Jump to content

Iegremdējamā sūkņa izvēle asenizācijai


usver
 Share

Recommended Posts

Lauku mājā ir kanalizācijas akas, kuras pāris reizes gadā ir jāizsūknē. Viena no dušas/virtuves, otra - no tualetes (un te arī tā asenizācija) pa taisno uz lauku. Centralizētas kanalizācijas nav.
Dziļums - uz 5 metriem orientējoši, precīzi nezinu.

 

Kādi būtu ieteicamie sūkņi šādam nolūkam? Līdz šim tika izmantots kaut kāds Hārgrīva ražojums, kas rūc, bet vairs nesūknē neko.


Kandidāti, kas ir atlasīti: Grizzly TSP 1100 - ar nereāliem parametriem, 8m dziļumu, 20 tonnām ūdens stundām, 35mm pieļaujamajiem "graudiem"

1fcab3574dd9553e6fa8c03b0da0317b_referen

 

 

Un kaut kas no Karcher, SDP 7000 vai SP 3, kuri izskatās stipri nīkulīgāki, ar 3x mazāku solīto ražību un turpat 2x mazāku "pieļaujamo graudu".

 

  • Kurš no šiem būs uzticamāks cenu intervālā līdz 70 EUR?
  • Ar ko izskaidrojams Karcher nīkulīgums pēc parametriem salīdzinājumā ar Grizzly?
  • Kādi būtu būtiskākie parametri, kas jāskatās ilgmūžīgumam (lai neaizrijas drīz vien)?
  • 35mm pieļaujamais svešķermeņu diametrs - tas ir labāk vai slikāk par 20mm diametru?

 

Lietots, kā jau minēju, tiks visai maz (galīgi ne 24/7).

Link to comment
Share on other sites

Ar ko izskaidrojams Karcher nīkulīgums pēc parametriem salīdzinājumā ar Grizzly?

 

Vai tad tu nezini, ka ķīniešiem ir savējie vati, apmēri, ah utt, utjp ;) Karcher gan jau ka parametri +/- atbilst īstenībai.

 

Bet pie tavas slodzes tas nav no svara, ņem vien to Grizzly kalpos gadiem ilgi!

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Derētu apskatīt to grizzly 'uz vietas', jebšu pačamdīt. Obligāti skaties, cik nopietni ir piestiprināta tā apakšējā sūkņa daļa - šim izskatās, ka ar skrūvēm pievilkts, taču man kaut kādam noname lētucim bija ķipa uz vītnes - rezultātā to apakšu rāva nost! Borēju tai maliņā urbumus un saliku uz savilcēm - kaut kā jau turās.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Grizzly reklamējas kā "German-engineered", ir 1100W, pretstatā 320W no Karcher. 

 

Interesē nevis zvērīgāka jauda, bet uzticamība un vai vispār šāda kategorija ir piemērota s*diem - cenā jau šitie ir līdzīgi viens otram. Labi, pieņemsim, ka mazliet uzspēlēta Grizzly līkne un produktivitāte un tās interpretācija (ideālais VS garantētais), dēļ kā arī ir atšķirība specenē (kas tomēr ir ražotāja dzejota).

2708300000001_1505286.jpg

Bet nu Karčeri ar kaut ko būtisku atšķiras no citiem pumpjiem? Ar foršāku motora aizsardzību varbūt (kas notiek, ja tukšgaitā sausumā šamo darbina?) vai aizsardzību aizrīšanās gadījumā pie iesūkšanas/pie nespējas izstumt pa šļūteni? 

 

Man sāk likties, ka labāk mazāku to "pieļaujamo svešķermeni", jo labāk lai neiesūc svešķermeni nekā aizrijas, nespējot dabūt ārā pa mazāku šļūteni.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

35mm svešķērmenis - tu ko? Cik tam sūknim šļaukas pieslēgums? 1 colla? 32 mm? Nu takš skaidrs ka parametri ir izdomāti!

 

Bet ja tev jāsūknē 2x gadā pa pāris h viņš pildīs savu uzdevumu.  Man ir līdzīgs sūknis. Pumpēju ūdeni no dīķa, bieži ar dubļiem.  Nu jau 4 gadi kā iet, bet nu lietoju reti. 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Grāmatu neesmu lasījis, bet viedoklis man ir.

Man jau šķiet, ka netīro ūdeņu sūkni nedrīkst izmantot kanalizācijai. Kanalizācijai vajadzētu likt ar smalcinātāju (nažiem), lai visādus podā samestos nesadalošos atkrtumus tas samaltu.

