Jump to content

1.pak mantinieka rīcības tiesības līdz tas oficiāli kļūst par mantotāju


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Labdien,

 

Gribēju padiskutēt par šādu lietu, dzirdēt viedokļus:

 

Ir mantojums, dzīvojamā platība + 2 saimniecības ēkas. Bijušajam īpašniekam ir līgums ar kādu personu, kam ļauts piekļūt un darboties, jebšu saimniekot, uzturēties abās saimniecības ēkās un tikai tajās! Līgumā nav minēts nekas, tikai jāļaujot piekļūšana, nedrīkstu apgrūtināt piekļuvi + atļauts saimniekot (lai ko tas arī juridisi nenozīmētu) Kadastra numuri norādīti līgumā..

 

šī persona, kurai ļauta piekļuve tur darbojas, nēsā iekšā un ārā visādas mantas un lietas, protams, apgalvo, ka tas viss ir viņa.. Slikti arī tas, ka viņš ir opis ar vecu lūžņu raušanas tieksmi, manās saimniecības ēkās ir 5veci padomju laika dīvāni, viens no tiem šķiet bija samīzts un atzveltnes laikam nedarbojas ne vienam, uc utml :) Viens moments ir tas, kas viņi atrodas tanīs 2 saimn. ēkās, cits moments akal ir tas, ka regulāri tādas lietas arī vāļājas pa manu pagalmu pieslietas pie mājas sienas vai noliktas dārzā kā dāvana man :) Es tur esmu klāt tikai ned nogalēs un arī ne vienmēr, jo nedzīvoju uz vietas pāķī, izsekot darbībai līdz vienkārši nav iepsējams un ir reāls pamats domāt, ka ir lietas, kas ir sačakarētas, kā piemēram, karčers, un pazudušas citas materiālās vērtības, nu nekas grandiozs, bet sīkumi salīdzinoši, metāllūžņi, teiksim sliežu gabali uc. pilnīgi pieļauju domu, ka viņš uz vecumu vairs neatceras un pats nesaprot kas tieši ir viņa un kas nav, jo viņam ir vēl 4garāžas milzīgas un pilnas ar visādu hlamu + šamais lieto elektroenerģiju par ko maksāju dotajā brīdī es, regulāri tur savu sarkano izrūsējušo žiguli pa naktīm pagalmā (bet uzraksts gan man patīk "LATVIJA"! :) Šī persona, kas tur darbojas, nesen atbrauca ar policiju un izstāstīja man kā bijušā īpāsnieka vienīgajam tēva dēlam manas tiesības, ka es tur esmu ciemiņš, vispār nekas neskaitos dotajā brīdī un aizliegt kko, pateikt un likt viņam savas lietas darīt savādāk man neesot redzi tiesību nekādu, vismaz kamēr neesmu kļuvis par oficiālo īpašnieku, kura vārds tiks ierakstīts ZG..tas ir tikai laika jautājums starpcitu, esmu vienīgais mantinieks!

Ko es darīju? siltināju sava tēva mājas bēniņus un labiekārtoju ēkas daļu bēniņos, kurā viņam nav ļauts uzturēties, kkas tur viņam nepatika tanī procesā, visticamāk, ka būšu pārvietojis kādu svarīgu CCCP laika lūzni, kuru viņš tagad nevar atrast! lai vai kā...es tiešām tur esmu tikai ciemiņš līdz mans vārds tiks ierakstīts ZG un es viņam muti aizvērt nekādi nevaru? vienkārši es darbojos, taisu trepes uz otro stāvu, atbrauc šitie un tā pumpainā veča seja smaidīga stāvot blakus policitiem skaidri un gaiši man saka, man nav ļauts te neko darboties, esot jāmet malā štrumi un jāiet sauļoties, to es drīkstot darīt, to pašu arī policists apstiprina!!!

