Jump to content

PSRS ražojuma objektīvi - to pielietošana mūsdienās


DeUld
 Share

Recommended Posts

Kurus no Padomju Savienībā ražotajiem objektīviem uzskatiet par tā vērtiem, lai tiem meklētu pārejas un tos veiksmīgi izmantotu arī mūsdienu fotoaparātiem? Vai šādus objektīvus pirkt attālināti (piem. iekš ebay) būtu prāta darbs, ņemot vērā tā laika preču nestabilo kvalitāti?

Link to comment
Share on other sites

Rubenis
(labots)

Tak Latvijā gana daudz var iepirkt. Pašam tāda kaudzīte ir - pārsvarā 50 vai 58mm. Viens variants ir ar macro gredzeniem taisīt macro foto vai otrs, kam es izmantoju - filmējot video. Šiem objektīviem skaists bokeh un tāda analoga piegarša šiem video ir, protams, ja izvēlas pareizo objektīvu.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Long John
(labots)

Padomijas objektīviem pat vienam modelim varēja būt milzīgas atšķirības- atkarībā pat no ražošanas datuma (pirmdienās- pohas, mēneša beigās- plāna pildīšanas šturme), bez tā esot bijusi pat stikla izejmateriālu dažādība- ko nu sagādnieki kuro reizi dabūjuši. Var gadīties gan šedevrs, gan mēsls. Tādēļ tos ir jēga pirkt tikai zinošam cilvēkam, pēc personīgas testēšanas, vai arī saņemt mantojumā pa velti... :yahoo:.   Nu tas apmēram tāpat- priekš kam pirkt Moskviču, ja var nopirkt nedārgu Golfiņu... :)

 

Man, kā stagnātiskam padomjlaiku produktam ir skepse pret PSRS ražojumiem- es labāk par nelielām naudiņām medīju vecos labos "firmas" objektīvus Ebaja plašumos. Daži ir nopirkti naivā cerībā uz mākslas taisīšanu uz Sony Nex, bet cilvēciskais slinkums pārsvarā uzvar un tiek izmantoti oriģinālie AF objektīvi ar stabilizāciju... :)

 

Ja kādam ir vajadzība, varu piedāvāt "Auto Revuenon" 135/2,8 un 55/1,7 - M42 vītne, ir arī lieka pāreja uz NEX. 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

versatile

Oj, ir čupa bijusi un čupa joprojām ir.

Ga;lvenie mīnsi - švaki ar asumu, netur pretgaismu, vājš kontrasts. Nebija paredzēti krāsu foto un svemas filmas piecieta visu.

Filmēšanai var izmantot, nopietnai bildēšanai - nu ne tak.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)

Arī dziļā atvilktnē putekļus krāj paliela kaudzīte -  no Mir 20 līdz MTO 500, pa vidu visādi Industar, Helios, Jupiter, Tair 3. Pamēģināju mazliet ar pārēju pie Canon un sapratu, ka nav jēgas. Bet izmest arī žēl - tomēr kādreiz bija uzticami cīņu biedri gan uz Zenit, gan vēlāk uz Praktica, pat analogajam Pentaxam pāreju uz K bajoneti sadabūju :D.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Baigā loterija, tāpēc bez mēģināšanas pirkt nebūs prāta darbs. Ir pāris optiski interesanti modeļi, bet izmantot tos nav vienkārši. Jāsargājas no visādām pretgaismām, sānu gaismām...

 

Es drīzāk skatītos uz Japānas un pavecākiem vācu objektīviem. Tas pats Samyang arī reizēm interesantus variantus par labām cenām piedāvā.

 

Īsumā - you get what you pay for.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ir Helios, Industar, daži veci Canon un Pentax. Ik pa laikam palietoju. Savākti pa čomam vai pirki līdz 15 eiro gabalā.

Link to comment
Share on other sites

Nav un negribu. Jebkurš mūsdienu kits saliek tos lūžņus vienos vārtos

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pašam mājās ir ЗМ-6А 500mm objektīvs. Šad ar viņu paniekojos un iemesls pavisam vienkāršs - jebkurš moderns un gaišs teleobjektīvs maksā bargu naudu. Jau normāls 200mm maksā daudzus simtus.

 

Bija lietošanā Helios 40-2 85mm F1.5 - man patika kvalitāte un arī daudzi teikuši, ka šādu ir vērts iegādāties, ja ir iespēja dabūt. Mīnuss, protams, nav autofokusa un ir ļoti smags salīdzinot ar mūsdienu brāļiem.

 

Vēl kaut kur mētājās kaut kāds 200mm F4.0 padomju objektīvs, bet no tā labumu nesaskatīju,  jo ar Sigmu 70-200mm galīgi nespēja konkurēt. Tāpēc ne viss ir lietojams.

Link to comment
Share on other sites

A man patika, pirms savulaik notirgoju vienam foruma biedram... Bija Industar un Helios.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav un negribu. Jebkurš mūsdienu kits saliek tos lūžņus vienos vārtos

 

Daļa taisnības jau ir, bet jautājums ko gaidām no rezultāta? Sensenos laikos bij tāda Fotoliste (laikam zem Delfiem), kur viskautkas tika izmēģināts. Man bij Industars mantojumā palicis, ar kura palīdzību interesantas bildes varēja dabūt. Asums, detalizācija utt. nebij diezko, bet savs smeķis bij. :)

 

Par tēmu tiešāk:

 

Kurus no Padomju Savienībā ražotajiem objektīviem uzskatiet par tā vērtiem, lai tiem meklētu pārejas un tos veiksmīgi izmantotu arī mūsdienu fotoaparātiem?
 

 

Mūsdienās - nevienu.

Link to comment
Share on other sites

Edgars77

Biju licis Helios objektīvu no Zenit 122 uz Sony Alpha 200. Smuki, nekāda vaina. Vēstures zobs, protams, ieēdis stiklā rētas, bet nav traģiski.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...