Jump to content

Problēmas ar Lattelecom interaktīvas TV dekoderi


eddyboi
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Ir problēmas ar Lattelecom interaktīvās TV dekoderi Arris VIP1113.

1. dekoderis saplīsa un to Lattelecom samainīja - itkā signāls ir, bet rādija tikai melnu bildi, uz pulti reaģēja.

Šodien aizbraucu ciemos pie sievasmātes pieslēgt jauno dekoderi. Piespraužu visu klāt, ieslēdzu. Rāda Error 01 - no network.

Paskatos uz optiskā modema nedeg lampiņa uz ethernet porta. Paņēmu jaunu ethernet vadu piespraudu, tad sāka lejupielādēt to firmwari vai ko nu viņš tur pirmajā reizē lejupielādē.

Lejupielādēja visu un restartējās. Tad kad beidzot sāka rādīt to reklāmu, kas rādas pirms ir ieslēdzies, tad bilde sāka raustīties tā kā gaišāka tumšāka, skaņa pārādijās un tad palika melna bilde un skaņas arī vairs nav.

Labi izslēdzu visu ārā un mēģinu vēlreiz. TV redz ka signāls ienāk jo parādās augšējā josla ka izšķirtspēja nomainījās, bet tikai melna bilde.

Mēģināju citu HDMI portu, bet nekā. Ar to pašu HDMI vadu piespraudu portatīvo pie TV - viss skaisti strādā.

Domāju atkal tas dekoderis nomira. Aizvedu pie sevis mājās, piespraudu HDMI pie monitora (bail bija pie TV spraust :SOH:).

Un pie manis viss smuki strādā, tikai es nebiju viņu pie neta piespraudis.

 

Kur varētu meklēt problēmu? TV HDMI strādā, jo portatīvo rāda. Pie manis dekoderis strādā. Jocīgi likās ka tas interneta vads vairs nestrādāja ar kuru iepriekš bija piesprausts dekoderis (iepriekšējais kurš arī vairs nerādija).

Vai tiešām varētu būt vaina optiskajā modemā? Dekoderis man pāris minūtes rādija bildi līdz nebiju piespraudis strādājošu interneta vadu, tad kad sāka rādīt pirmo kanālu, tikai tad pārstāja bilde rādīt.

Pagaidām vēl nedomāju saukt Lattelecom meistaru, jo dekoderis itkā strādā un tad mums būs jāmaksā par vizīti.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Paldies DL ļoti palīdzēji.

 

DL, Es nesaprotu ko tu Te vēl dari... Palīdzēt nevari, bet kaut ko vajag ierakstīt.

Labāk pastāsti kā var ethernet vads pēķšņi vairs nestrādāt?

Labots - eddyboi
Link to comment
Share on other sites

Atslēdz visas iekārtas no elektrības un slēdz pareizā secība atpakaļ, vispirms modēmu, tad TV, kad nets parādās dekoderi, ja ielāde nenotiek, taisi arris Factory reset, tas ir  ieslēgta satusā spied poweroff ( ar dekodera pogu ( atrodas slipaja malā ja no vadu puses skatas tai puse kur SD karte liekas) NEVISS PULTS) uzreiz poweron un turi viņu nospiestu vismaz 1min, no sākuma mirgos zaļš ta paliks sarkans indikators,  ja ekrāna parādās rokas un pults un liek nospiest ok+zilo ta esi izdarījis pareizi. 

Link to comment
Share on other sites

Žurkas nav, runcis nav, vadu neviens neaiztiek, locīts nekur nav...

Vienīgais loģiskais cēlonis izskatās modems, jo tā bija vienīgā atšķirība kāpēc pie mana "TV" strādāja, bet tur nestrādāja. Es arī negribu ticēt ka modems pie vainas, bet citu izskaidrojumu vēl neredzu. Aizbraukšu atkal, patestēšu vai tur rādīs ja nebūs piesprausts pie neta. Domāju ka resets tur neko nedos, jo pie cita TV strādā.