 

p.s. viņš saimnieko pa tām divām saimniecības ēkām, kaimiņš ir arī redzējis kā sēž aliņu sūknē ntās reizes pagalmā ar kādiem tur nezinu kādiem čomiem + ir redzēts, ka pat apenēs tenterējot pa vārtiem ārā apakšbiksēs pilnīgi mēms!! + viņš tur zālīti pļauj mierīgi izrādās pa vasaru, lieto manus tēva trimerus un pļaujmašīnas, ābelītes tur apgriež un tādā garā vārdu sakot brīvi piepalīdz sakopt mājas apkārtni :) Reāli mana tēva mājas pagalmā ir dārzs, kur kā izrādās viss ir iekopts jau un visādi vitamīniem bagāti frukti sastādīti, un tas keksis, kam ir tas līgums par 2ēkām (nevis pagalmu vai dārzu), neba viņš tur pats rušinās, ar viņa atļauju tur ir ielaists kāds cits cilvēks, sieviete, vīrietis, watever... laikam ir bijusi mutiska vienošanās ar to keksi par siltumnīcas izmantošanu, bet nevis par visu dārza platību, nebrīnīšos, ja viņš būs bijis 'tads muļķis un to dārzu kādam izīrējis.. kad ir karsts viņš dīķī liekot iekšā sūkni un sūknē tik nost ūdeni cik tīk dārza vajadzībām...kad ir karsts, ūdens tur ir tik zems un viņš ja sūknē to pašu ārā, tad mirst visticamāk zivis, kas tur iekšā arī atrodas!!! nu par mantām, tas arī ir sviests... visi labākie kokmateriāli un cinkotie sētu stabi pēkšņi ir kļuvuši viņa, nu tur normāli viņš saimnieko vienvārdsakot...

 

Pēc tā ,ka es redzēju kas tur notiek un pēc tā, ka viņš atbrauca ar policiju un paskaidroja manas tiesības es gribētu viņam perforatoru dupsī iespraust tā labi dziļi dziļi :) Ja es nevaru sava tēva mājās strādāt kā ierasts tad viņš ar šādu rīcību papildus būs izčakarējis man visas vasaras darbu plneizskaidrojamā viet un iegrūsto naudu, ko es citur tikpat labi būtu varējis izmantot! Ko viņš ar šo te visu policiju gribēja panākt es nesaprotu vēl līdz šim pašam brīdim...

Kādi ir varianti maksimāli ātri dabūt projām viņu vismaz no dārza, pagalma no platības, kur viņam nav ļauts un nekad nav bijis ļauts uzturēties???? + būtu labi kādu sulīgu pantu piešūt par tādu neetisku rīcību...

Ko tagad viņš policistiem apglavos, ka komanteriāli ir viņa un viss ko viņš gribētu būt lai ir viņa.. ko ar to???

p.s. foto pielikumā lai saprotiet kas ir tās veča mantas, kā izkārtotas un kāda ir tā viņa saimniekošana...un mani nepabeigtie bēniņi pretstatā...

lieki piebilst, ka man griestiem lejā dēļi liecas no to lūžņu svara, varētu būt kādi 10cm max...

 

 

p.s. briest karš!!!!!!! :D

 

 

post-75254-0-59270300-1467725394_thumb.jpg

post-75254-0-86480500-1467725412_thumb.jpg

post-75254-0-20555500-1467725423_thumb.jpg

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
Gribēju padiskutēt par šādu lietu, dzirdēt viedokļus:

To tā kā nevajadzētu prasīt sertificētam juristam, nevis taisnības cīnītājiem un zobu pašlabotājiem interneta IT forumā? 

 

šamais lieto elektroenerģiju par ko maksāju dotajā brīdī es

Atslēgt, kur problēma? 

 

kamēr neesmu kļuvis par oficiālo īpašnieku, kura vārds tiks ierakstīts ZG..tas ir tikai laika jautājums starpcitu, esmu vienīgais mantinieks!

Dafuq? Ja nav citu pretendentu un apstrīdētāju, tas taču notiek vienas dienas laikā, iesniedzot miršanas apliecību un mantojuma līgumu juristam, lai noformē ZG. 

 

Es vispār nesaprotu, kur šeit ir problēma. Ja tu esi vienīgais mantinieks, tad nostiprinājumu zemesgrāmatā dabūt vispār nav nekādu problēmu. Tiklīdz esi oficiālais īpašnieks, vienupusīgi lauz līgumu (ļoti šaubos, ka tur kaut kas baigi nopietni ir sarakstīts tajā līgumā - jebkurš jurists par 50Eur atradīs vismaz desmit punktus, uz kuru pamata vari to nelaimīgo idiotu patriekt ar sūdainu slotaskātu).

