Jump to content

Windows 10 displeja draivera problēma


spow
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Topiku iepriekš rakstīju par Dell Inspiron 15 3521, kura problēma izrādījās HDD ar beigtu lādētāja vadu. Abas lietas ir saņemtas kā arī samainītas, strādā perfekti. Uz vecā HDD bija Windows 7 x64 un ieliekot jauno SSD nolēmu uzlikt Windows 10 x64. Tā kā Windows neesmu lietojis vairākus gadus, tad esmu patīkami pārsteigts, jo pati sistēma liekās daudz vienkāršāk pārskatāma, lietojama kā arī pati atrada un uzlika pāris draiverus, bet ne visus. Iekš Dell lapas sāku vilkt draiverus un tos salikt, saliku kā arī draiveri bija pieejami uz norādītā Windows 10 x64.

 

Bet ir viena problēma, ka ik pa laikam (biežāk, kad dators nav pie strāvas adaptera), tad dara šādi (tieši tādu pašu video atradu youtube): https://www.youtube.com/watch?v=wEaw8ZH4nbc

Attiecīgi displejs paliek pelēks, parādās svītras, līnijas, labā attēls tā kā samazinās mazliet mazāks un labā puse paliek tukšā. Protams, kaut ko redzēt var un es datoru ielieku "sleep", tad pamodinu to un viss atkal ir kārtībā.

 

Iekš Dell lapas ir pieejams Intel HD Graphics 4000 Driver, bet viņš man viņu neļauj instalēt ar tekstu "This computer does not meet the minimum requirements for installing the software".

Video draiveri man Windows 10 uzliek pats iekš "Device manager", kas ir Intel HD Graphics 3000 Driver.

 

Varbūt kāds ar ko šādu ir saskāries un varētu ieteikt kādu risinājumu? Cik var noprast, tad vaina esot pie Displeja adaptera kaut kur, tiešāk - draivera?

Paldies par atbildi!

Link to comment
Share on other sites

Laipni lūgts windows 10 bugu pasaulē :) Un to man darbā uz dažnedažādām kastēm ir jau tik daudz, ka vairs nekas diži nepārsteidz. Risinājums? Nelietot, kamēr vien var!

Visticamāk konkrētajam dellam win10 atbalsts ir tikai daļējs, vai arī tie paredzēti, liekot uz apgreidota kompja.

 

Ja tomēr gribas cīnīties, tad kopš win10 ir pāris zelta likumi.

1) Instalācija, ja vien iespējams, jāliek pa tīro, nevis jāapdetojas un jācer, ka būs labi.

2) Instalācija jāveic, neesot pie interneta.

3) Jāatslēdz, lai kompis windows apdeitus nevelk no citām mašīnām, bet tikai no interneta.

4) Pēc win uzinstalēšanas, vispirms jāsaliek visi iespējamie windows apdeiti un tikai tad jāstumj virsū ražotāja draiveri.

5) Ražotāja draiveri jāliek arī uz tām ierīcēm, kuras win10 jau it kā ir atpazinis. Diemžēl win10 ir tik bezkaunīgs, ka ne vienmēr rāda, ka dzelzis ir neatpazīts. Uzstumj virsū savus generic vai basic draiverus, bet nenodrošina korektu ierīču darbību. Ja pasaka, ka draiveris, kas uz mašīnas ir jaunāks, nekā tas, kuru gribi uzlikt, var mēģināt atstāt. Bet tad ir jāpiefiksē, vai konkrētais bags, piemēram, ar video, nav saistīts ar to draiveri, ko uzspiedis Maikrosopts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

2) Instalācija jāveic, neesot pie interneta. 3) Jāatslēdz, lai kompis windows apdeitus nevelk no citām mašīnām, bet tikai no interneta.

 

Kapēc ? 

Link to comment
Share on other sites

Interesanti arī ir tas, ka tas notiek, kad dators nav pie strāvas, jo vismaz pēdējo stundu laikā pie strāvas stāvot viņš šādi nav izdarījis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

2) Instalācija jāveic, neesot pie interneta. 3) Jāatslēdz, lai kompis windows apdeitus nevelk no citām mašīnām, bet tikai no interneta. Kapēc ?

 

tiešām kāpēc? Win instalācija un internets,nav nekādas sakarības.

Link to comment
Share on other sites

2) Instalācijas laika tiek atvilkti arī šādi tadi kritiskie atjauninājumi, tostarp arī šādi tādi draiveri. Ja neiraudzīsi gaismu tuneļa galā, resetīvi deskpu, vai kaut kas nešancēs, ilgi meklēsi, kas par vainu. Liekot instalu offlaina, no saraksta var izsēgt pāris probēmu meklešanas posmus. Kā arī var uzreiz likt draivrus, kurus vajag, uz tīra, nevis jau uz draiveriem, kurus iešķiebis M$.

