Jump to content

Videoprojektori


ziedlapa
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Vai kāds lūdzu varētu pastāstīt no pieredzes,par videoprojektoriem ar LED gaismu.Ja kādam tāda veida projektori ir.

Ebay,s pilns ar tādiem  projektoriem,un par diezgan mazām naudiņām. Piemēram-3000 lumeni,bilde līdz 260" ,native resolution 1280x800,

contrast ratio 2000:1 un tikai par 135 eur. Ja kādam ir LED projektori,uzrakstiet kādas atsauksmes. Ar cieņu.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu tiešām tici, ka tie Ebay 100$ projektori tev nodrošinās 260 collu diagonāli pie kaut cik pieņemama gaišuma, un ka viņiem tiešām iekšā ir 800p matricas, tad nu laikam vairs nav ko piebilst...


  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, tad es arī labprāt ko tādu pamēģināru. Par cik uzskatu, ka projektors vienmēr jālieto pilnīgi tumšā telpā, jo tikai tā var dabūt pareizu melno un lielu bildi nevajag, tad man palīgmājā tāds mazulītis noderētu. Vienīgi neticās, ka tā bilde ir pieņemamas kvalitātes. Vārdu sakot jāredz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vienīgi neticās, ka tā bilde ir pieņemamas kvalitātes.

Tur visticamāk ir 480p matrica iekšā. Ja tur tik tiešām ir 720p (nu galīgi neticu), tad noteikti dēļ lētās optikas kvalitāte vienalga ir dupsī.

 

Pirms dažiem mēnešiem nomainīju sev dzīvojamajā istabā ilgi kalpojušo BenQ EP5920 720p pret Optoma HD141X - ilgi skatījos dažādus review, jo īsti tūkstoti nolocīt par spēļmantiņu negribējās, un tad nu beigās šis tika izvēlēts kā absolūtais līderis savā super-lētajā cenu galā. Ekrāns man 3.55m uz 1.9m (~160 collas pa diagonāli), un teikšu, ka spilgtuma un kontrasta ir nu tā so-so, pat ņemot vērā, ka man 100% necaurspīdīgie aizkari speciāli priekš kino skatīšanās. Tā ka ko tas sīkais LED sūds spētu kaut uz 100 collām man atliek tikai minēt... :D Lai gan, kā tajā youtubes review augstāk teica - uz 40 collām varbūt vēl ir pat lietojams. :) Tiesa gan, mūsdienās par 200-250Eur var nopirkt tāda izmēra mazlietotu TV jau, kas dos simtkārt kvalitatīvāku bildi.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Nu es gan biju cerējis saņemt kādu atzinumu no kāda,kam tiešām ir kāds LED videoprojektors,kas pats ar savu aci ir redzējis bildi,u.t.t.

Nevis izteikumus,,,vai tas var būt,,  ,,kaut kā neticas,, ,,tas sīkais LED sū..,, Rādās ,ka nevienam šādi projektori nav. Nu nekas.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, ka nav, Te tomēr tehniski cilvēki tusē un saprot, ka brīnumi pasaulē nenotiek. Cita lieta, ka kādos īpašos gadījumos tāds projektors var noiderēt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autor, re kur pirmajam projektoram no tevis dotās saites ap 50 atsauksmēm (ir pat daži video) http://www.gearbest.com/projector/pp_109951/review.html

Re kur vēl teju 30 atsauksmes: https://www.aliexpress.com/item/HOT-New-arrival-CL720D-Projector-3000-Lumens-HD-Home-Theater-720P-Support-1080P-Led-Projector-HDMI/32563273884.html?ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_3_10057_10056_10065_10068_10055_10054_10069_10059_10058_418_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=a5aebb0d-c6d5-431c-be3a-cb3ba43ba281#feedback

Kopumā priekš savas cenas pēc atsauksmēs izskatās visai OK variants.

Protams, iepriekš minētā Optoma ir ne tikai no pavisam cita cenu, bet arī attēla kvalitātes plaukta.

 

A ko šiem projektoriem dara, ja lampa nosprāgst?

Ir pret ko nomainīt, vai arī jāmet ārā? :)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Kaut kādu ķīnieti pa 100$ čoms pirms 1/2 gada paņēma (parametrus gan neatceros), saka, ka rādot ne sliktāk kā pirms 3 gadi ņemtais BenQ, kam lampa nobeidzās. Kaut kad būšu ciemos, apskatīšos.

