Jump to content

A3 rpinteris + skaneris/kopētājs, melnbalts ~ 1.5k lapas mēnesī


doublev
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri!

 

Iepriekšējā tēma man izvērtās ļoti veiksmīga - printeris kalpo godam, problēmu nav bijušas un viss ir kulē! :)

 

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/165793-birojam-kr%C4%81sains-a4-tintesl%C4%81zer-printeris-1k-lapas-m%C4%93nes%C4%AB/

 

Stāsts ir līdzīgs:

 

Līdz šim ir mirstošs Canon iR 2570C

 

Izmaksas augstas. Un tagad ir pienācis brīdis - vai nu jāinvestē ~ 800 eur vai jādomā kas jauns.

 

Printēti tiks rasējumi. Tā kā krāsas man nav svarīgas, tad izlēmām, ka der melnbalts.

Galvenais, lai skanētājs/kopētājs atpazīst krāsas. Un vajag, kur var ielaist lapas un viņš pats viņas kopē duplex režīmā.

 

Tātad - tinte/ lāzeris?

 

Līdz šim pieredze rāda, ka lāzeris ar savām galvām, un toneriem ir diezgan padārgs uzturēšanā.

Mazais A4 epsoniņš ar CISS ir ideāls, izmaksas pagaidām pēc 3k ir 0.

 

Kā ir ar melnbaltajiem lāzerniekiem? Ir ko ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc Canon IR mirst? Vai tie 800 € novērš miršanu, atrisina visas problēmas?

Jaunu A3 b/w lāzernieku pro vajadzībām ar duplex un automātisko dokumentu padeves funkciju par 800 € tā pagrūti iedomāties.


Tikko apskatījos googlē, tas tavs mirstošais ir krāsu lāzernieks. Padārgs uzturēšanā, jo krāsu. Melnbaltais būs lētāks.

Link to comment
Share on other sites

Ho tieši tēma kas mani interesētu. Kantorim vajag A3 printeri. Mēnesī +/- 1000 lapas. Rasējumi, tāpēc prasās kvalitāte. Laikam jau prasās lāzers. Ko sakat par Kyocerām?  

Link to comment
Share on other sites

Ja vajag kantorim, tad ir tikai divas firmas un ko ir vērts skatīties, HP un Canon, visi pārējie ir sātana ražojumi, dabiski ka ir arī izņēmumi. :)

Link to comment
Share on other sites

jema, nav tik traki.

Es par HP no sevis varu teikt, ļoti labas iekārtas, bet, bļin, softs - tāds iespaids, ka tā ir ļoti slinka kompānija šajā ziņā. Vienam manam printerim, izlaida gļukainu draiveri priekš W8.1, tā arī stāv mājas lapā, tam printerim ļāvu draiverim pašinstalēties, tip Windows draiveris, citādi murgs ar to HP draiveri. Protams, protams, tā ir tikai mana pieredze, kopumā gan jau ir savādāk, bet es ar HP labāk uzmanīgi izvēlē.

Link to comment
Share on other sites

Nuu, man pozitīva pieredze(~10 gadi) ir arī ar Kyocera un Toshiba lieljaudas aparātiem, tā ka ne tikai Canon un HP, kaut gan ja iespējams iesaku tieši šos - vairāk kā 20 gadu pozitīva pieredze ar dažādas klases šo ražotāju aparātiem :)

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Knaabis

 

 

Vienam manam printerim, izlaida gļukainu draiveri priekš W8.1

HP principā iet ļoti labi pat ar universālo draiveri. Nav gan provēts daudz modeļu ar USB, bet pa tīklu nekad nav bijušas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Knaabis, tiešām tas printeris man tīkla/usb printeris. Es to esmu pieslēdzis caur usb. Būs jāpamēģina tīkla pieslēgums. To arī zinu, ka mēdz tā būt, man viens printeris ar usb/tīkla/wifi pieslēgšanas iespējām, ar wifi pieslēgumu viss gludi, pieslēdzot caur usb, kaut kādas nepilnības draivera darbībā bija, atstāju caur wifi pieslēgtu, nemaz dziļāk nepētīju. Tagad tu tā pateici, iedomājos, tur varētu būt problēma manam gadījumam, varbūt.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Canon iR 2570C Izmaksas augstas ... ...Līdz šim pieredze rāda, ka lāzeris ar savām galvām, un toneriem ir diezgan padārgs uzturēšanā. Mazais A4 epsoniņš ar CISS ir ideāls, izmaksas pagaidām pēc 3k ir 0.

