Jump to content

Pastiprinātājs Sennheiser HD600 austiņām


Kaspars12
 Share

Recommended Posts

Labas dienas biedri!

 

Tā nu ir sanācis, ka kādu laiciņu esmu jau nobāzējies uz Sennheiser HD600 austiņām, izskatās, ka šīs ir tās uz kurām būšu ilgu laiku, jo nākošā soļa izmaksas pamatīgi pārsniedz ieguvumu, bet ne par to stāsts.

 

Tad nu ir šīs Sennheiser HD600 austiņas ar 300 omiem un 97 dB/mW jūtību. Tās darbinu ar Creative E-mu 0404 karti, kas kā DAC savu fukciju pilda vairāk kā labi, bet tas iebūvētais austiņu pastiprinātājs šķiet šobrīd ir vājākais posms, lai gan klausoties baigos trūkumus nejūt, bet ir tāda sajūta, ka varētu labāk.

 

(0)Tad nu jautājums biedriem, vai kādam ir kāds austiņu amps, ko varētu aizdot uz testu, lai saprastu vai tas maz ir tik nepieciešams, lai iegūtu visu sulu no šīm austiņām? Interesētu arī Sennheiser HD650 ausis, pretī varu dot uz to dienu/ām AKG k551, jbl s700, kādu gardumu vai ja nu galīgi tās lietas neinteresē, tad varētu noīrēt to amp/austiņas.

 

austiņas - http://en-de.sennheiser.com/best-audio-headphones-high-end-stereo-hifi-hd-600

karte - http://www.creative.com/emu/products/product.aspx?pid=15185

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

cik atceros emu usb bija paliela  pretestība ausu izejā (22 omi) , kas  var mainīt ausu FR līkni...jauda ap 20mW....Cik savu emu0404 esmu darbinājis kā ausu pastūzi, jaudas pietika. Protams HD 600 tās diez vai spēs iekustināk vairāk par 105db SPL uz aci ...gan jau rupjais Vilks pakomentēs sīkāk !   

Link to comment
Share on other sites

Sen atpakaļ esmu lietojis AKG K701 (62 Ohms, 105dB/V) + EMU 0404. Viena lieta bija skaidra- tā karte nevelk. Tāpēc vēlme pēc ampa ir pilnībā saprotama :)

Šobrīd iztieku ar AKG K712 PRO + LH Geek Out 450. It kā ir ok, bet šķiet, ka no sulīgāka ampa būtu lielāks gandarījums. Būtu interesanti paklausīties HD600. Ja ir vēlme, varam salīdzināt LH Geek Out 450 vs. EMU 0404.

Link to comment
Share on other sites

Mani interesē reāla paklausīšanās, kur viens aparāts ir blakus otram un pārslēgšanās ir dažu sekunžu laikā, visādi citādi pārtrauktie testi īsti neinteresē, jo zūd no tiem jēga.

 

osscar diezgan precīzi raksturoja SPL, kad mērīju tā arī bija nedaudz virs 100dB, kas nav maz, bet nu ausis klipā neiet, ar labāku amp ceru iegūt vairāk SPL paralēli uzlabojot detalizāciju.

Link to comment
Share on other sites

cik skatos, tas LH Geek izdod 3,4Vrms max. tātad uz tavām HD600 max ko iegūsi - kādus + 7db ...nu tas nav maz ...vismaz vairumam pietiek  :drinks:

Link to comment
Share on other sites

 

 

cik skatos, tas LH Geek izdod 3,4Vrms max. tātad uz tavām HD600 max ko iegūsi - kādus + 7db

apreekjinu shim arii var paluugt ?

Link to comment
Share on other sites

nu ez tā uz aci. ja viņ'steica, ka ar Emu  izeju viņa bija kādi 105db  nu tad aptuveni sanāk emu izejā zem 2V  rms. Nu ar 3.4V rms @ 97db/mW....sanāk kādi 112db max spl +-  precīzāk tad excel šītā var sarēķināt.


