Jump to content

Windows 7 nokarās


spow
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Esmu uzkāries uz vienas problēmas, bet īsti netieku skaidrībā, kas par lietu. Sen neesmu lietojis Windows, tādēļ cenšos savilkt galus un "tūļus" ar ko pārbaudīt vai kā risināt sekojošu problēmu. Mammai lietošanā ir Dell Inspiron 15 (3521) ar Intel i5, 4GB RAM un 500GB HDD. Pienācīgs dators priekš sociālajiem tīkliem un kādas tabulas izveidei Excelī. Lietošanā aizgājis otrais gads. Iegādājoties nāca ar Ubuntu, bet pēc izpakošanas uzliku Windows 7. Pirms kāda gada (mazliet vairāk) nobruka, aizvedu uz garantiju un šie (vismaz pēc papīriem) un divu/trīs nedēļu noņemšanās konstatēja un novērsa defektu - nomainīja plati. Tad no tās dienas viss griezās līdz šodienai, kad dators sācis šausmīgi kārties.

 

Pirmā lieta - nelādējās. Lādētājam ir mazliet atplīsusi gumija (tieši tā pat kāda ir standarta Apple vadu problēma), bet tā gumija jau vairākus mēnešus tāda. Kad pieliek pie strāvas, tad dators strādā, bet nelādē bateriju (vismaz tā uzrāda pie ikonas). Izrauju ārā no datora lādētāja galu, iespraužu atpakaļ, palādē kādas trīs, četras sekundes un beidz lādēt. Rītdien mēģināšu tikt pie cita lādētāja, ja otrs lādētājs lādēs, tad zināšu, ka jāiegādājās jauns, tā problēma būtu atrisināta.

 

Otrā lieta ir šausmīgā kāršanās. Ieslēdzot datoru viss sākumā iet, bet kad mazliet palieto, tad uzkarās un pat nav iespējams atvērt "Task manager", vienīgā lieta ir izslēgt ar fizisko pogu, jo citādāk pilnībā nereaģē un paejot pat vairākām minutēm viņš neizkustās. Piemēram, "Mozilla" pārlūks vispār neveras vairs vaļā, ja atveras, tad uzreiz dators nokaras. Vēl pirms divām dienām šādu problēmu nebija.

 

Caur "Safe Mode" mēģināju taisīt "System Restore", bet pusceļā nokaras.

 

Par lādēšanu pagaidām vēl mazāk problēmu, bet interesē, kādēļ viņš pēkšņi sācis šādi kārties? Ir kādas idejas/varianti?

 

Paldies par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kad pieliek pie strāvas, tad dators strādā, bet nelādē bateriju (vismaz tā uzrāda pie ikonas).
Vai nevarētu būt ka baterija tiešām ir nolietota?

 

 

 

Otrā lieta ir šausmīgā kāršanās.
Tikko jau citā topikā rakstīju savu neseno slikto pieredzi ar diviem Dell portatīvajiem datoriem, kuriem vienam pēc otra nosprāga 500GB hybrid-draivi. Ja tavā gadījumā problēma nav ar putekļiem aizķepušie radiatori, kuru dēļ dators thermal throttle taisa, tad otro rindā es pārbaudītu cieto disku. Izlaid ar HD Tune vai citu testa tūli pilno (ne Quick) errorcheck un pārbaudi Smart. Un, kā manā gadījumā, arī šos testus šie defektīvie diski var iziet veiksmīgi un vienalga kārties.

Lai nu kā - tavi simptomi izklausās uz mata kā tas, ko es pats novēroju uz abiem lapšiem, tā ka ir vērts pārbaudīt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja tavā gadījumā problēma nav ar putekļiem aizķepušie radiatori

 

 

 

novērsa defektu - nomainīja plati
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis - Paldies par atbildi! Par lādētāju vēl noskaidrošu, jo it kā dators tiek lietots tikai pie strāvas un uz baterijas ir bijis maz. Attiecīgi pat šobrīd baterijas cikliem vajadzētu būt maz, bet jāatrod kāds "Windows" tools un jāpārbauda, kas ar bateriju darās.

