Jump to content

kredītsaistības pēc tuvinieka nāves


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Labdien,

Lieta tāda, ka nesen viņsaulē aizgāja mans tēvs. Rakņājoties mājās pa papīriem izrādījās, ka viņam ir saistības 3 dažādās ātro kredītu firmās. Esmu vienīgais mantinieks, ir ko mantot, papīri nav nekādi oficiāli kā mantiniekam nokārtoti, māja uz mani nav vēl pārrakstīta, testaments nav! Jautājumi ir tikai daži dotajā brīdī..

1. Es steigšus iesniedzu tajās iestādēs miršanas apliecību lai viņi iesaldē tās lietas. Jautājums : vai viņiem jāiesaldē process no miršanas apliecībā uzrādītās miršanas dienas vai no dienas kad esmu iesniedzis šo apliecību? Kā tur īsti ir? Vai man labāk iet uz kantori un aci pret aci runāt un iesniegt dokumentus, jeb tiešām pietiek ar to, kā viņi apgalvo, ka caur epastu nosūtu!?
2. Vai man ir tiesības viņiem pieprasīt rakstisku, apstiprinātu dokumentu, kas apstiprina, ka lieta ir iesaldēta uz laiku līdz es nokārtoju papīrus par to, ka esmu oficiāls mantinieks..
3.vai gadījumā nesanāk, ka līdz tam (mant. dok, nokārtošana) man nav pieeja informācijai, kas ir bankās, kas saistītas ar manu tēvu un viņiem teorētiski nav pienākums man ko uzrādīt vai sniegt kādu info?
4. Vai man ir tiesības un vai ir vispār jēga viņiem iesniegt rakstisku iesniegumu par to, ka vēlos lai konkrētā ātro kredītu firma iepauzē lietas līdz nokārtoju dokumentus kā mantinieks..

Saprotu, ka tikai tad, kad mant. dok. būs nokārtoti es varēšu oficiāli iet uz tiem kantoriem un prasīt visus līgumus tēva un visu info!? Kad tas man būs uz rokas es, protams, griezīšos pie juristiem, jo man nešķiet, ka tie ātrie kredīti man jāapmaksā, jo neesmu bijis ne galvotājs, ne ko parakstījis, tas tomēr ir nepārvarama vara, force majore vai ne? Protams, it depends, jāskatās būs kas tajos līgumos rakstīrs..

Bikiņ biedē šitā lieta par tiem ātrajiem ,viņi maitas visi kā viens ir un noteikti mēģinās man ko sastāstīt un ietekmēt tā vai citādi lai es pieļautu kļūdu viņiem par labu, sāku ko maksāt vai lai parakstu kko konemaz nevajag...te pat vakar bija c*****24.lv viens cilvēks zvana, saka, ka viss tiek iesaldēts uz mūžīgiem laikiem, tad pēc tam 4h laikā 5neatbildēti zvani no dažādiem numuriem, kad atzvanu, prasa, kad maksāšot es! kko man par mantojumu sāk stāstīt un ka lietu sūtīšot tālāk pašam velnam :) viņiem taču nav tiesību pagaidām neko pasākt, jo nav oficiāli mantinieks vēl neviens un mirušam cilvēkam tagad procentus rēķinās? :D stulbums...

 

+ vēl

5. saraksti caur epastu, tajā esošo info ir iespējams izmantot vēlāk tiesā kā pierādījumu vai tikai oficiālus, pušu apstirinātus dokumentus ar parakstiem, e-parakstiem..Vai e-pastam var būt kāds juridisks spēks?
6. Vai es kā mantinieks (līdz nav nokārtoti mantojuma dokumenti) skaitos kā 3. persona un bankai tiešām nav pienākums man izsniegt vispār nekādu informāciju par parādsaistībām bankā sakarā ar mantojumu no tēva? Vai man tomēr ir kkādas tiesības uzrādot kādu citu dokumentu, kas apliecina, ka esmu konkrētās personas dēls?

 

Liels paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Vai nu manto īpašumus kopā ar parādiem vai atsakies no mantojuma un nemanto neko!

 

Te būtu jāuzzina cik lieli ir parādi un jānovērtē vai ir jēga mantot vai nav! 


 

 

vai ir vispār jēga viņiem iesniegt rakstisku iesniegumu par to, ka vēlos lai konkrētā ātro kredītu firma iepauzē lietas līdz nokārtoju dokumentus kā mantinieks..

