jema Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 jema, ja tavs ad hominem vērsts uz mani, tad, piedod, neskar un nesatrauc A tu pričo? Ja tas būtu tev, es tā arī būtu uzrakstījis. Bez tevis te ekonomisti pilns! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 @@versatile, gribēju tikai pateikt, ka nevajag nolikt mazos zemniekus - tirgotājus, šiem ir kvalitatīva prece, jo ''haļavščiki'' tikai tirgo vienreiz ....... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevertell Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Alusbundža, tev mazs un ļengans, ka tu tā cepies par tiem mazajiem zemniekiem ? @@versatile, nevienā vietā nebrauca virsū mazajiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Alusbundža, tev mazs un ļengans, Tas nozīmē, ka tev lielie un ciets! Un par ko tad Tu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Gribat ticat, gribat nē. Bet lielražotājā strādājot mazliet vairāk par 4 gadiem un redzot, kādas pūles tiek pieliktas, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu produktu... Nu nespēj to neviens mazais izdarīt, gribēdams. @@nevertell, un šis?, Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevertell Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Ir lietas, kas pie maziem apjomiem vienkārši neatmaksājas. Vai ta tas nav viss, ko versatīlais puisietis mēģina pateikt ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) Ir lietas, kas pie maziem apjomiem vienkārši neatmaksājas. neatmaksājas arī bikšu priekšu attaisīt ....., var jau mīzt tā pat ......, tiešām debīliķi ..... Labots Maijs 28, 2016 - alusbundza Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 higiēnas normas kā Rīgas Piena Kombinātam... man pilnīgi neinteresē ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Long John Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) tiešām iedomāties, ka mazam Latvijas vidēji statistiskajam zemniekiem ir tādas pat higiēnas normas kā Rīgas Piena Kombinātam Lēnā garā degradējam- vidēji statistiskais pilsētnieks ir tā pieradināts pie sterilā un lielražotāju izkastrētā "piena dzēriena", ka iedzerot "parasto" lauku pienu, uz kura daudzas letiņu paaudzes izaugušas, dabon skrejamo.... Labots Maijs 28, 2016 - Long John 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Bioloģiski ražotais piens netiek termiski vai citādi apstrādāts, jo termiski apstrādātā, kā arī līdz + 4º vai zemākai temperatūrai atdzesētā pienā olbaltumvielas denaturējas un kļūst grūti sagremojamas. Šāds piens ir kaitīgs, tādēļ nav vēlams to lietot uzturā; pasterizēta piena lietošana bieži izraisa piena nepanesamību – cilvēki jūtas slikti, ja iedzer pienu. Tas ir gluži saprotami, jo nepasterizēts piens samazina kuņģa skābi, toties pasterizēts piens izraisa skābu reakciju. Tiem, kam kuņģī jau tāpat ir par daudz skābes, pēc pasterizēta piena iedzeršanas ir slikta pašsajūta; pienu pasterizējot, veidojas kalcija savienojums, kas organismā tikpat kā neuzsūcas; termiskā pārstrāde tik un tā nepadara pienu sterilu. Viens no bīstamākajiem piena pārstrādes posmiem ir homogenizācija, jo tauku lodītes tiek sašķaidītas mazākas par 5 mikroniem; šādas tauku lodītes organisms vairs negremo; visas pienā esošās sašķaidītās tauku lodītes nonāk asinīs. Nepārstrādātā pienā tauku lodītes ir lielas un ar apvalciņu – tās netiek cauri zarnu sieniņām. Ja organismam ļoti vajag taukus, lodītes kuņģī tiek intensīvi gremotas – to, kas ir vajadzīgs, organisms uzņem, pārējais tiek izvadīts ārā. Tāpēc no dabiska trekna piena nevajag