Jump to content

Objektīvs Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM


skich
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Varbūt es kaut ko laižu garām, bet papildus parametrus īsti nevaru atrast dažādos sludinājumos, tāpēc jautājums varbūt diezgan vienkāršs un labprāt uzzinātu atbildi.

Esmu noskatījis objektīvu Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM, izmantoju Nikon D5300. Bet skatoties sludinājumu portālos ir divi - for canon un for nikon. Cenu atšķirība ir ap 100 eiro vidēji. Skatoties ārzemju saitos, tur nav norādīts kuram aparātam tas tieši ir.

Es kaut ko laižu garām vai arī droši varu ņemt "for canon" versiju un manam Nikonam derēs?

Jau iepriekš paldies! 

Link to comment
Share on other sites

Nikon uz Canon nederēs un otrādi- bajonete cita... Pērc to, kas priekš Nikon un viss. 

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

Canon objektīvi nederēs NIKON, atšķiras bajonete - stiprinājums, vītne, sauc kā gribi.

Sausais atlikums - pērc to, kas tev der.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Skatoties ārzemju saitos, tur nav norādīts kuram aparātam tas tieši ir.

Neuzmanīgi skaties. VIENMĒR  ir norādīts. Jo, kā jau minēja - katram ražotājam ir sava standarta bajonete (stiprinājums) - Canon, Nikon, Pentax, Sony u.c. Tādēļ Sigma ražo vairākas versijas priekš visām bajonetēm. Kā jau minēja, Tev derēs tikai Nikon versija.


Rekur piemēram vari nopirkt

http://www.ebay.de/itm/Sigma-EX-10-20-mm-F-3-5-HSM-IF-ASP-DC-Objektiv-fur-Nikon-Neu-mit-Rechnung-/401170618283?hash=item5d67a1d7ab:g:ytYAAOSwJMhXEPVi

Link to comment
Share on other sites

Jautājums vietā - tas ir diezgan specifisks objektīvs. Es reizēm lietoju Sigmas 12-24mm, Superīgs platleņķis, īpaši uz pilnā kadra (man gan ir crop), kas neizloka līnijas.

Link to comment
Share on other sites

Kādam nolūkam domā šo 10-20mm?

    Nu gan pajautāji. Sevišķi crop matricai 10 ir dzīves nepieciešamība. Pašam, kā "kanoniķim" ir Canon 10 - 18 un vai nu vienmēr ir uz otras kameras, ja pasākumā līdzi abas, vai regulāri tiek mainīts  - gan šaurās telpās, gan masu pasākumos, lai ietvertu gan skatuvi gan pēc iespējas lielāku skatītāju masu, gan pilsētas un arī lauku ainavās ideāls. Arī filmēšanai ļoti piemērots.

  Bet posta autoram - no Sigmām gan ieteiktu turēties pēc iespējas tālāk. Ir bijuši pāris un ātri vien pārdoti. Ja priekš oriģinālā maciņš par plānu, tad kaut cik pieņemami būtu Tokina , piemēram šis ja stiprinājums der, (Tamroon arī ne visai), un vēl - ievēro, ka Nikonam ir gan NikonF, gan Nikon1 bajonete - ja būtu uzrakstījis kameras modeli, pateiktu kuru tev vajag, jo spriežot pēc jautājuma vai Canon derēs Nikonam, par stiprinājumiem tev sajēga nulle.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

no Sigmām gan ieteiktu turēties pēc iespējas tālāk.

Nu nav tā, Sigmas ir normāli objektīvi. Pēdēos gados kvalitāte ir gājusi uz augšu. Protams, lētais gals kā jau visiem ir lētais gals.

Iespējams, ka Raivītim pieredze ar 10 gadus seniem Sigmas modeļiem.

Vot no Tamponiem gan ieteiktu turēties tālāk. 

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies visiem par atsaucību un atbildēm.

10-20 mm visai noderīgs dažādām vajadzībām. Diezgan daudz ir nepieciešamība uzņemt attēlus telpās, taču cik esmu mēģinājis ar citu cilvēku foto, lēca ir diezgan daudz kam noderīga, atkarīgs kā lieto, protams.

