Jump to content

Audio vadu veidošana no nulles


desto
 Share

Recommended Posts

tikai tas konektors  pats par sevi nekam neder...nav nopietns. mājas kinozālēm un centriņiem vienkārši nav vietas sakarīgiem konektoriem. tur vājā vieta ir mazais saskares laukums un spiediens no atsperītes. Piem. uz tām jaunajām s90 tumbām šādi konektori izskatās jocīgi....

 

labākais variants dakšas vai banānus ieskrūvēt šādi  - ja cauruma diametrs ļauj.

DSC09929z.jpg

 

dakšām it kā skaitās vis niknākais kontakts - vienīgi japameklē kurām kāti izolēti lai  nokrītot skrūvgriezim nav dzirksteles pa gaisu.

 

DSC09309.jpg


4-High-Quality-24k-Gold-Spade-Fork-Speak


vai speakon - bet tie ir vēl lielāki un nav bling bling izskats

Link to comment
Share on other sites

Luke, es esmu saskāries ar tādiem mēsla tīkla vadiem, kuri pirkti depiņā, ka šausmas. Tur tādus pašus televīzijas kabeļus arī tirgos. Elekreības vadus varbūt tur var pirkt, bet datortīklu vadi jāpērk kantoros, kuri zin ko tirgo un nodarbojas ar datorlietām. Es protams audiofīlu reliģijā neorientējos, bet gan jau var pisties, jaukt Kat5 kabeļus un pīt no tiem tumbu vadus. Skaidrs, ka tad šķērsgriezumu var dabūt. Tikai pastāstiet man muļķim, lapēc tas jādara, ja var nopirkt vienkāršu izolētu vīto pāri un tas izmaksās daudz lētāk. Es gan tur saskatu nevis audiofīliju, bet to, ka parasts datortīklu vads tiek tirgots uz katra stūra, audio faniem no vadiem poņas  nekādas un izmaksas jau nav svarīgas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Aha, Didzi, un Tu automātiski iedomājies, ka audiofīli, kas apgrozas zābaka forumā un visticamāk paši ikdienā sev iztiku pelna IT, nezin kāpēc iedomāsies, ka vadi priekš audio ir jāpērk veikalā un pēc noklusējuma ne kur citur kā veikalā Depo? :D Kā Tu domā, cik daudzi no forumiešiem, kas šeit apgrozas % (lielākoties datorspeciālisti, admini etc.) kaut reizi mūžā ir pirkuši vadus veikalā paši par savu naudu? Un kāpēc Tu nez kāpēc iedomājies, ka kantoros, kur strādā forumieši, ir pieejami kā likums, tikai sūdīgi cat5 vadi?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Nu bet es par ko, paņem tāds admins darbā tīkla vadu un pin bezjēgā savas audiofīlu bizītes. Viņš pat nezin. ka ir nopērkami citādāki vadi. Saliek tās muļības internetā un citi dara pakaļ. Depo es kā piemēru, jo te gāja runa par šī veikala vadiem. Es neesmu sisadmins, man nav darbavietas, kur nospert Kat5 un vadus pērku pats, tapēc zinu, kādi tie ir un kur jāpērk.

Link to comment
Share on other sites

To visu summējot varam secināt, ka "jēgā" pīt bizītes māk tikai Didzis un, kur un kādi ir jāpērk vītā pāra vadi, arīdzan zina tikai Didzis! :)

Link to comment
Share on other sites

To, kādi vadi ir labi, es tiešām saprotu, bet audiofīlu bizīteēs gan apsolūti neorientējos. Pīt no Kat5 dzīslām, tas nu točna ir pilnīgs stulbums.

Link to comment
Share on other sites

 

 

man bija doma katru vadu taisīt no 54 (!) vadu pāriem. T.i. 108 vītā pāra vadiem katram vadam

 

kas ir jāpīpē, lai šitādas idejas nāktu prātā? vai jūs ar Raimi no vienas palātas?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

Vads principā nevar skaņu uzlabot, tikai to pasliktināt un radīt kropļojumus

Nu nepiesienies tak vārdiem. Ja Luke raksta, ka "stāsta, ka uzlabojoties dinamika", tad gan jau domā, ka vads mazāk sajāj dinamiku, kā cita veida vadi :) Un nejautā, lūdzu, kā vads var sajāt dinamiku - es nezinu ;) Cilvēkam subjektīvi šķiet, ka dinamika ir sajāta, vai nav sajāta. Mūzikas klausīšanāš tomēr ir subjektīvs pasākums, lai kā mēs neatsauktos uz objektīviem mērījumiem :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

vai jūs ar Raimi no vienas palātas?