 

Man tev tāds jautājums - kā tu rēķini printera izmaksas, ja tev kanonam ar 20k Bk un 8.5k CMY  toneriem tās ir augstas, savukārt Epsonam pēc 3k izdrukām tās sanāk 0?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, protams. Pārspīlēt nevajag. Mūžīgais printeris vēl nav izgudrots. Autor, ja 3k izdrukas, tad kaut kādām izmaksām jābūt par tām izmaksām. Vai arī tu uz kaimiņu ofisu tinti pizģīt piestaigā?


:sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Elvis_preslijs

Uzraksti PM kas tavam Canon iR 2570C par problēmu iespējams varu palīdzēt;)

Link to comment
Share on other sites

doublev

Elvis - raktu tepat, lai visi redz, kas vajadzīgs. Vari PM pēc tam uzrakstīt, ja ir ko teikt.

 

Par izmaksām Canonam:

nu tie toneri nav lēti, komplekts ~ 270Eur un gadā reizi arī jāmaina cilindrs, kas ir vēl ~200Eur, kas tikko tika izdarīts (kļūdains gājiens)

 

Tagad jāmaina: 1) Lentas tīrītājnazis, 2) Fiksēšanas rullis 3) Piespiedējrullis 4) Magnētiskais bloks YMC

Šis viss ir 670Eur + PVN

Protams visu šo nomainot, viņam vajadzētu iet. Bet cik ilgi? Jo pirmā svaiguma vairs nav un kā zinām, mainītās detaļas vairs sen nekalpo tikpat ilgi, cik oriģināli no ražošanas, pietam šis jau ir pensionārs un vecs modelis.

 

Epson izmaksas:

Uz 3K lapām 8Eur Oriģinālā tintes burciņa 70ml

 

Pēc visa šī te izvērtējot, tāpēc skatos melnbaltā kombaina virzienā. Ja būtu ar CISS sistēmu A3 kombains, laikam nedomātu daudz. Bet īsti nevaru atrast.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Nubet tu izrēķini vienas kopijas izmaksu pie 70k izdrukām (kuras iet tas cilindrs) gan kanonam, gan epsonam dooh. Epsons tad būs fiziski nolietojies, un garantija viņam izbeigusies jau pie 30k izdrukām. Citādi tie apgalvojumi par izmaksu dārgumu tāda tukša papļāpāšana

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autor, es tavā vietā skatītos uz melnbaltajiem lāzer kopētājiem. Tik kārtīgi izvērtētu nepieciešamību pēc duplexa un automātiskā dokumentu padevēja. Vai maz to vajag. Pro aparātiem, cik mana saprašana, šie ir papildus moduļi par diezgan lielu naudu. Padomā pats, cik bieži pie jums tāda intensīva kopēšana notiek, ka vajag ADF, tāpat duplex, vai maz no tā liels labums, ja neveido sējumus ar abpusēju lapaspušu apdruku. Piekrītu, vecs modelis ir vecs, neviena mašīna nekalpo mūžīgi, tik pamaini kādu detaļu un tā viss turpinās bezgalīgi.

Link to comment
Share on other sites

doublev

Tas cilindrs neiet tos 70k.  Ja tā būtu, tad nebūtu šis topiks.

Gadā mums vidēji ir ap 20k lapas un arī uz to tas cilindrs beidzas un tas ir fakts. Tā tas ir jau gadus 3 vismaz.

 

Es jau arī sāku skatīties uz melnbaltu lāzernieku.