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

nu ne gluži, kā man notārs teica, 3mēneši mūsdienās ir jāgaida kopš ziņojuma izsludināšanas Latvijas Vēstnesī, kura laikā var pieteikties visi, arī kreditori, visi, kas vēlas un kuriem ir pamats!

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
3mēneši mūsdienās ir jāgaida

Vēlreiz akcentēju savu rakstīto - "ja nav citu pretendentu un apstrīdētāju" - t.i., ja noteiktajā termiņā neviens nav pieteicis savas līdztiesības uz mantojuma priekšmetu. Tak nogaidi tās 90 dienas, un 91-ajā dienā rīkojies augstāk minētajam. Pa to laiku jau aiznes to noslēgto līgumu jau pie jurista, lai sagatavo tev papīru, ar ko lauzt līgumu un izlikt to no īpašuma. Varēsi tad attiecīgi pa ceļam no zemesgrāmatas ievest tam muļķim, un pateikt, lai pēc nedēļas nav ne smakas, kopā ar visiem hlamiem.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Vēl vari šim uzprasīt konta numuru tā starp citu. Jo, ja nu gadījumā viņam nesanāk laikus hlamus aizvākt, tad būs kur no Tolmeta pārskaitīt naudu.

Link to comment
Share on other sites

kārto pēc iespējas ātrāk dokumentus, lai esi īpašnieks.

obligāti noskaidro vai ir līgums ZG reģistrēts, bet to nesaki līdz neesi īpašnieks.

 

kad būsi īpašnieks:

obligāti savāc visus maksājumus par elektrību un piestādi, lai maksā.

otrkārt padomā par sanitārās inspekcijas piesaisti, lai sastāda aktu, ka tie ir sūdi un gandē apkārtni.

 

ja to nedara, tad nafig ārā.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

ligums ir zemesgramata ierakstits, jaa un tur ir rakstits, ka tyas saistoss visiem parpircejiem un mantiniekiem! vinsh ir bijis bijusais majas samnieks, savulaik ar tevu bija davinajuma ligums tadelj un reali dzive sencis par maju atdeva dzivokli un vel panjema SEB "majas iegadei" ta ari noformulets pikji, ko samaksaja pa virsu vel tam onkam, tapec ar vinsh tur ta siverejas, jo skiet, ka nevar pierast pie domas, ka vins tur nkasneskatias vairak!...nopietni, daras ko grib un kaa, tagad teva tur nav, neviena isti uz vietas nav un vinsh siverejas ta ka pa savu..

 

paldies par ieteikumu par sanitarajiem, jo ir tada lieta, ka vinsh vel kkadu drumo kjimiju tur izgaza pa gravjiem, darza, ari uz kaminja setas un vinja teritorija tika, nu lai nav japljauj un zale neaug! tas varetu vinjam dargi izmaksat!!!gribeja ka labak, sanaca ta ka sanaca...jautajums tikai kas ta par kjimiju, varbut ari kada veikala noperkama un mierigi lietojama...

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Igelkott

Pirmām kārtām, vēršu uzmanību uz to, ka a) mantiniekam ir likumiski mantotas saistību tiesības un b) Mantojuma subjektam, līdz brīdim, kamēr iestājas likumiskās mantojuma tiesības, nav iespēju ietekmēt trešās puses rīcību, ja tās c) ir likumiski noslēgtas pušu vienošanās uz līgumiska pamata starp pusēm (mantojuma atstājējs un līguma subjekts). Mantiskās prasības, ja tādas radušās, izšķir civiltiesiskā kārtā pēc mantojuma subjekta likumiskās stāšanās mantojuma saistībā, respektīvi, kad mantotājs ir kļuvis par de facto īpašnieku, tad viņš var celt pretenziju, bet viņam jāņem vērā iepriekš noslēgtās saistības, kas skar trešo pusi un mantojuma objektu (kustamā vai nekustamā manta). Īsi sakot, pirms neesi stājies likumiskās tiesībās uz īpašumu, izdarīt nevari pilnīgi un absolūti neko.

