Jump to content

Iesakiet fotokameru līdz 500eur


Payne
 Share

Recommended Posts

Sony RX100, tur vairākas paaudzes jau, visas labas, skaties kura jaunākā sanāk un būs ok. Ātri uzmetu aci salidzini.lv, tur laikam RX100 II sanāk tuvākais 500 robežai, RX100 III jau dārgāks.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Long John

Bija jau vairākas tēmas par ziepjiem- arī "300 Eur tēmā" bija daudz labu ieteikumu. 

 

Viens no labiem kandidātiem- Sony RX100 (ir jau 4 paaudzes)

 

   https://www.salidzini.lv/i/sony_dsc_rx100

 

Bet pa 500 Eur jau var nopirkt pat jaunu bezspoguli, gandrīz tikpat kompaktu, bet ar daudz plašākām iespējām, kā ziepim, piemēram:

 

   https://www.salidzini.lv/search.php?q=sony+a5000

 

 

Ja nebaida lietota aparāta risks, šie šķiet neslikti varianti:

 

   https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/digital-cameras/sony/eeepk.html

 

   https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/digital-cameras/olympus/ckmnl.html

 

Bet tēma, pārāk plaša un variantu pārāk daudz, lai funktierētu autora vietā.. :yahoo:

 

Lai veicas!

Link to comment
Share on other sites

hmm,zūms,pat nēsmu aizdomājies...

Pagaidām ieenteresēja tas sony rx100 II bet vai ir jūtam satarpība starp rx100 II un rx 100III

vai ir jēģa parmaksāt?

Link to comment
Share on other sites

Long John

 

 

vai ir jūtam satarpība starp rx100 II un rx 100III
 

 

Googlē izbanots, vai?   :yahoo:

 

Cik atceros, mk3 jau ir iebūvētais skatu meklētājs un tā, manuprāt, ir ļoti svarīga "fīča"- jo sevišķi spilgtā vasaras saulītē.

Man šķiet svarīgs arī "platāks" zūms (24-70 pret 28-100 mm vecajos modeļos).

 

Pats to Sony RX100  lietojis neesmu, bet dzirdētas labas atsauksmes no tiešām zinošiem cilvēkiem.

Link to comment
Share on other sites

Tiem soņiem galīgi neintuītīvs menu :D (droši vien nopelns pieradumam pie Canon). Kad bi jāizvēlas starp ziepīša izmēra kamerām, nonācu pie Canon G7x un Sony RX100 IV. Paņēmu G7x, jo, kā jau minēju, Sony nepatika menu, 4K filmēšana tāpat tur ir visnotaļ nosacīta un pārkarsē kameru.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Man šķiet svarīgs arī "platāks" zūms (24-70 pret 28-100 mm vecajos modeļos).

 

 

Es atkal nez, labāk dotu priekšroku 28-100, pašam uz Sony A7 II ir 28mm fiksētais un absolūti apmierina tā platums standarta vajadzībām, ja vajag platāku, tad arī 24mm nelīdzēs un būs jāskatās kā platāka virzienā. 

 

 

 

 

mk3 jau ir iebūvētais skatu meklētājs un tā, manuprāt, ir ļoti svarīga "fīča"- jo sevišķi spilgtā vasaras saulītē.

 

 

Tur gan jā, jebkāds skatu meklētājs ir labāk nekā nekāds. Bija man savulaikv iens Fuji bez nekād, ļoti nepatika un traucēja tā neesamība, bet tipiskajiem point&shoot lietotājiem tas varbūt mazāk svarīgi, cik ieddou savu A7 citiem, tad 99% skatās aizmgures ekrānā nevis skatu meklētājā.

 

 

 

Tiem soņiem galīgi neintuītīvs menu
 

 

Tīri subjektīvi, nevajag biedēt cilvēkus ar savu personīgo-negatīvo pieredzi. Pats lietoju gan Sony, gan Canon, citreiz abus reizē viena pasākuma laikā, un abām sistēmām iekš menu ir savi kasjaki, kā jāatrod kaut kas, ko ikdienā nelieto, tā sākas staigāšana pa menu.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Tīri subjektīvi, nevajag biedēt cilvēkus ar savu personīgo-negatīvo pieredzi.