3) Apdeits grābstās gar citām kastēm tīklā. Kāpēc gaidīt, kamēr šis nogrābstīs visu un neatradīs un tikai tad ies onlainā? Lai iet onlainā uzreiz. kad šim atļausi.

Valduha, papēti trafku :) Būsi pārsteigts, ko instalācijas procesā dara win10 :D

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Volter, ja par punktu nr2 ar iebildēm varētu piekrist, tad par punktu nr3 nu gan nekādi nepiekrītu - ms ir palaidis p2p tehnoloģiju updeitu izplatīšanā - velkam updeitu no tuvākās pieejamās mašīnas, ne no ms serveriem. Neredzu te neko sliktu! Un pēdējā laikā ms serveri liekot updeitus win7 sākuši nejēgā iebremzet....

Link to comment
Share on other sites

ronalds_, nr3 gadījums. To pašu, ko tev savelk instalācijas laikā no M$, tev savilks no tuvakās kastes tavā tīklā. Tajā skaitā arī minetos draiverus. Gemorojs pārbaudīts datorklasēs, kur pārdesit vienādi kompji, kuriem win10 nav pilna atbalsta. Savek draiverus ne tos.

EDIT

Man vajag draiveri ne no M$, bet no HP pirms tur bijis M$ ar saviem.


P.S.

Win7 dabīgi ka bremzē :) Gan jau apzināti, lai win10 būtu topā :D

Pamēģinaju nesen Vistu apdeitot. Tur vispār vāks.


 

 

Interesanti arī ir tas, ka tas notiek, kad dators nav pie strāvas, jo vismaz pēdējo stundu laikā pie strāvas stāvot viņš šādi nav izdarījis.

Visticamāk korekti nestrādā enerģijas vadiba (vai kaut kas no cpseta). Atslēdz atro starešanu un pameģini pamainīt videokartes enerģijas menedžmentu.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff547131%28v=vs.85%29.aspx

 

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff554397%28v=vs.85%29.aspx


P.P.S.

Videokartei līdzīgi kā šeit. http://www.thewindowsclub.com/wifi-gets-disconnected-after-sleep

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Un pēdējā laikā ms serveri liekot updeitus win7 sākuši nejēgā iebremzet....
Win7 dabīgi ka bremzē :) Gan jau apzināti, lai win10 būtu topā :D Pamēģinaju nesen Vistu apdeitot. Tur vispār vāks.

Nevis serveri lēni, bet gan līks kods vecā Windows Update Client komponentē pašā Windows. Risinājums ir vieglāks par vieglu:

http://www.boot.lv/forums/index.php?showtopic=165762

 

Kārtējo reizi redzams, ka forums viss ir pilns ar "speciālistiem"... ;)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Ar tiem draiveriem var būt jautri....  Paziņa , kam sensen atpakaļ pirkts kompis , kas tajā laikā bbija uberkruts, ieraudzijis uz ekrāna piedāvājumu par apdeitu uz W10 , arī palaidis. Vis būtu labi, tik pēc apdeita izrādijās ka videokartei , kas iekšā ( laikam Radeons 200) nav un NEBŪS W10 draiveru. Nu gāju palīgā un sameklēju savā dzelžu kastē bišku jaunāku karti, kurai bija W10 draiveri. Bet man palika jautājums ?- kāda x... pēc piedāvājas apdeitoties , ja neuztur visus dzelžus ..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kārtējo reizi redzams, ka forums viss ir pilns ar "speciālistiem"... ;)

Kā tad :) Drīzak pilns ar "inspektorem", kas domā, ka visi dzīvo mežā un nelasa forumu ;) Tas risinājums sen zināms un nekādīgi neatrisina probemu.

Katra mēneša otrā otrdiena ir apdeitu diena. Win10 apdeiojas normali, win7 nevar sagaidīt. Paiet pāris dienas un viss atkal normalzejas.

Tās vienkārši ir M$ prioritātes!

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
win7 nevar sagaidīt. Paiet pāris dienas un viss atkal normalzejas. Tās vienkārši ir M$ prioritātes!

Tās vienkārši ir līkas instalācijas, piebāztas ar līksoftiem, tai skaitā "datora ražotāja draiveriem", kas piebāzti ar bloatwari. Ja to dari Tu, tad tās ir Tavas līkās rokas. Manā pārziņā esošajiem desmitiem, ja ne simtiem, datoru ar Windows 7 tā vienkārši nav. Pat vecs Athlon 64 3000+ tajās dienās tiek galā 10-20 minūšu laikā.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Nu jau tu lej čugunu. Kādi līksofti, draivri, ja runa ir par tīru win7, kuram jāapdeias? Ar rokam un lenķiem te sakara nav.