Raivīc - es varbūt esmu kaut ko palaidis garām? D5300 ir arī Nikon1? Un kameras modeli es arī uzrakstīju, varbūt ātri pārskrēji pāri un nepiefiksēji!? Par Tokina arī domāju, bet uz crop sensoru atšķirība nav ļoti liela, bet šaurās telpās to atšķirību var tomēr reizēm just.

Link to comment
Share on other sites

Bēdējā laikā gan Tamrons gan Sigma ievērojumi kāpuši uz agšu kvalitātē. Īpaši jau Sigma ar savu "art" sēriju. Tie Sigmas art 1.4 fiksi ir ļoti labi, ja neteiktu vairāk. Tamponam jaunais 85 mm arī škiet diezgan izdevies. 

Link to comment
Share on other sites

Oops, kaut kā pārskrēju, ka modeli esi uzrakstījsi :(. Tev vaja NikonF bajoneti.   Nu jā, pēdējo reizi ar Sigmu bija darīšana pirms kādiem 8 gadiem, bet kaut kā uzticība zudusi.

Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

Pats uz kanjona lietoju 10-20, autora minēto - lielisks objektīvs, telpām čiki!

ar nosacījumu, ka ir zipene.

Link to comment
Share on other sites

Raiviic-  katram gadās :D radinieks ļoti uz Sigmām uzsēdies, tapēc ir uzticība, un bildes viņam arī lieliskas sanāk, tiesa gan, viņš vairāk portretfoto un macro taisa, bet cik rādīja, ar platleņķi ļoti interesantus portretus var taisīt, īpaši labi izskatās ar bērniem, kas dara kaut ko interesantu un dzīvniekiem.

Iepriekšējajā darbā sanāca nedaudz ar Tamron objektīviem pastrādāt, tad gan bija Canons, nelikās, ka slikta vai neuzticama, bet nu, ar to uzticamību ir kā ar lietotām mašīnām - daļēji arī lotereja. Man ir laptops, kas jau 6 gadus kalpo nevainojami, draudzenei jau pēc 3 nomira :) 
 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu nav tā, Sigmas ir normāli objektīvi. Pēdēos gados kvalitāte ir gājusi uz augšu.
 

 

Sigmai ir izdevies apstulbināt cilvēkus ar "asuma faktoru", forumos cilvēki zoomee bildītes uz 100-150% un priecājas, cik tas Sigma testos labs, a reāli- labi ja 30% Sigma objektīvu eksemplāri spēj precīzi nofokusēt, turklāt pat ja ir izdevusies kopija un AF neraustās šurpu - turpu, tas tik un tā ir daudz lēnāks par Canon/Nikon ekvivalentu. Amatieru spēlēm tādi objektīvi varbūt arī der, bet kur katrs kadrs ir svarīgs, uz tādiem objektīviem vienkārši nevar paļauties. Pēdājais kuru notestēju bija 20mm 1.4 ART, it kā lieliska ideja, tāds mm un 1.4 ļoti noderētu manā somā, bet nācās atteikties no tā jo nu AF, lai arī pirmajos testos mājās likās ok, pilnībā izgāzās vājos gaismas apstākļos- a tas ir tas, kur tas 1.4 ir nepieciešams tāda tipa objektīvam. Tas pats bija arī ar 24mm- to arī atdevu atpakaļ, it kā asuma ziņā nedaudz labāks par Canon L, bet nu... pilnīgs joks AF ātrumā un precizitātē pret Canon to. Vēl bija 35mm ART, to kādu brīdi pat paturēju- bet tas arī, absolūti nespēja raiti nofokusēties pasākuma tempā, tikai tādus lēnus darbus un vēl- tikko distance palielinās, AF pilnīgi nelietojams- apmēram 2m ir max darba distance tādam 35mm ART. Un tā kā tas viss ir tik nenoteikts, tad neko tur kamerā arī nevar pieregulēt- tādi amatieru spēļu objektīvi, tāds mans spriedums par Sigma.  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...