Viss ir subjektīvs. Tikpatlabi - nevajag iedrošināt cilvēkus ar savu pozitīvo pieredzi :sarkasms: Palasot reviews, neesmu jau vienīgais, kam tas menu liekas neloģisks. Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

 

 

Palasot reviews, neesmu jau vienīgais, kam tas menu liekas neloģisks.
 

 

Nē nu tādu "review" ekspertu jau te netrūkst, palasa šņagu apkārt un tad spriedelē tālāk, a ar savu reālo pieredzi te dalās maz kurais. Zinu ka Long John arī ir Sony, it kā bildē, neesmu pārāk dzirdējis, ka sūdzētos, ka menu dēļ viņš kaut ko nebūtu varējis nobildēt... Vaina varbūt vienkārši ir tajos fotogrāfos- apskatniekos, nevis foto radīšanas instrumentos. 

Link to comment
Share on other sites

kaa pilnigs amatieris kuram bildes vajag tikai lai dabutu pec iespejas labakus produktu foto un nav jacakarejas pec tam ar visadiem fotoshopiem utt,bijusas sony nex5 , d3200 , vel kkads canons. 

nakoso njemsu kkadu sony a6100 ar pankuku leecu kas praktiski ir pilna dslr kompaktaa izmera.

d3200 kas pasreiz , bildes vienkārši tip top ,tikai lenais AF un lielums nogalina...

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

Long John

Jāpiekrīt  oponentiem, ka bik  piņkerīgāks tas Soņas menu ir, bet nekā traģiska- pie visa var pierast un pašlaik problēmu nejūtu, kaut paralēli dažreiz bildēju arī ar Canon 1100D lētuci..

Vienīgi bik nožēloju, ka bik pasteidzos ar lietotā  Nex-7 pirkumu Ebajā- labāk būtu jēmis jaunāko modeli Nex-6 vai a6000- tiem ērtāks un operatīvāks (uzskatāmāks) galveno režīmu pārslēgs. 

 

Bet katram jau savi niķi un ieradumi- piemēram viens profesionāls fotogrāfs kategoriski uzskata par nekam nederīgiem visnotaļ labos/ lētos Tamrona zūmus, tikai tādēļ, ka nespēj pierast pie otrāda zūma gredzena griešanas virziena. Man nekādu problēmu tas nekad nav sagādājis.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Kas tās jums par kamerām, kam ar menu ikdienas šaušanas laikā jāņemas? 

Link to comment
Share on other sites

sāku pētīt tos sony,ļoti iepatikāš,varbūt pat ir doma piemest,vai paņemt lietotu Sony  rx100 IV

 

bet jautājums,vai ir jēga parmaksāt par IV ,vai arī būs gana labs un dižu atšķirību nejutīšu,ja paņemšu rx100 III ?

Link to comment
Share on other sites

Long John

Nedomāju, ka te ir personāži, kas lieto gan vienu, gan otru aparātu (mk3  vai mk 4) un var dalīties konkrētā personīgā pieredzē ... :)

 

Laikam atkal jābūt nepieklājīgam un jāpasūta... uz to pašu Googli....:)

 

  https://www.google.lv/?gws_rd=cr&ei=_0o1U4GVCoq9ygOb4IKYCQ#q=sony+rx100+mk3+vs+mk4

 

  

Baidos, ka iesācējs (un ne tikai) dižu starpību nejutīs (izņemot cenu),,, :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet jautājums,vai ir jēga parmaksāt par IV
 

 

Dikti šaubos, ka par tiem dažiem kadriem sekundē un nedaudz ātrāku slēdzi (1/2000 pret 1/3200) ir vērts pārmaksāt. Galvenās sastāvdaļas- objektīvs un sensors, ir tās pašas. Varbūt IV versija ir mazliet ātrāka, par cik 18mēn vai cik tur jaunāka, bet citādi, tīri attēla ziņā, nedomāju ka būs baigā atšķirība. 

