Jump to content

LED TV ekrāna atspīduma mazināšana


Paramount
 Share

Recommended Posts

Sveiki. 

Ir iegādāts Samsung UE-50JU6472, 50 collu televizors. Novietots tas ir ar ekrānu pret istabas logiem. Problēma ir sekojoša - gaišā diennakts laikā ir gana problemātiski ar attēlu, logi un pārējās gaišās istabas detaļas pamatīgi atspīd ekrānā. Skatīties televizoru vai padzenāt uz PS spēles ir diezgan tracinoši. Vai kādam ir bijusi līdzīga problēma un vai ir kādi reāli risinājumi, neskaitot televizora izvietojuma maiņu un melnos aizkarus. Internetā uzgāju info par anti glare screen protectoriem, vai kāds reāli ir tos dzīvē darbībā redzējis, jo maksā tie ne mazāko naudu un pirkt kaķi maisā arī nav vēlmes. Paldies.

 
Link to comment
Share on other sites

uzlīmējot matēto plēvi atspīdumam vajadzētu būt ievērojami mazākam, tāpat arī krāsas vairs nebūs tik košas. Ar to jau tikai atšķiras matētais LCD no glancētā- ar plēvi, kas virspusē. Tik kā uzlīmēt tādu plēvi uz LCD, lai pa vidu netiktu putekļi un gaisa burbuļi, to gan nezinu. Un nav jau obligāti jāliek melni aizkari, var jebkādus biezākus aizkarus, kas ievērojami samazinās gaismas stiprumu telpā.


P.s. Tas Lcd TV ir glancēts vai matēts? Parasti jau viņi matēti un līmēt vēl vienu matētu plēvi nav jēgas. Labots - markei
Link to comment
Share on other sites

iesaku gaismu necaurlaidīgas žalūzijas, uz ārpusi sudrba, iekšpusē ir varianti , pats lietoju birojā gaiši bēšīgas. Rezultāts - reāla tumsa, vakar saulei vasarā spīdot logā aizveru žalūzijas un slēdzu iekšā griestu apgaismojumu :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

markei - TV ekrāns ir glancēts. Par plēvi runājot, uzlīmēt to uz tādas platības, kā Tu minēji bez burbuļiem un putekļiem, manuprāt ir neiespējami, es redzēju netā šādu devaisu: 

http://www.ebay.com/itm/Lcd-tv-screen-protector-50-52-inches-Anti-Glare-with-Anti-UV-protection-/142055506769?hash=item21132b0351:g:ii4AAOSwCp5XgEwf

Cik nu viņš strādā - nav ne jausmas.

 

Par aizkariem un žalūzijām runājot - tur jau ir tā sāls, ka pašam nepatīk gaišā dienas laikā taisīt tumsu telpā :)

Link to comment
Share on other sites

Tak aizkarus/žalūzijas un miers. Plēves mājas apstākļos uzlīmēt ir ļoti grūti (reāli pašam ir uzlīmēt tās riktīgi biezās, 0.2mm un uz augšu - tur tik pulverizatoru ar ūdeni, antistatiķi un rullīti/logu skrāpi). Likt tādu figņu kā pēdējā linkā (kas man izskatās pēc visprastākā polikarbonāta, kas izskaidrotu 100% UV aizsardzību) liekas pilnīgi garām un pēc skata kā pilnīgs kolhozs - iekšējā reklekcija starp to materiālu un ekrāna virsmu taču tāpat paliks, un vēl sliktāk pat būs - tas manuprāt noder tiešām lai sīkie neizsit/nesabojā, un tas anti-glare tur pierakstīts tik tāpat vien.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kā jau biedri minēja - topfika autoram beidzot ir jāsāk domāt ar galvu!

TV parasti normāli cilvēki nenovieto pret logiem pa kuriem saule dod vaļā! Un ja tomēr novieto, tad tumšus, vēlams arī biezus, aizskarus (žalūzijas īsti nebūs pats labākais variants, jo tā padarīšana a.k.a. saule citreiz tiek cauri jamām un tad uz max pusstundu ir - wtf?!).

Protams, ir arī trešā iespēja - novietot TV kkur citur, kur saule nespīd!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sarkasms būtu citāts no Samsung mājas lapas: "Tehnoloģija Ultra HD nozīmē, ka varat televizora ekrānā vēl nepieredzētā kvalitātē redzēt katru sīkāko detaļu" - cilvēks vienkārši nepareizi skatās to TV, cita izskaidrojuma vienkārši nav.

Link to comment
Share on other sites

ja cilvēks kategoriski atsakās no tv pārvietošanas un aizkariem, tad ir jāsāk piedāvāt inovatīvi risinājumi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Matēta laka varētu būt neslikta ideja. Noliekot tv pilnīgi horizontāli un izvēloties pareizo laku to varētu pat uzklāt tikai ar uzliešanas metodi. Tikai jāskatās kas ar ekrāna malām. Varbūt vajag vispirms spraugas ar silikonu apstrādāt.

Link to comment
Share on other sites

 Nu ir jau jauki palasīt visādus interesantus ieteikumus, bet ja arī tos atspīdumus kaut kā izdosies samazināt, tad loga gaismas dēļ arī TV gaišums un kontrasts jāsaregulē tuvu max, kas savukārt ne tikai pasliktina attēla kvalitāti, salīdzinot ar to ko redzi normāli saregulētām TV "pieklusinātās" gaismās, bet arī ietekmēs matricas ilgmūžību - un ne jau uz ilgāku laiku.

Link to comment
Share on other sites

Autor - pamēģini polarizētās brilles, iespējams, ka līdzēs... :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...