HD600:

1mW=97db/mW (jeb oma likums sqrt(P*R) = 0.5V

10mW = 107 db/mvW= 1.7V

100mW= 117db/mW = 5.5v

 

 

tā aptuveni ja apaļos ciparos skatamies


nu tātad kā redzam, ar 300 omu slodzi šis amps nevar "izkačāt" uzrādīto max jaudu 450 mW.  ..bet gan kādi 40mW max..


ausu pasttūžiem tā ir - jo lielāka ausu pretestība jo vairāk V vajag izejā - un jo zemāka pretestība - vairāk strāvas izejā...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Atbrauc uz kinceni, mums te ir Schiit Magni 2. Varētu būt ļoti optimāls variants.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ausu pasttūžiem tā ir - jo lielāka ausu pretestība jo vairāk V vajag izejā - un jo zemāka pretestība - vairāk strāvas izejā...

 

a citiem pastuuzhiem ir savaadaak ?

Link to comment
Share on other sites

Nav savadak...tur vienkārši mazaks slodzes impedences diapazons...es pat teiktu mūsdienās jo īpaši..6 vai 8 omi

Nu labi mašīnās ir kas biku zemāks

Link to comment
Share on other sites

 

 

09 ir uz TP2934657982375928375983275 ar THD 0.00000000000001%
 

 

Grūta gan tiem smalkiem ļaužiem dzīvīte... :yahoo:

Tik daudz  cipariņus jāatceras un nianses jāpārzin :superstition:  . Diez vai parastai mūzikas baudīšanai arī laika atliek? :shok:   

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

kolekcionēt alus pudeļu korķus?

Jā, drīz, kad beigsies lielo tilpumu alus pudeļu tirdzniecība, ar plastmasas korķīšiem būs tā pašvakāk :/

 

Jā? Kas tad?

Tehnikas pētīšana, izvēle, salīdzināšana un pēc tā visa - gudra spriedelēšana. 

 

To visu apstiprina šis:

kur viens aparāts ir blakus otram un pārslēgšanās ir dažu sekunžu laikā, visādi citādi pārtrauktie testi īsti neinteresē, jo zūd no tiem jēga.

Ja starpību dzird pie intervāliem, kas ir lielāki par dažām sekundēm, tad kāda no tā visa jēga?

Lai tās pāris sekundes pakaifotu, ka skan labāk un iesēdināt to sev galvā uz visu atlikušo laiku? :)

Pašam autoram ir dafiga ausis un pārējie dzelži, kurus kā viņš pats apgalvo savstarpēji salīdzina, apraksta.

Tas arī ir viņa hobijs.

 

Bļins, atvainojos par beztēmu - pat nezinu kā tas man sanāca :D Ignorēt mani un manu pārliecību - katram savs.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tehnikas pētīšana, izvēle, salīdzināšana un pēc tā visa - gudra spriedelēšana.

 

Hmm, tomēr nesaprotu kā tas izslēdz mūzikas klausīšanu un arī kolekcionēšanu?

Sorī Kaspar par ot uzturēšanu.

Link to comment
Share on other sites

kas tad nepatika ?  subjektīvi skanējums jeb jaudas par maz :grin:

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf gan testā nepiedalījās, vēroja no malas  :whistle3:

 

Mani 3/4 centi par Magni 2 ir tādi, ka austiņas bija tikai čut, čut skaļākas, nu tik minimāli, ka, nav ko daudz tur apspriest, par skanējumu, labā ziņa, ka pašu skanējumu nemainīja, ne bass mīkstāks, ne vidi "siltāki", atšķirībā no Schiit Modi DAC, kas bija kaut kāds siltinātais, ar nedaudz piesēdinātām augšām. Sliktā lieta, ka smagākā gabalā ar piesātinātām augšām Magni 2 minimāli zuda dzidrums/detalizācija, iespējams kāds clip, bet to jau ar oscili jāskatās!