Link to comment
Share on other sites

to arī saku, līdz neesi dabūjis visus papīrus, klusām novēro ar foto/video (irakstīt sarunas, kur mēģini cilvēciski runāt, lai nemēslo), lai būtu pierādījumi, ka cilvēks apdraud/bojā/piesārņo utt īpašumu.

 

un tad protams, kad esi kļuvis oficiāli īpašnieks, var sākumā cilvēciski runāt, ja nevar, tad civiltiesiskā kārtā pierasīt, lai vai nu maina līgumu, kur atrunā arī viņa pienākumus, vai arī tas tiek lauzts.

Labots - gathis
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

nu viss ko es varu tad tagad darit ir ar iecirknja inspektoru vienkārši atbraukt paradit faktus un uzrakstit iesnigumu par siem faktiem un tad kad busu oficiali tiesigs, tad cakaret pec pilnas programmas.. bet vai policija mana vieta ari nav tiesiga apturet vismaz tas nelikumibas kas jau notiek? jebšu arī labāk ļaut viņam ārdīties un mazums kas safabricēs pret sevi vēl jaunas lietas, ko varēs izmantot pret viņu! darza sivereshana un pie majas izgastuves veidoshana? ja es neesmu tiesigs, tad likums ir likums un likuma parstavim butu jabut tadam pilnvaram un jaliedz darit tas, kas likuma rakstits!!!! tad jau tur ari bomari var cupam satuset un kamer nebusu oficiali mantonike,s vinji var tuseties tur??

vienkārši ja jau tagad iesaistu policiju un bus oficials zinjojums, tad bus oficiali fakti, un liecinieki, a ta vinsh var ari lidz tam laikam sabities un norimties un visu savakt! Tas variants man nepatiktos, esmu nobriedis karot, jo sikumos neiedziljinashos, bet etisks vinsh keksis nav, tur ir tik daudz lietu!

vienu varu pateikt, kamininsh uzreiz pec berem nakosaja diena ienak pa durvim, pirmo ko saka, noliec sveciti un iededz ludzu, sitais pakalja atnaca ar dokumentiem rokas un saka kacat savas pravas tani pasa telpa kur tetis aizgaja, godavards, gribejas pa seju iedot, knapi vladijos...! ar tadiem es negribu civlekiem kko runat vairak, jau 2menesi megjinaju, si nav pirma reize, kad vinsh ar policiju atbrauca...vecuma marazms, tragjikomedija, godavards!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

vienkārši aizej pie vietējā policista un parunājies, domāju, ka cilvēks sapratīs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

domāju tik vienkārši nebūs arī pēc mantojuma saņemšanas. parasti tādi līgumi apgrūtina līdz dotās personas nāvei, neatkarīgi no tā, kas būs īpašnieks. bet neredzot visu līgumu apgalvot nevar.

Labots - arturz
Link to comment
Share on other sites

A ko policija? Tas ka cilvis dārzā alu dzer un krauj lūžņus kaudzē ir noziegums? Nav te nekāda amērika. Vienīgais vari mēģnāt ar vides iznspektoru kaut kādu piesārņojumu atrast no viņa darbībām.

Link to comment
Share on other sites

Noteikti jārunājas ar juristu, be līdz tam nekādas aktivitātes neveikt.

//ja es būtu tas vecis, es atsauktu dāvinājuma līgumu, kā sacīt, pārdomātu

Link to comment
Share on other sites

Mantojums jau nav tikai īpašums, arī ar to saistītās saistības un parādi nekur nepazūd.

Link to comment
Share on other sites

Pag, autors taču taisīja līdzīgu topiku - tur arī bija komentāros pateikts, ka cik tur tie mēneši Vēstnesī jāgaida, BET ir uzreiz izvēlams starp radiniekiem mantojuma pārvaldnieks, kuru izvēlas fiksi un uz vietas, ja vien visi zināmie mantinieki piekrīt. Pārvaldnieks var rīkoties ar visvisādām tiesībām - uzņēmumam, piemēram, VID atskaites iesniegt, utml. Tā ir tāda pagaidu pilnvara, līdz visi piesakās un sāk ko dalīt.