Link to comment
Share on other sites

Vai esmu vienīgais, kuram šķiet, ka bija vērts pirmkārt piezvanīt Lattelecom palīdzības dienestam?

Link to comment
Share on other sites

Es viņiem piezvanīju, kad otrais dekoders vairs nerādija. Viņi teica vai nu nes maini dekoderi atkal, vai saucam tehnisko atbalstu. Tikai tad viņi nezināja ka pie cita TV strādā. Tehnisko atbalstu vēl negribu saukt līdz neesmu pats izskatījis kāpēc varētu neiet. Visdrīzākais viņi var atnākt tikai darba laikā, kad neviens nav mājās.

Link to comment
Share on other sites

Nedomāju ka tehniskie tā uzreiz Tev rakstīs rēķinu par vizīti. Tā rēķina rakstīšana arī ir ņemšanās, pa ko neviens nepiemaksā un nekādi procenti tehniķim arī nenāk. Ja protams nenokaitināt tehniķi ar braukšanu augumā tipa "es zinu labāk" skaties labāk pie sevis" u.t.t.

Rīgā un arī daudzos rajonos tehniķiem ir arī vakara maiņa, tā kā lidz 20:00 vizīte ir iespējama.

 

p.s. 5€ par dekodera maiņu gan būs...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
it.kroplis

Tā kā šīs kastes strādā HDCP režīmā, tad daudziem TV (samsungi dažādi iespejams arī citi) ir iespējams ka pārstāj rādīt bildi. Simptomi ir šādi. Sākumā paliek ļoti tumša bilde. Un pēc kasteles restarta pārstāj rādīt bildi vispār. 

Ārstēt šo nelaimi var šādi. Atslēdzam TV un kasteli no elektrības uz aptuveni 10h. Pa šo laiku TV ir pazaudējis HDCP kriptēšanu atslēgas no cache un ļaujas nodibināt pilnvērtīgu/jaunu sesiju ar LTK kasteli. Ik pa pāris mēnešiem gadās šāda ķibele.

 

Otrs variants ir nopirkt HDMI spliteri (brendīgs neder, vajag riktīgi china noname, inetā var atrast kuri modeļi der) un šis spliteris izlaižot caur sevi LTK kasteles plūsmu, ārā dod jau nekriptētu HDMI ar kuru nav problēmu nevienam TV.

Izmantoju šo splitera variantu lai ierakstītu pa laikam kādu DTV pārraidi.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Nu to var kaut kad pārbaudīt. Atvest no kāda pazīstamā dekoderi pie sevis un apskatīties kā tas strādā vai nestrādaā

Link to comment
Share on other sites

Man jau šķiet, ka posta autors četru mēnešu laikā problēmu būs atrisinājis :devil: .

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Klau, ja beidzas līgums un cilvēks vairs nevēlas to pagarināt, tas, ka telekomam jāatdot tas dekoderis ir skaidrs, bet vai jāatdod arī tie abi interneta kabelīši, kas nāca līdzi komplektā, jebšu viņus var paturēt?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Konkrēts dekoderis strādā tikai pie konkrētās klienta līnijas, pareizāk sakot, pie DTVS līnijas, pie kuras pie ierīkošanas ticis piereģistrēts.

Labots - tu16
Link to comment
Share on other sites

Nesaprati jautājumu. Doma bija tāda, Dekoderis pēc līguma termiņa beigām jāatdot atpakaļ Lattelekomam, jo ir viņu īpašums. bet vai arī tie CAT5 abi kabeļi (kas nāca līdzi komplektā kopā ar pašu kasti,HDM un to RCA vadu) jāatdot, vai arī viņus var paturēt nu jau bijušais klients.

 

Eh labi, rītdien uzzvanīšu LTC un noskaidrošu.

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

''Ostkoms'' paprasija baterijas no pults, jo pirms trijiem gadiem iedevuši ar?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...