 

 

 

Kas tās jums par kamerām, kam ar menu ikdienas šaušanas laikā jāņemas? 

 

 

Es ar par to pašu- galvenais tak ir ekspozīcija, un to visiem ieregulēt ir samērā vienkārši, pārējie knibuļi var arī vispār nebūt, imho..

 

 

 

bik pasteidzos ar lietotā  Nex-7 pirkumu
 

 

Tās kameras (nex7) galvenais trūkums ir vecā Sony/Minolta zibspuldzes ligzda, savādāk, manuprāt, tur nekādu defektu nav. Savulaik bija A77 un galvenais trūkums bija tieši tā zibenes ligzda (A77 ir A-mount līdzinieks E-mount sistēmas NEX-7). Tiesa, arī ar jauno zipenes ligzdu nav daudz vieglāka dzīve, Sony vienkārši nejēdz šo lietu bīdīt- standartu ta nomainīja, bet lietojamāks tas ir kļuvis tikai par mazu kripatiņu, HSS trigeri tāpat ir baigā problēma, tāpat TTL sistēma lažo un arī viņu AF assist gaismiņa zibenēs nedarbojas- tas ir neliels klupšanas akmens, kad runa ir par pro pieeju šai sistēmai. Kuat kāds sviests, bet nu labi, tādam nesteidzīgam vaļaspriekam Sony ir pašā laikā, jo nu attēla kvalitātes ziņā tas tomēr pārspēj Canon, savukārt Canon objektīvi perfekti darbojas caur adapteri uz Sony kameras (labāk Nikon tie uz Sony), tāpēc šīs divas sistēmas man sadzīvo ideāli, par spīti visam, ko te vaimanā par menu utt.

 

 

 

kā reiz cilvēks dalījās ar savu reālo pieredzi
 

 

Paspaidīt veikalā nav reāla pieredze! Reāla pieredze ir nobildēt vismaz 10 000 kadrus kaujas apstākļos, un tad var sākt domāt par kaut kādu piererzes izklāstu... Es ar Sony + Canon esmu nobildējis vairākus simtus tūkstošu kadru pēdējo divu gadu laikā, kā arī safilmējis ļoti daudz projektu tieši uz Sony kamerām, tāpēc šie "menu sūdains" vai "vāja baterija" vienkārši uzdzen tādu smiekliņ, iemācieties tak lietot tehniku un tad menu nebūs šķērslis!

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu es esmu ar dažādiem sony nobliezis vismaz 10k kadru.

Meņucis ir debils, paredzēts datoriķiem.

Link to comment
Share on other sites

vienkārši uzdzen tādu smiekliņ, iemācieties tak lietot tehniku

No tevis veļās tāāāds snobisms. Tak neviens amatieris neies pirkt divas kameras un bildēt tūkstošiem kadru, lai izvēlētos vienu un tad otru pārdotu. Tak beidz stumt savu iedomīgo sūdu.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tak beidz stumt savu iedomīgo sūdu.
 

 

Tev vienkārši kaut kādi personīgi aizspriedumi... Es izklāstu reālu pieredzi, a Tevi ir tikai veikala podziņu paspaidīšanas pieredze un jūtūba apskatu, lūk arī negatīvā reakcija no tavas puses.

 

 

 

 

Tak neviens amatieris neies pirkt divas kameras un bildēt tūkstošiem kadru

 

 

Kur tad es amatierim to iesaku? Es vienkārši Tev saku, ka izteikt aizrādījumus par absolūti nelietojamu menu, kaut gan pašam pieredezs īsti nav, tik kā veikalā paspaidījis. Iesācējam vienkārši ieteicu, iespējams, labāko cenas&funkciju attiecības fotokameru tajā cenu kategorijā, bet nē, Latvijā jau protams, Canon viss labāks, po... kāds sūds, labāks tikai tāpēc, ka Canon, esmu šādas dziesmas dzirdējis. Un visi, kuriem ir cits viedoklis, ir snobi, iedomīgi utt... varbūt vienkārši nevari pieņemt, ka kāds redz tālāk par vidējo bļaura viedokli?