Link to comment
Share on other sites

Pēdējos gados lielākā daļa pašvaldību saistošajos noteikumos ir aizliegts izgāzt kanalizācijas ūdeņus uz lauka. Arī uz sava lauka,

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

Kurš no šiem būs uzticamāks cenu intervālā līdz 70 EUR?

 

IMHO diezgan neiespējami. Neesmu specs par sūkņiem, bet stipri neticami liekas, ka sūknis pa 70 EUR var ilglaicīgi sūknēt kanalizāciju. Ko nozīmē "drenāžas sūknis"? Vai tas vispār ir piemērots kanalizācijai?

 

Man ~~ 9-to gadu darbojas wilo (ja nemaldos). Nav nācies izņemt, lai uz viņu paskatītos. Bet tas bija citā cenu grupā - savi 300 EUR ka nemetas, un sūknē viš nevis pa tiešo neattīrītu zupu, bet ūdeni pēc attīrīšanas iekārtām. Izskatās līdzīgs šim Pedrollo. Tur vismaz rakstīts, ka kanalizācijai un 45 mm daļiņām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Grāmatu neesmu lasījis

Nu ta nespamo lieki! Šāda veida sūkņi tiek izmantoti arī kanalizācijas pārsūknēšanai. 


 

 

Neesmu specs par sūkņiem, bet stipri neticami liekas, ka sūknis pa 70 EUR var ilglaicīgi sūknēt kanalizāciju

 

Protams ka nespēj! Bet autoram vajag 2x gadā!  

Link to comment
Share on other sites

Par cik man tāda pati problēma bija, tad nopirku kārtīgu dzelzsgabalu, bez plastmasas detaļām. Smags, bet sūc zvērā. Palīdz gan lai aku iztīrītu, gan lai kanalizācijas nosēdaku izsūktu. Par tiem nažiem dunduks taisnība. Manam sūknim nav, jo ietaupīju. Kad dēlam, pie tiko pirktas mājas, vajadzēja kanalizācijas bedri izsūkt, bija problēmas. Nācās sūknim priekšā uzlikt plastmasas caurumotu kasti, kā filtru un viss sanāca. Biezumus tāpat ar spaini izsmēlām. Pašam mājā, kad podā nemet ne tualetes papīrus, ne cauras apenes, nekādu problēmu izsūkt nav bijis. Maksāja sūknis kautkur ap 100 jevrikiem, bet varbūt tie vēl bija lati. Varu modeli apskatīties.

Ja par ekoloģiju, tad  pilsētnieki, ar 1200 kvadrātmetru zemespleķīti, protams nesapratīs, bet cilvēkiem laukos gan nav problēmas utilizēt kanalizāciju un ekoloģija jau nu no tā necieš.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ekoloģija jau nu no tā necieš.
  Tipiska laucinieka domāšana. Protams gāzt vidē vari visu kas patīk, bet nu pēc tam tas parādīsies tavā dzeramajā ūdenī, tevis izaudzētajos tomātos utt. Ne jau tikai s*di tur iet. Kanalizācijā iet arī stipri sliktākas lietas - mazgāšanas līdzekļi, un pats sliktākais ka visādi medikamenti arī.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pēdējos gados lielākā daļa pašvaldību saistošajos noteikumos ir aizliegts izgāzt kanalizācijas ūdeņus uz lauka.

 

Principā saprotu - kaimiņi šādi mēslo lauku - smaka nežēlīga....


 

 

. Protams gāzt vidē vari visu kas patīk, bet nu pēc tam tas parādīsies tavā dzeramajā ūdenī, tevis izaudzētajos tomātos utt.

 

Tipiska pilsētnieka domāšana! A kā tu domā kur tavējie sūdi paliek? Jā, viņi pēc Rīgas attīrīšanas stacijas Bolderājā (Kur smird pa kilometru) tiek iesūknēti Rīgas jūras līcī, pāris km no krasta - ar domu ja problēma nav redzama, viņas nav!

 

Sūdi nelielos daudzumos ir ļoti labs mēslojums.  

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tieši ta, kur tad Riga ņem dzeramo ūdeni, no Daugavas, bet kur Daugavpils, Līvāni, Jēkabpils, u.t.t. liek no attīrīšana siekaŗtān pāri palikušo ūdeni? Domā attīrīšanas iekārtas var visu nofiltrēt? Brīnumi šai pasaulē nenotiek.  Vienas ģimenes mājas kanalizācija jau nu nekādu dižo ļaunumu, savai zemei, nerada. Tur paŗāk maza koncentrācija sanāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vienas ģimenes mājas kanalizācija jau nu nekādu dižo ļaunumu, savai zemei, nerada. Tur paŗāk maza koncentrācija sanāk.