Vienīgais pieļauju vēl to, ka tas atkarīgs no provaidra un provaidra tklā notiekošajiem procesiem.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Tīrs W7 SP1 updeitojas ilgi dēļ tā, ka tur vienkārši ir ~200 updeitu un kverpļi pateica, ka vairs neizlaidīs servisa pakas. Toties tagad izlaiž OS minor (x.1) versijas, Update 1, Threshold 1 un sauc jebkā, lai tikai vārdos nepieminētu "Service Pack", jo tad tautai uzreiz radīsies dabīga prasība par to pašu priekš W7. Otra lieta ir tā, ka tie ~200 updeiti ir jāsadala 2-3 piegājienos, jo savādāk virtuālā atmiņa (Commit Size, nevis tas bullšits, ko Microsoft kopš Vista iekš Windows Task Manager rāda kā "aizņemto atmiņu") aiziet krietni pāri fiziskā RAM izmēriem un viss ievelkas uz stundām.

 

Provaideros arī nav vaina, jo manā pārziņā esošie datori ir pie visdažādākajiem. Tas vecais Athlon 64 3000+ sēž pie Lattelecom DSL 5 Mbit un downloads notiek normāli. Citi sēž pie lēniem Wi-Fi, daži vispār pie USB 3G/4G puļķiem. Downloads visiem normālā tempā. Un vispār, kurš update procesa posms tieši Tev bremzē - check, download vai install?

Link to comment
Share on other sites

Parasti bremzē čekošana. Pieņemsim, ka Software distribution folderis ir izmests. Palaižam update, sākas process. Izveidojas folderis, apakšolderi. Bez problēmām iebirst kaut kādi pārsimt megi un tad iestājas lēnais periods, kad software distribution izmērs praktiski vairs neaug, bet joprojām čekojas. čekojas... Cik saprotu, tiek detektēts, kas ir uz kastes un ko vēl vajag. Kaut ko grābsta no tīkla (minimāls trafiks skrien), kamēr sagrābsta... Tāāk jau, kad viss skaids, cik piesegums nes, tik ātri novelkas. Tur nekādas bremzes vairs nav.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Un tajā laikā Windows Update serviss (wuauserv zem sava svchost.exe) rij CPU viena kodola 100%, vai ne? Nu, 99%, ka pats salēji čugunu un Tev tomēr nav uzlikts KB3112343, kas ir vienīgā pareizā atbilde tajā topikā, uz ko devu linku. ;)

 

Pēc SoftwareDistribution foldera izdzēšanas pirmā čekošana ir ilgāka, tas ir normāli. Tikai tas ir īpašs gadījums un tam nav jābūt ikdienā nepieciešamam.

Link to comment
Share on other sites

Nu un ko darīt 64 bit W7 lietotājiem? Tas lieliskais KB3112343 atrodams tikai x86 sistēmām (vismaz M$ oficiāli piedāvā tikai tādu), protams, mēģinot palaist uz 64 bit kastes, pasūta nah... 

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
Tas lieliskais KB3112343 atrodams tikai x86 sistēmām

Dīvaini. Man šamais, nez kāpēc, ir uzlicies uz W7 64 :) Laikam nav zinājis, ka tik priekš x86 domāts ;)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
KB3112343 atrodams tikai x86 sistēmām (vismaz M$ oficiāli piedāvā tikai tādu)

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3112343

Method 2: Microsoft Download Center

The following files are available for download from the Microsoft Download Center.

 

Operating system    Update

All supported x86-based versions of Windows 7    DownloadDownload the package now.

All supported x64-based versions of Windows 7     DownloadDownload the package now.

Šoreiz Tev ir sanācis pārspēt pat bezsmadzeņu mājsaimnieces! Ar karoti ieliek mutē, bet nespēj pat sagremot...

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Oops, tā ir ka slinkums padziļināti meklēt, jo nav nepieciešamības :devil: . Intereses pēc iemetu Googlē tikai KB3112343 un protams, izmet tikai vienu x86 versiju.  Sīkāk necentos meklēt, jo man viss līdz 2015. decembrim saintegrēts instalācijā, tā kā šis fakts nekad nav bijis svarīgs, pamēģināju tīri intereses pēc. Vispār uzskatu, ka sākot no pagājušā gadac jūlija  W7 un W8.1 apdeitiem jēgas nav - M$ ir tikai viena vēlme - dabūt ātrāk visus uz W10, tā kā ja arī kāds lietojams apdeits uzradīsies - nav problēmu novilkt atsevišķi un saintegrēt 2x gadā jaunu instalācijas failu.

#Huan Kaktus: Kaut ko tu jauc. Tikko speciāli pamēģināju palaist x86 versijai domāto - rezultāts redzams post-602-0-97130600-1454189148_thumb.jpg

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
Kaut ko tu jauc.