 

Mēģinu vairākas opcijas un tieši šobrīd ar "HD Tune" eju cauri cietajam apskatīties vai parādīs kādu bēdu. "Quick scan" neko neatrada, tagad palaidu pilno.

 

PS.

 

Izčekoja cieto un atrada divus "damaged". Bilde nobildēta ar telefonu, jo ar snipping dators nokārās.

 

Image: http://ej.uz/HDDscan

Labots - spow
Link to comment
Share on other sites

Paldies! Nu tā arī izskatās, ka visas lielās problēmas cēlonis ir tieši HDD. Tādēļ dators vai nu nokaras vai arī ļoti lēni domā kādu darbību. Ir vēl šim garantija kādi 11 mēneši, aizvedīšu līdz viņiem, lai viņi ieliek jaunu cieto. Droši vien, ka SSD man viņi neliks, bet varbūt jānopērk pašam un tad jaunais HDD jāizmanto kā ārējais cietais ar "Enclosure case" priekš backupiem.

Link to comment
Share on other sites

Droši vien, ka SSD man viņi neliks, bet varbūt jānopērk pašam un tad jaunais HDD jāizmanto kā ārējais cietais ar "Enclosure case" priekš backupiem.

Tieši tā!

 

Man gan nebija laika ar viņiem jāties par garantiju, tādēļ vienkārši nopirku divus SSD un tos cietņus izmetu miskastē - viņi pat gļukoja stāvot USB kastītē. Man vispār liekas, ka Dell konkrēti nolažoja ar tiem HDD no Seagate - daudzviet (pat tepat forumā šis jau ir trešais šāds gadījums) cilvēki par šito rakstīja. 

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Rāda "plugged it not charging"? Man bija tas pats pirms pāris gadiem, vēl mātes plati paspēju pa garantiju nomainīt, bet šķiet ka beigās izrādījās lādētāja vaina. Dell'iem ir tāda "fīča", ka ja neatpazīst lādētāju, tad masīvi underlocko CPU un dators velkās. Iesaku sākumā pamēģināt citu vēlams geniuine lādētāju. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Dell'iem ir tāda "fīča", ka ja neatpazīst lādētāju, tad masīvi underlocko CPU un dators velkās.
+1, taisnība, bija šitādi joki arī savulaik ar Vostro V130 novēroti. Bet tas understepping noteikti nebija tik traks, kā autors apraksta, un šeit arī disks tā kā tā ir metams acīmredzot
Link to comment
Share on other sites

 

 

Izlaid ar HD Tune vai citu testa tūli pilno (ne Quick) errorcheck un pārbaudi Smart.

Lielai daļai DELL jau ir iešūti hardware testa tūļi. :) 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lielai daļai DELL jau ir iešūti hardware testa tūļi.
Kas prasa 4+ stundas priekš 320GB diska. Paldies, esmu mēģinājis. :) 

Un, kā jau minēju - piemēram gadījumā ar maniem abiem laptopiem, SMART bija ok un HD Tune tests izgāja bez kļūdām. Bet diski vienkārši gļuko un viss, kaut ieskrienies pret sienu.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm! Pirmā lieta, ka plate pirms gada tika nomainīta, tur visam vajadzētu būt kārtībā. Visticamāk arī ir paša lādētāja vaina, jo pieliku no cita "Inspiron" un lādēja, bet kad pielieku savu, viņš darbojās uz strāvas un ārā neslēdzās, bet lādēt bateriju nelādē. Un arī parāda, ka vai nu lādētājs ir "broken" vai arī vajag pieslēgt oriģinālo Dell 65W. Baterija stāvoklis ir normāls, cik uzrāda, tad pēc divu gadu lietošanas ir 80% vēl aktīvi. Image: http://ej.uz/DellBattery

 

Par cieto viss skaidrs! :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...