 

Ko tu ar šo saproti? Kā iesaldēt lietas? Procenti skaitās tā vai tā! Pazvani uz tām firmām un uzzini cik kopā tēvs ir parādā! Ja ir jēga mantot īpašumu, tad ej uz tiem kantoriem un runā par izlīgumu un atdot parādus. Jo ātrāk atdosi, jo lētāk būs - procenti tur ir kosmiski! Domāju ka ne kādus īpašus papīrus nevajag - uzrādi miršanas apliecību, noskaiti piķi un dabūt papīru ka ne tu ne tēvs vairāk nav parādā.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vai man tomēr ir kkādas tiesības uzrādot kādu citu dokumentu, kas apliecina, ka esmu konkrētās personas dēls?

 

pie notāra, fiksi. viņš pakonsultēs skaidrāk.

 

nupat ar šito saskāros, tikai bez kredītsaistībām.

 

īsumā - tu ej pie notāra, apzini mantiniekus (tu pats baksti degunā notāram, kuri cilvēki VARĒTU būt mantinieki - bērni, aktuālā sieva, bērni no 1. un 2. laulības..). Tiem tiek izsūtītas vēstules pieteikties uz mantojumu. Viņi var nepieteikties - teiksim, ir sieva un 3 bērni, un lai nav jāčakarējas un uzticas viens otram, tad 3 mēnešu laikā piesakās tikai sieva, un visa dalīšana atkrīt. Pārējie ignorē uzaicinājumu pieteikties uz mantojumu, izpaliek novērtēšana utml.

 

Tad ja ir kādas domstarpības/ilgākas formalitātes, tad no notāra dabūn mantojuma pārvaldītāja statusu, kamēr tiek nofinišētas mantojuma lietas (var būt pat 3 un vairāk mēneši). Manā gadījumā - mamma pieteicās, neviens nebija pret.

Bērni var uzrasties 10, un visi kaut ko tagad ies un diriģēs un visi ņems ārā naudu? Nē, ir mantojuma pārvaldnieks, kam arī ir pilnvaras, piemēram, turpināt nelaiķa biznesu, iesniedzot viņa vietā atskaites VIDā. Tas ir stiprs papīrs, kam pat VIDs uzticas. Bankas statusu, iespējams, notārs pats pieprasīs, bet ja ir ātrie kredīti bijuši, tad lielas cerības nav ko lolot.

Latvijas vēstnesī publicēs sēru vēsti + aicinājumu pieteikties vēl mantiniekiem 3 mēnešu laikā.

 

noskaidro, vai tiešām uz tēva vārda ir zemesgrāmatā nekustamais īpašums (ja nu uzcelts/nopirkts bez papīriem?).

 

Miršanas apliecība ieskenēta noderēs lai paziņotu Latvenergo/Lattelecom utml lai līgumu pārslēdz uz citu personu sakarā ar abonenta nāvi - pierasta lieta viņiem, tik pateiksi, kurš pārņems līgumu. Ja negribēsi - pateiksi lai līgumu lauž.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Mantinieks manto visu, gan mantiskas lietas, gan nemantiskas, t.i. arī parādus. Protams, ir iespēja atteikties no mantojuma, tad nekustamais valstij, parādi, pat nezinu kam. Moš no valsts var piedzīt.

Bet tā, neviens tev neliedz aiziet tos kredītus nomaksāt, un viss. Es šādi pārņēmu auto kredītu. Bija palikušu kādi 6 mēneši ko maksāt. Mantojuma apliecību, dabūsi ātrākais 3 mēnešu laikā (laiks, ko nogaida, vai kāds vēl nepieteiksies pēc mantojuma lietas atvēršanas). Tātad aizgāju uzreiz uz banku, 3 mēnešus maksāju ikmēneša maksājumu, pēc tam nomaksāju visu, un tiku pie auto. Ar tādu kredītu vienkāršāk, to var uzreiz nomaksāt, varbūt pat sanāks mazāka pārmaksa. Viņiem vienalga, kurš to kredītu jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

Nu ne vienmēr ir tā, ka jāmaksā parāds, reku ar vienu kantori sakarā ar līgumu viņi uzreiz pateica, aha force majore, nepārvaram vara, viss lietu slēdzam, man nekas nedraud, atsūtīja pat oficiālu papīru, normāls norvēģu kantoris, kas ne*** kapeiku, a šitie c****24.lv un visi paŗejie tevi mocīs pat par 50eiro... Paliek vēl 2ātrie kredīti...

