Jump to content

Meklējam PHP/Javascript Programētāju


kazarma
 Share

Recommended Posts

Meklējam pamatā PHP/Javascript programētāju.

 

Primārais darba uzdevums būs izstrādāt starptautisku uzņēmuma mājaslapu to ikdienā uzturēt un pilnveidot.

 

Prasības pret kadidātu:

 

Spēj darboties patstāvīgi, kreatīvi un spēj risināt problēmas saknē.

Komandā vajadzēs darboties tikai tik daudz kā atskaitīties par paveiktajiem darba uzdevumiem, kuriem būs normāli izpildāmi termiņi ar rezervi.

 

Kandidātam nepieciešamās zināšanas:

 

1) PHP - stipras zināšanas, vajadzēs intervijas laikā spēt uzģenerēt elementāru kodu uz papīra bez Google palīdzības. 

Ja kļūdīsies ar funkciju nosaukumu, piemēram, nekorekts "burts" tā netiks uzskatīta par kļūdu, galvenais ir zināt bazes lietas kopumā.

 

2) Javascripts -  stipras zināšanas, vajadzēs intervijas laikā spēt uzģenerēt elementāru kodu uz papīra bez Google palīdzības. 

Ja kļūdīsies ar funkciju nosaukumu, piemēram, nekorekts "burts" tā netiks uzskatīta par kļūdu, galvenais ir zināt bazes lietas kopumā.

 

3) Apache/Nginx - Vajag zināt kas tas ir par zvēru un šo programmu pamata lietas kā ar tām darboties. Jāzina tik daudz, cik nepieciešams, lai izpildītu savu darbu.

Serveri konfigurēt nevajadzēs, bet zināšanām un pieredzei ar šo programmatūru ir jābūt. 

 

4) SQL - Patreiz ir centrālā datubāze (mājaslapai būs atsevišķa), no kuras vajadzēs mājaslapai izvilkt info.

Programmatūrai, ko izmantojam ir strādājošs ražotāja API, BET, tas darbojas ļoti bēdīgi, tāpēc daudzus API pieprasījumus vajadzēs rakstīt no 0, tāpēc SQL zināšanām ir jabūt pietiekamām, lai šo uzdevumu varētu izpildīt.

 

5) Darbs ar dažādiem API - Katra mūsu izmantotā sistēma izmanto savu API, tos būs jāspēj izmantot kopā, lai mājaslapā atveidotu korektu info.

 

6) Darbs ar banku norēķinu sistēmām - mājaslapā tirgosies mūsu produkcija ir jābūt pieredzi darbā ar banku norēķinu sistēmām.

 

7) Wordpress - viss patreiz darbojas uz wordpress (tāpēc arī meklējam savu iekšējo programmētāju, lai šo sviestu pārtaisītu).

Nepieciešams pārzināt, kas tas tāds ir, lai varētu daļu smuki pārnest uz jauno mājaslapu.

 

8) Windows/Linux - Daudzas lietas griešās uz Windows (IIS API mūsu programām), jaunais webserveris būs uz Linux tāpēc arī prasība pārzināt darba izpildei abas vides.

 

9) IIS- nav prioritāte, bet ja pārzina IIS tad kadidātam ir liels +

 

Darbs ir Rīgā, Teikas rajonā.

 

Darba samaksa atkarībā no zināšanu līmeņa, bet mēs tēmējam uz pieredzējušu speciālistu tāpēc alga sākot no 1000e+ pēc nodokļu nomaksas.

 

Jautājumus sūtīt PM un, ja esi gatavs kandidēt uzreiz sūti savu CV.

Kandidāta pieredzei programmēšanā jabūt ne māzāk kā 5 gadi!

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

PHP - stipras zināšanas, vajadzēs intervijas laikā spēt uzģenerēt elementāru kodu uz papīra bez Google palīdzības. 