Taču tas duplekss un automātiskā savākšana ir ērta.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Tas cilindrs neiet tos 70k. Ja tā būtu, tad nebūtu šis topiks.

 

Kā neiet? Melnbaltās izdrukas, kuru izmaksas tu salīdzini ar epsonu iet gan. Krāsainām jā, resurss jādala uz 4, bet tad ievēro konsekvenci un rēķini normāli. Vienam printerim vienas krāsas tintes burciņa par 8 eiro pret otra printera 4 krāsu kārtridžiem un cilindru nav izmaksu rēķināšana bet pirmspamatskolas līmenis.

Link to comment
Share on other sites

 Man ir viens printeris ar dupleksu. To dupleksu lietoju visai reti. Taisnība, tas ir labi, ka tāds ir, kad iegadās vajadzība pēc tā, tad labi. Bet paskaties, cik papildus dupleks modulis maksā dažādu ražotāju modeļiem, tad piemet, cik bieži jūs dupleksu izmantojat, tad sapratīsi, vai atmaksājas. Tas tā, ja ir visa drukāšana tiek veikta lapām uz vienas puses (tas pārsvarā tā ir). Protams, ja ir prasības, ja birojā duplekss tiek lietots daudz, tad, protams, vajag.

 Man bija pieredze ar Canon melnbalto kopētāju. Nav slikti. Zinu dažas iestādes mūsu pusē, kur salikti Kyocera melnbaltie kopētāji (laikam Kyocera izplatītājs bijis tāds aktīvs te), speciāli prasījis neesmu, bet sūdzējušies nav, ik pa laikam man tajās iestādēs sanāk iegriezteis, nākošreiz būšu, apprasīšos, kā tur ir ar tiem Kyocera.

 Skaties pats, redz, biedrs rubb #6 komentārā uzrakstīja, lielās fiškās ar visiem ir OK. 20k gadā, tas nav maz, tā ka ar savām izmaksām drukāšanai jārēķinās.


Tikko kā uzrakstīju komentāru, pamanīju, kāds biedram nnoname paraksts. Klau, autor, biedrs nnoname izskatās spečuks šajās lietās (vismaz viņa paraksts par to liecina). Tā ir, nnoname? Tādā gadījumā, autor, ieklausies nnoname padomos, viņš zinās arī ieteikt tev optimālo variantu tavām drukāšanas vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

Kaut kur pa ausu galam dzirdēju, ka Canon savos jaunajos biroja kombainos (A4, A3 krāsu lāzerprinteris, skeneris-kopieris, atsevišķa padeve A4,A3, LAN), izejmateriāliem esot tāadu ceņņiku ielauzuši (salīdzinoši ar vecākiem kombainiem), ka kantori, kuri par to informēti, spiesti apdomāties. Tā ir? Kas no tādiem kombainiem tagad ir vēl ar normālām ekspluatācijas izmaksām un kvalitāti?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Ko sakat par Kyocerām?  

Specifiska un pārcenota draza! 


 

 

(laikam Kyocera izplatītājs bijis tāds aktīvs te)

Cik zinu, Kyocera pārdevējus "stimulēja" tirgot savu sviestu - tāpēc tie brīnumi visur stāv.

Autoram ar tik niecīgu noslodzi ne īpaši prasās pēc lāzera mfu, bet ar tintēm arī nav nekas ideāls. Protams, Epsons ar drukaletak tintes padevi spēs nomaukt tos 40-50k lapu, bet ir viena nianse - ne A3 formātā - A3 formātā jau būs 2x mazāk izdruku, līdz sāksies mehanisma nianses, ar kurām vēl 5k varēs izmocīt un tad uz mēslaini. Arī tie printeri, kas ar iebūvētajām tintes burkām, ne ar ko neatšķirsies (tikai ar cenu...)


Svaigajām mfp iekārtām gan Canon, gan HP ir par puylveriem ielauzuši neticamu ciparu un čipi arī ir ļoti advancēti... bet pulveris tas pats vien ir - tikai vecā labā alkatība. 