Es nejaucu neko :) Tev kaut kas jūk ar KB3112343 versijām ;). Tak Inspektors Caps tev pat saiti iedeva, kāpēc atkal mēģini likt x86 versiju uz 64 bitu sistēmas? Vai arī sarkasmu nesaprati mnā iepriekšējā postā?

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tās vienkārši ir M$ prioritātes!

 

drīzāk tā arī ir.Tāpat kādu dienu win7 aizies pakaļ win xp,agri vai vēlu aizies un jautājums par roku leņķiem tiks atrisināts :)

Link to comment
Share on other sites

#Huan Kaktus: Taču rakstīju, ka mani šī lēnā apdeitošanās nekad nav bijusi problēma, jo jau kopš XP laikiem regulāri 1-2x gadā saintegrēju vajadzīgos apdeitus instalācijās. Pēc tam, atstāj sistēmai iespēju čekot jaunākos, bet izvēli ko un kad instalēt atstāj manā ziņā. Pamēģināju intereses pēc un  x86 versiju speciāli piešķīlu kā pretargumentu tavam priekšpēdējam komentam :devil:.

   Kaut gan kopš pagājušā gada jūlija W7 un W8.1 uz sakarīgiem apdeitiem maz cerību - M$ jebkuriem līdzekļiem mēģinās uzbāzties ar sava jaunākā mēsla reklāmu, tāpēc ko apdeitot var nevis pirmajā ielāpu otrdienā, bet kā minimums pēc mēneša, pasekojot ārzemju forumu aktivitātēm.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

@@raiviic, cmon, kā var oficiālo Microsoft Knowledge Base linku, kas pie tam ir arī PIRMAIS, ko iedod Google, nosaukt par "padziļināti meklēt"? :D Domāt, ka, ja kaut kas (tiešais W7 x64 download) nav Google pirmo 3 linku sarakstā, tad tas neeksistē, ir naivi. Pie tam Google jau labu laiku ir vairs nevis labs meklētājs, bet populāras drazas meklētājs. Nav tur attaisnojuma, nav... riktīgi lohanulsja šoreiz. ;)

 

Labāk pasaki ar ko/kā integrē updeitus. Man personīgi interesē kā sabuildot šādu, tikai ar iekļautiem visiem updeitiem. Cik netā atradu info, tad ir variants integrēt katrā un tad mergot tos kopā vienā WIM (faili nedublēsies), bet tas ir tik daudz darba, ka tad jau vieglāk updeitot vienkārši katru datoru. Vēl varbūt ir kādi komentāri/padomi par nLite izstrādātāja jauno projektu NTLite? :)

Link to comment
Share on other sites

Tie nav draiveri, tie ir dzelži, man arī ir DELL reizēm tieši tāds pats efekts, pāris sekundes un pāriet, dažreiz vajadzīgs restarts.

Link to comment
Share on other sites

jema - tā lieta ir diez gan interesanta. Kad dators ir pie strāvas, tad šāda lieta nenotiek, bet kad to sāk lietot uz baterijas, tad pa laikam var uzmesties. Manam Dell'am pietiek ar ielikšanu "sleep" režīmā un uzreiz pēc pamodināšanas viss ir kārtībā. Bet savā ziņā tad arī kaut kāda veida vaina ir pašā OS, jo tas kompis pirms tam griezās ar W7 vairāk kā divus gadus un šādu brīnumu nebija.

Link to comment
Share on other sites

Manam, tas bija gan uz win7, win8.1 gan win10.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
it.kroplis

Vakar vienai draudzenai no Īrijas laboju Dell 3550N  ar sūdzībāk ka spēles neiet. No dell lapas novilku GPU driveri tam (Win7 domāts  GMA4000). Instalējot bez prasīšanas uztaisīja restart\reset  bet grafika spēlēm aizgāja normāli.

Pieminēšu ka tika pie Win10 pēc nejauši uzspiestas pogas no MS uzbāzīgajiem jautājumiem par      Update To Windows 10!  :)

 

Insanti vai uzliekot no baterijas max performace režīmu arī tā mēdz notikt ka sāk raustīties un dzist ekrāns?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

GUNIS95 - Viņš tur rāda, ka uz šī modeļa ir pieejams HD4000 driaveris (Windows 10), bet kad viņu sāk instalēt, tad viņš parāda "error message" un neuzliek. Kādu Windows versiju Tu lieto?

Link to comment
Share on other sites

Jau drīz būs 3 mēneši un veljoprojām kompis nestrādā.

Kāds ir iemesls nemaksāt kādam, kas saprot ko darīt? Tautība, vecāki, negadijums?

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

McB - viss jau iet, problēmas nav, mani vienkārši interesē kā uz šī precīzā modeļa var uzspraust to HD4000.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...