Jump to content

Rūteris mājas apstākļiem


spow
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Pirms vairākiem gadiem no Ebay biju pasūtījis D-Link DIR 300 (ja nemaldos, tad šāds bija precīzais modelis) ar divām antenām un maksimālo ātrumu līdz 300Mbps. Sanāca tajā laikā labs pirkums, prece bija "refurbished" un samaksāju par viņu vien 10 latus, kamēr Latvijas internetveikalos cena griezās ap 30-40 latiem. Tas bija sen un līdz šim laikam mani viņš nav pievīlis un godam kalpo vēl šodien. Problēma tāda, ka pēdējā laikā sāka pazust internets, nevis stundām, bet diennaktīm. Kad sazvanīju provaideri, šie atbildēja, ka problēma esot viņos, ka viņi savā galā kaut ko tur testējot un labojot un solījās, ka konkrētā dienas stundā tas parādīsies. Pienāca šī stunda, bet no interneta ne miņas. Atbrauca meistars, apskatījās un pateica sekojošu lietu, ka man vajagot pirkt jaunu rūteri, jo esošais esot jākonfigurē manuāli un ka viņi diez gan bieži sākšot savā galā kaut ko regulēt, attiecīgi es palikšot bez interneta un ik pēc viņu testiem vajadzēšot saukt meistaru, lai atbrauc un saliek vajadzīgos ciparus iekš mana rūtera dashboard'a.

 

Kaut kā negribās šitā dzīvot, tādēļ vai kāds nevar pateikt pēc kā var pateikt, vai rūteris jāiestata manuāli vai viņš pats pēc viņu testiem man visus datus saliks pats automātiski? Varbūt kāds var ieteikt kādu labu rūteri priekš dzīvokļa trīs istabām? Ātruma ziņā pietiek līdz tiem 300Mbps, jo šobrīd ir optikas 100Mbps un tuvākajā laikā it kā neplānoju ņemt kaut ko ātrāku, bet protams, ja ir kādi labi varianti, tad nav problēma piemest naudu un paņemt kaut ko mazliet jaudīgāku.

 

Paldies par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
jo esošais esot jākonfigurē manuāli un ka viņi diez gan bieži sākšot savā galā kaut ko regulēt, attiecīgi es palikšot bez interneta un ik pēc viņu testiem vajadzēšot saukt meistaru, lai atbrauc un saliek vajadzīgos ciparus iekš mana rūtera dashboard'a.

 

Tas kaut kā pēc fantastikas izklausās. Rūterim pa lielam ir 2 opcijas (ja neņem vērā eksotiskos variantus) - pastāvīga IP adrese vai dinamiska (mainīga) IP adrese. Tiklab D-linkam, kā visiem citiem linkiem. Nezinu šo konkrēto modeli, bet neticu, ka tam nav iespēja uzstādīt dinamisko IP adresi (ja vien tas ir provaidera bēda).

 

Nesaprotu meistara komentāru, neredzu kā jauna rūtera iegāde atrisinās jautājumu ar pazūdošu pieslēgumu. Vajag precīzāku informāciju KAS īsti provaiderprāt ir par problēmu.

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Ak dies....

 

 300Mbps es neesmu dzīvē nevienā wifi tīklā novērojis! Tas ir teorētiskais maksimums, dzīvē nesasniedzams! 

 

 

o esošais esot jākonfigurē manuāli un ka viņi diez gan bieži sākšot savā galā kaut ko regulēt, attiecīgi es palikšot bez interneta un ik pēc viņu testiem vajadzēšot saukt meistaru, lai atbrauc un saliek vajadzīgos ciparus iekš mana rūtera dashboard'a.  

 

Izskatās pēc "augsta" meistaru zināšanu līmeņa. Moš vajag dhcp klientu (kas nozīmē ip adrese ko izsniedz provaideris)  uz rūtera ārējā interfeisa ieslēgt.... 

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Atbrauca meistars, apskatījās un pateica sekojošu lietu, ka man vajagot pirkt jaunu rūteri, jo esošais esot jākonfigurē manuāli un ka viņi diez gan bieži sākšot savā galā kaut ko regulēt, attiecīgi es palikšot bez interneta un ik pēc viņu testiem vajadzēšot saukt meistaru, lai atbrauc un saliek vajadzīgos ciparus iekš mana rūtera dashboard'a.
Kas tas par SVIESTU? Dod provaidera nosaukumu, kurš tādu idiotismu stāsta! 

P.S.