Kāda jēga prasīt zināt kautkādas PHP funkcijas no galvas? Ja sanāk bieži lietot, tad iemācās gribot - negribot, tiklīdz pāris mēneši nelieto tā nākas gūglēt.

Mēs ar tagad meklējam vairākus programmētājus, parasti iedodam uzdevumu kautko nonkrētu uztaisīt līdz intervijai, tad intervijā ir ko apspriest.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga prasīt zināt kautkādas PHP funkcijas no galvas? Ja sanāk bieži lietot, tad iemācās gribot - negribot, tiklīdz pāris mēneši nelieto tā nākas gūglēt.

 

šis. es galvā varu izdomāt soļus problēmas risināšanai, bet atcerēties galvā kaut kādas masīvu kārtošanas ar rekursiju man nakui nevajag. ir 2016 gads. un strādājot ar freimvorkiem ļoti reti nākas izmantot php funkcijas. pa lielam crud modeļi un chained methods.

 

 

 

bet mēs tēmējam uz pieredzējušu speciālistu tāpēc alga sākot no 1000e+ pēc nodokļu nomaksas.

 

studentiem tā maksā pēc pāris mēnešiem, kad jau iestrādājušies. piredzējušam speciālistam būs jāreizina ar vismaz 2 iesākumam pārbaudes laikā.

 

 

kuriem būs normāli izpildāmi termiņi ar rezervi.

termiņus parasti nosaka programmētājs, nevis kāds no pirksta izzīž, ka šim jābūt gatavam nedēļas laikā.

vispār kādi ir termiņi? uzmetot aci pēc apraksta 1 cilvēkam tur ir darbs vismaz gadam- veikals, vairāki API, custom maksājumu metodes. zinu ko runāju, ar to strādāju ikdienā.

Labots - Guest
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

piredzējušam speciālistam būs jāreizina ar vismaz 2 iesākumam pārbaudes laikā.  

 

 

alga sākot no 1000e+ pēc nodokļu nomaksas
 
Link to comment
Share on other sites

tak visi zin ko nozīmē "sākot no" sludinājumos, vistacamāk beidzot ar ir turpat blakus un nav liela interese maksāt vairāk. 

Labots - Guest
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kā kur. Darba devējs jau tikai priecāsies, ja izdosies atrast kādu par to sākot no ciparu, bet, ja visi jēdzīgie prasīs vairāk, tad dos, cik var atļauties.

Šajā gadījumā gan jājautā autoram, kāda ir tā situācija ar algām - es gan neesmu interesents, tāpēc to netaisos darīt.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

kazarma, 08 Sept 2016 - 13:46, teica: bet mēs tēmējam uz pieredzējušu speciālistu tāpēc alga sākot no 1000e+ pēc nodokļu nomaksas.   studentiem tā maksā pēc pāris mēnešiem, kad jau iestrādājušies. piredzējušam speciālistam būs jāreizina ar vismaz 2 iesākumam pārbaudes laikā.

 

Ar naudas lietām tiksim galā, ja kandidāts parādīs savas zināšanas. Uzrakstīju sākot no, lai zina, ka nemeklējam "visu zinu visu māku" līdz jāsāk darīt.

Par algu vienosimies 100% tā lai abiem ir labi un tie 1000e tiešām ir sākot no jeb absolūtais minimums.

 

Nestāsti ka studentiem kas iestrādājušies maksā 2000e. Tās ir pasakas. Tele2 pieredzējušam programmētājam vidēji maksā 1500e. Accenture ~1000e. DPA ~1000e.

Parādi man to vietu kur maksā uz rokas pēc 6 mēnešiem sākot no 2000e.

 

Konkrēti šajā pozīcijā meklējam pieredzējušu darbinieku un domāju 2000e nebūtu problēmu tādām maksāt, BET visu nosaka pieredze.