 

P.S. Šitādu kāds ir mēģinājis? :D

 

Link to comment
Share on other sites

Neredzēšu, neticēšu. Labprāt gribētu dzirdēt biedru novērojumus - vai tik tiešām beidzot būs tehnoloģija beidzot pavirzījusies tiktāl uz priekšu. :) Bet nu fiziku neviens apmānījis nebūs, un tajā LED projektorā ar pieejamo dzesēšanu nu nekādi viņi iebāzt tikpat spilgtu un kvalitatīva spekrta lampu kā normālā projektorā nevar.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lieta tāda, ka projektoram vajag spilgtu pēc iespējas mazāku (tuvāk punktam) gaismas avotu. Fizika! Diemžēl LED vēl joprojām ir tālu no tā! Nekā labāka par metālhalīda spuldzi šiem mērķiem nav izdomājuši tāpēc visos normālajos gāzizlādes spuldzes izmanto!  

Ja budžets ierobežots - es meklētu ko lietotu - domāju ka ķīnas led brīnums ir naudas izmešana! 

Link to comment
Share on other sites

Ja grib kapeiku pist, tad uz lamām jāskatās vispirms. Lietotus projektorus par smiekla naudu var dabūt, ja bez lampas vai ar tuvu nostrādātām stunām.

Atrod kaut kur lampu un piemklē projektoru... bet nu gemors tāpat.

A šitie mazie ķīnieši galīgi nav slikti, uz kādu vasarnīcu var paķert līdzi un kino paskatīties, da kaut vai ziņas. Nez, kā šancē ar signālu no telefona hdmi izejas?

Link to comment
Share on other sites

Esmu pāris lētos LED projektorus dzīvē redzējis. Viens bija kaut kāds trift-store pirkts pa 50kvidiem un otrs vēl sūdīgākas kategorijas uz Lenovo Yoga Tab, abos gadījumos kaut cik normāla bilde bija iegūstama tikai pilnīgā tumsā. Tāpat jāņem vērā, ka zemā rezolūcija un optikas kvalitāte kaut kāda teksta lasīšanu padara gandrīz neiespējamu. Jebkurā gadījumā bilde bija pietiekami laba, lai filmas tumsā skatītos - āķis lūpā un pats sev nopirku BenQ TH670 (FullHD, 3000lumeni).

 

Varbūt pie reizes kāds var ieteikt vietu, kur var normālu fixed frame ekrānu pasūtīt? Vajag 120collas. Ideālais variants būtu šis ekrāns - cena super, atsauksmes netā ideālas, bet shippings uz Latviju nieka 200dolāri. Tajā pat laikā Latvijā uz vietas vienīgais derīgais variants, ko esmu atradis ir šitais - cena tāda pati kā par iepriekšējo + shippingu, bet nav nekādu atsauksmju, pēc kurām vadīties.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās nereāli sacenoti produkti, nav prātīgāk dabūt audumu un pašam pārvilkt rāmi, tas viss noteikti zem 100eur sanāktu, šeit ir tas pats, bet tirgo kā kaut ko ekskluzīvu.

 

Izrādas tie abi vēl pašam jāsaliek :D

 

Varbūt vari tam silverticketproducts uzrakstīt un izmānīt tikai to auduma rulli, kā rezerves.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Šitais vēl skaitās lētais gals. Baigi lētākus fixed frame par to silver ticket neesmu redzējis un ar lētajiem nolaižamajiem nav aršana, jo visi kā viens ir viļņaini un izliekti (un pēc skata arī pabriesmīgi). To rulli pasūtīt atsevišķi var, bet cena tāpat ~150dolāri un pašlaik brīnumainā kārtā out of stock - nevaru shipping cenu pārbaudīt. Plus, ja tāpat tad pašam rāmis vēl jātaisa, tad tikpat labi tiešām var no nulles DIY risinājumu taisīt. Negribu ar DIY risinājumiem čakarēties, ja varu dabūt kvalitātivu izjaucamu fixed frame pa 250-300eur. Izskatās gan, ka nevaru.

 

Uz kā visi pārējie foruma projektorcilvēki skatās? Uz plikas sienas? Neviens ekrānu pircis nav?

