Jump to content

Par elektriskajiem skrejriteņiem


Recommended Posts

Sveicināti!

Pēdējā laikā esmu ievērojis, ka Rīgas ielās diezgan daudzi cilvēki pārvietojas ar elektriskajiem skūteriem. No malas izskatās diezgan pilsētai diezgan ērts pārvietošanās līdzeklis, tāpēc arī es sāku apsvērt domu, ka vasaras sezonā šī varētu būt diezgan lieliska iespēja nokļūt līdz darbam un atpakaļ.

Lūk. Varbūt kāds no klātesošajiem šādu rīku ir lietojis, un var padalīties par iespaidiem? Teiksim, ir vai nav vērts pirkt, varbūt var ieteikt kādu konkrētu modeli, vai padalīties ar citu informāciju par attiecīgo tēmu.

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
itanium

Man ir ar kāju minamais skrejritenis. Pēc tā varu secināt, ka noteikti nepieciešami kaut cik normāla izmēra riteņi ar gumijas riepām un gaisu iekšā :)

Neskatoties uz ne pārāk lielo riteņa izmēru, labs skaitās Xiaomi MiJia, bet pie mums, cik skatos, bez 500 EUR tādu nedabūt, kas man priekš tādas lietas liekas nedaudz pa sālītu (tāpēc arī vēl minos ar kāju).

 

2/18/2016 , 13:55, Nain teica:

Teiksim, ir vai nav vērts pirkt

Ar manu kāju minamo skrejriteni (23cm priekšejais, 20.5cm aizmugurējais ritenis), neiesvīstot, vidējais ātrums ir ~14km/h. Varbūt der arī minamais variants? Vieglāks, ~4x lētāks, pēc pāris gadiem nebūs jāuztraucas, ka jāizdod 100+ EUR par jauniem akumulatoriem.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Man bērns par labotajā topikā minēto hoverbordu kā reiz teica - sūds. ļoti ātri izlādējoties pēc klasesbiedru/draugu pieredzes. Svara kategorija gan virs 50 jau.

Link to comment
Share on other sites

Izdzēsu, jo problēma atrisināta. Izlādējas līdzīgi ātri, vajag normālu aķi. Paņēmām 10" ar Samsung aķi nelādēts gāja kādu stundu. Salādēju, tad jau atrakstīšos. Bērns no sākuma gribēja to pašu 6 collīgo, bet ņemot vērā to, ka vasarā ar pa zāli un smilti jāpabrauc, tad paņēmām šito. Saka jau, ka esot pat vieglāk kā ar mazo. Pats vēl kāpis virsu neesmu, jo skaidrā nav drosmes, bet burās nav droši. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Par forumu nezinu, bet labā ziņa, ka Xiaomi skrejriteņi pie mums ir pieejami jau sākot no 400 EUR! Un pat normālā veikalā (RD).

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Es ar biju izbrīnīts ka ieraudzīju RD xiaomi skrejriteni un pie tam vēl pa diezgan sakarīgiem 400 eiro,pašam arī tāds ir pāgājušogad sarūpēts,drīz jau varēs vilkt laukā un dot mizā :)

Link to comment
Share on other sites

Daži jau 2 nedēļu uz darbu brauka... ;-)

 

Neatradu informāciju vai kāds jau ir uzdevis jautājumu CSDD, kas tas par tehnisko līdzekļi pēc ceļu satiksmes likuma?

Link to comment
Share on other sites

Es atkal sev parēķināju, ka 2 gadu laikā pie kādām 100 darba dienām, kurās šo reāli arī varēs izmantot, lai brauktu uz darbu (temperatūra vismaz +10, bez lietus), baigi izdevīgs šis pasākums nesanāk. Pēc 2 gadiem, kas zin, kas ar viņu būs noticis - beigti/savu nodzīvojuši akumulatori u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Vairāk vietas aizņem, mazāk mobils un tomēr nedaudz sanāk iesvīst, ar divriteni pārvietojoties.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Chip teica:

kas tas par tehnisko līdzekļi pēc ceļu satiksmes likuma?