Kāpēc autors pa šiem mēnešiem nav par tādu kļuvis? Notārs, pie kura griezies, pastāstīs sīkāk. Un būs pilnvaras.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Būtu tas līgums jāpalasa, bet domājams atļaut piekļūt un saimniekot nenozīmē "atļauts vest ciemiņus un lietot alkoholu"

Tā ka jāvāc pierādījumi, kad viņš ir pilnīgā pālī, jāizsauc policija, lai būtu protokols, tas ka viņš nemaksā par elektrību arī ir ļoti labi - papildus iemesls līguma laušanai. Principā šādu līgumu var lauzt tikai caur tiesu. 

Bet te vajag sataisīt ar juristu smuku papīru ko vecim parādīt, lai viņu iebaidītu! Tipa ja lauzīsim līgumu brivprātīgi es tev 100 eur kā kompensāciju samaksāšu, savādāk tev būs jāmaksā:

Tiesas izdevumi, radītie zaudējumi, kompensācija par sabojātu īpašumu utt, utjp.

Link to comment
Share on other sites

Kopš kura laika alko lietošana un draugu aicināšana savā valdijumā esošā īpašumā skaitās noziegums?

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka autoram vajadzēs ne tikai juristu, bet labu juristu. Ja abi kungi savstarpēji "apdāvinājās" un tā noformēja darījumu, tad nebūtu lieki pieteikt savas tiesības uz iemainīto dzīvokli.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Tas alus tiek dzerts nejau telpās, kurām viņam ir piekļuve, bet apkārtesošajā teritorijā mierīgi zvilnējot kādā no vecajiem dīvāniem, kuriem būtu jābūt iekšā saimniecības ēkā, kas atvesti ārā viņa paša rokām + stāv tur ārā visu vasaru, nodriskāts, atzveltne neturas, mehānisms izlauzts, lūznis..un piekļuve ir viņam un tikai, es neredzu nevienu iemeslu lai kāju tur spertu 3šās personas! Tāpat dārzā, ar kādām tiesībām viņš ir ļāvis tur vēl kkādiem mistiskiem cilvēkiem īpašumā iet un darboties, kas viņam nepieder, kas viņš par atļāvēju tāds, vai viņš ir lēmējs par to dārzu ??? zemesgrāmatā ir viņa vārds vai???

Līgumā ir konkŗēti norādītas ēkas 2daļas, tad vai tiešām viņš drīkst staigāt un darīt ko grib un kad pa dārzu un pārējo pagalmu ap dārzu + vēl kkādiem cilvēkiem tur ļaut šiverēties??? nu tak jebkura loģika saka, ka NE!

 

 

viss pie kā viņš man var piešūties ir tas, ka iespējams esmu izmetis kādu no viņa mēsliem, bet esmu pārliecināts, ka ja labi pameklētu ,viss atrastos..

es arī rēķinos ar to, ka viņš mēģinās atsaukt līgumu + čakarēt mani kā vien iespējams...

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Var jau būt, ka autoram ir taisnība, bet. Alko lietošanu var pierādīt tikai ar policiju un ekspertīzi. Tas ka tu redzēji viņu ar atvērti pudeli rokā nav nekas. Varbūt tur bija bērzu sula iekšā. Vai mēmeles ir uzskaitītas līgumā? Tev viņam ir pirkuma čeki kas apliecina īpašnieku? Ja nē tad tas nav pierādāms bija krēsls vai nē.

 

Arī ar filmēšanu un fotografēšanu jābūt uzmanīgaim. Tā vairs nav publiska vieta, kur var darīt ko grib. Tā ir viņa likumīga teritorija.

Labots - Slaids
Link to comment
Share on other sites

androidz

Jārunā ar labu juristu, un vecajam perdelim nekas nav jāstāsta, ne jādraud, ne jāpierunā, nekas, lai nesāk kaut kādas aktivitātes no savas puses veikt. Vienīgās, pec d_l ieteikuma, katru nedēļas nogali 5 litri niknākā švirlaka vari "aizmirst" pagalmā :) Un iespējams varēsi izrīkoties līdzīgi.