Brother vecā labā nostādne arī ir zināma - iekārtas drīkst atdot kaut par pašizmaksu, bet par materiāliem pēc pilnas programmas... 

Es labāk paņemtu tādā gadījumā kādu no vecajiem HP, kas nav miljonu nodrukājis, ar standarta kartridžiem un drukātu vienā mierā - gan izejmateriāli ir, gan remontdetaļas ir un nav jāpērk no Canon lokālajiem izplatītājiem, pie kuriem IR sērijas OPC maksā vidēji 7 (!! septiņas, ibio) reizes dārgāk, kā alternatīva, kas kalpo tik pat ilgi. Canonam vairs nav tie laiki, kad cilvēkiem bija vienalga par ko piķi izgrūst. Izņēmums ir valsts iestādes, bet nu tur neko nepadarīsi - kas apzelta rociņu, tas dancina meitenīti... 


Nu un galvenais - lāzerdruku ar tintesdruku nevajag salīdzināt - katrai ir savi plusi un mīnusi - viena ir lēta, bet otra ir mitrumizturīga, lai gan tas ne vienmēr ir aktuāli.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Skatos, biedrs Bruketajs arī spečuks. Tā ir, Burketajs? Tad, autor, ieklausies Bruketajs padomos. Labi uzrakstīji, Bruketajs.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Skatos, biedrs Bruketajs arī spečuks. Tā ir, Burketajs?

Neteiktu, ka spečuks, bet ļoti daudz uz savas ādas pieredzējis un pats servisoju savā darbā visu tehniku.

Ir arī A3 krāsainais lāzerprinteris - liels, nodzeltējis, bet drukā ļoti smuki, ātri un ir uzticams kā tanks. To ko tagad HP ražo, pat ar stobru pie deniņiem nepirktu.

Link to comment
Share on other sites

doublev

vvv - es jau klausos spečukos. Visiem vienmēr savs subjektīvais viedoklis. Bet jāuzklausa visas puses - gan izplatītāja, gan reāla lietotāja.

 

Bruketajs - ko domā ar pavecāku modeli - tu domā lietotu pirkt? Vari kādu konkrētāku HP modelīti tad ieteikt?

 

Par priekšrocībām  - protams tintes un lāzerniekiem ir atšķirības + un - katrā variantā. Bet tā kā bieži vajag tos A3 ātri - tad skatos uz lāzernieku, melnbaltu, jo krāsas toč nevajag, nav primāri.

Link to comment
Share on other sites

HP5550 - reāls darba zirgs (sorry, krāsains, bet var jau drukāt tikai melnbaltu)

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

HP5550 - reāls darba zirgs (sorry, krāsains, bet var jau drukāt tikai melnbaltu)

+1 Tieši šo pieminēju.

Galvenais, tukšās kasetes šim nopirkt, lai ir kur pildīt. 

Link to comment
Share on other sites

doublev

Vai nu es kaut ko nesaprotu - bet šim HP5550 nav kopētājs/skaneris augšā?

 

Ja nav, tad diemžēl neder.

Link to comment
Share on other sites

Autor, saproti arī to - lai arī spečuki dod vērtīgus padomus, bišķi jāpafiltrē viņu teiktais. :)

Tas HP5550 ir pagalam vecs modelis. Vienkārši pieredze ar to laikam vislabākā, tāpēc arī iesaka. A tas, ka lielie ražotāji pacēluši cenas toneriem, tā ir realitāte, ar kuru nāksies sadzīvot. Un tas, kā bija kādreiz, to vairs atpakaļ nedabūsim. Skaties vien uz aktuālajiem modeļiem, izvēlies sev atbilstošu, un nepārdzīvo daudz, ka tas nebūs tādā līmenī, kā pieminētais HP5550.

Link to comment
Share on other sites

doublev

Tad sanāk, ka visai diskusijai vērtība aptuveni = 0

 

Forši! stipras un slidenas olas visiem :drinks:

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tā saki, ka diskusijas vērtība nulle.