Un par tiem es arī esmu gatavs pacīnīties, jo ja likuma ietvaros man ir iespēja izvairīties, tad es to darīšu! Viss atkarīgs ,kas būs līgumā rakstīts! Bet es pie tiem dokumentiem netieku kamēr nesmu nokārtojis mantinieka tiesības, papīrus, līdz tam viņiem ir jāiesaldē viss process, procentu aprēķināšana, naudas pieprasīšana utml, tiklīdz man ir papīri rokās un esmu apstirināts kā mantinieks, viss atsākas un juridiski viņiem ir uzreiz pamats man kko vispār pieprasīt..Pagaidām es vispār nekas neskaitos, uz kāda pamata viņi man prasa kad es maksāšu..? Nav tāda pamata, to jau noskaidroju... tas ir vienkārši viltus gājiens, jo tiklīdz es veikšu kādu pirmo iemaksu no kāda parāda, tā automātiski esmu apstiprinājis, ka es emsu parāda atmaksātājs..

Un cik man zināms bankai (ja tā ir informēta par nāvi) skaitīt procentus pēc mirušā nāves ir nelikumīgi - pirmkārt, kam tad lai viņi skaita? Mirušajam? :) Mantiniekam, kas vēl nemaz nav mantinieks? :) Pilnīgs absurds.. Uz kāda pamata? Juridiski to nedrīkst darīt, to tiesā es varu pārsūdzēt un vinnēšu viens divi, jo tas ir nelikumīgi...

Ir jēga mantot, ciparus jau es nevaru noskaidrot, to info man neviens nedod, saka, ka nav pamata kamēr neesmu papīrus nokārtojis un reģistrējis sevi kā mantinieks...

 

Un par ko man runāt ar juristu, ja juristam nevaru uzrādīt noslēgtos līgumus, info par saistībām? Tukša muldēšana vien būs...Nav man konkrētu faktu ko likt juristam pretī par tām bankām un sais'tibām, ko viņš man palīdzēs?

 

Es saprotu, tēvam bija SEBā, kas ir normāla banka par māju kredīts, ok, to es saprotu, tur nespruksu nekur un negrasos, maksāšu viss tur būs ok, bet tie ātrie maitas,, ar tiem gan labprāt pacīnīšos kaut vai principa pēc...būs būs, nebūs ,nebūs

 

es uzrakstīju tur tos 6jautājumus, vai variet sniegt atbildes uz tiem?


Par notāru un mantojuma lietām kā tās kārtot viss man ir skaidrs, 6dien tikšos, visu izrunāsim un tās lietas kustināšu, mani uztrauc tikai to ātro kredītu lietas..Mantinieks esmu viens, testamenta nav, 100% zinu, ka esmu vienīgais..

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

 

 

Paliek vēl 2ātrie kredīti...
 

apjoms miljonos, vai?

es paprasītu notāram lai pieprasa statusu par situāciju uz klienta nāves brīdi. atsūtīs izziņu, ko šams arī novērtēs.

neies jau kredītkantori notāram zvanīt un draudēt par tādu pieprasījumu :D

Link to comment
Share on other sites

šo nebiju iedomājies, ka notārs varētu laicīgi dabūt izziņas par tēva finansu stāvokli, labs padoms.. paldies! nezināju, ka viņam ir tādas tiesības..!

Link to comment
Share on other sites

nu foršāk, protams, papīros/e-pastā atrast īsto līgumu ar termiņu + ikmēneša maksājumu, lai nesāk dzejot kredītkantori neesošu līgumu par 100k kredītsaistībām ar 10k EUR mēnesī procentiem.

 

pameklē no savas puses arī - labi, ja bankā varēs dabūt maksājuma izrakstu, cik reāli maksāts ātrajos kredītos līdz šim un salīdzināt, vai nemuld.