 

 

 

 

Meņucis ir debils, paredzēts datoriķiem.
 

 

Protams, ja Canon menu pieņem kā industrijas standartu, tad Sony menu ir savādāks un dažas lietas tur ir citur, taču arī Canon ir kasjaki iekš menu un tāpat citreiz kaut kas ir jāpameklē- bet to nezin kāpēc neviens nemin, jo 99% tak ir Canon fanboji un nekad neatzīs nevienu mazāko kļūdiņu tajā sistēmā.

Link to comment
Share on other sites

Man arī pret Canon menu nebija nekāds milzu hadrons. Sony menu tiešām ir vienā maisā ar pārējiem sadzīves tehnikas ražotājiem, bet nu - menu var tak uzlabot ar FW apdeitiem un klausīšanos jūzeros. Cita lieta, ka tādā gadījumā, ja kamera spiež regulāri ņemties ar menu, tad to tik viegli neizlabosi, jo vaina ir kamerā (vai jūzerī, kurš to neprot iestatīt).

 

Moš Fuji mani vienkārši izlutinājis.

Link to comment
Share on other sites

Tev saku, ka izteikt aizrādījumus par absolūti nelietojamu menu

Kur es saku absolūti nelietojams? Es saku - neintuitīvs. Un tas daudziem var būt nozīmīgs faktors. Pierast jau var pie visa.

 

Canon viss labāks, po... kāds sūds, labāks tikai tāpēc, ka Canon

Un atkal - es to neesmu teicis. Man nav tādu aizspriedumu par Canon ūberpārākumu, beidz citēt ko es neesmu teicis.
Link to comment
Share on other sites

versatile

Canon menu ir specifisks. Arī Fuji menu, kas ir pagaidām viens no sakarīgākajiem, ir ar kasjakiem.

Bet sonī pārsit visus. Godīgi. Pat olimpusam ir labāks.

ja salīdzina Canon ar Sony - autofokusa iestatījumi. Gan caononam, gan Sony AF var konfigurēt tā, ka par maz neliekas - bet Canonam ir preseti (es te par 7d mark ii līmeni runāju) + katram ir īsi paskaidrots, kam tas būs labāks! Sony - iespējams sakonfigurēt tā, ka pats nesaproti, kas notiek... Un manuālis nav helpful.

Video settingi - vispār marasms, neintuitīvi un met visādus brīdinājumus par nesaderībām ar bluray pleijeriem. Votafak?

Video režīmā spied slēdža pogu - nevis sāk filmēt, nevis taisa bildi - nē, izmet erroru, kurš vēl jādismisso.

 

Bet nu kronis visam bija A7s II - kamera par dažām štukām, bet vēl ir opcija par dažiem eiro piepirkt klāt aplikācijas. Tipa, lūdzu, jaunā S klase, 140k euro no jums, ā, vēl €2,56 par ventiļu micītēm...

 

Sony ir labas kameras. Izcilas, inovatīvas. Bet nav paredzētas fotogrāfiem - drīzāk gadžetmāniem.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

vot to ari esmu noverojis ka uz papira/reviews sony kameras ir vienas no labakajam... bet prakse normali fotografejot, ne chiku ne grabu, kam vajag tos tukstoshus gadzetu/opcijas kas leka visulaiku pa prieksu es nez, un uzbuves kvalitate ari galigi meh salidzinot ar citiem razotajiem.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

ja salīdzina Canon ar Sony - autofokusa iestatījumi

 

 