 

tipiska sovoka domāšana. kādam tā ir vienas ģimenes mājas kanalizācija, citam alus bundža vai pudele pa auto logu ceļmalā, vēl citam būvgružu krava mežā .... "tak tikai viena, un man jau pēc tam tur nebūs jāiet" ...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

(labots)
35mm svešķērmenis - tu ko? Cik tam sūknim šļaukas pieslēgums? 1 colla? 32 mm?

paskaties to bildīti ar sarkano aparātu - viņš spēj dot ārā vairāk nekā standarta šļaukas adapteris. Tehniski tur var resnu cauruli pielikt, ar savilcēju nostiprināt un izbaudīt specenē solīto.

 

 

 

Labi, vai kādam ir kas piebilstams par Karcher fīču atšķirību no līdzīgas cenu grupas noname aparātiem? Motoram aizsardzība laikam būtu galvenais, ko vispār var gribēt - ir kaut kas tāds? Man šitais interesē - jo Grizzly pārāk mazpazīstams tomēr un kaut kā aizdomīgs izskatās mazliet un nav veiksmīga piemēra tepat blakus. Plus amazonā baigi pretrunīgās atsauksmes (un maz), kamēr Karcher - vairāk un labāk.

 

 

Līdz šim kādus gadus ir ticis izmantots vispār gandrīz noneims, kā šis, bez kādām īpašām fīčām vai sietiem (pats brīnos, ka tāds tur ir strādājis), tā ka s*dus sūknēt var arī noneims patiesībā (jautājums, cik ilgi un stabili).

Intem%20K1131M_240.JPG

 

 Izliešanu sētmalē es neesmu izdomājis - tā ir bijis pirms manis, būs pēc manis. Man vienkārši vajag, lai īrētā īpašumā bedres neatteiktu, un šobrīd tur esmu vienīgās darbarokas, kas kaut ko var izdarīt.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

 

tak tikai viena, un man jau pēc tam tur nebūs jāiet
viena ātri pārvēršās par divām, tad trim, nu jau desmit, un tad jau atmazka ka "visi jau tā dara, tas jau piliens jūrā, ko es daru"
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

e=d, es nevienu alus bundžu pa autiņa logu neesmu savā dzīvē izmetis, bet citu sūdus gan nācies vākt, tā kā tikai nevajag  sovoka domāšanu man piešūt. Kanalizācija ļoti labi dabā sadalās. Vajag tikai daudz gaisa, augus, kuri to var pārstrādāt un protams lielu zemes pleķi. Tapēc jau teicu, ka tipisks pilsētnieks mani nesapratīs.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

 

 

tipiska sovoka domāšana

 

Bet pasaki kur to kanalizāciju likt? Pat mega dārgas attīrīšanas iekārtas ap 80% sūdu savāc, (kurus ja kas arī kaut kur jāliek!) pārējo pludina upēs, jūrās.....

 

Bet daba paredzējusi ka sūds strādā kā mēslojums! Virs mana infiltrācijas lauka oj cik smuki zālīte aug! Dabā viss ir balansā! Neliels sūdu apjoms ir tikai pa labu!

Problēmas sākas ja cilvēku koncentrācija ir par lielu!   

Link to comment
Share on other sites

 

 

sūds strādā kā mēslojums
aizmirsi zāles un tīrīšanas ķīmiju pieminēt
Link to comment
Share on other sites

infiltrācijas lauks nav gluži izliešana sētmalē. Tas tomēr ir tehnoloģisks risinājums, kā ar maziem līdzekļiem diezgan efektīvi sadalīt tos sūdus.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
aizmirsi zāles

kādas zāles?

@@e = d,

bet tu piekarini katram briedim pie pakaļas spainīti ..... 

Labots - alusbundza
Link to comment
Share on other sites

KuršTev ir teicis, ka sūdi tiek lieti sētmalā. Man piemēram blakus ir tāds kārklu džūkslājs, kurš ''apēd'' visu to drazu tā, ka pēc pāris dienām neko redzēt pat nevar. Kārkli aug griezdamies un visiem labi.

