Jump to content

DAC priekš TV


Recommended Posts

1. No priekšpastiprinātāja TV gadījumā nekāda jēga nebūs.

2. Ja tomēr ņemsi skaņu no dekodera, nevis TV - kā jau minēju, nesinhrona problēma ir ļoti reāla - vai nu TV bildi apstrādās lēnāk, vai, ja kā raksti, saslēgsi kaudzi dzelžu pa vidu - skaņa kavēsies.

No Lattelekom TV tas viss lieki, jo skaņa krietni saspiesta (no SAT gan būs OK). Lai tu saprastu, par ko runa - te apgraizīta VTV skaņa post-602-0-69596600-1467216380_thumb.jpg, savukārt te no kvalitatīva vinila post-602-0-38233300-1467216391_thumb.jpg.

 Kā redzi, TV jau pie 15KHz nogriež, bet kvalitatīvam CD vai LP ir pat virs 30KHz. Cits jautājums - vai tu pat tos 15 KHz dzirdi. Nu līdz 20 - 30 gadu vecumam droši kā jā, pēc 40 - visticamāk vairs nē. Nebūs gluži kā pie LORa, bet vari pārbaudīt.  Man kaut kur pie 17KHz  jau praktiski klusums :(.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

un nav nekādas jēgas pēc uberkrutā DAC, bet lētais nebus labāks par televizorā iebūvēto

 

Redzi, te ir problēma ka tv kā likums nav lineāro izeju. Optika gan ir praktiski visiem. Austiņu izeja parasti tiek slēgta TV iebūvēto pīkstuļu vietā. Un lai dabūtu kaut cik pieņemamu skaņu no tv pīkstuļiem viņa tiek pamatīgi apstrādāta, jeb sačakarēta. 

Es tagad tv klausos caur ķīnas lēto DAC + plus čipamps + 30nieces. (Tās pašas, ko kādreiz iemainīju no Didža pret simfonijas tumbām) Ja pārslēdzu uz tv austiņu izeju, skaņa kardināli mainās uz slikto pusi - galvenais ka basi pazūd, jo viņus tv tumbiņu pastūzis griež nost līdz kādiem 200 - 300 hz - principā pareizi, jo tādas frekvences tv pīkstuļi principā nav spējīgi atskaņot - tikai  кroplis būs. Tā ka ir labums no dac!  

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Man kaut kur pie 17KHz  jau praktiski klusums

 

Te gan svarīgi, ar ko klausās. Ma no datortumbiņām pie 12kHz jau klusums. Bet pieļauju, ka arī manas ausis diži augstāk vairs neķerā.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds_, par to, ka teļuka austiņu izejā ir jau sapista skaņa, Tev laikam taisnība. Tagad mode taisīt arvien plānākus televizorus, bet par akustiku nospļauties. Nu nevar plānā teļukā iebāzt normālus skaļruņus. No tā secinām, ka visi  televizoei , no skaņas viedokļa, ir mēsli un skanēt principā nevar. No antenas kvalitatīvu signālu uztver nevar, tad rodas jaurājums, nah** vispār televizors vajadzīgs. Būtībā vajag tikai lielu monitpru, kuram nav aiztures pa HDMI un un tam karinam klāt pastiprinātāju, tumbas, dekoderi, datoru,  mediju plaijeri, u.t.t. Man nav dots saprast kapēc vispār ražo televizorus, ja skatītāji to pārsvartā izmanto kā monitoru.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Jā liela daļa tv izmanto kā monitorus. Arī es jau kādus gadus 5-6 vismaz. No tv pults tiek izmantota tikai ieslēgšanas poga! 

Bet nu tagad jau iet uz otru pusi - daudzos tv iekšā minidatoriņš ar andoidu. Skat pēc laika būs arī win :D 

Tad man nesīs tv pārinstalēt! :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Jā, tas protams ir variants, bet tad teļukā vajag nevis apgraizītu androīdu, bet normālu datoru iebūvēt un izmest pilnīgi bezjēdzīgo antenas ieeju ar uztvērēju. Bez cilvēcīgas operētājsistēmas,  klavieres un peles serfot, ar televizoru internetā, nav nopietni.

Link to comment
Share on other sites

Bez LTC ar mazkvalitatīvo TV pakalpojumu, pilsētās ir jau arī normāli kabeļoperatori ar nepārkodētu bildi un skaņu no SAT. TV iebūvētais uztvērējs jau neko daudz nemaksā, un daudziem tieši nepatīk papildus kastītes.

Tāpat VTV uzskatīt par mirušu laikam vēl nevar - vācieši rudenī sākšot raidīt HD kanālus izmantojot HEVC/H.265.

Link to comment
Share on other sites

 

 

vācieši rudenī sākšot raidīt HD kanālus izmantojot HEVC/H.265

 

Bet runājot par tv, tad cik zinu ka nav tv, kuri mācētu  HEVC/H.265 - tā vai papildus dekoderi vajadzēs! 

Link to comment
Share on other sites

Bet runājot par tv, tad cik zinu ka nav tv, kuri mācētu  HEVC/H.265 - tā vai papildus dekoderi vajadzēs!

No rītdienas Itālijā veikaliem tirdzniecībai varēšot piegādāt tikai TV ar DVB-T2 un HEVC atbalstu, vecos modeļus jāizpārdod līdz gada beigām, tā kā ražotājiem nemaz citu variantu nebūs. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...