Varētu būt elektrovelosipēds, jo velosipēds ir "transporta līdzeklis, kuru ar savu muskuļu spēku darbina cilvēks, kurš atrodas uz tā" (rakstu pēc atmiņas, bet apmēram tāda tā definīcija ir), bet velosipēds ar elektromotoru ir elektrovelosipēds. Bet, ja nekļūdos elektrovelosipēds ir velosipēds ar motoru līdz 250W, ja vairāk tad tas ir mopēds, šim ir 280 tātad tas varētu būt kā mopēds jāreģistrē CSDD, jāizņem numurzīmes, un braukt var tikai ar (vismaz) AM kategoriju.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , itanium teica:

Vairāk vietas aizņem, mazāk mobils un tomēr nedaudz sanāk iesvīst, ar divriteni pārvietojoties.

ķu, ķu, ķu... mazāk mobils... Pirmkārt, gribētu tevi redzēt ar skrejriteni mērojam Maskačkas bruģi, otrkārt, stumjamies augšā pa Vantinieka estakādēm, nu un treškārt - ziemā... :)

Bet nu tā jau izskatās saldi, protams, pa līdzenām takām. Nesmādētu kā mobilu pārvietošanās alternatīvu.

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt, ja man pa ceļam nav Maskačkas bruģis, tagad būtu jājūtas vainīgam, ka tev ir un par to neiedomājos? :D

Otrkārt, man ir minamais skrejritenis - vienkārši nokāpju uz 10 sekundēm nost un mierīgā garā uztumju augšā (Vanšu tilts man ir pa ceļam). Spēks pietiek ? 

Treškārt, ar mazohismu nenodarbojos :)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Kā ir ar gājējiem uz ietvēm? Kā saprotu jamais ir kluss. Man  bērns vizinās ar hoverboardu un baigi jāuzmanās.

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Šo var ielikt maksimas maisiņā. Vēl kompaktāks.

53c58a66ec0b01e418e6c92daa7db46a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 45 minūtēm , Racer teica:

baigi jāuzmanās.

Tieši tā - tas pats, kas ar divriteni.

@Zoom, nezinu, man prasās stūri :)

 

Link to comment
Share on other sites

Puiši, lūdzu, nevajag strīdēties.

 

Pabraukājot 2 nedēļas katru dienu, ir daži secinājumi: 

Ja brauc pirmo reizi pa ceļu, to jāizpēta, otro reizi jau zini visas bedres.

Ja asfalts ir vecs, bet kāds lika zem tas kaut ko un noasfaltēja pajaunam, to arī jāizmanto braukšanai.

Jāģērbjas siltāk.

Uzbraukt uz tilta nesagādā problēmas.

Gājēji tevi dzird - motors un piekare.

Parastie velosipēdi un elektriskie skrejriteņi ir viena klase, bet katram savi + un -.

Baudi pavasari un izklaidējies!

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , itanium teica:

man ir minamais skrejritenis

 

Kas tas tāds? Skrejritenis, manuprāt, varētu būt skrienams, vai atsperams :)

Link to comment
Share on other sites

Varbūt stūres vietā pedāļi? Ķipa, taisot kājas pie viena taisām arī rokas.

Labots - ggg97
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ggg97 teica:

Varbūt stūres vietā pedāļi?

 

the-rowbike-27133.jpg

 

 

 

Eksistē arī uzpariktes kur ir gan pedāļi, gan kaut kas ar rokām kruķījams, neatceros kā saucas un tāpēc nevaru parādīt :(

 

Un vēl jau ir šie - tik tiešām, minamie skrejriteņi, vai skrienamie velosipēdi :D

outdoor-elliptical-exercise-bicycle.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Čunčinos ar tādu jau gadu. bet šaubos vai CSDD mopēda vadīšanas eksāmenu ar e-skrejriteni ir iespējams nobraukt, ja braucamais viņuprāt skaitās mopēds. Ja nevar izpildīt, vai tas tikai pēc jaudas un labos apstākļos sasniedzamā ātruma būtu jāpieskaita pie mopēdiem? Daži uzdevumi jāveic ar vismaz 30 km/h ātrumu - šaubos vai līdz tādam ātrumam uz mazā plača ar šķietami mazo jaudu vispār ir iespējams ieskrieties. Ar vienu roku rādīt pagriezienu, bet ar roku darīt veselus divus darbus: turēt braucamo vertikāli un stūrēt kaut vai tikai taisni - uz plača es noriskētu, ja nu tomēr izdodas, bet izdarīt tādu cirku uz ielas man neviens nepiespiedīs ne ar kādiem soda punktiem. Tas ir vēl bīstamāk nekā automašīnā ar vienu roku stūrēt, bet ar otru roku čamdīt telefonu - aizliegts. Ja nu man ierauga seklo protektoru uz riepām - ka tik nesanāk kā pērn vienam biezajam ar kruto Lamborgini (laikam Lamborgini). kuru nevarēja reģistrēt, jo ražotājs vispār nav paredzējis riepas ar protektoru. Vai vispār ir vērts mēģināt kaut ko darīt CSDD. kā tikai iztērēt 50++EUR komplektu????