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

kaiminji divi ir liecinikieki, kas dzivo blakus majai, ka redzeja vinju pilniga vafele apenes vairakas minutes megjinot vartus dabut ciet!!! tas ir konkreti tas gadijums, ja neskaita parejas pudeles cilashanas reizes pagalmaa, protams, pieradit promiles nav iespejams, vinsh pateiks, jopcik saulesdurienu dabuju, galva reiba..

 

mebeles, kas atrodas saimniecibas ekas, neviena vieta nekur nekas nav liguma minets kas kuram pieder un piedereja pirms davinajuma liguma parakstishanas un pieradit, ka tas bija mana teva es nevaru oficiali, nekadu pirkuma ceku protams nav, tapat ari daudziem instrumentiem, bet ja pat vinsh apgalvotu, ka kkada pazudusi manta (ja ta tiesam butu) ir vinja, saubos, ka ari vinsh spetu normali pieradit, ka tas ir vinja! tada reali tuksha muldeshana, tas ir mans, tas ir tavs, vards pret vardu.. es lidz ar to nesaprotu ka ari tada situacija normali lai rikojas, jo mans tevs man teica, ka kokmateriali ir vinja un es pat zinu kur vinsh tos dabuja, vecis, savukart, apgalvo, ka ir vinja! ta jau var apgalvot visu ko un jebkurs ko velas!

 

Liguma minets sads punkts :

DĀVINĀTĀJS dāvina bla bla bla bla bla piederošo nekustamo īpašumu , kurš sastāv no zemes gabala ar kadastra apzīmējumu 00000000 X m2 platībā un no uz zemes gabala atrodošām būvēm - dzīvojamās mājas un 2 saimniecības ēkām, turpmāk līgumā - DĀV. OBJ. līdz ar visiem DĀV. OBJ. neatņemamiem piederumiem, tiesībām un pienākumiem, tādā stāvoklī, kādā tas ir šī dāvinājuma īguma noslēgšanas brīdī.

 

Vai tas nenozīmē, ka dotajā brīdī kad tika noslēgts līgums visi objekti, priekšmeti un lietas un tādā stāvoklī kādā tie bija uz doto brīdi pieder jaunajam īpašniekam? man škiet,ak tikai tā un ne savādāk (jo līgumā citādi nav minēts, nekādas uzskaties kas kuram, nekas, vienkārši šis te..)

 

+

no līguma tā veča tiesības:

1.6. Līdzēji nodibina lietošanas tiesības DĀVINĀTĀJAM uz DĀV. OBJ. sastāvā ietilpstošajām 2 (divām) saimniecības ēkām uz 5gadiem, t.i. līdz 29.04.2019, turpmāk - lietošanas tiesības

1.7 Lietošanas tiesību saturs - tiesības vienam pašam lietot saimniecības ēkas un nokļūt līdz tām bez lietošanas maksas!

 

un ZG ir ieraksts:

nostiprinātas lietojuma tiesības uz būvēm ar kadastra apz X un X, līdz 29.04.2019, Tiesību ieguvējs XXX XXX pers. kods 00000000

 

tātad nekur nav rakstīts nekas par to, ka viņš drīkst uzturēties pagalmā un rušināties pa dārzu, griest ābelītes uz savu roku, bērt ķīmiju grāvjos un citur apkērtnē, aicināt savus kolēģus uz iedzeršanu, kas 100puntki nenotiek saimnicības ēkās uc. + sanāk, ka viņš nedrīkst vest vēl citas personas vispār īpašumā un lietot ēkas, zemi, dārzu kopā vai bez viņa klātbūtnes ziņas, jo tur ir norādītā tikai viena konkrēta persona un tas ir tas onka..un tātad laikam par elektrību patērēto, ko viņš patērē atrodoties saimniecības ēkās gan laikam tad nevar piesieties, vienīgi par to, ka viņš bez ziņas regulāri pumpē ūdeni no dīķa, protams, no kurienes stiepjas lektrības rozetē iespraustais vads? Arī...no saimniecības ēkas..tātad viņš var teorētiski savest drūmāko elektrotehniku, kas rij daudz enerģiju pilnu dārzu, pieslēgt tos pie rozetes saimniecības ēkā un lietot bez maksas??? nekur ari nav rakstits, ka es nevaru atslēgt enerģiju no ielas, ir rakstis par lietošanu bez maksas, to varētu saprast ar īres maksu tikai vai ko tamlīdzīgu, nekas par elektrību nav teikts!tatad es varu norubit elektribu, bet par telpu lietošanu neprasu lietošanas maksu! Tā sanāk logiski spriezot!?