Morzek, domā tīrīšanas ķīmiju vai zāles attīra modernās attīrīšanas iekārtas? Nekā tur neattīra, tikai sūdus baktērijas noņem nost, bet pārejais tiek ievadīts upēs un beigās jūrā. Tad jau mani kārki ir efektīvāki, tikai uz pilsētu baigā teritorija būtu ar kārkliem jāaudzē,

Link to comment
Share on other sites

 

 

Morzek, domā tīrīšanas ķīmiju vai zāles attīra modernās attīrīšanas iekārtas?
Pārāk daudz dažādu vielu, tāpēc, ja tās izšķīdušas ūdenī, gan jau tā arī paliek neattīrīts. Vienīgais veids kuru zinu būtu destilēt, bet nu tas būtu āvājprāts. Viss ko es saku ir ka zupas izgāšana kur pagadās atstāj paliekošu ietekmi uz vidi papildus ķīmijas dēļ, pretēji dažu biedru pārliecībai.
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vai tiešām te ir ko sūknēt?

 

 

Viena no dušas/virtuves
 
Link to comment
Share on other sites

Par to grizzly amazon.de un .com ir visai labas atsauksmes. cena laba un vēl korpuss no ņeržas..

Link to comment
Share on other sites

(labots)

ozis: neatradu .com un .co.uk lapās Grizzly modeli, tikai .de. Par .de tikai diametrāli pretējas atsauksmes-  viens, ka viss forši, otrs, ka sūc. Pamaz priekš stabilas pārliecības.

 

Iegādājos Karcher SP3 Dirt, būs jādabūn pāreja no 1" (?) uz esošo 3/4" šļūteni. 7 EUR maksājot un pie tam vēl esot jābrauc kaut kur ellē-ratā uz Stokker veikaliem. Nav forši. Bet nu 5 gadu garantija ir un ir cerība, ka darbosies ilgāk.

 

No lielā solītā 35mm Grizzly diametra nobijos, jo nav plānots pirkt resnāku šļūteni, un ja sāks dot 3/4 šļūtenē iekšā iesūktus 2x lielākus gabalus, var sanākt baigās auzas. Tie Karcher ir tuvāk pārējai infrastruktūrai. Ja attālumi būtu ~10m, tad šļūteni nebūtu problēma nopirkt cik vajag, bet tur ir paliels attālums - ne ta 50, ne ta 100 metri. lauž pirkt tādu mantu, ja viena šļūtene jau ir.

 

Mežavecis: nu ir kanalizācijas akas - viens komplekts priekš "tīrā" ūdens, viens priekš tualetes. Kur tad vēl var likt relatīvi tīro virtuves ūdeni? Tecināt uz lauka pa taisno vienā vietā, lai izskalo bedri un dīķīti? izliet pa taisno mājai pie pamatiem? Pagaidām risinājums ir uzkrāt akās ar grodiem, periodiski iztīrot. Paturot iespēju izasenizēt tās akas sūdvedējā, ja nu kādreiz ļoti gribas.

 

notestēt varēšu pēc nedēļas - divām, tad redzēs, kā strādās.


Pateicos biedriem par dalīšanos pieredzē - gan par to, ka ir augstāku plauktu speciāli kanalizācijai paredzētie (Akvedukts.lv specialitāte) un šis NAV foršākais risinājums, gan par to, ka tehniski arī šādas kategorijas aparāti ir vilkuši dīķus un līdzīgus netīrus objektus!  :hi:

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

usver

Vispār jau aka dušai un virtuvei paredzēta ar caurumiem, lai varētu iesūkties zemē un neko tur nevajag asenizēt vismaz ne reizi gadā un labākā gadījumā reizi 5 gados.  Manā hātē bez centrālās kanalizācijas 4m3 mēslu aka tiek izvesta reizi gadā, tāpēc brīnos, kur tu tik daudz mēslus saražo.   Kaimiņiem ar kuplākām ģimenēm tas periods nedaudz biežāks.

 

Ja akas nav hermētiskas un gāžas iekšā lietus ūdens, tad problēmu jārisina no cita gala, nevis kā nopirkt jaudīgāku sūkni.

Link to comment
Share on other sites

akas tiešām nav hermētiskas un jebkurš saturs tiek labi atšķaidīts. bonuss - nesmird jūtami. bet nu tā ir faktiski vasarnīca-lauku māja, nevis mans īpašums, tāpēc ir labi, ka vispār biznesa procesi notiek :)

Jūzeris var apsēsties uz poda, ievadīt savu inputu, tas tiek saglabāts kaut kur jūzerim neredzamā vietā, lai pēc kāda laika izgūtu lietotāju ievadītos datus, veikt analīzi, ja nepieciešams .. Galvenais, ka lietotājiem ikdienā nepieciešamie procesi notiek un tiek nodrošinātas to vajadzības!  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es tur nekādu labumu nesaskatu, ja māja grimst kakās. Tur jebkura aka agrāk vai vēlāk būs ar pamatīgu bioloģisko piesārņojumu. Tāpēc jau saturu ved uz lauka tālāk prom, jo tur neviens dzeramo ūdeni neņem. Sūdu akai obligāti jābūt hermētiskai.

