Jump to content

Fotokonkurss "Kultūras pieminekļi Vikipēdijā 2016"


Papuass
 Share

Recommended Posts

"Kultūras pieminekļi Vikipēdijā" jeb "Wiki Loves Monuments" pieder Ginesa pasaules rekords kā pasaulē lielākajam fotokonkursam. Tas notiks arī šogad un jau otro reizi arī Latvijā. Konkurss apvieno fotogrāfus no visas pasaules, lai uzņemtu kultūras mantojuma attēlus un dalītos ar tiem Vikipēdijā. Konkurss sākas 1. septembrī un noslēgsies 30. septembra vakarā. Piedalīties ir aicināts ikviens — viss, kas nepieciešams, ir fotokamera! Globālā konkursa uzvarētājs varēs izvēlēties 1000 € naudas balvu vai 2000 € vērtu ceļojumu uz Wikimania pasākumu 2017. gada augustā Kanādā, Monreālā.

 

Kopš konkursa sākuma 2010. gadā kopumā ir augšupielādēts gandrīz 1,5 miljoni fotogrāfiju. Iepriekšējā konkursā piedalījās vairāk nekā 6000 cilvēki no 33 valstīm, Latvijas konkursā piedalījās 66 cilvēki, iesniedzot 3537 attēlus. Atļauts piedalīties ir arī citu valstu konkursos, augšupielādējot ceļojumos uzņemtās fotogrāfijas.

 

Dalībniekiem jābūt iesniegto fotogrāfiju autortiesību īpašniekiem un jāpublicē tās saskaņā ar brīvu licenci. Lai atrastu vēl nenofotografētos pieminekļus, var izmantot sagatavotos sarakstus un izpētīt kartes. Globālā konkursa uzvarētāji tiks paziņoti decembrī. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet konkursa informācijas lapu www.wikilovesmonuments.lv

Labots - Papuass
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...