Jump to content

Steidzama maza haltūra linux specam


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Kolēģis no blakus kantora taujāja pēc palīdzības, bet tā kā mūsu firmā džeki raksta aplikācijas galvenokārt tikai priekš Winduļa, un darba tāpat pāri galvai, labprāt pārspēlēšu tālāk haltūru -

 

Cik sapratu, puišiem nepieciešams lai kāds, kas labi draudzējas ar Linuxu, uztaisītu viņiem custom Ubuntu/Debian buildu priekš Raspberry, kas grieztos uz kioska un pie palaišanas automātiski iestartētos pilnekrāna Chromium browserī un rādītu viņu taisīto web aplikāciju. Svarīgi esot novākt visus vizuālos bootloader tekstus (nomaskēt visu startup procedūru līdz kamēr nepatādās browseris), un nodrošināt lai browsera logs nepazustu un nebūtu standarta līdzekļiem nolaižams lejā. 

 

Cik esmu pats bakstījies ar Ubuntu Mate un dažādiem kioska risinājumiem, zinu, ka tam nevajadzētu būt pārlieku sarežģīti, taču pats neņemos tagad kaut ko sākt ķīmiķot, jo noteikti tepat grozās vesela kaudze cilvēku kas par pārsimts Euro pa vienu vakaru noteikti spēs sataisīt to, ko čaļi vēlas, un būs i stabilāk i korektāk. 

 

Lūdzu uz PZ savus kontaktus, lai varu nodot tālāk, un varat jau pa tiešo sarunāt ar viņiem detaļas, naudas un termiņus.


P.S. lūdzu tikai tiešām pieteikties cilvēkus, kas zina, ko dara, un kam bijusi pieredze tieši ar mazo aveni un līdzīgiem uzdevumiem - kā minēju, pašdarbnieka kārtā arī es pats varētu nepieciešamo sabakstīt kopā, taču šeit negribās čaļus uzmest, ja nu kaut kas nestrādās kā nākas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

itanium

 

 

Svarīgi esot novākt visus vizuālos bootloader tekstus (nomaskēt visu startup procedūru līdz kamēr nepatādās browseris)

Pat bankomātiem šis viss nav noslēpts, kāpēc Avenei to vajag?

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
(labots)

 

 

kāpēc Avenei to vajag?
А я вам доктор, что ли?  :)

 

Pat bankomātiem šis viss nav noslēpts

ā) bankomātiem kā likums griežas Windows Embedded vai XP/7, kuriem ir teju neiespējami visu noslēpt (kaut vai piemēram BIOSu).

bē) Es pieņemu, ka čaļiem tas nepieciešams kaut kādā demonstrācijas stendā, kur vēlams pēc iespējas mazāk lai potenciālie klienti sastaptos ar notiekošo behind-the-scenes. Un bootloader konsoli noslēpt nav īpaši sarežģīti, cik aši pagūglēju - zinātājs noteikti kā divus pirkstus bezvējā.


Uz augšu.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Ir pieredze ar custom distrubutīviem.

Nav pieredzes ar avenēm.

Pa lēto nekas nenotiek.

Kontaktus nosūtīju PM.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Pirms kādiem desmit gadiem veidoju interneta kioska risinājumu uz linuka. Ja pareizi atceros, nojājos toreiz kādas pāris nedēļas līdz visu puslīdz smuki sataisīju uz PC. Pieņemu, ka pa šo laiku daudz kas ir gājis uz priekšu un par šādiem risinājumiem vairs neesmu speciāli interesējies, bet jebkurā gadījumā par to, ka tā varētu būt "maza haltūra"- nedaudz šaubos.


Ā, skatos, tagad ir pilns ar gataviem interneta kioska risinājumiem, kaut vai http://porteus-kiosk.org/. Šis kaut kas līdzīgs jau gatavs priekš RPI.

Kādreiz bija pašam jākastomizē KDE līdz nepazīšanai, lai kaut kas tur sanāktu..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Pārsūtīju MIGa dotos kontaktus cilvēkam lai tad tālāk komunicē.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir sakars ar stendu veidošanu uz dažādiem embeded PC (windows). Lai nebūtu jātaisa risinājums caur pakaļu, aplikācija palaiž logu pa visu ekrānu vai tiek izmantots otrs ekrāns, kur vajadzīgā brīdī parāda vajadzīgo bildi ar vai bez webu. Pārlūku modificēt, taisīt savu distru ir šaušana ar lielgabalu vai arī budžets tik briesmīgs, ka šādas izvirtības var atļauties. Protams, ar visu testēšanu, nevis ķep-ļep vienreiz panākt rezultātu un uzskatīt, ka darbs padarīts.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Uztaisīt ir vienkārši, sarežģītāk ir parādīt, domāju, ka Migs tiks galā bez aizķeršanās :)

 

Migs:

Pirms taisīšanas uzzini kas par tv, vai gadījumā neradīsies problēmas ar izšķirtspējām un vai vispār bildi parādīs, cik pieredze rāda, tad ir problēmas uz nestandarta izmēriem, ja vēlies bez "melnajām malām".

 

Lapas veidotājiem (ko rādīs tv pusē) nāksies drusku paņemties ;) , jo sūtīt uz raspbery, piem. liela izmēra bildi ko rādīt - nav prātīgi, resaizot vajag servera pusē.... Tāpat arī refrešot visu lapu nevajadzētu, lai refrešo tikai bloku, kur ir izmaiņas, nemaz nerunājot par precīziem izmēriem, jo nu scrollbari izskatās pretīgi, ja izmēri ir pa lielu

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...