Jump to content

80-o gadu kasaivers Sony


markss
 Share

Recommended Posts

Manās rokās priekš garāžas ir nonācis šāds astoņdesmito gadu sākuma brīnums Sony XO-1001.

   nxbxxitn1ra05gjy04zx.jpgTā jau skan labi,bet ir problēmas ar kasešu atskaņošanu.It kā jau kasetes nav prioritāte,bet gribētos lai viss strādā.Tātad ieslēdzot kaseti tā skan precīzi 4 sek. un tad izslēdzas.Tas pats notiek ja kaseti pārtin uz priekšu vai atpakaļ - 4 sekundes un izslēdzas.Aparātam ir kaut kādi miljons taimeri(dienas,nedēļas),kuri iestatās ar svītrkodu lasītāju(kur ko tādu var izdomāt?).Varbūt tas kaut kā saistīts?Vai tomēr mehāniska vaina?Jā - un kas tā par pēdējo labo pogu kasešu vadībā?

   5x0bazf0fqhjdh9picm2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Long John

Šams jau diezgan elektronisks brīnums un tāds kaseivers  manās rokās vēl nav gadījies. Bet vecākas paaudzes aparātiem šāds (līdzīgs) defekts parādījās, kad ir pušu mehāniskā lentas skaitītāja gumijas "siksniņa"- aparāts "uzskata", ka lenta beigusies (apstājusies) un nostrādā autostops. Var jau būt, ka arī šeit zem elektroniskās ārienes ir līdzīga mehāniska "fiška" .

 

Bet par to pēdējo pogu- grūti saprast pat no labākas bildes- atliek vienīgi minēt, ka tā nav ne stop, ne pauze. Jāmeklē manuālis. :sorry:

 

  http://www.audioidiots.com/Sony/catalogi/1982-1983%20hifi%20DE/groot/p008i1.jpg

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kā jau Long John minēja - 99%, ka problēma ir gumijas detaļās, kuras vienkārši novecojušas un palikušas cietas vai vispār izbeigušās. Ja vēlies lai kasešnieks strādātu, jānomaina visas gumijas detaļas, ruļļi tajā skaitā. Populārākajiem modeļiem ebejā var sameklēt kitus, bet lēti tie parasti nav.

Link to comment
Share on other sites

Jā,laikam vaina ir lentas skaitītājā.Tās dažas sekundes kad kasete griežas,counters stāv pa nullēm.

 tg5y9sm98iyac6u3tkb.jpg

 

Par to pēdējo pogu netiku skaidrībā.No kreisās - rew,stop,fw,play(kas ir autoplay),rec,pause ,un hvz.Otrā bildē labāk redzams.Jā,un pulkstenis arī iestatās ar barcode skaneri,ha.

Link to comment
Share on other sites

Mani arī tas izbrīnīja, bet bildē, aparāta augšējā labajā stūrī ir uzraksts - Barcode. Moš tas nav settingiem, bet pret fenderi, man arī slinkums meklēt infu par šito.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Labajā pusē aiz vāciņa ir skaneris(izvelkams,ar vadu).Apakšā ir atviktnīte kurā ir kartons ar svītrkodiem un paskaidrojumiem.User manuāli nekur netā neatradu.

 hf1afhy11w6bdv9k8cb6.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Par to pēdējo pogu netiku skaidrībā.No kreisās - rew,stop,fw,play(kas ir autoplay),rec,pause ,un hvz.

 

Rec mute. Diezgan rets eksemplārs, bet to barcode skaneri gan var ignorēt, visam jādarbojas arī bez viņa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
markss

Šodien beidzot pārvarēju slinkumu,noskrūvēju vāku.OMG,puscentrimetru putekļu kārta(žēl,ka nenofočēju).Cik nu varēju ar otiņu un putekļu sūcēju visu satīriju.Cik nu sapratu,lentas skaitītājs ir uz fototranzistoru principa.Tur arī visu satīriju.Un,opā,kasetes skan kā vajag,nekas ārā neslēdzas.Kasešniekam ir divi motori.Svars arī nav nekāds mazais - 11kg.ws8e6iu04wo9ptxjnit.jpgdk62hjpb9pcvjkanc2z5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...