baidīties, bet no homogenizēta piena gan. http://www.tvnet.lv/zala_zeme/zala_dzive/170671-kadu_pienu_un_kuram_lietot Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Gan jau pavisam drīz visi varēs sūkt sintezētu surgoātpārtiku, sterilu, drošu, ar precīzi paredzamu barības vielu daudzumu un garšām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 vidēji statistiskajam pilsētniekam pat drudža murgos nerodas vēlme dzert kaut kādu lauku pienu, vājprāts kaut kāds! Tu tā necepies, apēd karoti veļas pulvera un ej gulēt, gan jau viss būs labi! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Gan jau pavisam drīz visi varēs sūkt sintezētu surgoātpārtiku, tak bundža gan jau kaut kādus sūdus higiēnas normas man pilnīgi neinteresē ... audzēs un varēsi no šamā dabūt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Tev vajag divas karotes, jo acīmredzams vājums ir iestājies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) ooo, tvnets kur lasīt par pātikas drošumu - alsubundža jau memory water pasūtīja? Es ieteiktu calis.lv, un neiztrūkstošo REN.TV, tur ne to vien var salasīties un saskatīties. Tie raksti tur nonāk šitā: http://ksenijakomente.lv/mediju-atbildiba-ka-ksenija-par-dziednieci-kluva http://www.fda.gov/Food/FoodborneIllnessContaminants/BuyStoreServeSafeFood/ucm247991.htm rekur ir daži mīti par pienu, ar atsaucēm uz pētījumiem. Tas, protams, skan garlaicīgāk un mazāk sensacionāli. Par minētajām homogenziācijas radītajām problēmām arī ir atrodami atspēkojumi, bet raksti par šo no abām nometnēm sastopamie vien hoemopātu, naturopātu un tamlīdzīgu ekstrēmistu resursos, tāpēc nopietni neuztveru ne vienus, ne otrus. Tā arī neviens nav pateicis, kas tad paciņā ar uzrakstu "sviests", kas nopērkama lielveikalā, ir kaitīgs - nu, atskaitot, protams, to, ka no plika sviesta vien pārtikt nevajadzētu. Es jau tā šajā diskusijā esmu pateicis ļoooti daudz; bet nu, izskatās, ka pirmdien tiksimies darbā, mani piena rūpniecībā daudz zinošākie kolēģi. Alusbundža, nopietns jautājums tev - kur tad liek, teiksim, 18 tonnas piena, kuras pārstrādātājs nepieņem un atsūta atpakaļ, jo iekšā ir inhibitori? To, ka pārstrādātājs nepieņem un sūta atpakaļ, es zinu (varbūt ne visi, varbūt ir kāds, kurš var to cisternu pa taisno kaut kā ielaist kanalizācijā un piestādīt par to rēķinu ražotājam - lai gan diez vai, Rīgas ūdens nosirmotu momentā, tomēr dzīvs produkts un piena baktērijām ir tendence nobeigt āttīrīšanas iekārtas) Bet kas notiek tālāk - apgaismo, lūdzu. Labots Maijs 28, 2016 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Ko cepaties. Viss kas dabīgs nav riebīgs. Ne par velti viena no teorijām kāpēc mūsdienu civilizētajiem cilvēkiem visādas alerģijas ir tā , ka dzīvo sterili. Mazgā rokas uttt. rezultātā nav visādu parazītu. Sekas : mežoņiem imūnsistēma cīnās ar parazītiem, bet modernajam, kad nav īsti ar ko nodarboties, sāk cīnīties ar pašu cilvēka organismu. Bet par īstu lauku pienu- ja es redzu kā to slauc ( vai slaucēja nomazgā gan govij tesmeni, gan pati rokas pirms slaukšanas, ja slauc ar rokām) , tad varbūt arī iedzeršu nevārītu. A tā... nu sievai darbā vienam ir sava palīgsaimniecība. Nu šis kolēģiem tirgo ''īstu lauku'' . Atnesa pienu.. paostīju. Pazīstama smaciņa , atvainojiet kūts , kad slaucējai ar higiēnu ir paknapi ( nevīžo nomazgāt govij tesmeni) . Nu ko , varat paši izdarīt secinājumu vai šādu pienu lietot nevārītu ( un varbūt potenciāli neslimot ar alerģijām, jo varbūt dabūsit kādus parazītus) vai tomēr novārīt. Ir neliela sīkražotāju ķibele, ka naudiņas tā paknapāk un nevar, piemēram, atļauties piena dzesētāju. Un tik nevajag stāstus ka cilvēks ar 2-3 govīm dzīvo zaļi, jo pārdod tīru lauku mantu. Lai dzīvotu zaļi, jāpārdod pa kārtīgu naudu, bet kas tad pirks . Nu neba pensionāri, kam naudiņas tā paknapāk. