Jump to content

Anodsprieguma barošana lampu buferim


 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Jau labu laiku gribu paspēlēties ar lampām. Tā nu ir tāda doma intereses pēc savākt Broskie Cathode Follower http://glass-ware.com/User_Guides/BCF%209-Pin.pdf

Domāju, ka sākumā varētu pamēģināt E88CC. Pirmajā maketa variantā droši vien 6N23P.

Tā nu tagad prātoju kā varētu pēc iespējas elegantāk nobarot šīs lampas.

Viens čoms piedāvā- viņš savulaik ir iepircis pcb platītes lūk šādam baroklim, ko varētu man par lielu paldies piespēlēt.

shema1.jpg

 

Domāju vai tāds baroklis varētu nobarot E88CC lampas (200V DC)? Tb, vai šie barokļi katrs varētu "pavilkt" pa E88CC lampai?

 

 

Vēl tam pašam čomakam ir pcb plates no lūk šāda bipolārā barokļa:

shema2.jpg

 

Ja pareizi saprotu, ar lūk šādu varētu nobarot šīs lampas ar rezervi it īpaši ja es mēģinātu uztaisīt šo bipolāro kā divus vienpolāros un ar katru barot savu lampu.

Kā man būtu labāk darīt- atbrīvot čomaku no viņa liekajām pcb platēm vai meklēt kaut ko citu?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

shēmu stils baigi līdzīgs Kaspicham :shok:  es gan sākumā maketam samestu vienkārši barokli ar pasīvo crc filtru. Tur strāvas mazas viegli panākt tīru spriegumu ar 470 uf(220uf ) + R (izrēķinot cik vajag B+ spriegumu ) + 470 uf(220uf - būs lētāki)...vai arī  vienkāršas elektronisko droseļu shēmas uz mosfetiem...nes vai tik sarežģīts baroklis vienkārši buferim vajadzīgs ?

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

 

 

es gan sākumā maketam samestu vienkārši barokli ar pasīvo crc filtru. Tur strāvas mazas viegli panākt tīru spriegumu ar 470 uf(220uf ) + R (izrēķinot cik vajag B+ spriegumu )

Tā sākumā arī plānoju darīt maketam. vienkārši domāju par šo kā jau barošanu gala variantam. Broskis B+ spriegumu rekomendē 200V. 

Link to comment
Share on other sites

nu tas atkarīgs kāda lampa...bet nu tāpat  jāņem kāds 180 Vac baroklis ..tad kādus pāris desmitus V nomest ar crc ...nu uz aci kāds pāris kOmu rezistors ....ar 3 W jaudu. nu tā lai ar rezervi. viss atkarīgs kāds trafs. protams ar regulējamu barokli var smuki ar poci ieregulēt spriegumu. bet es nezinu vai šāds buferis ir tā vērts lai tik sarežģītu barokli tam izgatavotu...


http://www.pmillett.com/HV_reg.html

tāds vēl vienkārši. variants


lampas pašas ar DC vai AC kurināsi ?


nu ja salodēsi, varēšu tev testam iedod 6cg7 (6sn7 pirkstu variants)  , 6gu7 ( tas pats 12Bh7 -tikai uz 6.3V)  , kas tur vēl bija uz šiem pašiem izvadiem - 6n1p arī der..6n2p arī, nu 623p tev jau ir..6n6p arī derēs, vēl varu čaina 6n6t piedāvāt testam. varbūt būs biku darba punkts jāpamaina, bet principā - visas šancēs hot svapā , ja tik pietiek jauda kvēldiegiem - jo dažām ir 6,3@ 0.3A bet citām 0,9A....

Link to comment
Share on other sites

nezinu vai šāds buferis ir tā vērts lai tik sarežģītu barokli tam izgatavotu

Nu man jau nav mērķis uztaisīt par katru cenu tik vienkāršu buferi, kas nav tā vērts, lai nebūtu jādomā par tā barošanu. Par Broski es vairāk domāju, jo tas ir populārs variants ar daudzām pozitīvām atsauksmēm. Tik pat labi tas varētu arī nebūt Broskis. Galvenais, lai tas būtu kā alternatīva TPA IVY un Legato, kuru es varētu pielikt pie sava Buffalo DACa un dabūt ārā no tā nesimetrisko izeju (Buffalo DAC ir simetriskais). 

Man viens čomaks kā alternatīvu Broskim piedāvā kaut ko tamlīdzīgu:

opamp3.gif

Varbūt šāds risinājums būtu labāks un korektāks, kuru būtu vērts pamēģināt savākt salīdzināšanai?

 

6N23 man pašam nav, bet nu itkā viens čomaks piedāvāja jau aizdot. Gadījumā ja nu kas, vai Tev 6N23P ir kāds pārītis liekas? 6n6p man kaut kur bija.

Kvēli arī domāju barot ar DC. Priekš tās man ir viens variants un katrā ziņā visādu kitu, kas varētu iedot 6.3V netrūkst. 

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

jezus kādi termini :shok:  Izrādās,ka latvieši arī var :)

Link to comment
Share on other sites

normundss

Ņem vērā, ka Sabre dacam ir strāvas izeja, Tev vajag I/V pārveidotāju ar maksimāli zemu ieejas pretestību.  Vienkāršākais variants ir ielikt zemomīgu rezistoru bufera ieejā, bet tad jāskatās cik no signāla pāri paliek.

 

Tā Forsell shēma ar 600VDC barošanu ir īpaši laba, ja grib nejauši atstiept kājas...

 

Ko īsti Tu gribi iegūt no tā barošanas bloka? Regulējamu spriegumu, zemu troksni, zemu izejas pretestību?  Visu minēto? Apsver šunta regulatoru.  Man kaut kur vēl vajag būt kādai liekai Salas SSHV2 platei, ja interesē, un un kvēles regulatoru plates arī dažas liekas bija.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...