Jump to content

rūteris smartfonam


Jr.
 Share

Recommended Posts

Mājās vajadzīgs rūters lai ar smartfonu var izmantot WiFi, kādu normālu rūteri pirkt? Iesakiet normālu mantu, pa sakarīgu cenu.

Man ir Lattelecom internets 1 – optika līdz 100 Mbit/sek, no optiskā modēma vadi pa taisno ir iesprausti datoros neizmantojot nekādus rūterus.

Link to comment
Share on other sites

Ir rūteri kuriem ir 3G un kuriem tāds nav, ir kāda atšķirība? Tā pat ir ar LAN un WiFi un bez tādiem, kāda atšķirība?

 

Tu 3G taisies pa māju palaist no tā rutera?

 

3G nozīmē, ka tajā ruterī varēs iespraust 3g puļķi un no tā ruteris saņems mobilo netu un pados tālāk. Ja Tev ir LTC optika (sapnis...), nekāds 3G ruteris nav vajadzīgs. Tālāk slinkums klārēt. Pēc Taviem jautājumiem noprotams, ka router.lv ruteri ir tieši tas, kas Tev pa spēkam pacelt, netērējot naudu uz speca pakalpojumiem /sarkasms/

 

p.s. a smatfonam WIFI single, vai dualband, vai AC?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nu kādu no šitiem man labāk pirkt lai telefons var pieslēgties Wi-Fi ?

Link to comment
Share on other sites

No Mikrotika laikam neizvēlējos, pat neskatījos uzmanīgi, laikam tāpēc ka, nu nav tā populārākā firma, es nezinātu kuru izvēlēties, it īpaši tāpēc ka tas apraksts man gandrīz neko neizsaka.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Atskiriba nauda aiziet elle-rataa vai vietejiem veidotajiem un razotajiem (kas reizem ari vinu kkam ziedo piem.bernu slimnicai 1milj). Mt iekartas izmanto daudzi interneta provaideri visaa pasaulee, majas lietotajiem saskarse lielakoties ir loti reta, tapec neatpazist.

 

Atkariba no budzeta sie varetu but atbilstosakie.

 

RB962UiGS-5HacT2HnT (ja optika vai 100+ mbit internets, dodu 90% ka ari pec 5gadiem bus pietiekami jaudigs, lai nebutu vajadzibas pec jauna rutera)

RB952Ui-5ac2nD (ja internets lenaks par 100mbit)

 

Pirkt vislabak veikalos router.lv vai eurodk.lv.

 

Pasam ir vairaki (3+) mikrotik ruteri no 2010-2013 gada (gbit ruteri, kas velaizvien tiektirgoti). Nav realas vajadzibas pec apgreida - gan iznak atjauninajumi softam ar papildus funkcionalitati, gan veiktspeja ir lielaka neka pieejamais trubas platums (optika).

Labots - Anonīms Alkoholiķis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

DL pareizi pateica.

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

MikroTik ir laba manta, ja ir kāds konfigurētājs kurš sajēdz tīklus. Parastajiem mirstīgajiem viens no jēdzīgākajiem pirkumiem ir TP-Link TL-WR1043ND ar Gigabit portiem un 3 streamu Wi-Fi labam pārklājumam.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Var ņemt arī TP-Link Archer C2, kas maksā gandrīz tik pat, bet tam Wi-Fi ir tikai 2 streami. Ar 3 streamiem pārklājums būs labāks. 5GHz ne visur ir jēga, jo 2,4 GHz pārklājums ir labāks. Ātrumi abām joslām pie -25dB signāla jau ir vienādi, bet pie -35dB 5GHz jau beidzas, kamēr 2,4GHz velk līdz pat -60dB signālam. Tā kā jēga no 5GHz ir tikai tad, ja sēdi gandrīz tikai tajā pašā telpā un izmanto tos 100+ Mbps. Bet kādām/cik portatīvām iekārtām reāli vajag 100+ Mbps? Lai nu kā, bet telefons noteikti nav starp tām...

 

Privātmājā vai lielā dzīvoklī es ņemtu TL-WR1043ND. Mazā dzīvoklī, ja tiešām reāli arī noslogo tos 5GHz, varbūt arī ir jēga no Archer C2.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...