Labots - Lampins
Link to comment
Share on other sites

Tiesības jau vajag visam. Poļicaji ķersta tantes laukos un liek 20 eiriku sodu, jo tiesības protams nevienam nav.. Šīs gan tagad piešāvušās, kā brauc poļicaji, tā nolec no riteņa un stumj pie rokas. Tad tiesības nevajag. Tādam elektriskajam verķim, ja brauc pa koplietošanas ceļiem, noteikti vajag vismaz velosipēdista tiesības un  ķiveri. Vai tik arī civiltiesisko apdrošināšanu nevajag, bet to precīzi nezinu. Lai kā arī būtu, kad poļicajiem uznāk akcija, tad ķersta visus. Gan jau izdomās arī bērnu trīsritenim, ka vajag gan tiesības, gan numurzīmi. Valstij tak vajag budžetā naudu.

Link to comment
Share on other sites

Citēt

velosipēds — transportlīdzeklis, kas paredzēts braukšanai, izmantojot uz tā esošā cilvēka muskuļu spēku (izņemot ratiņkrēslus). Velosipēds var būt aprīkots ar elektromotoru, kura jauda ir ne lielāka par 0,25 kW;
mopēds — divriteņu vai trīsriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums pārsniedz 25 kilometrus stundā, bet nepārsniedz 45 kilometrus stundā, kā arī četrriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura pašmasa nepārsniedz 350 kilogramus (neskaitot akumulatoru masu elektrotransportlīdzekļiem), motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā;
motocikls — divriteņu mehāniskais transportlīdzeklis (ar blakusvāģi vai bez tā), kura motora darba tilpums pārsniedz 50 kubikcentimetrus un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums pārsniedz 45 kilometrus stundā. Šis termins attiecas arī uz sniega motocikliem;

tricikls un kvadricikls — attiecīgi trīsriteņu vai četrriteņu mehāniskais transportlīdzeklis ar simetriski izvietotiem riteņiem, kura konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums pārsniedz 45 kilometrus stundā vai kuram ir iekšdedzes motors ar 50 kubikcentimetru vai lielāku darba tilpumu [kvadricikla pašmasa nepārsniedz 400 kilogramus (550 kilogramus, ja tas paredzēts kravu pārvadāšanai) un jauda — 15 kilovatus];

 

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , Didzis teica:

Poļicaji ķersta tantes laukos un liek 20 eiriku sodu, jo tiesības protams nevienam nav..

Vajag , vajag un kā vēl vajag tās tantes laukos sodīt, ja nav nekādas vadītāja apliecības. Bet vēl labāk, ja tās "nevainīgās" un "nevienam netraucējošās" tantes tomēr nokārtotu velo vadītāja apliecību. Citādi nesaprot pat pamatlietas satiksmē. Piemēram, brauc pa ceļa kreiso pusi un velta gudras replikas man, jo es braucu viņām pretī pa "viņu pusi" :D

Labots - Koala
Link to comment
Share on other sites

Va tik tantuks kā reiz nerīkojas tieši tā kā rakstīts CSN :) Neesmu baigais CSN fans, bet manuprāt, bērnībā speciāli mācīja ka ar velosipēdu gar šoseju jābrauc pret spalvu, lai laicīgi var pamanīt auto un novākties tālāk uz malu

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Vispār tāda lauku tante jau piecdesmit gadus brauc ar veļuku un nekas. Līdz Rīgai viņai 90km jābrauc ar autobusu, kurš divreiz nedēļā kursē un vēl CSDD nauda jāmaksā. Nafig viņai to nevajag. Jā, piekrītu, vajag sodīt ''tumšos ļautiņus'' kuri naktī bez atstarotājiem un lukturīšiem brauc vai iet pa ceļu, bet tantuks aizminās uz vietējo bodi ,pa dienu, un nevienam netraucē. Nu jā, kurš poļicajs braukās pa nakti ķerstot ''tumšos ļautiņus'' ja var dienas laikā ''plānu izpildīt''.

