Jump to content

Vai fotoaparāts var zaudēt jūtību?


darklight
 Share

Recommended Posts

Tātad subj. ir kabatas formāta ziepjutrauks Panasonic Lumix DMC-LS60. Iegādāts pirms 7+ gadiem, izfočēts ap 30K ar astīti kadriem. Lietots tiek pamatā tikai automātiskajā režīmā, manuāli slēgāju tikai bliceni dažreiz. Agrāk kvalitāte bija ideāla (cik nu šādam aparātam pienākas), bet tagad ir radušās problēmas. Ja kādreiz es bildēju roņus lēcienā, tad tagad ar šo aparātu var uzņemt tikai absolūti statiskus kadrus un tikai labā apgaismojumā (saulē). Viss pārējais ir graudains, izplūdis, blāvām krāsām. Tad nu jautājums: vai tiešām digitālais aparāts var vienkārši tā izbeigties, zaudēt jūtību? Kas to izraisa? 30K kadru tak nemaz nav daudz, jeb arī tas ir priģels šāda līmeņa aparātiem, un tas sen jau bija jāizmet? Saprotu, ka aparāts visdrīzāk tiešām būs jāizmet, bet gribētos tomēr saprast iemeslus, un vai tas ir normāli?

Link to comment
Share on other sites

Jā, var.

Jo vairāk optisko elementu no plastmasas un nestabilāki pārklājumu savienojumi, jo ātrāk iestājas hana. Ir pat zināma kaudze ar senāku optiku, kas slimo ar pārklājumu degradāciju. Vēl var pelējums iemesties. Var gadīties, ka diafragma iestrēgusi uz kādu pusaizvērta stāvokļa. Utt.

Tas, protams, nenozimē, ka konkrētais gadījums ir tāds.

 

No savas pieredzes esmu novērojis līdzīgu lietu ar pāris ziepīšiem - ar laiku bildes kļūst blāvākas un mazāk asas. Pieņemu, ka tā tiešām optikas un optikas kopšanas vaina.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Nu matrica jau arī nav mūžīga, tiesa, 30K kadru - tā kā pamaz, bet nu izklausās pēc matricas problēmām.  Bet jā - mainīt matricu jau var, bet vai šādam ziepim vērts - drīzāk izmest un paņemt jaunu - pa 7 gadiem digitālais foto stipri progresējis.

Link to comment
Share on other sites

Vēl jau ir tas, ka ziepīšiem visas dtetaļas no plastmasas - un ir baigā šķirba pat par mikronu neprecīzi nofokusētām objekt'viam, pie tik mazām matricām...

Link to comment
Share on other sites

Mans pirms 10 gadiem pirktais Canon 400d arī vairs nav ass. Zipenei kirdik, korpuss saplaisājis. Tamron gaišais 2.8 objektīvs iestrēdzis vienā zūma stāvoklī. Pa lielam ar Samsung flagmaņiem arī bildes labākas sanāk.

 

Starp citu, kāds nezina, kur Rīgā objektīvu var salabot? Tamrons jāizjauc, jāiztīra un jānomaina pāris salūzušas plastmasas detaļas.

 

Un iebūvētai zipenei vajadzētu nomainīt nosprāgušos elementus (hvz spuldze vai kondiķis nosprādzis)

Link to comment
Share on other sites

Tas vienmēr ir sāpīgs jautājums. Ja objektīvs būs vecs, tad vienmēr atdursies uz to, ka detaļas nevarēs dabūt un līdz ar to labošana nekāda nesanāks. Ar šo problēmu saskāros Sigma un Sony objektīviem servisā Briāna ielā. Maz ticība, ka citiem ir īpašie sakari detaļās.  

 

 

kur Rīgā objektīvu var salabot?
 
Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

to SMII - ar fotčiku nevajag riekstus daudzīt, ne tos, kas biksēs sildās, bet tos, kas kokos aug.

Tad arī nebūs jāsūdzas, ka tehnika nekalpo :D

Link to comment
Share on other sites

Fočuks sevi 3 reizes pa šo laiku ir atpelnījis un es nevienā brīdī nesūdzos. Verķis izturīgs, gājis cauri ūdenim, skaidām un putekļiem.

 

Ir gāzies zemē gan kopā ar statīvu, gan kopā ar mani, kas arī ir nodarījis lielāko postu  :D

 

Šai gadījumā tas ir jautājums - taisīt un atstāt, vienkārši atstāt, vai sūtīt uz ebaju kā as-is. Tā kā vairs tik aktīvi nebildēju (vairs nestrādāju žurnālistikā), vajadzības apgreidoties nav un pietiek ar telefonu.


Vienīgi to stiklu žēl, Tamron 2.8 17-50 nedārgs, bet foršs un gaišs. Tik apsista plastmasa, kur skrūvējas blende un iestrēdzis zūms (iet uz riņķi)

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...