Jump to content

1. PCIe slota neiet GPU


eddyboi

Recommended Posts

Sveiki.

Pirms nedēļas iegādājos Gigabyte G1 1080. Visu nedēļu lietoju bez problēmām.

Šodien spēlēju forzu un iefrīzoja bilde, ctrl-alt-del neko nereaģē, bet numlock strādā, kas nozīmē ka pilnībā nav pakāries. Nospiedu izslēgšanas pogu, pc slēdzas ārā, bet bilde paliek tā pati.

Slēdzu atkal iekšā, tiek līdz windows un tad melna bilde, bet var dzirdēt ka skype ieslēdzas utt.

 

Tikai BIOS un safe mode rāda bildi. Domāju draiveri vainīgi, ieeju safe mode ar DDU nonesu driverus, reboot, uzinstalēju atkal driverus un uzreiz instalācijas laikā melns ekrāns.

Labi iespraudu veco karti un ar to viss iet, uztaisīju benchmark ar unigine valley.

 

Iespraudu 1080 vidējā PCIe slotā (pirmstam bija augšējā) un tagad viss strādā. Uztaisīju benchmarku, viss ok.

Mēģinu spraust atpakaļ 1. slotā, bet pēc windows iebūtošanas pārada ekrānu uz ~15 sekundēm un atkal melna bilde.

Iespraudu atkal veco karti 1. slotā un uztaisīju benchmarku bez problēmām.

 

 

Ir kāda ideja, kāpēc viss iepriekš gāja, bet tagad 1080 1. slotā negrib strādāt? Kur sakars ka vecā karte iet 1. slotā, bet 1080 vairs neiet?

Itkā varu dzīvot ar videokarti vidējā slotā, bet labāk gribētu viņu likt augšējā slotā.

Link to post
Share on other sites

Tas bija vairāk domāts par to vai spēs replicēt problēmu. Vakar iespraudu citā PC arī ar intel CPU, viss gāja. Sāku domāt ka problēma varētu būt softwariska, pamēģināšu tīru windows uzlikt uz kāda cita diska. 

Link to post
Share on other sites

 

 

pamēģināšu tīru windows uzlikt
Kur problēma kādu Linux Live piešķilt ?  Bet lieku uz problēmu slotā, nevis softā, jo tad nedarbotos nevienā).
Link to post
Share on other sites

Teoretiski arī to varu pamēģināt. Pamēģināšu ar linux, ja tur ies, tad instalēšu windowsu. Es arī domātu ka slots vainīgs, ja vien otra karte nestrādātu viņā bez problēmām.

Link to post
Share on other sites
drunk_lizard

un kur tad ir tubus, kad jamo vis vairaak vajag?

draudziigi pasauksim: 

-locekli tubuuuus, kur tu eeesssiiii?!!!

 

eddyboi vareetu buut pietiekosji apkjeeriigs, lai atsjifreetu iekodeeto veestiijumu, mhhhh

Link to post
Share on other sites

Drunk, par barokli ienāca prātā, bet - aizdomīgi kāpēc VGA nestrādā tikai konkrētajā slotā ?

Link to post
Share on other sites

Mātenes BIOSA gļuks, īpaši ja mātene veca, a videne ta svaiga? Mok BIOSs vienkārši jāatjauno un viss būs bumbās...

Edited by rubb
Link to post
Share on other sites

 

 

Nestrādāja ar amd cpu 16x slotā. Visos citos slotos strādāja, ar intel cpu strādāja visos slotos

 

Tas Intels gan jau no vecajiem, kuriem pci-e kontrolieris dienvidtiltā. Ar jauno integrētu procī iespējams būtu arī ar Inteli tāds gļuks.

Autors var pamēģināt paslēgalēt biosā pci-e režīmus starp auto, 2.0 un 3.0.

Link to post
Share on other sites

Pazemot tu domā overclockot? Vairāk kā +130 core un +1000 memory nesanāca sasniegt.

Kartei biosu gan vēl neesmu aizticis. Ir jēga?

Pagaidām ir 86.04.17.00.66, jaunāks ir tikai beta bios.

Edited by eddyboi
Link to post
Share on other sites

Izskatās ka par agru sapriecājos. Sēdēju internetā un atkal ekrāns pilnībā iefrīzoja, PC turpina reaģēt, bet bilde nemainās.

Pēc reboota Windows nebootojas, kamēr neesmu ielicis karti 2. slotā.

Link to post
Share on other sites

Warning 10.10.2016. 23:38:31 Display 4101 None

Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

Pirmstam neviens cits events nav pie system.

Link to post
Share on other sites

Hmmm, ir bijuši gadījumi, kad ar jaunāko VGA draiveri problēmas, bet uzliekot vecāku versiju, viss OK. Varbūt paeksperimentē.

Link to post
Share on other sites

Pēc darba domāju uzlikt vecāku. Varbūt arī draiveris, jo piektdienā iznāca jaunais mafias draivers, bet tik un tā jocīgi ka 2. slotā viss iet. Svētdien vakarā rādiju Vive māsai un GPU bija 2 stundas pie slodzes bez problēmām. 

Link to post
Share on other sites
uldii12345

Esi mēģinājis nomainīt pci e versiju biosā uz zemāku. Varbūt tev procim nav kārtīgi kontakti ar piniem. Man mātesplatei bija daži salocīti pini un bija tieši tādi paši gļuki, pirmajā slotā strādāja tikai ar 1 pcie versiju ar ivy proci, ar sandy it kā gāja ar jebkuru, bet pēc tam tāpat nedaudz gļukoja, man gan gļuki bija ar jebkuru video karti. Tagad ieliekot atkal ivy i7 vispār neiet 1. slotā video karte.

Link to post
Share on other sites

BIOSā vēl nepamēģināju nomainīt PCIe versijas, jo viss gāja vakar līdz pašam vakaram.

 

Update:

Biosā mainīt versijas neko nedod.

Šodien karte atkal iefrīzoja, bet dators nebija responsīvs šoreiz. Tagad karte neiet arī vairs 2. slotā. Šobrīd skatos vai ar 980 Ti viss strādā 1. slotā. Pagaidām 980Ti strādā.

Edited by eddyboi
Link to post
Share on other sites

 

 

Nu un otrās kartes modelis ir valsts noslēpums ?

Da tur viss ir noslēpums, un lai neaizmirst patīrīt RAM kontaktus  :sorry:

Link to post
Share on other sites

Nav nekas noslēpums, parakstā var redzēt visas komponentes. Baroklis tas nevar būt jo 980Ti ir 2x8pin un 1x6 pin vadi, viņa rij daudz vairāk elektrību nekā 1080. Vakar uzspēlēju kādu 1h ar 980ti, pagaidām nav nekādu problēmu.

Ar RAM arī domāju tur nekāda sakara, jo ar 980 Ti viss iet. Šodien laikam pamēģināšu citu 1080 Gigabyte, ja tā ies tad sūtīšu uz garantiju.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...