Link to comment
Share on other sites

Kad šmiga ierauta, tad jau vairs nav bail no poļicajiem un tapēc parasti arī uzraujas. Cita lieta tante, kura skaidrā ar labu reakciju un pa gabalu redz poļicaju autiņu. Vispār tas esot baigais kuriozs. Protams tie apstājas un sāk pravas kačāt, bet tantes gudras. Poļicaju autiņa videokamerā tak skaidri redzams, ka velosipēds tiek stumts un juridiski neko pierādīt nevar. Vārdu sakot, tantuks pasūta  poļicajus un stumj tik tālāk veļuku. Laukos zin, kā apjāt stulbus likumus.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

darklight

Šodien Rīgas centrā viens dalbajobs ar tādu elektrisko hlamu vienā mierā dūra pa vienvirziena ielu pretējā virzienā. Tāds zolīds vīrs žakatē, ap 50. Vienkārši PSC!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Šodien, turpat, redzēju tieši tādu pašu večuku daram tieši tā pat un zīmju kombināciju kas viņam to atļauj. Matīsa/Avotu ielas rajonā ir tāds fokuss, drīkst ar samokatu braukt pret spalvu.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

darklight

Nē, šitais izpildījās - neatceros - Elizabetes vai Dzirnavu iela tā bija.

Link to comment
Share on other sites

Nu, joka pēc nopēti nākošreiz uzmanīgi kas krustojumā tur pa zīmēm ir.  Sanāk tur braukt, bet ar auto, krustojuma vidū pār plecu neskatos :) Avotu/Matīsa šodien sanāca ar k2 klīst, tad arī pamanīju dīvainas zīmes, bet vien pēc cēli pret spalvu braucoša tēvaiņa sireālās ainavas.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint
pirms 15 stundām , darklight teica:

Šodien Rīgas centrā viens dalbajobs ar tādu elektrisko hlamu vienā mierā dūra pa vienvirziena ielu pretējā virzienā. Tāds zolīds vīrs žakatē, ap 50. Vienkārši PSC!

Varbūt ārzemnieks? Civilizētās pilsētās, arī Viļņā, ir atļauts tā braukt. Gar manām mājām Antonijas iela iet, tur ārzemnieki vienā laidā brauc pret spalvu, jo tas viņiem šķiet pareizi, normāli un pieņemti. Āaa, Elizabetes iela, nu tad lašara ?

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Manā ikdienas Pārdaugavas maršrutā ir viena vienvirziena iela kur tādi dalbajobi ir sastopami diezgan regulāri. Gan gan ar velo, gan moto, gan arī ar auto. Sākumā mēģināju aizrādīt/apgaismot viņus, ka viņi pret spalvu brauc, bet pretī saņēmu tādas lamas, it kā es būt politiķis un gribētu viņiem pēdējo maizes kumosu atņemt.

Tagad ar akmens cietu seju braucu tikai taisni.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , _dunduks_ teica:

Manā ikdienas Pārdaugavas maršrutā ir viena vienvirziena iela kur tādi dalbajobi ir sastopami diezgan regulāri. Gan gan ar velo, gan moto, gan arī ar auto. Sākumā mēģināju aizrādīt/apgaismot viņus, ka viņi pret spalvu brauc, bet pretī saņēmu tādas lamas, it kā es būt politiķis un gribētu viņiem pēdējo maizes kumosu atņemt.

Tagad ar akmens cietu seju braucu tikai taisni.

Slokas iela vai :D

Man viens paziņa - autovadītājs, kurš bija uz neilgu laiku ticis pie velo. Savulaik, atklāti stāstīja, ka braucot ar velo pa mazo Krasta ielu (to, kas uzreiz blakus Krasta ielai un ved gar LIDO, MOLS utt) pret spalvu un neko sliktu tur nesaskatot, jo viņš taču tikai pa pašu maliņu. :haha:

Visādi citādi, sakarīgs džeks, bet par šito man žoklis atkārās :D

Labots - Koala
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...