 

AndrisBB, 08 Sept 2016 - 20:15, teica: Kāda jēga prasīt zināt kautkādas PHP funkcijas no galvas? Ja sanāk bieži lietot, tad iemācās gribot - negribot, tiklīdz pāris mēneši nelieto tā nākas gūglēt.   šis. es galvā varu izdomāt soļus problēmas risināšanai, bet atcerēties galvā kaut kādas masīvu kārtošanas ar rekursiju man nakui nevajag. ir 2016 gads. un strādājot ar freimvorkiem ļoti reti nākas izmantot php funkcijas. pa lielam crud modeļi un chained methods.

 

Es neticu, ka programētājs ar 5 gadu pieredzi intervijā nevarēs man uzrakstīt JEBKO kaut vai elementāru ciklu. 

 

kazarma, 08 Sept 2016 - 13:46, teica: kuriem būs normāli izpildāmi termiņi ar rezervi. termiņus parasti nosaka programmētājs, nevis kāds no pirksta izzīž, ka šim jābūt gatavam nedēļas laikā. vispār kādi ir termiņi? uzmetot aci pēc apraksta 1 cilvēkam tur ir darbs vismaz gadam- veikals, vairāki API, custom maksājumu metodes. zinu ko runāju, ar to strādāju ikdienā.

 

Termiņš - ar programētāju vienojas, kas kad pa soļiem tiks kad pabeigts, nevis "pēc gada" un pēc gada saproti, ka programmētājs laidis luni un pat 10% nav paveicis.

 

kazarma, 08 Sept 2016 - 13:46, teica: PHP - stipras zināšanas, vajadzēs intervijas laikā spēt uzģenerēt elementāru kodu uz papīra bez Google palīdzības.  Kāda jēga prasīt zināt kautkādas PHP funkcijas no galvas? Ja sanāk bieži lietot, tad iemācās gribot - negribot, tiklīdz pāris mēneši nelieto tā nākas gūglēt. Mēs ar tagad meklējam vairākus programmētājus, parasti iedodam uzdevumu kautko nonkrētu uztaisīt līdz intervijai, tad intervijā ir ko apspriest.

 

Neredzu tam jēgu - kaut vai tāpēc ka kodu var uzrakstīt draugs un apstāstīt kas kā, lai intervijā izskatās, ka zina par ko runā.

Dzīvajā ir daudz vienkāršāk novērtēt ko cilvēks zina un kāds ir prasmju līmenis.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Es neticu, ka programētājs ar 5 gadu pieredzi intervijā nevarēs man uzrakstīt JEBKO kaut vai elementāru ciklu. 

Nezinu ko domaja kroop, bet es runaju nevis par pamata konstraktu (cikli, funkcijas, klases utt) nezinasanu, bet funkciju zinasanu no galvas. Skaidrs, ka ja biezi raksta php kodu, tad zin piemeram biezak lietotas mysqli funkcijas (query, fetch_assoc) no galvas, vai ko tur php'isti lieto, bet vai ta var noteikt programetaja 'labumu' ir maz ticams. 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

kazarma, 09 Sept 2016 - 11:34, teica: Es neticu, ka programētājs ar 5 gadu pieredzi intervijā nevarēs man uzrakstīt JEBKO kaut vai elementāru ciklu.  Nezinu ko domaja kroop, bet es runaju nevis par pamata konstraktu (cikli, funkcijas, klases utt) nezinasanu, bet funkciju zinasanu no galvas. Skaidrs, ka ja biezi raksta php kodu, tad zin no piemeram biezak lietotas mysqli funkcijas (query, fetch_assoc utt) no galvas, bet vai ta var noteikt programetaja 'labumu' ir maz ticams. 

 

Tas var parādīt pirmo soli, ka ar kadidātu ir vērts turpināt runāt.