Link to comment
Share on other sites

Pareizi viens te rakstīja - drīz būs liegts visos novados gāzt drazu uz lauka. Sūds ar to ka sūdus gāztu aiz sētas, bet tur ir pilns ar sadzīves ķīmiju. Un lai tie Rīdzinieki rij to sūdaino ūdeni ja grib, bet mēslot tur kur pats dzīvo - nu nez. 2x gadā nav nemaz tik daudz lai sauktu mucu. Bet nu katrs pats izvēlas kādā atejā dzīvot

Link to comment
Share on other sites

Es te tomēr ieteiktu uzbūvēt infiltrācijas lauku. Nebūs ar sūknēšanu jāčakarējas.

 

Es pa lēto savējo uztaisīju. Izraku bedri, izklāju ar geotekstilu, sabēru oļus. iekšā iekš ss.lv pirktas plastmasas kastes. oļi + kastes tika ietītas geotekstilā, zeme pa virsu. sānā caurums un kanalizācijas truba iekšā. Improvizēts infiltrācijas tunelis. 

http://kanalizacija.lv/infiltracijas-tunelis-graf/

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

usver, likt sūkņa ccollīgās izejas galā 3/4 collu trubu nav pareizi. Es savulaik noskatījos, ka celtnieki savos objektos izmanto lētās kabeļu gofras, lai ūdeni aizvadītu. Nopirku depiņā 40mm sarkano kabeļu montāžas gofru un nekādu problēmu pa lēto aizvadīt ūdeņus. Nav tak stroika, kur tās trubas iztur tikai vienu objektu. Izskalo ar ūdeni, smuki satin un gadiem var lietot pa lēto.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Didzi, kā gofrētu cauruli var nostiprināt cieši zemūdens apstākļos ar cilāšanu, lai nemūk nost/nelaiž ko garām? šļūtenēm ir savilcēji tādam nolūkam.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

snukurins

Ja būtu kaut cik mācījies bioloģiju, tad saprastu, cik un dažādas baktērijas dzīvo sūdos.  Tieši fekālais piesārņojums ir visbīstamākais attiecībā uz dzeramo ūdeni un tas ir diezgan noturīgs daudzus gadus.   

 

Der padalīties, kas ir tā ķīmija, kas tiek lietota. Ja nepērk fosfātu saturošus mazgāšanas līdzekļus, kanalizāciju regulāri netīra ar sērskābi, tad nekas tāds nenonāk zemē, lai par ko būtu jāsatraucas.  

Labots - Mezavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Usver, gofru nostiprināt elementāri ar tiem pašiem savilcējiem. Tur tak izejā nekāda spiediena nav, jo trubas otrs gals vaļā. Vajag tikai piemeklēt tāda diametra cauruli uz kuras gofra cieši lien virsū un bišku ar savilcēju pievelk. Es gan pie sūkņa pāris metru garumā atļāvos dārgu lokanu armētu šļauku nopirkt un tālāk jau lieku gofru.

Mežavecis, sūdi ir bīstami, ja tie visu laiku no nosēdakas tiek gruntsūdeņos un tālāk dzeramajā ūdenī. Ja reizi gadā izsūc nosēdaku un visu to drazu izgāž atklāti, tad viss saulē un vējā sadalās fantasrtiski ātri. Ja jau no sūdiem dabā nesadalītos, tad zem krūma nolikts klucis gadiem piesārņotu dabu, bet tā taču nav. Vot ko gāž klāt modernajiem mazgāšanas līdzekļiem, to  nevar zināt, bet nevienas dabīgās ziepes līdzi nestāv .

Link to comment
Share on other sites

Stokker kaut ko ilgi muļļājas ar to adapteri - pēc Didža ieteikuma vienkārši nopirku 1" izejai klāt atbilstošas gofrētas 40mm kabeļu montāžas caurules (2x 25m,jo nebija vietējā K-Rautā 50m), saliku kopā ar savilcējiem un veiksmīgi abas akas izsūcu. Jauda pietiekoša,viss OK. Patika, ka caurules vieglākas un pašas atpiņķējas max viegli.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...