā.

Labots - Edis7
Link to comment
Share on other sites

ieleja, Pie viņiem var atrast visu ko grib,  piem. šis, ir smuks un pārskatāms, bet viņš ir vecs https://software.intel.com/en-us/articles/intel-graphics-developers-guides


 

Tiem kas te vaimanāja. J4205 ir parādījies Latvijas internetveikalu piedāvājumā. Cena sākot no 111EUR. Pārējiem, Apollo Lake seleroniem cena sākot no 65EUR. Man j4205 personīgi arī sāks palikt interesants, kad saņemšu info no DVBSky (dvb-s2 kartiņām) par draiveriem uz šo mb.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...