Link to comment
Share on other sites

Kreditoru pieteikumi pie notāra, kopš Mantojuma lietas procesa atvēršanas, kas uzskatāma par saistošu kopš publikācijas Latvijas vēstnesī. Ja Civillikuma mantojuma tiesības regulējošo normatīvo aktu norādītajos termiņos kreditori nav pieteikušies, tad mantiniekam šīs nepieteiktās kreditoru prasības (attiecībā pret kustamās un nekustamās mantas atstājēja likumīgo mantinieku), kas stājies mantošanas tiesībās, nav liekamas par spaidiem. Piemēram, vairākumā gadījumu, komercbankas pat nepiesaka pretenzijas, piemēram, ja aizgājējam paralēli algai/pensijai bijis overdrafts, bet dzēš zaudējumus jeb noraksta aizņēmumu.

Īsākais periods, kad kopš paziņojuma Latvijas vēstnesī, var kreditori pieteikt prasību pie notara pret mantojuma subjektu, ir 3. mēneši un 7. dienas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu jā, viņam sebā bija arī pārtērēts overdrafts, par to arī jautājums vai tiešām tas arī skaitās, ka man jāatmaksā! Saprotu, ka patēriņa kredīts ar pamatojumu "mājas iegādei" būs jāmaksā vai atsakos no mantojuma! 2varianti. Toties par pārtērētu overdraftu nav saprotams + 2ātrie kredīti..mājās šādas tādas lietas un info ir, bet neprecīzi, seni dati, darbā jurists ieteica tām iestādēm mazāk teikt par to, kas man ir , kādi dokumenti ir pieejami, jo gadoties tā ,ka viņi peč tam pārfabricē papīrus pa savam un ja tā notiek (nelikumīgi), tad es sūdzu tiesā un vinnēju automātiski + viņiem ziepes un man laba kompensācija! teica, lai es neielaižos nekādās sarunaās ar bankām kamēr nav papīri un visi fakti zināmi, lai neko neparakstu, lai eju konkrēti ar savām tiesībām pie viņiem un uzrādot pantus kur kas kāpēc un tā..nevajagot arī iespringt un viņu draudiem, jo viņi visu ko man var teikt, bet reāli bieži vien tā ir tikai iebiedēšanas negodīga prakse, viņi ķer uz muļķi...

 

p.s. miljoni tur, protams, nav.. bet par ģimeni ir kādam jāparūpējas...

 

igelkott > tnx

Link to comment
Share on other sites

Tiešām, ja izliksies par "beigtu", tad pēc civillikuma

"Uzaicinājumā (sludinājumā par mantojuma atklāšanos) norādītajā termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas dzēš, izdodot mantojuma apliecību vai Eiropas mantošanas apliecību vai taisot aktu par mantojuma lietas izbeigšanu."

 

t.i. ja viņi nezinās, un nepaspēs pieteikties, tad viņiem nekā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

par to arī jautājums vai tiešām tas arī skaitās

 

Jebkas skaitās, pat viena  santīma parāds skaitās! Cita lieta ka daļa kantoru negrib dēļ sīkumiem ķēpāties un noraksta zaudējumos, bet uz šo es nepaļautos.


 

 

t.i. ja viņi nezinās, un nepaspēs pieteikties, tad viņiem nekā

Domā kredītiestādes šim neseko līdzi un tā vienkārši visu noraksta zaudējumos? Nebūsim naivi!  


 

 

jo gadoties tā ,ka viņi peč tam pārfabricē papīrus pa savam

 

Nez kā gan tas notiek? Banka vilto parakstus? Nu kaut kā neticās......  

Link to comment
Share on other sites

Nu redz varbūt pat visādi ar to SEB, jo mantojumā = 20gadi vecs 2golfs bez tehniskās utml, latgales dziļos laukos maza mājiņa ar malkas pakuri, un nekādi ūdensvadi, nekādas ekstras, veiksmi viņiem to visu pārdot pēc tam kādam :)

Tā kā tur jāskatās visos tos gadījumos, laikam labāk būtu samaksāt labam juristam savus 500/600eiro, lai paņem tās lietas un izgroza visu kā pienākas, jādabū tikai papīri visi lai zināt var kādi apstākļi...


par to, ka bankas papīrus pārfabricē, es nezinu kā kas, bet to man jurists darba vietā teica no pieredzese...teica, lai obligāti salīdzinu tos, kas man tagad uz rokas šis tas ir un tad tos, ko man pēc tam iedos kad būšu tiesīgs tos pieprasīts..tie var būt palielināti procenti vienpusēji bez otras puses ziņas, kkādas mazas it kā nebūtiskas un nesvarīgas nianses, kaut vai daži vārdi visā vairāku lapu garā līgumā, tas skaitās kā nelikumīga darbība...un viss..likums būs manā pusē, ja tā notiktu, tad varēs viņus tad pēc pilnas programmas paņemt priekšā... un man sanāks iespējams pat jauns auto kredīta atdošanas vietā...zinkā visādi gadās, u newer know...

