Jump to content

Windows + vēl dažu programmu instalēšana


sss
 Share

Recommended Posts

it.kroplis

Var tik paņirgt par tuftas grūšanu par garantiju uz programmām.  ss.lv vai uber kruti sevi tēlojošs kantoris. Visi vienādi. Domāju ka puika no ss.lv pat būs centīgāks. A garantiju vērā ņemamu var gaidīt tikai ja PCmans ir no draugu loka, un neliegs pāris padomus kā neuzrauties uz acīm redzamiem dator slazdiem. Par tiem kas grūž fufeli ausīs, ka nedod naudu korporācijām, es esmu ļoti zemās domās. Nekad neaizmirstiet, ka priekš šamiem jūs esat tikai vergi.

Link to comment
Share on other sites

Visi tik godīgus paraugppilsoņus no sevis tēlo, ka sametas bail... katra paša izvēle ir - likt nelegālu Windows, pirkt to par naudu vai apgūt kādu bezmaksas variantu - kāpēc ikkatrā tēmā ir jāsāk mācīt citiem "pareizi" dzīvot? Windows ir un vēl ļoti ilgi būs "mājsaimnieču" datoriem labākais variants tā popularitātes dēļ. Protams - cepums tiem, kuriem izdodas pieradināt kādu subjektu pie alternatīvas, bet tādu nav daudz. 

 

Kamēr LV nebūs algas UK līmenī, runas par legālas programmatūras pirkšanu šķiet visai dīvainas, ja tajā pašā laikā ir un būs pieejams bezmaksas variants (kaut vai nelegāls dažu izpratnē). 

Link to comment
Share on other sites

 Jāpiekrīt par lielo softa izstrādātāju alkatību, jāpiekrīt par softa cenām, kas vienādas tiek prasītas no mums, ar šejienes mazajām algām, un no tiem, ar turienes lielajām algām. Īsti nesapratu, tēmas autors datoru darbam ņem, vai mājsaimnieces lietošanai. Nu mājās lai lieto AutoCADu. Ja darbam lieto nelegālo AutoCADu, tas ir risks, diezgan liels risks, bet vienalga, visi lieli, lietojiet nelegālo arī darbā, ne jau pie katra pārbaude atnāks.

 Labi, par tēmas autoru tagad ne. Vispār. Nu sāks viens profiņš ar nelegālo AutoCADu kaut ko ražot, godīgam profiņam AutoCAD dārgs, licences cena jāizdala kaut kā uz klientiem, neglābjami tas parādīsies pakalpojuma cenā... Ticiet man, nebūs tā, ka godīgais profiņš prasīs par darbu 10 eiro, bet nelegālā softa lietotājs 5 eiro, paprasīs tas tos pašus 10 eiro. Nu paskatieties uz to no malas. Kā jums šķiet, tas godīgais profiņš, kas pērk softu, saprotot situāciju, viņš tāpat kā jūs runās - nevajag barot alkatīgās korporācijas, nemācīsim citus pareizi dzīvot, nebūsim šamējiem par vergiem...? Viņam būs noraidoša attieksme pret nelegālā softa lietotājiem? Vismaz viņa nozarē. Domāju, ka jā.

 Tā ka nav tik vienkārši. Ja runājam par profesionālo darbību. Gan jau šeit forumā arī ir biedri, kas savām pro vajadzībām maksā par softu, zina softu izmantot, softs viņiem ir kā darba instruments...

 Diemžēl, nabadzīgā valstī dzīvojam, diemžēl jāmaksā mums par softu cena neadekvāta mūsu algām, bet tas taču ne par softu vien, arī ar degvielu tāpat, ar elektrību tāpat...

 Cita lieta par mājas lietotājiem. Tur nemaisīšos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...