Par to AF nav īsti korekti, Sony tās nav sporta specifikai kameras, tāpēc arī to peldētāju un skrējēju presetu tur nav, ir man pašam gan 7D mk2, gan 5D mk3, ne reizi neesmu tajos menu pat ieskatījies. Pats izmantoju tikai zonu un punktu maiņu, kura uz Canon un Sony ir apm tāda pati- viens taustiņs un ar rullīti pagriež centru/zonu uz Sony, vai uz Canon viens taustiņš aizmugurē un ar otru pārkliko režīmu, kuru nu grib. Turklāt uz Sony ar vienu taustiņu aktivējot šo te AF izvēlni, ar vienu rullīti mēs izvēlamies iestatījumu, ar otru novietojumu, ļoti ērti, kamēr uz Canon izvēlamies iestatījumu, un tad ar dzoistiku mainām, nu principā jau tas pats, ja runājam par 7Dmk2 vai 5D mk3, kur ir tas džoistiks, uz lētākām kamerām, kur ir tā miniatūrā visu virzienu poga iespiesta iekš rullīša, tur tas vairs tik raiti nenotiek.

 

 

 

Video settingi - vispār marasms, neintuitīvi un met visādus brīdinājumus

 

 

Par video settingiem nez, bluray esmu redzējis, tur vienkārši brīdinājums muļķiem, vienkārši ignore, citādi- zinām, ka kurš tur profils ir Slog 2 (citā vispār nefilmēju), tad zinām, ka augstākais bitreits ir tajā un tajā formātā, un viss, kādi tur vēl settingi vajadzīgi? Zebras elementāri, focus peaking elementāri, turklāt vēl krāsas uz peaking samainam lai nav ar zebrām vienādi- Canon vispār to var?!  Tad vēl skaņas monitors, kad nevajag tik daudz info- DISP poga un mums ir tikai ekrāns bez liekas info, viss easy, es nez, man liekas ļoti vienkārši, nekāda marazma vai kā tur. Kad paņemu 5D filmēt, vnm rodas jautājumi- kur ir tas vai šitas, kā skaņu nogriezt un kur dabūt focus peaking... Cik pazīstu video cilvēkus, nevienam vairs nav Canon filmēšanai, ir vai nu Sony A7S, vai Lumix kaut kāds tur ar shogun pievienojumiem, Canon ēra šajā ziņā sāk izsīkt, nu vismaz tur kur es dzīvoju. Daudzi vēl izmanto Canon objektīvus, bet kameras jau ir citas.

 

 

 

Bet nav paredzētas fotogrāfiem - drīzāk gadžetmāniem

 

 

Ar tām kamerām neiet tiem, kuri nespēj veikli pārorientēties vienā vai otrā vidē.

 

Sony kamēram galvenais trūkums šobrīd ir reāli lēnāks AF ļoti sliktos gaismas apstākļos, kur jāsāk izmantot AF assit gaismiņas, tur Sony e-mount sitēma ir di..., AF assit darbojas tikai ar native e-mount objektīvu, tāpat uzliekot trigerus tā vairs nedarbojas, arī ar trigeriem un vispār aksesuāriem kopumā iekš Sony ir problēmas, nenoliedzami, sistēma jauna un nav vēl pieražots to aksesuāru. Bet nu aarī Canon nav perfekts, viņu lauciņā arī ir problēmas ar AF assist, nevienā kamerā NAV AF asisst gaismas, viņu RT trigeris ir BEZ AF assist gaismiņas, es nezinu ar kuru vietu un kā domā Canon inženieri, bet nu, priekš PRO sistēmas, tas ir diezgan pamatīgs errors, labi, ka Yongnuo čaļi iemanījās RT analogā ielikt arī AF assist gaismiņu, citādi pilnīgs psc no Canon puses, tā kā, neviena sistēma nav perfekta, katrā ir kasjaki, kurus principā pamana tikai intensīvi lietojot, jūtūba eksperti un tādi veikala podziņu paspaidītāji jau to nemaz nepaspēj pamanīt, tādi un šādi knifi parādās vien reālos darba apstākļos.

 

 

Visa šī diskusija jau aizgājusi Canon vs. Sony sliedēs, bet nu es vienkārši cenšos uzsvērt to, ka tie "sliktā menu" klaigātāji vienkārši paši reāli tās kameras acīmredzami darba apstākļos nav izmantojuši, es dalos ar savu pieredzi, lielos pasākumos bildēju ar Canon kā galveno kameru- tāpēc ka baterija tur 2000 kadru nevis 500-600, plus Sony pie jostas kā otru kameru, nav problēmu ar vienu vai otru kameru kaut ko nenobildēt, nesaprotu, kas jums tajos menu jāmeklē, laikam vienkārši daļa putrojas pa kameru principā, tāpēc arī kaut ko cenšas tajos menu atrast... 

