Jump to content

AMD Polaris/Nvidia Pascal nenormālās cenas


GitGud
 Share

Recommended Posts

@@itanium,

Nu bļins, man priekš tevis viss ir jāmeklē? Ja seko lietām līdzi, tad zināms, ka daudzas spēļes uz augstiem iestatījumiem patērē noteikti tuvu 3iem GB, vai pat vairāk. Ja nebūs ko darīt, tad iešu un izrakšu tev linku, aka uztaisīšu tev nelielu rīsērču, lol.

 

Nu varbūt tagad ir spēlējamas tikpat labi kā ar 6GB (lasīt - pietiek VRAM. Šajā gadījuma varu arī no tevis prasīt pierādījumus vai pietiek!), bet nejau cilvēki bļins pērk kartes vienai dienai. Būtu loģiski ka spēlēm būs nepieciešams ar vien vairāk VRAMa. Ne jau pa velti ar katru jauno paaudzi karšu VRAM apjoms palielinas. Bet nu vēlreiz atkārtoju - noteikti, ka lietotājs kas izvēlās midrange karti (x60 sēriju) nav nekāds super-entuziasts, kas upgreidojas kā vienmēr iznāk jaunākā un labākā. Tie ir lietotāji, kas lieto kartes ilgāk. Un dēļ ilgtermiņa lietošanas tie 3GB nu tak būs par īsu? Domā, ka nē?? Nedalec lkm.

 

 

 

 

No Nvidia puses tā karte ir par ~50 USD lētāka, tajā pašā laikā tikai par <10% lēnāka.

būtu jau normāli, ka apgriezta karte ar uz pusi mazāku VRAM maksātu lētāk, ne? Bet nu ar saviem 50$ (kur tādus izraki? ganjau MSRP?) vari iet pie pašiem Nvidia. LV tirgū pagaidām neredzu tādu variantu. Ja kādā veikālā maksā tos savu 230Eur, tad nav garantijas, ka tā karte tam veikalam pat tuvu ir. Pliki cipari neskaitās.

 

Un nevar salīdzināt parsimts Eur ar pārdesmit Euro, kad piemetot viņus varēsi mierīgi sēdēt zinot, ka par VRAM nebūs jāsatraucas.

Labots - N4a
Link to comment
Share on other sites

lai gan bija tādi kas bļāva kā traki ka ar 2 GB pietiek..

Iedosi arī kādu benchu, kur ir redzems 770 4 GB versijas lielais pārākums mūsdienu spēlēs uz tiem pašiem 1920x1080?

Un FPSos, nevis cik % no VRAM ir izmantoti.

Re kur būs smuka bildīte no "pētījuma" ar GTA V, ko visi mīl pieminēt kā memory whore: http://www.techspot.com/articles-info/1114/bench/GTAV_01.png

GTX 960 ir +- tavas GTX 770 līmenī (pēdējā ir pavisam nedaudz ātrāka)- baigās starpības nav, ne? Un papildus 2GB to spēli uz tiem iestatījumiem no nespēlējamas par spēlējumu nepadarīja. Baigais brīnums...

 

Un nevar salīdzināt parsimts Eur ar pārdesmit Euro

Kāpēc nevar? Var!

Bet ja tie 16 EUR ir pie vienāda līmeņa kartēm un normāliem veikaliem, tad, protams, ietaupīšanas jēga ir visai apstrīdāma.

 

Šajā gadījuma varu arī no tevis prasīt pierādījumus vai pietiek!)

Kas ir ar tevi? Es tev pierādījumus jau savā pirmajā komentārā iedevu. Saņemies, puis! Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja seko lietām līdzi, tad zināms, ka daudzas spēļes uz augstiem iestatījumiem patērē noteikti tuvu 3iem GB, vai pat vairāk.