 

 

tad ir tikai divas firmas un ko ir vērts skatīties, HP un Canon

 

Nuu, man pozitīva pieredze(~10 gadi) ir arī ar Kyocera un Toshiba lieljaudas aparātiem, tā ka ne tikai Canon un HP

 

kādreiz lietošanā bija Sharp A3 printeri, tirgo laikam InterRīga

Redz, ir ieteikumi tēmā, vari pavērtēt.

Man drukāšanas apjomi tā uz pusi mazāki nekā tev, es pašlaik iztieku ar tinteniekiem (A4, A3), bet ja nonāktu līdz tavām vajadzībām, rastos vajadzība pēc A3 lāzerkopētāja, pirmām kārtām skatītos, kas pieejams man tuvumā, lai man nav problēmu, ja kas gadās, ātri tikt servisa centrā, lai neiznāk tā, ka ir kaut kāds eksotisks printeris, kuram vienīgais izplatītājs Rīgā, un tad vēl vajadzīgās lietas uz pasūtījumu, pasūtījuma termiņš dažas nedēļas..., kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

A tas, ka lielie ražotāji pacēluši cenas toneriem, tā ir realitāte, ar kuru nāksies sadzīvot

No problem - no rītdienas sāksi man ne pa ko, katru mēnesi pārskaitīt 100Eur - būs ar to viegli sadzīvot? ;) 


 

 

Tas HP5550 ir pagalam vecs modelis.

Un ielās tagad ir tikai 2015-2016 gada autiņi?... 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs, tu kaut ko te nesakarīgu raksti. Elektrības cenu pacels, man ar tev simtnieks katru mēnesi būs jāmaksā? :sarkasms:


Autoram jau ir viens vecs A3 lāzerprinteris. Prasa viņš jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Pag, polimērpulvera cena nav cēlusies un OPC ruļļus nav pēkšņi ar platīnu sākuši pārklāt, un vienīgais, kas ir mainījies, ir "gudrāki" toneru čipi un tas tagad būs adekvāts iemesls straujai kasešu cenu celšanai? 

Redzi, kad piedāvāju man ne par ko atpiķot palielu summu, nepatika... pavisam nepatika, bet kad pirkt kasetnes ar 5, 6 vai vairāk reižu uzcenojumu, tad ir ok... 

 

 

Autoram jau ir viens vecs A3 lāzerprinteris. Prasa viņš jaunu.

Pirmkārt, ImageRunner sērija nav vis uz parasta lāzerprintera bāzēta - tas ir paša nelabā radīts produkts, lai Canon dīleri varētu atļauties dzīvot kā nieres taukos... Detaļu cenas liek ieplest acis pat biezajiem. Tur pat alkatīgā Minolta atpūšas.

Jaunas iekārtas gadījumā, kvalitatīvs krāsu lāzera mfp ir skaists cipars - ap 2k, kā minimums - ja autoram tāds ir - super - naudu zobos un uz tuvāko firmu, kas tirgo tās iekārtas. Es savukārt turpināšu lietot veco 5550 un 4730 un priecāšos par dzīvi.  

Link to comment
Share on other sites

doublev

Brūķētājs!

Tu ļoti visu labi pamato un izstāsti, tas ir forši.

Bet tu palaid garām tādas svarīgas nianses - man NEvajag krāsainu, un man vajag ar skaneri/ kopētāju.

Ar šādu specifikāciju vari kaut ko ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs, man savulaik bija viens Canon melnbaltais kopētājs. Pirkts lietots. Nu es viņu visai lēti dabūju. Arī līdzīgi stāsti bija, jaunos nafig, vo šitā ir manta. Nē, neko nesaku, savu laiku man bija kalpošanā. Tas pats puisis, kas viņu pārdeva, veda pildīt pulverus, visādi apkalpoja. Bet vecs ir vecs, problēmu bija daudz... Arī piekrītu, savā laikā bija vairāki veiksmīgi modeļi - darba zirgi, kas bija ar patīkamām ekspluatācijas izmaksām, bet ko padarīsi, tagad kā ir tā ir. Un neticu, ka tāds divtūkstošo gadu sākuma modelis, ka ar viņu nebūs nevienas aizķeršanās lietojot. Un te, cik es saprotu, neiet runa par kaut kādu tiekšanos uz ka tik lētāk, vot uzstādīsim rekordu, cik lēti varam izspiest 20k izdruku... Te iet runa par biznesu, kur bieži vien ir lietderīgi kaut ko samaksāt vairāk, lai tik nebūtu čakars, aizķeršanās. Nedabūsi tu to no padsmit gadus veca secondhand printera...