Link to comment
Share on other sites

 

 

vienkāršākais variants ir nokrāsot sienu! https://www.amazon.c...a/dp/B00DR7E7Z2

 

 Es figeju par mārketingu: High Definition & High Contrast 1080p Resolution  Krāsai?!  :shok:

 

Ja nu kas - pats vasaras mītnē bieži skatījos filmučus un kā ekrānu biju izdomājis izmantot plastamasu, kuru izmanto reklāmuzlīmēm (izstādes stendos). Tā kā man čoms ar šo nodarbojas, paņēmu kādus 5 dažādu plastmasu mazizmēra paraugus un salīdzināju ar tobrīd man pieejamo 2x1,5m izrullējamo statīva ekrānu (tīri pēc atstarojuma, atspīduma utt.). Sanāca tīri labs rezultāts ar vienu paraugu un uz manis iecerēto 3x2m plāksni, izmaksas bij ap 100Ls + konstrukcija, lai arī ārā varētu novietot. Ieplānots bij sametināt pāris ežus pie kā stiprināt, bet tad plāni samērā būtiski mainījās un projekts palika nepabeigts, bet kā ideja domāju, ka nav peļama.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Racer, jā, mārketings ir manta mūsdienās :D FHD krāsa... ej tu nost, es no krēsla gandrīz nokritu :D

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Viktorslat
Uz kā visi pārējie foruma projektorcilvēki skatās?

Man vajadzēja izgatavot ekrānu 2,80m x 4,20m, tā, lai lielais logs pārvēršas par nolaižamu ekrānu.

Es nopirku žalūziju vārtu (der arī tā saucamo marķīžu) stieni ar iebūvētu motoru - tas stienis ir pasūtāms max 6m garš, un ja ir labas kvalitātes, tad ir ļoti stingrs un turas horizontāls visā garumā - manā gadījumā 4,20m platumā (stieņa garumā).

Attiecīgi, tam ir drošs un piemērots stiprinājums pie griestiem.

Tādā veidā ieguvu pie griestiem piestiprinātu alumīnija stieni ar iebūvētu motoru, kurš attiecīgi griežas turp un atpakaļ.

Tad, sameklēju audumu - tas bija lielformāta drukas audums ar block out slāni (balts matēts/melns/balts matēts) - tādu izmanto, piemēram, izstāžu stendu noformēšanai, viņš ir 100% necaurspīdīgs un pieejams 3,20m platumā, attiecīgi platums man aizgāja pa īso, 2,80m malu un nogriezu 2,80 plus x 4,20 gabalu. Ar abpusējo līmlenti pielīmēju audumu (ar rezervi, lai 2 x apgriežas) pie stieņa. Apakšmalā pieliku alumīnija profilu - svaram, un lai glīta mala - to arī nopirku no lielformāta drukas uzņēmuma (Roll-Up mehānismu augšējais profils, kur iespiež drukāto materiālu). 

Iznāca 2,80 x 4,20 ekrāns ar motoru, kurš pilnībā bloķē loga gaismu. 

Par LED projektoru par 200 (vai cik tur) EUR - sorry, sūds, nepērciet. Labāk lietotu plus jauna lampa...Normāls projektors sākas no 1000,- EUR, jārēķinās ka katru detaļu redz ideāli, tāpēc arī filmu vajag lielu (BD Rip vai tuvu tam) Jā, un KINO projektors nav tas pats kas Powerpoint prezentāciju projektors :) Kino projektors domāts ātri kustīgu attēlu rādīšanai, glītiem pustoņiem utt....

Labots - Viktorslat
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildi! Varbūt vari arī pateikt no kura uzņēmuma pirki audumu? Pašlaik n-tajiem lielformāta drukas uzņēmumiem esmu aizrakstījis un gaidu atbildi. Audums, ko tu pirki, ir elastīgs? Pašlaik plānā nostiept to blackout/blockout materiālu pa virsu koka rāmim un saskavot.

Link to comment
Share on other sites

Man iepatikās tā krāsas ideja, var izveidot uz sienas smuku rāmi, tā vidu nokrāsot, rāmja iekšējās malās salikt LED, lai ikdienā ir kā izgaismots dažādu krāsu noskaņojuma bildes krāmis, kad filmu vakars, LEDus ārā un projecējam filmu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

rāmja iekšējās malās salikt LED, lai ikdienā ir kā izgaismots dažādu krāsu noskaņojuma bildes

 

Kas ar šo ir domāts? 

Link to comment
Share on other sites

Tev pie sienas ir karnīzes, kas veido tavu ekrāna ārējo malas rāmi, krāso kādās krāsās gribi, var smuki iekļaut dizainā.

 

Ekstra tam visam: karnīžu malā iefrēže gropi kurā uzstāda led lentu vai virteni, un ikdienā var izmantot kā smuku dekoru, kam var mainīt apgaismojuma spilgtumu/krāsu, var kārt pāri auklas ar bilžu virtenēm, ko ērti var noņemt uz filmas skatīšanos utt.

