Jump to content

Kontaktu eksports: Nokia Lumia to Android


Archijs2
 Share

Recommended Posts

Sveiciens Windows Phone lietotājiem!

 

Tikko esmu pārmeties no sava NOKIA Lumia 625 uz OnePlus X, tādēļ vēlos padalīties ar pirmo pieredzi un sarežģījumiem, kas noderēs, pārejot no WP 8.1. uz Android.

 

Trakākais, ar ko saskāros - NOKIA neļauj eksportēt kontaktus uz SIM karti, arī nesavienojas caur Blootooth ar jauno telefonu, ko spēja mans aizvēsturiskais Samsung GTS5230, kas likās bezgala egoistiski no NOKIA Lumia puses, kur telefons jau tā skops ar dažādām fīčām... Taču pie lietas! Mans efektīvākais risinājums ir sekojošs:

1. NOKIA Lumiā izvēlnē ieejam iekš "Iestatījumi" - "e-pasts + konti" - izvēlamies esošo kontu (vai izveidojam jaunu, bet tas pārsvarā visiem jau ir) - aktivižejam sinhronizāciju ar e-pastu. Ja godīgi, tagad pārgāju tam cauri un sāku šaubīties, vai tas ir viss, bet, ja kas neiet, var te uzvaicāt, kopā jau atradīs, ko vēl vajag ieslēgt.

2. Pēc sinhrozinācijas visi kontakti atradīsies e-pasta profilā www.outlook.com, kur ielogojamies, uzspiežam kreisajā augšējā sadaļā un atveram sadaļu "Personas". Iezīmē visas kontaktpersonas - pārvaldīt - izvēlamies "Eksportēt pakalpojumam Outlook un citiem pakalpojumiem" - saglabājam failu uz kompja.

3. Android ierīci sinhronizējam ar Google accountu. Esmu šajā ziņā iesācējs, bet kontaktu iestatījumos tas ir iespējams diezgan ērti.

4. Veram vaļā Google/Gmail kontu, kam piesaistīts Android. Ejot caur Gmail, jāatver labajā stūrī sadaļa "Mans konts". Vidējā sadaļā "Personas informācija un konfidicionalitāte" izvēlamies "Konta pārskats". Labajā pusē būs uzreidz lodziņš, kur spiežam "Skatīt informācijas paneli". Tur būs viskaut kas, bet vairāk uz leju ir sadaļa "Kontakti", kur spiežam tos pārvaldīt. Wualā! Redzam visus kontaktus, kas atrodas uz mūsu telefona. Kreisajā pusē paveram sadaļu plašāk (Vairāk) un redzam iespēju importēt, kur tālāk izvēlamies CSV vai vCards fails".  Veram vaļā veco izvēlni, jo jaunajā nez kāpēc to nevar paveikt... Tad atkal tajā pašā vietā skatāmies iespēju Importēt un izvēlamies no Outlook.com iegūto failu un importējam.

 

Var būt tā, ka kontakti būs ar otrādāk vārdiem vai vēl kkas, tāpēc VISĒRTĀK kko rediģēt man likās tajā pašā Google kontā - ļoti fiksi pārskatīju visus 200 kontaktus un pārlaboju/izdzēsu daļu. Telefonā tas bija gana čakarīgi!

 

Ja ir jautājumi vai ieteikumi, droši var šeit padalīties, kko pielabošu pēc vajadzības.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau autors raksta, ka no WP vajadzēja kontaktus uz andrīti pārstiept :)

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Vispār jau ar TMD pārvelkam kontaktus atmiņas kartē un karti ieliekam andrītī. 

Link to comment
Share on other sites

Archijs2

 

 

Vispār jau ar TMD pārvelkam kontaktus atmiņas kartē un karti ieliekam andrītī.

Es nelietoju atmiņas karti, nav tādas vajadzības. Līdz ar to tas process ir sarežģītāks.

 

 

 

Ar gmail kontu tā lieta neiet krastā?

Iet - ja pareizi saprotu, tikko Androidu savieno ar attiecīgo e-pastu, tā viss paplašinās. Vismaz agrāk tā bija, ka bija pliks Gmail, kamēr nepievienoja pats kko.

Link to comment
Share on other sites

Es savā laikā, kad pārgāju no Lumias uz Andrīti kontaktus dabūju izvelkot no outlooka, t.i. sadaļā people.live.com, tur glabājas kontakti no Lumias, ja vien veic sinhronizāciju. Tālāk dela tehniki, izvelc csv failu un ieimportē gmailā un tālāk jau piesaisti andrīti pie google konta un būs visi kontakti.

Link to comment
Share on other sites

unknovn

Taču var uzlikt outlook aplikāciju uz Andrīša un nosinhronizēt kontaktus?

Link to comment
Share on other sites

@@unknovn, domāju, ka jā. Neesmu mēģinājis gmails ērtāks un tajā laikā tā bija ātrākā iespēja.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...