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Aizej pie jurista un nokārto savas mantojuma tiesības. Kad tas darīts, tad vari sākt kasīties par metriem. Atslēgt elektrību (varbūt tikai samazināt drošiātāju, lai šim sit tikai ārā katras 10 min). Par šo konsultējies ar juristu, lai nesanāk, ka tu esi ierobežojis viņa tiesūbas. Tad vari apvilkt tai zemei setu riņķī un liegt pieeju citām ekām, darzam un dīķīm, atstājot tikai iespēju piekļūt viņa objektiem.

 

Par elektrīmas maksu gan kaut kā jāvienojās.

Link to comment
Share on other sites

Neatņemas piederums ir durvis un kāpnes uz otro stāvu. Kustama manta tur neietilpst. Bet nu tu esi beidzot termiņu izvilcis. Nāksies vien gaidīt līdz tam 2019. gadam, kamēr varēsi šo izmest. Ja ne var atsaukt dāvinājuma līgumu un tad sāksies juristu pļaujas laiks. Tā kā apdāvinātais jau zem zemes, tad viss tur kļūs ļoti sarežģīts.

Link to comment
Share on other sites

šeit tiešam labākais ir ātri sakārtot īpašuma tiesības un gaidīt beigu termiņu, nav nemaz tik daudz palicis.

kad būsi īpašnieks, tad arī var teikt, ka līgumā ir atruna tikai par divām ēkām un punkts.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

ipasumtiesibam mantojuma lidzi naks kreditsaistibas par maju! ja es pienjemu mantojumu un kredisaistibas un tas calis, piemream, lauz ligumu, kreditsaistibas tik un ta kadam bus jaatmaksa un ja es tas busu sacis maksat, tad varu palikt bez majas un ar kredisaistibam vai ne?

Link to comment
Share on other sites

* Ej pie jurista !

* Nav saprotams, vai bez maksas jābūt piekļuvei vai arī telpām ?!

* Atslēdz elektrību.

* Sauc policiju par īpašuma postīšanu, par to, ka īpašumā ir nepiederosās personas un atsakās to pamest. Nekas, ka tu vēl neesi mantinieks - viņš ir nepiederoša persona ! Parādi policistiem (iesniegumā) līgumu un paskaidro, kur drīskt un kur nedrīkst tas frukts atratsies. Formē iensiegumus. Varētu protamsd būt klasiskais ga'dijums, ka policija atsakaš pieņemt iesniegumus "Jo neesot pamata". tad jāceļ tracis par policiju protams.

* Atstāj viņam šauru taciņu pa kuru tas drīskt nokļūt. Nav minēts, ka jānodrošina piebraucamais ceļš.

* Vaiu viņš tur veic saimneicisko darbību ? Līgumā par to nekas nav minēts, ka drīsktētu.

* Tāpat vari celt trobeli policijā, vai kā savādāk par apzinātu mantas(īpašuma bojāšanu), ja tāds fakts tur ir pierādāms.

 

Principā jau pēc likum aun taisnības viņam ir tiesības izmantot tās ēkas. Bet nu ja ir tāds bardaks, tad neko darīt.

Link to comment
Share on other sites

un vispār neviens likums neaizliedz piedzerties savā valdījumā esošā nekustamā īpašumā.

Link to comment
Share on other sites

androidz
* Ej pie jurista !

MIGs, viss, ar to jāaprobežojas, un tikai ja jurists iesaka, tad var

 

* Nav saprotams, vai bez maksas jābūt piekļuvei vai arī telpām ?!