Link to comment
Share on other sites

Māju gribās.. značit parādiņu maksāsim bankai.. a te tēvs iedzīvojies ātrajos. un atstājis, tos labāk nemaksāšu.. mantojot NAV izvēles, kā jau iepriekš teicu.. visu vai neko. Tev ir jāiet pie notāra nevis jurista. Tiesa.. notārs pēc būtības ir arī jurists tikai ar plašākām pilnvarām. Ko notārs prasīs, to atbildēsi, par kādu mantu zināsi par tādu stāstīsi. Pārējo taču tev visu izskaidros. Kā nedalec?

 

Tu te tā smuki vk gribi izšļūk, jo nevēlamas saistības nevēlies uzņemties.. turklāt.. ja jau tas NĪ nav tik vērtīgs un kredīts ir megaliels attiecībā pret īpašumu vai nav vieglāk vk atteikties no mantojuma un miers. Nekādu saistību, nekādu pienākumu. Un visi liks mieru.

 

http://www.lvportals.lv/visi/skaidrojumi/259085-mantojuma-pienemsanas-veidi-likumiska-mantosana/- palasi.. mož noderēs.

 

 

Mantiniekiem ir jāiet pie notāra pēc mirušā pēdējās deklarētās dzīvesvietas.

Lai pretendētu uz mantojumu, zvērinātam notāram jāiesniedz:

  • mantojuma atstājēja miršanas apliecība,
  • pierādījumi par mantojuma atstājēja pēdējo dzīvesvietu,
  • pierādījumi, kas apstiprina iesniedzēja tiesības mantot,
  • mantojamās mantas saraksts ar mantas novērtējumu,
  • ziņas par visiem zināmajiem mantiniekiem.

Mantot aicinātai personai ir tiesības, iekams izsaka gribu par mantojuma pieņemšanu, pārliecināties par mantojuma sastāvu.

Pirms rakstīt mantošanas pieteikumu, ir jāpainteresējas, cik tas gala rezultātā var izmaksāt.

 

Tāds īss izvilkums... tajā rakstā ir ļoti daudz labas informācijas, ar kuru rekomendēju iepazīties. Pirms 11 gadiem esmu piedzīvojis šo procesu (vairāk kā novērotājs). Laiks ilgs būs kamēr zemesgrāmatā īpašumu varēsi ierakstīt uz sava vārda un to varēs izdarīt tikai pēc mantojuma apliecības saņemšanas.

Labots - CAP
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, palasīšu, paldies, pēc 2dienām iešu pie notāra kārtot tos jautājumus...BET.... ne vienmēr kā tu saki ir tikai BALTS un MELNS, VISU vai NEKO...

Link to comment
Share on other sites

Vismaz es atdotu piķi ātro kredītu kantoriem, protams ka sākumā pakaulētos par procentiem un komisijām.

Var jau naivi cerēt ka nepieteiksies, var mēģināt tērēt laiku un naudu tiesājoties, bet domāju ka tas nav tā vērts. Ja parādi lieli, īpašums mazvērtīgs, iespējams ka izdevīgāk ir atteikties no mantojuma un miers.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

a te tēvs iedzīvojies ātrajos. un atstājis, tos labāk nemaksāšu

 

 

Nevajag ļaļakaķ. Mantotājs var arī nezināt par mantojuma atstājēja parādiem. Tāpēc arī ir sludinājums "Latvijas Vēstnesī", ieraksti "Zemesgrāmatā". Ja Zemesgrāmatā apgrūtinājumu nav un pēc publikācijas LV noteiktā laikā neviens nepiesakās, arrivederci!

 

edit:

 

a ja nu nekustamais nav uz Tēva, bet vēl uz vecmāmiņas vārda? ko tad ar tēva parādiem? Jebkurā gadījumā - pie jurista, notāra.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta, ka man nav ne mazākās nojausmas dotajā brīdī par to par kādām summām iet runa, ja tur kkāds salīdzinoši mazs cipars ir un nekas nav krājies ,tad protams, atdotu visu uzreiz un miers lai tās iestādes iet pie velna, pašam mierīgs prāts un viss būtu bumbās..