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas tās jums par kamerām, kam ar menu ikdienas šaušanas laikā jāņemas?

Ziepji jau 99% tādi ir, izņemot varbūt ūber dārgo galu, kas tendēts uz profiem. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

ir man pašam gan 7D mk2, gan 5D mk3, ne reizi neesmu tajos menu pat ieskatījies. Pats izmantoju tikai zonu un punktu maiņu

Canon 1DX Mark II prezentācijas pasākumā Richard Walch tieši tā arī teica - nevienam negribas lasīt tos vairākus desmitus lappušu manuālī par AF sistēmu un to, kā tā strādā. bet, ja to nedara, tad faktiski no tās kameras nav jēga, jo netiek izmantota līdz galam.

Sony ir diezgan plašas af iespējas, bet katru reizi paiet laiciņš, kamēr esmmu drošs, ka kamera dara to, ko es gribu, lai dara. Nespēju visas kombinācijas atcerēties.

 

 

Par video settingiem nez, bluray esmu redzējis, tur vienkārši brīdinājums muļķiem, vienkārši ignore, citādi- zinām, ka kurš tur profils ir Slog 2 (citā vispār nefilmēju), tad zinām, ka augstākais bitreits ir tajā un tajā formātā, un viss, kādi tur vēl settingi vajadzīgi? Zebras elementāri, focus peaking elementāri, turklāt vēl krāsas uz peaking samainam lai nav ar zebrām vienādi- Canon vispār to var?!

Nav par to runa - pro filmētājiem sony rullē, bet ja man gribas reizi pa reizei pafilmēt un nav ne mazākās vēlēšanās zīlēt, kurš formāts vispār būs lietojams?

Ir man bijis gan personīgais canon, gan sony, gan onlympus, gan nikon, gan fuji. Katrs savā laikā. Brīvā laika hobijs ir testēt visādus aparātus. Ir arī pasākumi bildēti ar dažādām kamerām - pa lielam man ir vienalga, ar ko bildēt, bet Sony tiešām izceļas ar neloģiskumu salīdzinoši visvairāk. Iebāzt iekš a7s II tikai kontrasta AF ir lielāks feils par Canon af assista neesamību, ja runā par bildēšanu.

Filmēšana mani kā suga neinteresē; x-e2 sakonfigurēts tā, ka filmēšanas opcija pašlaik nav pieejama; lai filmētu ir kāda no pogām attiecīgi jānodefinē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiem soņiem galīgi neintuītīvs menu :D (droši vien nopelns pieradumam pie Canon)
Es no powershot s95 pārkāpu uz rx100 M3 un sony meņu problēmas nesagādā. Nezinu kā citos sony aparātos.

Arī ilgi domāju M3 vai G7X, gūgles ekspertu viedoklis uzvarēja un nopirku M3.


btw. elektroniskais skata meklētājs, imho super kompaktam ziepim lieks navarots, pēt atsauksmēm arī baču rij vairāk nekā ekrāns.

Nepatīk zibens, kas ir manuāli jāizvelk un jāiebāž atpakaļ. S95 risinājums man labāk patika.


Autoram - RX100 m2 vai G7x apdomas vērti varianti.

Link to comment
Share on other sites

 Palasīju un nu pašam atkal dilemma. Jau kādu laiku ir doma paņemt kādu sakarīgu bezspoguli kā rezerves kameru (pašlaik pamata kamera 70D, kā rezervi staipu līdzi 650D bodiju), bet rezervi gribas ko vieglāku, mazāku. Sāku skatīties uz a6000 pusi, bet nu sabiedējāt ar menu (nav nevienam paziņam, būs jau jāsameklē kāds).  Savukārt Canon bespoguļi ir bez skatu meklētāja, Nikon - ar mazu matricu (zemāk par APS-C netiek izskatīts).