 

Tas ir smuks veidojums, kad tev filmu rāda gleznas rāmī! Kas ikdienā var būt dekors.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Mans ekrāns ir attiecīgā izmēra (355x190cm) matēta balta skaidenes loksne, apvilkta ar audumu. Tas stāv iznests 5cm no sienas, stiprināts uz rāmja veida konstrukcijas, un aiz malām ekrānam ir regulējamas krāsas RGB LED stripi, kas apspīd sienu, kad netiek skatīta filma.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

apvilkta ar audumu

 

Te vajadzētu minēt, kas pa audumu, kur dabūts, pa cik dabūts un kā ar video attēlošanu uz tā ? Jo daudzus tas interesē.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sveiki!

Ir doma nomainīt savu veco projektoru uz jaunāku.

1) Svārstos starp tehnoloģijām- lcd vai dlp... Šobrīd ir hd 3lcd. Šī tehnoloģija vienmēr ir patikusi, jo krāsas izskatās dabīgas un dziļas un nav rainbow problēmu. Bet ir viens bet. Nenormāli kaitina melnā krāsa. Jo te melns nav melns, bet kaut kāds pelēks. Un cik noprotu, arī mūsdienās ar 3lcd bez speciāliem ekrāniem melno krāsu neiegūt. Dlp ar šo izskatās krietni labāk. Arī krāsas sāk pietuvoties 3lcd līmenim. Tomēr biedē rainbow efekts. Dzīvē filmas uz dlp neesmu skatījies, bet iekš jūtūba, kur nofilmēti dažādi klipi ar  dlp projektoriem, es skaidri redzu varavīksni. Tiesa, uz dārgākiem fhd modeļiem viss ir bišķi labāk. Tas ķipa tāpēc, ka ir 2x rgb colour wheel un 6x diska ātrums. Lai jau ko, ellē ratā tas nozīmētu.. :D Negribas iztērēt teju 1k Eur par skaistām varavīksnēm uz sienas... :crazy: 

2) Nu, ja dlp, tad ir kaut kādi lētā gala fhd modeļi:

*Benq w1110

*Benq TH681+

*Acer P1500

*Benq w1070

*optoma hd142x

 

Varbūt vēl kāds bija, neatceros vairs... Pat nezinu, ko izvēlēties. Manas vēlmes: fhd (iepriekš skatījos hd, bet, dīvainā kārtā, cenas īpaši neatšķiras), max precīzu melno krāsu (laikam jau citiem vārdiem- max kontrastu), labas krāsas, hdmi un max bez rainbow efekta, kas laikam ir pats svarīgākais. 

Ko sakat?

Link to comment
Share on other sites

Viktorslat

Pie pašreizējās projektoru attīstības jāsalīdzina konkrēti modeļi (es ar to domāju DLP Vs LCD)
Tu jau pats aprakstīji, varu tikai apstiprināt, ka pēc būtības DLP = labāks melnais bet ir rainbow, savukārt LCD nav rainbow bet sliktāks melnais.
Tajā pašā laikā ir DLP bez rainbow (bet sasodīti dārgi) un LCD ar labu melno (arī ne tie lētākie).
Neko jēdzīgu nepateicu :-)
Lai vai kā - es pirktu normālu 3LCD no Epson (jā, esmu Epson projektoru fans) un nokrāsotu istabu melnā matētā krāsā (ja jau tas melnais ir tik svarīgs)
Kaut vai šo: EH-TW6700 

Link to comment
Share on other sites

Izskatās jau labs, bet nu krietni ārpus budžeta.. Patiesībā, ceru līdz 800Eur iekļauties....


A ko tauta saka par šo: 