Es zinu daudzus speciālistus, kuriem nav nekādu setifikātu/diplomu, bet programmē kā dievs un sadarbojoties ar ārzemju kompānijām pelna ~8000e/men. Par projektu realizēšanu ievērojami vairāk.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

mans uzskats - neatcerēties to, kas ir lieks un atcerēties KUR meklēt kā arī atslēgvārdus. - vieglāk dzīvot/strādāt, jo ja sāktu mēģināt visu atcerēties nojūgtos... piekam, jau editors pasaka priekšā. post-91704-0-17119600-1473414991_thumb.png

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Parādi man to vietu kur maksā uz rokas pēc 6 mēnešiem sākot no 2000e.

 

studentiem pie mums maksā ~500-1000eur, jo viņi vienkārši ir uz izķeršanu. protams atkarīgs no studenta un vietas kur strādā. man pēc pusgada, vai mazliet vēlāk bija uz rokas ~1000. bet man alga nebija svarīga, svarīgāka bija iespēja mācīties un baigi nespiedu, lai man viņu visu laiku palielina.

 

accenture un tele2 nav vērts pieminēt, tās noteikti nav maksājošākās darba vietas, itsevišķi accenture ar savām stipendijām, lai varētu maksāt zem minimālās.

 

 

 

Termiņš - ar programētāju vienojas, kas kas pa soļiem tiks kad pabeigts, nevis "pēc gada" un pēc gada saproti, ka programmētājs laidis luni un pat 10% nav paveicis.

 

protams milestones vai sprinti tiek izmantoti, lai projekta progress ir pārredzams. es tik tā pasaku, ja nu domā, ka pa 3 mēneši būs gatavs veikals un bizness griezīsies.

 

 

 

Es neticu, ka programētājs ar 5 gadu pieredzi intervijā nevarēs man uzrakstīt JEBKO kaut vai elementāru ciklu. 

 

tu būsi pārsteigts, cik maz cilvēku to spēj :D itsevišķi web developeri. man ikdienā ir darīšana ar 5+ valodām un vairākiem freimworkiem. nu nemācos es katrai dokumentāciju no galvas. 10 sekundes googlē un atrodu man vajadzīgo. plus es vēl strādāju ar freimworkiem. apskatiju savu pēdējo komitu. Orderu exports uz POS caur api. 500 rindās php koda man ir precīzi 4 php funkcijas- json_encode, mkdir, array_merge un is_dir

Link to comment
Share on other sites

Piekritu HTC, man ikdiena sanak izmantot aizvien vairak un vairak visadas valodas, pamata protams C/C++ un Python, ar dazadam bibliotekam, RTOS'iem, biezi JavaScript un HTML intefeisam, ik pa laikam kautkas Java, C# vai taspats php. Ja censtos atcereties visu no galvas tad tiesam nojugtos.

Vertigak manuprat ir zinat ko vajag izdarit un tad ja no galvas nezin, tad piegooglet vajadzigo funkciju konkretai valodai.

Sodien piemeram uzradas klients kuram vajag dazus uzlabojumus iericei uz kuras darbojas Zephyr OS, nakas googlet dokumentaciju, plus PyQt dokumentacija man stav atverta muzigi.  

Link to comment
Share on other sites

Man patika vienā intervijā, iedava uz lapas izprintētu php klasi un vajadzēja nokomentēt, kas labi/slikti, kas strādās/nestrādās. Varēja atrast stila, oop dizaina, algoritmu un sintakses kļūdas. Kā arī pastāsati kā tu būtu šo veidojis.

Iedot uztaisīt uzdevumu/risinājumu pirms intervijas ar būtu cool, bet uzdevumam jābūt pārdomātam.

 

Ja prasa kodēt uz lapas, tad lūdzu pieņem arī pseidokodu, lai intervējamais var koncentrēties uz risinājumu nevis sintakses, funkciju nosaukumiem, kurus točna ikdienā neviens neatceras, ņemot vērā vēl php SPL "organizētību".

Labots - Jeasus
Link to comment
Share on other sites

@Jeasus 

 

 

Ja prasa kodēt uz lapas, tad lūdzu pieņem arī pseidokodu, lai intervējamais var koncentrēties uz risinājumu nevis sintakses, funkciju nosaukumiem, kurus točna ikdienā neviens neatceras, ņemot vērā vēl php SPL "organizētību".
 