* Atslēdz elektrību.

* Sauc policiju par īpašuma postīšanu, par to, ka īpašumā ir nepiederosās personas un atsakās to pamest. Nekas, ka tu vēl neesi mantinieks - viņš ir nepiederoša persona ! Parādi policistiem (iesniegumā) līgumu un paskaidro, kur drīskt un kur nedrīkst tas frukts atratsies. Formē iensiegumus. Varētu protamsd būt klasiskais ga'dijums, ka policija atsakaš pieņemt iesniegumus "Jo neesot pamata". tad jāceļ tracis par policiju protams.

* Atstāj viņam šauru taciņu pa kuru tas drīskt nokļūt. Nav minēts, ka jānodrošina piebraucamais ceļš.

* Vaiu viņš tur veic saimneicisko darbību ? Līgumā par to nekas nav minēts, ka drīsktētu.

* Tāpat vari celt trobeli policijā, vai kā savādāk par apzinātu mantas(īpašuma bojāšanu), ja tāds fakts tur ir pierādāms.

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

Autors stūrgalvīgi atsakās konsulēties ar juristiem, kas tādas lietas ļoti iespējams pārzin labāk nekā alus dzērāji Bootā. Mans ieteikums - sazinies ar Bez Tabu, lai šamie cep sižetu augšā, tik pēc tam neaizmirsti linku šepat iemest.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atstāj viņam šauru taciņu pa kuru tas drīskt nokļūt.

... diez vai likumīgi pilsonis bez jurista to spēs izdarīt. Es tā onkas vietā, ja kašķis, tad kašķis, painterisētos vietējā būvvaldē, kaut vai par otrā stāva izbūvi. Vispār dīvaini, rosīties īpašumā, kur tik daudz nezināmā.

Link to comment
Share on other sites

Pričom te policija. Nē, nu ja grib saņemt kārtējos atteikumus, tad karogs rokā. Te ir tikai un vienīgi civiltiesisks strīds, kas risināms tiesas ceļā. Un vells parāvis.. Pie notāra vispār esi bijis? Esi pieņēmis mantojumu? Sludinājums LV ir? Kamēr neko neesi sācis darīt, tajā īpašumā neesi nekas.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

sludinājums ir, notārs gatavo pilnvaru, kas dos man tiesibas rikoties, jagaida lidz terminja beigam ir tikai lai ZG sakartotu un oficiali pamtojumu pienjemtu vai atteiktu, bet taa, ar pilnvaru pietiek lai tam vecim muti aiztaisitu!

ir smaklets labs jurists, dargi gan bus, bet lai uzraksta man vien pamatigu papiru, lai tad varu ieradit kungam savu vietu! ar pagaidu pilnvaru pietiks!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Baigi interesanti. Oficiāli īpašums nav tavs, bet kaut kāda pilnvara tev būs. Kas un par ko tevi pilnvaro? Cerams, ka jurists/notārs saprot ko viņš dara.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

Kas un par ko tevi pilnvaro? Cerams, ka jurists/notārs saprot ko viņš dara.
 

 

Nu bet takš rakstīja - lai saņemtu mantojumu jāgaida 90 dienas pēc sludinājuma Latvijas Vēstnesī - tiek dots laiks citiem potenciālajiem mantiniekiem pieteikties.

Bet lai tajā laikā apsaimniekotu īpašumu vienam no potenciālajiem mantiniekiem tiek noformēta pilnvara.

Link to comment
Share on other sites

 

 

lai uzraksta man vien pamatigu papiru, lai tad varu ieradit kungam savu vietu!

Tas atgādina vienu epizodi no Suņa sirds: "Больше я так не согласен. Терпение мое лопнуло. Это уже второй случай с августа месяца. Как? Гм... Как угодно. Хотя бы. Но только условие: кем угодно, когда угодно, что угодно, но чтобы была такая бумажка, при наличии которой ни Швондер, ни кто другой не мог бы даже подойти к двери моей квартиры. Тщательная бумажка. Фактическая. Настоящая! Броня. Чтобы имя даже не упоминалось"

Tiešām grūti iedomāties, kas būs tas kurš pilnvaro.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...