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Šito jāstāsta tiem indivīdiem, kas pirmo reizi mēģina normālu pienu, nevis pulvera un ūdens sajaukumu vai izskalotas kannas saturu. Normālās saimniecībās arī tāda higiēna ir norma. Pienam jābūt bez kūts smakas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) nevis pulvera un ūdens sajaukumu Esi reāli tādu redzējis kaut kur Latvijā nopērkamu vai vienkārši muldi muldēšanas pēc? Labots Maijs 28, 2016 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
laikamTak Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Nu, un kas tad ir tas skaistais jüsos visos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Es pāķos n-tos gadu pirku no vienas govs apjoma saimniecības pienu pa 1.5ls 3l burka, pa taisno no tesmeņa. 0 problēmu. Saimnieki arī priecīgi par papildus kapeiku. Katru vakaru pie durvīm atstāju tukšu 3l burku ar naudu, no rīta vietā pilna. Ideāli. Sanāca gan saldajam krējumam gan sviekstam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 versatīli, tas sajaukums jau gatavs plauktos visticamāk ir. Kā tu iedomājies tos garos termiņus un transportēšanu bez visādām mahinācijām? Tikai nestāsti pasakas, ka mums veikalos nav importēto piena produktu, tai skaitā piens. Un vispār - tādi ****** kā tu, reiz oponēja man. Ka vietējās ražotnes netiks skartas. Es teicu, ka E-Savienībai Latvija kā ražotājvalsts nav vajadzīga, tikai kā patērētājs, kas tagad arī lēnītēm realizējas. Un tev prieks un laime. Un ko tā sacepies par to pulveri? Lasīju, tev kolēģi esot. Tas piens, ko dzēru kādus 25 gadus atpakaļ pie vecvecākiem, bija īsts piens. Tagadējie ir sūds uz kociņa, lai vai ko tu teiktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) Kā tu iedomājies tos garos termiņus un transportēšanu bez visādām mahinācijām? Nekā. Tās mahinācijas saucas karsēšana un ļoti stipra karsēšana. Jo vairāk uzkarsē, jo ilgāk stāv. Protams, attiecīgā iepakojumā. Nošaut to idiotu Pastēru. Visu pienu cilvēkiem sadibens. Žēl, ka jau beigts. Labots Maijs 28, 2016 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 (labots) Nu, vairs nošaut nevar. Nemaz nerunājot, ka divreiz vajadzētu. Sapist produktu vērtību un paildzināt to uzglabāšanas termiņu ir baigais sasniegums. Vikipēdiju lasīji ja? Ai, nu tā jau katrs mūsdienās var būt par gudru cilvēku. Labots Maijs 28, 2016 - NeticuNevienam Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Nē zini, to pasterizatoru mēs darba skata pēc turam; pulveri atjaucam ar memorī vōter un piens gatavs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Maijs 28, 2016 Share Maijs 28, 2016 Nu bet to pulveri no kā izgatavo? Tak no pasterizēta, ne tā vai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Tak nokačā internetā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Sapist produktu vērtību un paildzināt to uzglabāšanas termiņu ir baigais sasniegums. To darīt nav nekāda ekonomiskā pamatojuma, pulvera piens izmaksā daudz dārgāk, pulveri iegūst pienu dehidrezējot, tas ir atdalot ūdeni un vēlāk atkal pievienojot, un tās ir izmaksas. Šobrīd piena ir par daudz, bet normālos apstākļos ziemā govis pienu dod daudz mazāk, bet cilvēks patērē cauru gadu, tāpēc arī vajadzīgs tas pulveris lai kompensētu starpību. To dara lai tas piens vispār būtu pieejams vienmēr. Kas attiecas uz graudiem, maizes krāsnī ir 300 un vairāk grādi un ja tajos kaut kas arī ir, tas neizdzīvo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