 

Spēlēju gan diezgan specifiskas spēles (ne "modernos" fps), bet nu savulaik smagi modots Skyrims rija ap 3,3GB  

 

 Tagad pēc GTX 1070 iegādes Elite: Dangerous uz Ultra rij ap 5,3GB tiesa uz 1440p... 


 

 

Bet ja tie 16 EUR ir pie vienāda līmeņa kartēm un normāliem veikaliem, tad, protams, ietaupīšanas jēga ir visai apstrīdāma

 

Par to jau tas stāsts, vai ir jēga kapeikpi$t pārdesmit eiro uz 300e vērtu karti, iznāks kārtējais VRAMu rijošais consolports ko gribēsi raut un izrādīsies ka raustīsies deļ vRAMu trūkuma...  

Link to comment
Share on other sites

smagi modots Skyrims rija ap 3,3GB

Tur jau tā lieta, ka izmantotā/brīvā atmiņa īsti nekorelē (vai ļoti vāji) ar FPS spēlēs.

Re kur būs tevis pieminētais Skyrim ar (With settings at Ultra and the high-res texture pack installed), nebūs smagi modots, bet: https://www.pugetsystems.com/images/pic_disp.php?id=20707&width=800&height=800

Avots: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Video-Card-Performance-2GB-vs-4GB-Memory-154/

Starpības FPS, kas arī ir pats galvenais, itin nekādas.

 

vai ir jēga kapeikpi$t pārdesmit eiro uz 300e vērtu karti, iznāks kārtējais VRAMu rijošais consolports ko gribēsi raut un izrādīsies ka raustīsies deļ vRAMu trūkuma...  

Jā, tas gan katram individuāli jāizlemj. 

Pie tiem divdesmit EUR, tie ir X% pieaugums cenā pie apmēram tik pat X% pieauguma veiktspējā. Nespēlējamu spēli par spēlējamu tāpat nepadarīs.

Man gan vēl joprojām nav skaidrs, kāpēc lētāka un lēnāka karte ir uzmetiens/cilvēku čakarēšana no Nvidia puses  :D

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jā, tas gan katram individuāli jāizlemj. 

 

Protams katrs tērē savu naudu kā grib, bet ja man būtu tagad jāizvēlas, tad es labāk nedaudz piemaksātu par 6 GB versiju, kā to savulaik ja darīju ar 770...

 

Vai tas ir uzmetiens, grūti teikt... pieļauju ka vairāk uzmetiens bija gan tās 970 (ja pareiz atceros) 3,5 GB kartes :D  

 

Ja spēlē 1080p tad gan jau 3GB uz doto brīdi ir OK, bet nu vkarti jau parasti nemaina katru gadu, bet reizi 3 gados vidēji sevišķi ja nav baigais hardcore gameris... tad 6 GB tomēr ir nedaudz drošāk...

Link to comment
Share on other sites

Fury X ir iepriekšējā paaudzes karte, kurai 980Ti ir konkurents.

 

Nu jā, un Tu te klārē par to, kā NVIDIA apkrāj savus pircējus ar min VRAM apjomu, taču tajā pat laikā, kad iznāca Fury X, tieši tai bija min VRAM apjoms... Tāpēc arī to salīdzinu tagad, kas tur nav pareizi? HBM vai ne HBM, tas nemaina faktu, ka lielās spēlēs un tur, kur no tā HBM būtu jēga, 4GB ir par īsu.. Jau 6GB pietrūka tajā pat GTA V. 

 

 

Ak jā, un neaizmirsīsim, ka AMD arī krāpj savus klientus ar maldīgu infor par Pro Duo karti, mārketinga materiālos summējot VRAM apjomu. karte par tādu cenu ar 4GB VRAM... jopcik, a te čīkstat un šķēpus laužat par kaut kādu 200EUR karti un 3GB VRAM.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Bet ja tie 16 EUR ir pie vienāda līmeņa kartēm un normāliem veikaliem, tad, protams, ietaupīšanas jēga ir visai apstrīdāma.

tieši tā. Ja tās cenu atšķirības ir tik minimālas - pārdesmit Eur, tad kāpēc nepaņemt to pilno 1060 ar 6GB VRAM? Tāpēc jau teicu, ka tie 3GB galīgi garām, vienīgi, ja nav vēlme ietaupīt 10-20-30Eur. Tavi 50$ (MSRP) neko nenozīmē.

