Jump to content

Kā saglabāt preinstalled windows mainot HDD?


yancis
 Share

Recommended Posts

Ir portatīvais kurš no veikala nāca ar preinstalled windows. Nekādi windows diski gan līdzi nenāca. Kāds ir pareizs risinājums lai nomainītu šim datoram HDD un nepazaudētu windows licenzi? 

Googlē pārsvarā rakstīts ka vajag noklonēt esošo disku uz jauno disku, izmantojot attiecīgu softu un SATA-USB pārveidotāju priekš jaunā diska (tāds man mājās kā reizi jau ir).

 

šobrīd ir iekšā 1TB disks, kurā reāli aizņemti ir 60GB un grasos migrēt uz 256GB SSD. Vai ir kādas pieredzes vai ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Vienkāršāk par vienkāršu, it sevišķi ja Tev jau pat pāreja ir pašam. Visvniekāršākais variants, ko paveikt nespeciālistam ar mazāko iespēju sapisties meistarībā:

 

1. Izdzēs no esošā diska visu lieko, maksimāli samazinot faktiski klonējamo datu apjomu diskā (redzu, ka jau izdarīts, un tev tikai 60GB jāpārnes)

2. Ar kādu no maksas/bezmaksas tūļiem pēc tavas izvēles un rocības pakāpes, samazini esošās partīcijas izmēru līdz 235GB (pieņemot, ka tavam izvēlētajam SSD būs provisioning 10-15% izmērā). Šo soli var izlaist, ja nākamajā punktā izmanto kādu gudrāku tūli, kas pats jau apgriež partīciju klonēšanas procesā.

3. Piespraud SSD pie sava USB adaptera, un izmanto, piemēram EaseUS vai, piemēram, SSD dažotāja paša tūli (piem. Samsung Magician, vai alternatīvu) lai noklonētu sistēmas disku uz piesprausto SSD. Atceries, ka bez redzamās C: partīcijas sistēmas diskā ir arī paslēptās sistēmas partīcijas un MBR/GPT ieraksts. Tātad lieto tieši tūli, kas ļauj veikt disk Clone, nevis Copy>Paste.

4. Nomaini HDD ar SSD vietām, iebūtojies, pārliecinies, vai viss strādā kā nākas

5. Neaizmirsti ar ražotāja tūļa palīdzību pārbaudīt, ka pēc sistēmas klonēšanas ir ieslēgts TRIM un ka OS saprot, ka ir uz SSD diska.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja uz tā datora ir W10, tad ieliec jauno HDD, un instalē jaunu tīru W10. Tas, ja tikai runa par licenci. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāds ir pareizs risinājums lai nomainītu šim datoram HDD un nepazaudētu windows licenzi?

 

      Licence diskā neglabājas, tā ir vai nu uz uzlīmes, vai nu atslēga biosā. Vislabākais variants tīra OS uz jaunā diska bez preinstalētās drazas. Drošības pēc vari ar kādu softu nolasīt un piefiksēt atslēgu esošajai OS instalācijai.


P.s.  Ja iekšā ir jaunam bijis 1TB, tad tas ir no svaigajiem portatīvais un licence ir biosā. Piefikšē OS pašreizējo versiju- home vai pro un uz jaunā diska liec svaigu instalāciju, atslēgu nevajadzētu prasīt.

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Iepriekšējiem diviem maz sajēga par SLP aktivizēšanu, ja SLP licence ir BIOSā tad Windows atslēga atkarībā no relīzes visiem ir viena un zināma. Pa tīro uzinstalēt būs grūtāk,jo ja iepriekš nebija aktivizēts W10 tad neizdosies to pielicencēt ar SLP un vajadzēs uzlīmi, kuras nav.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/System_Locked_Pre-installation

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...