Tāda arī ir ideja.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Iedot uztaisīt uzdevumu/risinājumu pirms intervijas ar būtu cool, bet uzdevumam jābūt pārdomātam.

Musu standarta uzdevums ir prasit uztaisit istabas temperaturas monitoringa sistemu.

Sensors -> Microkontrolieris -> Servers -> Datubaze -> Interfeiss 

Risinajumi tur var but 100 un 1, ko nu kuram patik lietot un kura jutas stipraks. Vel ne reizi nav kandidati atnaku'si ar 100% vienadu risinajumu. Citiem patik (vai tikai mak Arduino), citi izvelas Arm kontrlieri, citi pilnu Linux risinajumu (RPi utt). Serverim ar da'zneda'z'adi risinajumi (Python soketu servers, node.js, php utt). 

Ir ko intervija apspriest ko izvelejas, kapec un ka implementeja. Ja kads no posmiem nesakrit ar to ko mes lietojam, var viegli piemacities.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es arī nesaprotu, kur ir problēma uzdot pietiekami komplicētu uzdevumu, kompi un lai 1 dienas laikā uztaisa. Pēc tā arī redzēs, kurš ir profs vai tikai par tādu izliekas. Nevar būt ka, ka kompānijai nav resursu bez papīra lapām, lai testētu kandidātus :)

 

Mūsdienās funkcijas no galvas neatceras, jo priekš tam jau ir intellisense un citas fīčas. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

kaut vai tāpēc ka kodu var uzrakstīt draugs un apstāstīt kas kā, lai intervijā izskatās, ka zina par ko runā.

 

un tu pats tici, ka šādi gadījumi ir iespējami uz pozīciju, kur nemeklē pilnīgu iesācēju?

Link to comment
Share on other sites

 

 

un tu pats tici, ka šādi gadījumi ir iespējami uz pozīciju, kur nemeklē pilnīgu iesācēju?

 

fake it till you make it  :smoke:

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB aprakstīja vispareizāko variantu testam. Jo meklēts tiek darbinieks, kurš spēs atrisināt konkrētas problēmas. Un tā kā šajā gadījumā vispār tas viss viņam jādara faktiski pašam (nekas par iekļaušanos lielā teamā nav minēts), tad kāds jums daļa ar kādām metodēm viņš sasniedz rezultātu? Vai funkciju zina no galvas, vai spēj ātri sameklēt google tās aprakstu? Kas no tā mainās, ja rezultāts ir iegūts? Pie kam nav nekādu ierobežojumu, lai to pašu google lietotu darba laikā, Tas būs ikdienā neierobežoti pieejams instruments.

Link to comment
Share on other sites

jup, tas ka funkciju uzrakstīs pareizu nenozīmē, ka neuztaisīš kaut kādu eksportu, kas ilgst stundu ar ajax un tai laikā nedrīkstēs aizvērt browseri (reāls gadījums :D ) nevis ar cronjob.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Papīra lapas variants ar kodu parāda, cik labi viņš prot lasīt un saprast, kas tur uzrakstīts, bet diez vai liecina par spējām reālā darbā un vēl jo vairāk strādāt komandā. Šāda pieeja darbojas valsts iestādēs, kur rullē formālas prasības konkursa kārtībā.

 

Cik neesmu redzējis teorijas un sintakses ekspertus, bet sistēmu arhitekts no viņiem nekad nesanāks, jo nespēj redzēt risinājumu kopumā, būvēt ilgspējīgus risinājumus un domāt 10 soļus uz priekšu. Sagrābstīt zināšanas no visa minētā var jebkurā normālā vebistu kantorī.

 

Es nojaušu, ka tiks pieņemts darbā sausiņš.