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, par to arī ir runa.. nevis nemaksāšu to, maksāšu to, bet iegūstam info, ko varam un pie notāra un tālāk jau būs cita aršana. Mantojuma pieņēmējs var nezināt par saistībām, bet tas neatbrīvo no tām.

 

Var gaidīt gadu un tad doties pie notāra.. tad toč nekāda sludinājuma un visi kreditori varēs iet tur, no kurienes nākuši.

Link to comment
Share on other sites

Ātros aizdevumus var mēģināt apstrīdēt. Manai sieva ar to pelna naudu, nesen pārītis no Mateksa aizdevuma soda procentiem atkratījās dēļ nekorekta līguma. Lielai daļai šo kaktu kantoru pat normāla līguma nav, kas priecē.

 

Tā kā, sūti PM, ja vajag konsultācijas šai lietā.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Ja iet pie notāra, varētu padomāt par mantojuma inventāra sarakstu. Tas ir, tiek apzināta visa mantojamās mantas masa un ierakstīta sarakstā. Ja izrādīsies baisie parādi, tad mantinieks atbildēs tikai mantojamās mantas apmērā. Ja nebūs saraksta, var sākt dīrāt arī personisko mantinieka mantu,  Vēl jau nevar zināt, varbūt tur vēl 666 ātrie kredīti. 


Vēl par procentiem!

Mantiniekam soda procentus nevar piemērot, jo par tiem ir atsevišķi jāvienojas, bet var piedzīt to summu, kas ir izveidojusies uz mantojuma atstājēja nāves brīdi. Pēc nāves var aprēķināt tikai likumiskos procentus (6% gadā).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Beidziet putrot cilvēku un saprotiet atšķirību starp 2 lietām:

1) Nodrošinātais kreditors;

2) Nenodrošinātais kreditors;

 

Ja māja ieķīlāta (ir hipotēka virsū) - nāksies mantot saistības vai atteikties no mājas vai to pārdot un segt kredīta atlikumu un mantot to, kas paliks pāri - ja paliks - tāpēc tur būtu dikti jārēķina!

 

Ja ir ātrie kredīti/patēriņa kredīti - tad tiem kreditoriem ir jāseko līdzi Latvijas Vēstnesī un jāpiesaka teiksim tā - kreditoru pretenzija laikā, kurā var pieteikties mantinieki - tad arī viņiem būs tiesības pretendēt uz "mantojuma" daļu savas nofinansētās daļas apmērā - ja viņi nepiesakās - viņi zaudē jebkādas tiesības uz jebkādiem līdzekļiem un to piedziņu no mantinieka - attiecīgi - NEVAJAG Tev doties nekur un nekur neko iesniegt - kas gribēs/paspēs/pamanīs - pieteiksies; Tāpēc arī šie kredīti saucās "nenodrošinātie", zem kuriem nav nekāda nodrošinājuma un automātiskas tiesības uz kaut kādu daļu no kaut kā, tāpēc dažiem te palūgšu neizteikt aplamības un nebiedēt cilvēku;

 

Papildus - jebkuram kreditoram būs jāatceļ jebkādi % vai soda naudas, kas uzrēķinātas pēc miršanas laika, attiecīgi - ja arī kāds piesakās uz šo mantojumu no kreditoriem - prasi deatalizētu aprēķinu un pēc iespējas sīkāk info - kā kas ir rēķināts, bet nu - dodu 99%, ka neviens no tiem kantoriem nepieteiksies!

 

Visi komunālo rēķinu parādi+nek.īp.nodoklis gan būs jānosedz!

Labots - zulus
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
salvissaa

Ātrais kredīts nav it kā joka lieta, bet cik zinu nevar piešūt kādam neapmaksātu kredītu, ja cilvēks gājis bojā.

Labots - Mezavecis
Links neattiecas uz tēmu
Link to comment
Share on other sites

Tas tagad tāds neuzbāzīgs reklāmas veids...tipa sms kredīts nav laba lieta,bet noder.šādi daudzos forumos uzrodas.

Link to comment
Share on other sites

@@salvissaa,var gan piešūt.. ja cilvēkam ir manta, ko mantot un tai mantai piesakās mantotājs. Mantotājs manto ne tikai īpašumus, bet arī saistības.. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...