Nē, ja man atmiņa neviļ, Raimis tak Tavā palātā bija!

Link to comment
Share on other sites

Man piemēram nav skaidrs, kapēc tās vadu bizītes nevar tīt no ПЭШО vada, kuram zīda izolācija. Tas tak skaņu noteikti pataisīs zīdaini caurspīdīgu :sarkasms:  Nu jā, tīkla vads stāv plauktiņā un tātad audiofīlisks.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man piemēram nav skaidrs, kapēc tās vadu bizītes nevar tīt no ПЭШО vada, kuram zīda izolācija.

Nu es Tev to labprāt varu pastāstīt. Tāpēc, ka ne katrs var darbā tādu pešo vadu nop1zģīt!

 

 

cita veida vadi

Nevis cita veida vadi, bet gan tas pats vads un jā- izmaiņas salīdzinājumā ar to pašu vadu. Tikai atšķirība tā, ka tam pašam vadam fāzes un nulles dzīslas nav kopā, bet ir atdalītas.

Link to comment
Share on other sites

vēl jau izskatās, ka vadu štelle iet uz "galu". piem. ja paliks populāras tās aktīvās kastes vai tādi kā JJP dārgie broileri / vistiņas - kuras strīmo mūziku  un amps ir pie paša skaļruņa...tad principā vadu jautājums saīsinās līdz  cm vai līdz plates celiņam. PA vienai aktīvai kastei stūrī  - un wifi strīmotājs...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

ka tam pašam vadam fāzes un nulles dzīslas nav kopā, bet ir atdalītas
Nu bet tas tak ir "cita veida" :) Konstrukcija citāda, tātad parametri arī gan jau, ka izmanījušies.

 

 

un wifi strīmotājs

Tad aktuāls kļūs gaisa jautājums istabā, pa kuru tas wifi skrien. Varēs nopirkt speciālu uzlaboto gaisu, kurš uzlabos tā wifi darbību un skaņas kvalitāti :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

wifi strīmotājs

 

tur tak vairs nebūs analogās skaņas! pa vidu viss tiks pārvērsts vieniniekos un nullēs! Kurš īsts audiorasts uz tādu parakstīsies?

Link to comment
Share on other sites

Ja vien klausītāji tik pat, kā par skanējumu iespringtu arī par kabeļu tipa savienojumu mehānisko noturību.

Link to comment
Share on other sites

Tas man atgādina, kā, sen-sen, viens paziņa mocījās ar auto akumulatoru un centās to lādēt ar AT basrokli un caur  CAT5 kabeli. Nu ok, uz katru pusi visas 8 dzīslas bija satītas kopā, bet tāpat kautkā īsti tur nekas viņam nesanāca.

Pieņemu, ka, ne kabelis, ne "lādētājs" bija piemērots.

 

Protams, tas bija jauns gurķis, bez naudas,  vecs auto, utt situācijā. Viņš vismaz necentās savas darbības pasniegt, kā kautko ūber gudru un pareizu.

 

 

Teorijā varētu no daudz CAT5 kabeļiem uztaisīt arī "Piepīpējamo" vadu mašīnai, tikai jautājums PRIEKŠKAM ?!

 

 

Pats Cat 5 ir ļoti tievs un nepiemērots šīm izdarībām. Un var jau pats arī uzpīt kabli, bet domāju, ka salīdiznājumā ar ieguldīto naudu un laiku mēsls vien sanāks. Kaut vai tāpēc, ka sanāks resna desa, kas nav elastīga.

 

Es protams arī CAT5 izmantoju visām dzīves situācijām - esmu atsējis auto izpūtēji, esmu izmantojis kā dībeli sienā, bet tas tikai tāpēc, ka nekā labāka pie rokas nebija.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...