Link to comment
Share on other sites

pa lielam jau forumā tik visi māk gudri gudri izrunāties. kā būtu dzīvē, iespējamam darba devējam kaut kas šāds sejā jāpasaka - varētu redzēt latvju ļodzīgos zušus. te piedāvā darbu, ar labu atalgojumu, bet tāpat kāds atradīsies, kur gribēs uzlikt smirdošo virsū, bet ne jau reāli - virtuāli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diskusija ir laba lieta, lai raksta savu viedokli tik ilgi kamēr neraksta galīgās muļķības, šād tad izlec arī kāds labs padoms, ko noteikti ņemšu vērā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms gadiem pieciem biju uz interviju, kurā arī prasija uzrakstīt pseido-kodu uz papīra lapas. Īstenībā tas ir samērā grūti, daudz grūtāk kā uzrakstīt precīzu kodu texta editorā. Saliekot kopā ar jau esošo, tas tikai rada bezjēdzīgu diskomforta sajūtu un uztraukumu.

Atceros ka beigās neuzrakstiju neko, kautgan pēctam mājās "normalos" apstākļos (ne uz papīra, un bez uztraukuma), izdariju prasīto 5 minūtēs.

Tapēc domaju ka šāda pieeja ir ļoti slikta, ja nu vienīgi jūs meklējat cilvēkus kuri māk rakstīt kodu uz papīra :D Nezinu gan vai viņi beigās būtu mani paņēmuši tikuntā, jo kamēr viņi domāja tikmēr saņemu citu piedāvājumu un nācās šim atteikt.

Link to comment
Share on other sites

Ja kāds nevar rakstīt kodu uz papīra / tāfeles  ,  tad tas neliecina neko labu  par cilvēka smadzeņu darbību.

Iekš LU visi rakstīja uz papīra.  Un ilgi ,  stundām.   Slikti  tikai tas, ka paskālī  LOL     

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja kāds nevar rakstīt kodu uz papīra / tāfeles  ,  tad tas neliecina neko labu  par cilvēka smadzeņu darbību.

Ja cilvēks var gadiem atkārtot vienu un to pašu tekstu (par 100ls algu), tad tas neliecina neko labu par cilvēka smadzeņu darbību :D 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Slikti tikai tas, ka paskālī LOL

A kas lielajiem speciem ir pret Paskālu!? Nē, nu es saprotu, ka "dead language is dead" un strīds jau sen nav aktuāls, bet -tīri humora pēc- argumentācija vienmēr ir no 80-to gadu vidus izvilkta. Tagadējais FreePascal dialekts kā mācību valoda (Pascal sākotnējais mērķis), man šķiet, pilnīgi ok. Atšķirībā no C tas uzreiz neizmežģī smadzenes, jo ir viegli lasāms, ar noteiktu struktūru (kas liek laicīgi nodefinēt, ko tu gribi panākt, kā un kāpēc), bet joprojām pietiekami tuvu dzelzim, lai atļautu izpausties topošajiem virtuoziem ar pointeru aritmētiku, inline asembleri un pat typecast. Protams, šodien vuziem ir pēc iespējas ātrāk jāsacep kaut kādi darba tirgus kandidāti, tāpēc Java un pihapiška priekš nespējniekiem, Cēpis tiem, kam pauris nav tikai, lai rumpī lapas nekrīt, un īsti koda tārpi paši vēl 10 citas valodas ierubās un tad izvēlas sev tuvāko.

Labots - Crow
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja cilvēks var gadiem atkārtot vienu un to pašu tekstu (par 100ls algu), tad tas neliecina neko labu par cilvēka smadzeņu darbību  

LOL 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Darba piedāvājums ir vēl aktuāls!

 

Bija pieteicies viens no šejieniešiem un bija ļoti lielas cerības sadarboties, jo darbinieks atbilda prasībām.

Diemžēl sadarbība neizdevās, jo viņa pašreizējā darba vieta izteica viņam labāku piedāvājumu.

 

Tāpēc lieku BUMP. 


Bumps

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...