Jump to content

Mājas ārsienā izveidojušas nelielas spraugas


Payne
 Share

Recommended Posts

Sveicināti,privātmājā,kura buvēta no celtniecības blokiem iekšpusē ,un apdarīta ar ķieģeļiem, ķieģeļa mūrējumā,ārpusē ir izveidojušās vietām nelielas spraugasstarp ķieģeļiem

 

NO kā viņas veidojas?

un ar ko labāk aiztaisīt,uztaisīt to pašu cementu un aizķepēt,vinīgi varēs pa gabalu pateikt,ka atšķiras mūrējuma krāsa utt.

Link to comment
Share on other sites

Sen parādījās?

Iemesli var būt visādi. Parasti (vairumā gadījumu) plaisas sienās liecina par problēmām ēkas pamatos, arī pamatnē. Vai pamatu nestspēja nepietiekoša, vai pamatu iebūves dziļums nepietiekošs. Kā tur ir?

Plaisas apmūrējumā garas? Visa stāva augstumā?

Link to comment
Share on other sites

Vietām, ja? Vairāk nekļūst? Tad jau kādreiz kaut kāda iemesla dēļ izveidojušās, nav pat vērts domāt, kas tur iemesls bija. Jāsalabo un miers.

Plaisas, es sapratu, apmūrējuma šuvēs. Izkasi plaisājušās šuves, piepildi šuves ar cementa javu. Tagad ne, pavasarī. Būs kādu laiku savādākā skatā tās šuves. Tad skaties, kas notiek. Ja plaisās vēl, domāsi.

Link to comment
Share on other sites

Garums, augstums, murējums, ķieģelis, spraugas, plaisas - viss viens :D

Uztaisi bildi, citādi škiet, ka tev 1m garumā sprauga pa kuru vismaz kaķis var ielīst :>

Lai gan pēc apraksta nekas bīstams neizklausās, māja apmūrēta ar ķieģļiem, tātad visticamāk celta pagājušajā gadsimtā, pamatos droši vien bloki. Māja nevienmērīgi sēžas, sāni vairāk kā viducis, vai otrādāk, kas dabīgs process, un rodas nelielas plaisas, par kurām parasti uztraukties nevajag. Ja ļoti gribās darboties var darīt kā vvv iesaka.

Link to comment
Share on other sites

Var būt, ka apmūrējums nekvalitatīvā izpildījumā. Zini, kā apmūrē sienas? Ar kaut kādu soli pieenkuro apmūrējumu sienai. Kaut kāda lielāka slodze kādreiz (kaut vai vējš), un tajā vietā apmūrējums padevās, rezultātā plaisas.

Link to comment
Share on other sites

ļoti iespējams,es jau mēģināju iztīrīt  vienu no plaisām,ar kaltu pakalu arā,tur iekšā liekas taka tukšums,taka nebūtu bijis pietiekami cementa iekšā...

Labots - Payne
Link to comment
Share on other sites

Starp apmūrējumu un sienas blokiem gaisa rūme. Tā senāk daudz kur būvēja. Mūsdienās to spraugu vecām ēkām piepilda ar siltumizolāciju, saurbj šuvēs caurumus, piepūš ar speciālām putām vai, labāks variants, ar speciālām putuplasta lodītēm (piemēram, Rigipearl).

Link to comment
Share on other sites

ja tur ir sprauga,tad ja sataisīšu šuves,viņas turpar parādīsies pēc laika jaunas? ja neiepūtīšu tās putas?

Labots - Payne
Link to comment
Share on other sites

Putas neko daudz sienas apmūrējuma stiprībai nedos. Es tavā vietā daudz nebēdātu. Salabotu plaisas un viss. Tad skatītots, parādās plaisas pa jaunam, neparādās...

Link to comment
Share on other sites

izpētīju kartīgāk,tas ir tikai vienā no mājas sienām, dažās vietāš ir taka tādi mazi caurumiņi mūrējumā, citās vietāš ļoti minimāla sprauga,

 

laikam jau būs nekvalatīvs apmūrējums un iespējams sprauga starp blokiem un apmūrējumu

Link to comment
Share on other sites

Payne, kā mēs varam zināt, kā ir tavā gadījumā?

Mājas būvēja visādi. Varbūt tavā mājā ar pamatiem viss kārtībā. Varbūt tavā mājā ir variants, ko biedrs drunk_lizard piemin. Ļoti iespējams, ja kas.

Pienāks pavasaris, atroc pie pamatiem, un apskaties.

Link to comment
Share on other sites

Bija māja, pamati, uz pamatiem bloku mūra siena, pamati aptuveni vienā biezumā ar sienu, kaut kad vēlāk izdomāja māju apmūrēt, zem apmūrējuma veidoja pamatus apmūrējuma biezumā, paraka kaut ko nepietiekamā dziļumā, piestutēja veidņus, ielēja betonu, izbūvēja ķieģeļu apmūrējumu. Kas sanāca? Zem sienām pamati pietiekošā dziļumā, necilājas, zem apmūrējuma pamati - ka tik bišķi zem zemes. Grunts sasalšanas dziļums lielāks, nekā apmūrējuma pamatu iebūves dziļums. Pienāk ziema, tāda kā nupatās janvārī bija, grunts sasalst, gruntī atrodas ūdens, sasalis ūdens jeb ledus ir ar lielāku tilpumu nekā tas pats ūdens nesasalušā stāvoklī, rezultātā grunts pie pamatiem sāk cilāties, tagad iedomājies nepietiekošā dziļumā iebūvētos apmūrējuma pamatus, zem tiem grunts, kas sasalstot izplešas, sāk spiest uz to pamatu apakšu, pamati izcilājas, nedaudz, bet tas ir pietiekoši, lai parādītos plaisas...