( ͡° ͜ʖ ͡°) Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Pieaugušam cilvēkam jālieto piena produkti nevis piens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Cik var ņemties... Visi piena kombināti tuvāk dienvidiem strāda TIKAI ar piena pulveri kā izejvielu, tur ražojot visu produkcijas klāstu, vai tas siers vai saldējums... Pat citiem tālajos 80-jos, piemēram pat Tbilisi Piena kombinātā, visai produkcijai bija vienīgā izejviela Jaunzelandes piena pulveris un sviests... Latvijā tāpat, ja trūkst piena un atkarībā no cenas, lieto produkcijas ražošanai pulveri... Vismaz, gadus atpakaļ, jebkurā piena ražotnē tika lietota arī palmu elļa, lai konkurēt varētu cenā... Mēs savulaik veicām ne mazums eksperimentu, vai gadījuma cilvēki uzreiz atšķir pienu, krējumu utml.,no tā vai tas izgatavots no piena pulvera+rapša elļa vai tikai tradicionāli pasterizēts un normalizēts... Domājat, ka daudzi spēja atšķirt...? Tikai retais... Tāpēc iesaku mazāk d irst visādiem gudrīšiem, kuri tāpat savā mūžā nav ne govi slaukuši, kur nu teļu pieņēmuši, bet zina gan pilnīgi visu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Tagad tad tā arī raksta, augu nevis piena tauki. Svaigu pienu nevar lielos attālumos lēti pārvadāt, tāpēc ražo pulveri. Tāpat kā dabasgāzi sašķidrina, jo tilpuma attiecības ir apmēram 1:600, tāpēc jau viņas nekļūst mazāk vai sliktāka. Arī dārgs, lieks process, normāli to pārvieto pa cauruļvadiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Nav tiesa, ka laukos palikuši tikai lielsaimnieki. Es jau gadiem pērku pienu, krējumu un biezpienu no zemnieces, kurai ir tikai dažas govis. Piena dzesētājs gan ir un slaucamais aparāts arī, bet citādāk viss pa vecam. Nē, nu krējumu negriež ar kloķa pienmašīnu, bet elektrisko un biezpienu taisa uz gāzes plīts, citādāk, vecās tehnoloģijas. Jā gadās, ka trīslitru burka pāris dienās saskābst, jo pērkona laikā tā nitiek. Citreiz biezpiens slapjāks, jo visi procesi dabīgi un atkarīgi no mēness fāzes un citiem dabas apstākļiem. Sainmiece vienmēr atvainojas un saka, nākamā burka būs par velti. Es gan vienmēr samaksāju, jo ne jau viņa pie skābšanas vainīga. Rūgušpiens tak garšīgāks par kefīru no pakām. Es galīgi neiespringstu, ir tur viss sterils, vai nav. Cilvēks tūkstošiem gadu dzīvoja bez piena pasterizācijas, vai dzesētāja un nekas. Nē, pienu dzesēja akā vai avotā, bet nekarsēja gan, jo pēc dažām stundām izslauca jaunu. Labi. to, ka arī mūsdienās var dzert tiko slauktu, dabīgu pienu, te lielākā daļa, lielveikalu pircēju paaudzes, laikam vairs nepieņems. Lai kādi sterili procesim tiktu ievēroti piena kombinātā, viss ko viņi darai- sapis pienu. Latvijā ražotie sieri vispār nav vairs ēdami. Klāt mērkaķu tauki, nogatavinātāji un citas figņas. Jā tas viss ievērojot PVD prasības, bet produkts ta gala rezultātā ir sūds. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