 Līdz ar to tādas rotaļlietas (jo kameras bez skatu meklētāja un ar mazu matricu nevar uzskatīt par fotoaparātiem) kā M3 vai G7X pieminēt vispār nav nopietni. Tad jau pietiek ar mobilo.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 Nu laikam jau tomēr to a6000 paņemšu (rakstu Kursorā un ne tikai jau biju izpētījis). Tagad sanāk diezgan daudz skraidīt pa pasākumiem (bildes gan web-am, gan pāris drukātiem izdevumiem) un staipīt divas spogulenes nav nekāda bauda, jo vairāk, ja ir pasākumi, kur pilnīgi ar bezspoguli pietiek.  Sports un dažādas dejas - tur protams, bez spogulenes neiztikt.

Link to comment
Share on other sites

sāku pētīt arī CAnon g7x ,kurš sanāk lētāk nekā rx100 M3 Vai M4,

 

kas būtu Canon sliktāks,kā m3 vai m4?

Link to comment
Share on other sites

versatile

Man tagad čamdīšanā g9x. Foršs, man patīk, bet no šiem diviem es ņemtu sony.

Bet īstu iebildumu pret kvalitāti man nav arī g9x - tur drīzāk tas, ka fiziski foršākas ir Sony kameras. M4 neesmu skatījies, bet rx100 II man ļoti patika. rx100 iii skatu meklētājs nav slikts, bet es laikam ziepī varētu sadzīvot ar to, ka nav skatumekļa.

Link to comment
Share on other sites

cik skatījos m3 un m4 tad m4 ir 4k video ierakstīšanas iespēja, kā tad ar viņu ir ,vairāk kā reklāmas triks,vai tiešām kvalitāte būs jūtama labāka?


Labi,pasūtīju rx100 III, nodomāju,ka nav vērts parmaksāt tos 200 eiro par to rx iv kuram ir 4k.

 

 tagad jāgaida ,kad atnāks un jātestē :)

 

Paldies visiem par ieteikumiem!

Labots - Payne
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Labdien. Gribēju pajautāt kādam lietpratējam vai ir prāta darbs izvēlēties šādu foto kameru https://www.1a.lv/foto_tehnika_optika/foto_sporta_kameras_binokli/digitalas_foto_kameras/sony_cybershot_dschx400v_black

Daudz neko no foto nesaprotu, gribas lai bildes sanāk skaistas :D vai tomēr mazliet pielikt un pirkt spoguļkameru , kamera galvenokārt nepieciešama ģimenes bildēm (vienkāršam) jo ar mob telefonu nekas prātīgs nesanāk kaut vai telefona kamera baigā :D, būšu pateicīga par ieteikumu....Paldies jau iepriekš......

Link to comment
Share on other sites

Paldies. Būtu ļoti pateicīga, ja kāds iedotu man vidusceļu starp cenu kvalitāti (saprotu, ka pa velti šajā pasaulē nekā nav) šo es izvēlējos  vienkārši šķirstot veikala piedāvājumu šķita laba, tāpēc arī šauboties par savu izvēli uzdevu šeit jautājumu jomas profesionāļiem.

Link to comment
Share on other sites

Vidusceļš ir atkarīgs no paredzētās lietošanas. Šie superzūmi vienmēr būs kompromiss ar bildes kvalitāti.
Spoguļniece savukārt būs kompromiss ar lietošanas ērtumu un cenu (labs garais gals, kas pat 1/4 nespēs pievilkt tik tuvu kā Sony, maksās vismax 2x vairāk nekā tas Sony). 

Ceļojumiem uz siltām zemēm, kur daudz saules, superzūmi būs ok izvēle.
Telpās, kur tradicionāli gaismas nepietiek un superzūms nav vajadzīgs, labāk skatīties uz kameru ar lielāku matricu (nejaukt ar megapikseļiem)  un attiecīgi arī ar mazāku  zoom.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...