 

 

 

 

 

Nu jā, un Tu te klārē par to, kā NVIDIA apkrāj savus pircējus ar min VRAM apjomu, taču tajā pat laikā, kad iznāca Fury X, tieši tai bija min VRAM apjoms... Tāpēc arī to salīdzinu tagad, kas tur nav pareizi? HBM vai ne HBM, tas nemaina faktu, ka lielās spēlēs un tur, kur no tā HBM būtu jēga, 4GB ir par īsu.. Jau 6GB pietrūka tajā pat GTA V. Ak jā, un neaizmirsīsim, ka AMD arī krāpj savus klientus ar maldīgu infor par Pro Duo karti, mārketinga materiālos summējot VRAM apjomu. karte par tādu cenu ar 4GB VRAM... jopcik, a te čīkstat un šķēpus laužat par kaut kādu 200EUR karti un 3GB VRAM.

Es tad tikai runāju, ka GTX1060 3GB versija nav to vērta, labāk uzreiz ar 6GB, tāpēc nekāda sakara ar iepriekšējās paaudzes AMD Fury X.

Un tas, ka NV uzliek minimālo "nepieciešamo" VRAM tas jau būtu acīmredzami. AMD, pretēji ir vienmēr bijis tā VRAMa vairāk. Varbūt arī dēļ tā, lai piesaistītu cilvēku uzmanību un liktu aspvērt pirkt viņu kartes. Fury X ir viens mazs izņēmums, kurai VIENĪGAJAI bij pavisam jauna atmiņas tehnoloģija.. tākā nevar salīdzināt ar standarta GDDR, kuru ražotājam uzmest pa virsu neko daudz neizmaksā. Bet nu jā, tas, ka tikai 4GB tas faktu nemaina gan.

 

 

Attiecībā uz Pro Duo - to jau runājām, savā mērā tas ir mānīgi, bet tā karte tāpat nav standarta lietotāju  tirgum. Tas ir Pro lietotājiem, kuri paši saprot kā kartes darbojas un, kuri zin cik liels VRAM apjoms reāli ir.

Labots - N4a
Link to comment
Share on other sites

Kas vainas Zotac? Pašam ir bijuši vairāki - nekādu gļuku vai coil whine, kā tas mēdz būt Asus, MSI un Gigabyte. Piecu gadu extended warranty un normāls suports. Pamēģini ar Asus vai Gigabyte nokārtot RMA

Ražotājam nav pilnīgi nekāda sakara ar "Coil Whine" jo tas var būt pilnīgi jebkurai videokartei, kā lētajām reference tā arī dārgajām aftermarket. 

3GB VRAM tās gan tā ļoti šauri, jo Tomb Raider pat pie 1080p izšķirtspējas patērē līdz 6GB VRAM. Bet cita lieta ir vai tas reāli kaut ko ietekmē. GTA 5 gan ātri aizsistu tos 3GB VRAM ja saliktu visu uz max pie 1080p izšķirtspējas, un tur jau jūtami sāk nokristies FPS kad nepietiek VRAM atmiņas.

https://youtu.be/JjTUtUF6gxg?t=4m50s

memory.png

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

varbūt atstājam šo visu amd vs nvidia?

Ko tu ar to gribi pateikt? Kamēr viena kompānija būs sliktāka par otru tai pastāvīgi tiks dir*ts uz galvas.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

šas ķirzaka tev paskaidros

Nu lai nāk! Tik neaizmirsti pasūdzēties savādāk vel neatnāks.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...