( ͡° ͜ʖ ͡°) Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Piens dārgāks kā alus. Dzeriet brokastīs alu. Cik pie tantēm piens maksā tagad? Es tagad pienu reti uzturā lietoju, neprasās. Auksts kaut kā negaršo kā tikko slaukts silts. Toties ir žēl, ka maz mums ražo Rjaženku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Par to jau stāsts, ka uz etiķetes viss ir rakstīts un patērētājs var izvēlēties, ko pirkt. Par to, ka siltākās zemēs pulveri izmanto vairāk, jau bija teikts iepriekš. Pie mums to izmanto, bet ne jau lai jauktu ar ūdeni un pildītu pakās. Tas nav vajadzīgs un, cik zinu, rezultāts ar parastu pienu grūti sajaucams. Tāpat, ir produkti, kur vajag tos pašus augu taukus (ja kas, arī olīveļļa ir augu tauki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 versatīli, paņem un izlasi Didža rakstīto kaut 15 reizes, lai tu beidzot saprastu ar ko atšķiras zemnieks un viņa piedāvātais no vairumniekiem, kuriem piederi tu, tad arī sapratīsi, kāpēc es saku, ka veikalā faktiski tirgo sūdu uz kociņa nevis piena produktus. Papildus vēl izlasi Long John komentārus. Uz etiķetes tu vari drukāt ko gribi, kaut visu vikipēdijas saturu, tam 100% ticības nekad nebūs. Zato, ja es pie zemnieka klāt stāvēju, kad izslauca, tad vismaz zinu, ka normāls produkts. Man jau patīk, ka tādiem pilsētnieciņiem var iebarot visu ko grib, arī sardeles no tualetes papīra un jamie ēd un slavē, jo uz etiķetes rakstīts lielopa gaļa, tik pat labi var uzrakstīt arī paviāna sarkanās pakaļas gaļa, vot tad tu nepirksi, jo tā uzrakstīts, a kas tur iekšā, huj tu zini!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 tas jau būtu pa visam dīvaini, ja versatile sāktu savu produkciju nopelt ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Uz etiķetes tu vari drukāt ko gribi , nu ja kāds ''urķis'' uztaisa analīzi un nav tas kas rakstīts.... Krievijā visi zin un visiem po. Eiropā... tā ir medusmaize žurnālistiem meklēt skandālus. Ja noķer kādu lielo, tad ''locīs'' mēnešiem. Vai esat piemirsuši to zirga gaļas skandālu?. Teiksim tā, kāds sīkais kantoris var atļauties jebko, bet ja kāds lielais.... , tad skāde firmas reputācijai var būt mērama miljonos. Tāpēc , dažreiz, man nav īsti uzticības kaut kādu sīku ražotņu produkcijai.Protams, ja tā ir kopš ''ulmaņlaikiem'', tad liela iespēja ka tur cieņā savu vārdu. Bet ja kantorītis uzradies nesen.... . Nu kādas problēmas produkcijai uzrakstīt visu ko prasa, bet patiesībā. Sataisīs ziepes, saimnieks atvērs citur zem cita nosaukuma. Var jau .irst ka visādi PVD ir baigie kašķi , bet , tomēr, kaut daļēji, tur grožos visādus ''sušķus''. Cits stāsts ir cik godprātīgi ir tie inspektori. Nu ir kas vadās no principa '' maza alga , bet lieli ienākumi'' vai arī kompleksaini un grib parādīt savu ''varenību'' kad vadās pēc likuma komata, nevis būtības. Bet par svaigu pienu: nepiemirstām ka Latvijā 25% pieaugušo vispār ir kaitīgi to lietot. Nu nav, ģenētiski, fermentu kas pārstrādā laktozi. Leišiem laikam bija vēl vairāk, bet aziatiem ,100%. Nu var lietot tikai tos produktus, kur tās laktozes vairs nav, tipa rūgušpiens ( pie tam , tā riktīgi saskābis). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Daļai aziātu ir arī alkohola nepanesamība, vajadzētu mums ņemt piemēru un beigt lietot to draņķi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Es šai tēmā uzdevu 2 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens tā arī nav atbildējis. Es šai tēmā uzdevu 2 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens tā arī nav atbildējis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flipsider Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 (labots) .. Labots Maijs 29, 2016 - flipsider Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Maijs 29, 2016 Share Maijs 29, 2016 Kungi, kas ar olām? Normālas lauku olas tak arī mēnesi nestāv - ar ko pārklāj čaumalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!