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Kaut kad no etoner vienu A4 melnbalto ātrgaitnieku ņēmu un šiem ir milzīgs daudzums citu vēl uz vietas - varbūt ir jēga apjautāties. 

A3 lāzers kā tāds ir nepopulārs un A3 MFP varētu svērt ļoti skaisti (A4 MFP sver 75kg melnbaltā vai 120kg krāsu versijā)


Nu, ja cena nav jautājums, tad mierīgi varam iegādāt jaunu HP A3 MFP un viss būs štokos. Nav jau obligāti jācenšās kā lētāk. 

Jebkurai iekārtai ir nepieciešamās apkopes ar to intervāliem un tur vairs nav nozīme iekārtas vecumam. 


http://www8.hp.com/in/en/products/printers/product-detail.html?oid=5303451#!tab=oas

Šitais varētu derēt pēc noslodzes un idejas.

Toneris parasts, kopē un skenē normāli...  izejmateriāli nedārgi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jaunas iekārtas gadījumā, kvalitatīvs krāsu lāzera mfp ir skaists cipars - ap 2k, kā minimums

Es tagad neesmu pētījis, bet tie 2k varētu aiziet par par autora prasībām atbilstošu (duplex, ADF) jaunu melnbaltu A3 lāzer kopētāju, ja piemini vārdu "kvalitatīvs". Krāsainam var pat nesanākt. Nu ja, ko te par krāsām, autors jau kuro reizi atgādina - MELNBALTU.


Autor, atvaino, es tagad izmantošu biedra Bruketajs klātbūtni, uzdošu viņam jautājumu. Bruketajs, ko tu saki par šo printeri http://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/printeri_skeneri/tintes_printeri/hp_officejet_pro_x551dw (tinte, A4, krāsains), kaut kur lasīju aprakstu, revolucionāra tehnoloģija? Sev kaut ko tādu paņemtu, pašlaik vajadzības pēc jauna printera nav, bet tā, ja būs jāpērk. Vai nav bijusi ar šādu pieredze?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Drukas galva visā lapas platumā, ātrums jau nenormāls, bet ja pērk, tad jāpērk klāt garantijas pagarinājums.

Link to comment
Share on other sites

Tieši dēļ ātruma man tas iekrita acīs. Gadās, kad nāve vajag ātri, reti tā gadās, bet dēļ tādiem gadījumiem...

Kāpēc par to garantijas pagarinājumu saki? Kaut kas tiem mēdz nojukt? Kā ar galvas aizkalšanu, nav tas izteikti, vai daudz maz normā?

Link to comment
Share on other sites

doublev

par budžetu runājot.

Biju domājis max līdz 1.5k ierakstīties.

Kaut kad iegooglēju, tad lētākie pat bija ap ~600, bet par tiem laikam jāaizmirst.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Kāpēc par to garantijas pagarinājumu saki? Kaut kas tiem mēdz nojukt? Kā ar galvas aizkalšanu, nav tas izteikti, vai daudz maz normā?

 

Kad tikko iznāca pāris gadus atpakaļ tad bija visādas jocīgas bērnu slimības, kā tagad ja godīgi nezinu, bet ņemot vērā rezerves daļu pieejamību hp tinteniekiem nav par nāvi nodrošināties. Galvu aizkalšana kā jau visiem tinteniekiem, vismaz reizi mēnesi jādarbina, vēl labāk reizi nedēļā. Vienīgais pluss šiem modeļiem, ka ir diezgan liels skaits rezerves backup sprauslu, ja gadījumā aiziet ciet/izbeidzas esošās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...