Šis ir tikai variants. Tavā gadījumā varbūt tā nav. Tāpēc noskaidro, kas tev tur ar pamatiem, sienām, apmūrējumu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet kā var apšuvums nebūt uz pamatiem? uz kā tad viņš ir??
Tak tev skaidri pateica - nereti apmetums tiek likts uz sieta, kas savukārt uz drāts āķiem nostiprināts, kuri torčī ārā no sienas.
Link to comment
Share on other sites

papētīju sīkāk,sāk izskatīties,ka kādreiz,kamēŗ māja vel nepiederēja man,kāds jau tās vietās ir kko darījis, respektīi man liekas,ka tur ir nevis bijušās plaisas,bet vienkārši kaut kādā veidā bijuški kādi caurumi,tad viņš ir paņēmis pa virsu vienkārši uzlicis nedaudz cementu ,un iekšā palicis tukšs, un plaisas izveidojušās tapēc ka ārpusē ir bijis maza cementa kārta bet iekšā pustukšs.

 

vismaz pakaļot arā velvienu vientu man tā sāk likties,jo to včibriko kārtu ar kaltu nositot nost iekšā liekas baigi tukš.

 

un tas ir darīts tad vairāk kā 8 gadus atpakaļ,kad vēl dzīvoja vecais īpašnieks tur.

Link to comment
Share on other sites

Iztīri spraugas, aizpildi ar cementa javu un dzīvo laimīgs. Vismaz ūdens netecēs iekšā un ledus neplēsīs sienu. Pēc pāris gadiem varēsi aizpildīt jaunās spraugas.

Link to comment
Share on other sites

Labimto izdariisu pavasarii ar taam lielakajaam spraugaam, varbuut vietaam kur ir taas mazaas(kuras praktiski nevar redzet),vienkārši iesiepst caurspiidiigo silikonu,lai veejs un uudens netiek ieksaa?

Link to comment
Share on other sites

Mazās spraugas pataisa lielākas un aizpilda ar cementa javu, ja smērēsi silikonu un spraugas vēlāk paliks lielākas, tad pie silikona java neturēsies.

Link to comment
Share on other sites

Lizard a TU vienkārši esi slims cilvēks,kuram ir jāarstējas, :)


PS: apakšā vēl rakstīs - 

Krāsa balta

Bet ne par to ir runa,kaut vai izvēlos citu hermētiķi,kurš nav balts. ja aizpidīšu visas tās spraugas, tad ļoti daudzāš vietāš atšķiries betonējuma tonis un līdz ar to, tā siena nevisai labi izskatīsies

Link to comment
Share on other sites

SOUDAL Akrila hermētiķis ārdarbiem 


Hermētiķis-aizpildītājs, kas izveidots uz akrila dispersijas bāzes, bez šķīdinātājiem un silikoniem, lieliska saķere ar porainiem materiāliem – ķieģelis, betons un apmetums, koks, domāts smilšainām virsmām. Hermētiķi uz akrila dispersijas bāzes ar ļoti labu saķeri ar porainām virsmām, paredzēti dažāda veida plaisām ar nelieliem piejaukumiem (līdz 15%), betonam, sienām, apmetumam, ģipškartona plāksnēm, grīdlīstēm, palodzēm un kāpnēm. Nesatur šķīdinātājus. Bez smaržvielām. Pieejams dažādās krāsās. Pēc sacietēšanas var krāsot un lakot.


 


citāts no http://prof.lv/lv/buvmateriali/apdares-materiali/hermetiki-putas-limes/silikons-akrils/p-144300-soudal_akrila_hermetikis_ardarbiem_smilsainiem_300_ml_balts


Link to comment
Share on other sites

ronald,es ļoti labi saprotu,ka viņš ir tam domāts,be par to runa,lai arī izvēlētos jebkādu hermētiķi,viņš tomēr atšķirsies no taš krāsas kādā tagad ir ķieģeļa mūrējums,tā  ir mājas siena tieši ielas pusē un negribetos baigi sacūkot


starp citu,varbūt kāds var pateikt ,kas ši ir par krāsu cementa mūrējumam - 

http://foto3.inbox.lv/vanagsk/27-01-2016/20160128-154822.jpg

 

vairāk izstāš,ka ir mūrēs piejaucot klāt kādu cemeta toneri.

 

vari varētu būt brūns?

Link to comment
Share on other sites

Galvenais ka Lizardam pašām liekas,ka viņam viss ir kārtībā rakstot šādus tekstus. :D :D

 

Galvenais,ka Tu mums esi pats attistītākais un gudrākais uz pasaules. :) 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...