EPSON EH-TW5210

Cena salda un parametri ar liekas samērā labi... Patiesībā, sāku domāt, ka jāpiecieš sliktāks melnais (vai arī jāpiestrādā pie ekrāna), nevis jābaidās no dlp varavīksnēm.. hvz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Par tiem lētajiem projektoriem. Čoms akcijā pa 63 eirām uz dārzu sev paņēma šādu: BlitzWolf® BW-MP1 Mini Portable WIFI Wireless Video Led Projector Support 1080P Home Theater CinemaTagad nelieto un iedeva paspēlēties. Esmu pārsteigts par rezultātu. Uz sienas var skatīties pat puskrēslā, tumsā ir pilnīgi pietiekams, lai piemēram hoķi paskatītos. Intereses pēc paņēmu ekrānu uz trijkāja 2x2m  un uz tā ir gana spilgts arī puskrēslā. Lasa visu i no USB, SD i no telefona pa taisno caur WI-FI. Caur hdmi ar smuki ņem signālu. Iebūvēts skaļrunītis, kas ļauj arī klausīties ja vajag. Galvenais mīnuss, ka jābūt novietotam perpendikulāri pret ekrānu abās plaknēs, ja nē, tad pazūd asums kādā no malām. Protams, ka ja skatās blūreju, tad ir krietni sliktāks par 46" plazmu, bet pielietojums varētu būt kādā tusā nomest lai bērni multenes skatās, vai braucienā paķert līdz un vakarā paskatīties pa dienu safilmēto, sabildēto (tā kādreiz darīju ar benq projektoru, kad braukāju uz Austriju paslēpot, bet tam tik cena kož kaulā tādai izklaidei). Mājas kinozāli noteikti neaizstāj, bet domāju, ka idejai ir nākotne. :) 

 

3029be1f-fb47-7a86-64b9-d511fdc0e9fb.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, par cik tikai 63Eiras, tad var ko tādu ņemt, bet nu tikai ar domu turēt garāžā, lai kādreiz ar čomiem dzerot palūrētu jūtūba prikolus... 

 

Tauta te ļoti aktīva, ļoti palīdzēja ar projektora izvēli... :crazy: Bet nu uzcepu home made grey ekrānu un rīt brienu pakaļ Epson eh-tw5300.

Link to comment
Share on other sites

Axel, uzraksti pēc tam par iespaidiem, interesants verķis pēc review izskatās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Labi apraksti ar videoapskatiem par ķīnas LED projektoriem ir sastopami adresē http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=586099&st=8240Resurss ir krievu valodā. Krieviem ir labs meklētājs yandex.ru, kuram meklējamos atslēgvārdus rakstu ar translit.ru palīdzību (лед проектор из китая 1280x800 форум). Krieviņiem ar naudiņām ir paknapi un visi grib kaifot pie lieliem ekrāniem, tapēc viņi ir pacentušies tā sirsnīgāk iepazīties ar lētajiem Ķīnas projektoriem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mazliet atkaape no teemas, bet vai kaads man var paliidzeet saprast! Ir pavecs projektors kam raada lampas noskreejienu 30h un ieslegts ir 1220 reizes. Kā to saprast? Kjipa, ka ir mainiita lampa vai kaa?

 

Gan jau mainīta lampa un nodzēsts lampas darba stundu skaitītājs. 


 

 

Axel, uzraksti pēc tam par iespaidiem, interesants verķis pēc review izskatās.

 

Tātad, aparāts beidzot iekarināts griestos. Visā visumā esmu ļoti apmierināts. Ļoti koša bilde, dzīvas krāsas; kadru interpolācija super. Lietoju vistumšāko settingu Cinema un spilgtums pietiek atliektiem galiem. Pat pilnībā neaptumšojot telpu, attēls ir lieliski skatāms. Protams, ir arī mīnusi:

* galvenais mīnuss- kontrasta līmenis diezgan švaks. Ja mēģināsi projicēt uz balta materiāla, tad melnā krāsa būs nekāda. Taču, ja virsmu nokrāsojam pelēku, tad viss mainās stipri uz labo pusi. Ideāli, protams, nav. To arī nevajag gribēt no 3LCD aparatūras, pie kam, budžeta klases. DLP būtu labāk, bet tā "varavīksne" uz single DMD visu samaitā. Turklāt, ar DLP man gurst acis, bet ar LCD viss štokos. Nu tas atkāpe no tēmas.

* dzesēšana diezgan paskaļa, taču, ja lieto Cinema režīmu, tad paliek ļoti kluss un, kā jau teicu, ar šo režīmu uz 100" pilnīgi pietiek.

* mazliet var dzirdēt diafragmas darbību, bet nu tas klusās ainās un vispār, tā jau ir piesiešanās. :D

* nav Lens shift un elektriskas "štorkas" lēcai, bet nu tas ir budžeta aparāts, tā ka, jātur mēle aiz zobiem.

* kronšteina skrūvju vietas izvietotas, maigi sakot dīvaini un dabūju mazliet pačakarēties, lai kronsi pieskrūvētu pie projektora. 

 

Visā visumā, ļoti zolīds aparāts. 650Eur par 100" košu ekrānu. Nav slikti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Resurss ir krievu valodā.

 

Paldies, noderīgi. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...