 

Ir divi varianti, vai nu e-mu 0404 nav nemaz tik slikts vai arī es no Schiit Magni 2 tomēr gaidīju ko vairāk, ok, cena pasaka daudz, bet šobrīd reāli tādu paņemot sanāktu pielikt vēl vienu iekārtu neko neiegūstot un iztērējot ~120eur   :D

 

Atliek vēl kaut ko labāku paklausīties, lai varētu apstiprināt, ka varbūt e-mu ir vairāk kā pietiekams tām hd600 un no tā ausīm vairāk neko nevar dabūt. Bet varbūt tieši otrādi, "atverās" un ir skaidrs, ka vajag upgrade.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Es domāju ,ka hd600 max var turēt 200mW...jo spole satīta uz 300 nedzesēsies tik labi kā zemomīgām ausīm...teiksim 32omi. Tas tā no mana skatu punkta...ja nav vairs varianti varu kaut kad savu diy ausu stiprekli iedot...bet tas vairāk par 270 mw neizkačās @ 300omi.domāju ka tas ir šo ausu maksimums...bet varbūt kļūdos

Link to comment
Share on other sites

Pakustināsim tēmu :smoke:  pirmkārt lielais paldies Tornis  :hi:  par iespēju paklausīties gan HD650, gan viņa amp un DAC.

Vismaz tagad zinu, ka 600x spēj vairāk smile.gif Protams, no pieauguma no krēsla nenokritu, bet tas nebija nekur ar lupu jāmeklē, parādījās tieši tas, par ko bija aizdomas, ka e-mu pilnā "cuhā" zuda dinamika, kick midbasā nebija tik izteikts. Ar šo amp ieguvu skaļuma pieaugumu, ja precīzi, tad par 3,2-3,6dB un, tas ir daudz, iegriežot ručkā arī kick nekur neatkāpās. Pamēģināju amp arī ar Torņa DAC, kas ir 16/48 vs 24/192kHz, bet ne uz priekšu, ne atpakaļ kvalitātes ziņā, skaļuma pieaugums gan nokritās vairs tikai uz 0,6-1,2dB.

Rezumē ar to amp iegūts lielāks tēsiens nezaudējot kvalitāti.

Interesantākais, ka austiņas vēl mierīgi tur to jaudu un sajūta, ka vēl apēstu kādus mW iedodot vēl dB :vinsent: 

Daži foto skatāmākai tēmai!

2lmo4yf.jpg

 

ftjwqh.jpg

 

ele63m.jpg

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kādreiz (vēl krievu laikos) viens austrumzemes audio guru (par rietumzemēm mēs toreiz neko nezinājām) izteica apgalvojumu - lai kvalitatīvi klausītos mūziku vidēji uz 10W, traktam jābūt 1 kW. Pamatojums - pieņemam, ka pīķos amplitūda 10 reizes pārsniedz vidējo vērtību.

Neesmu skatījis (vienreiz mēģināju meklēt EMU shēmu ... neatradu) cik tas EMU spēj amplitūdu (barošana??? 5V vai iekšā kaut ko veido?) izdot ārā. Torņa amps noteikti var vairāk. Rezultāts loģisks.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja skatās no hifilītiskā skatu punkta, tad tas QRV09 nekas pārdabisks nav - labs opamps, kas kustina jaudīgāku opampu. Bet nu - viss nostrādāts, kā vajag, bez īpašām izvirtībām. Barošana laikam 12V vai 15V, neatceros.

 

 

 

lai kvalitatīvi klausītos mūziku vidēji uz 10W, traktam jābūt 1 kW

 

Izklausās pareizi. Vidēji uz 10W gan reti kurš klausās. Audiofīlijā biežāk sastopama tiecība ir uz reālistisku skaņas kvalitāti, nevis kvantitāti. 

Link to comment
Share on other sites

Nav jau svarīgi, vai 10W un 1kW vai 1W un 100W. Audiofīlija ir reliģija :), uz ko viņi tiecas, man nav ne vēlēšanās ne iespēju saprast :) (un ari strīdēties ar šiem negribu, lai tak tic sildītajiem vadiem)

Bet reālajā dzīvē, ja gribas skaļi klausīties 300 omu austiņas, tad vajag pastūzi ar barošanu, nu kādus +/-20, un tad jau var meklēt sjostormus, betas vai hvz ko, jo cilvēkam jau nevajag laboratorijas pastiprinātāju, bet katram savu specifisku kropļotāju. Bet pamatā fizika, ne vairāk ne mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Ja grib kārtīgi ausis topīt, tad bang4buck būtu forši šitādu aparātu uzbūvēt. Krell KSA-5 klons, barošanu vajag resnu, bet ziemā rokas nesals. Ja grib inteliģenti pieiet nu tad Sjostromi ir un The Wire no DIYA.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...