 

300Mbps es neesmu dzīvē nevienā wifi tīklā novērojis!
+1

Lieku galvu ķīlā, ka pat 100Mbit tur caur bezvadu nav. Šaubos ka kaktu provaideriem pat pa vadu tik ir stabili.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Lieku galvu ķīlā, ka pat 100Mbit tur caur bezvadu nav
 

 

Simtiņš man ir uz laptopa, laptopā wifi-karte 150 Mbit/s.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Pie viena, kādas atsauksmes par šo: http://www.1a.lv/datoru_komponentes_tikla_produkti/bezvadu_tikls/routers/tplink_archer_d2

internets ir LTC optika 250mbits - būtu labi, ja simtiņu kaut tai pašā telpā izspiestu; jo vairāk, jo labāk.

Paredzēts 3istabu dzīvoklim ar novietojumu 1 stūrī (zinu, nav labi, a kam tagad viegli?)

Bija līdz šim tplink 740ais kaut kāds, pāršūts uz dd-wrt - lēns, bet citādi sūdzību nebija.

Zinu, ka var mikrotiku, bet negribu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

 

 

Pie viena, kādas atsauksmes par šo: http://www.1a.lv/dat...plink_archer_d2

Ja tp-linkam kardināli nav mainījusies programmatūra, tad no savas pieredzes ar tl-wdr3600 neieteiktu tp-linku vispār, ja negrasies likt virsū dd-wrt vai ko tamlīdzīgu. Varbūt kādam ir arī pozitīva pieredze ar tplinkiem, bet nu kamēr izmantoju defolto programmatūru - rūteris kārās ik pēc pāris dienām un restartējās nepatīkami ilgi.

Link to comment
Share on other sites

DIR 300 man ir. Viņš ir ar vienu antenu un tikai 54MBps b/g wifi.

Notraus makaronus no ausīm, ko tev provaideris sakarināja. Tas rūteris visus pieslēgumus atbalsta.

Link to comment
Share on other sites

Tā kā lokācijas vieta ir Jūrmala, tad izvēlējos vietējo Elektrons S, jo citi īsti man vienam neko negribēja vilkt, vienīgi papildus opcija bija Lattelecom, jo pāris kaimiņiem kāpņu telpā ir savilkts. Šamējie netu pērk no Latnet, cik esmu sapratis.

 

Zvanīju un šie pateica, ka iesakot iegādāties TP-Link rūteri, kas vien maksājot 15€. Pēc viņu nosauktā modeļa sanāk šis: http://www.1a.lv/datoru_komponentes_tikla_produkti/bezvadu_tikls/routers/tplink_tlwr841n

Link to comment
Share on other sites

tad no savas pieredzes ar tl-wdr3600 neieteiktu tp-linku vispār, ja negrasies likt virsū dd-wrt vai ko tamlīdzīgu.

 

Man kā reiz ir šis ruters jau 2 gadi pluss. Kad nopirku, virsū jau bija novecojusi stok firmware, bet es ātri uzmetu DD-WRT. Ar pamatfunkciju - Wi-Fi un vadu natošana, ruterēšana, nekādu problēmu. Bet ar USB FTP, Samba, man gļučija uz lieliem failiem. Iespējams, neprotu kautko ar linux vidi un fleškas partīcijām sariktēt. Nesen eksperimentam uzmetu atpakaļ pēdējo stok, ar pamatfunkcijām atkal nekādas vainas. Ar VPN un tādām lietām neesmu spēlējies, nezinu.

 

Pa vadu no LTC man laiž tos pašus ~240Mbit/s. Uz manu laptopu (150Mbit/s iebūvētā karte) caur 2 deviņstāvenes iekšienām iet ap 100mbit/s.

 

p.p.s

 

Bet man stāv ruterī uz 2,4GHz WiFi bgn (DD-WRT-gn),,  n režīmā istatīts 40Mhz joslas platums bez Auto, visas iekārtas man atbalsta un negļučī. Sievas vecais laptops ar tikai wifi g rutera n ātrumu nerauj lejā. Un laptopa WiFi kartei arī iestatīts 40MHz josla, kaut arī defaultā bija 20MHz josla un tad gļučija ne tikai ar šo ruteri, bet arī ar veco D-link DIR-300, kurš gan nebija autora parakstītais, bet vecais - ar wifi g standartu un vienu antenu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Man ir gan gan wdr-3600 tplinks ar dd-wrt gan archer c7 ar stock firmwari. It kaa viss labi. Sleedzu kaat arii usb cieto disku, filmas kopeet bija leeni, bet vareeja. C7 usb aatrums ir nedaudz labaaks, ap 9MB/sec.

5GHz frekvencee wdr-3600 bija kaut kaadi 100Mbit, C7 sanaak ap 200Mbit (ac).

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

Karoče man arī ir tas Elektrons-S un arī manam rūterim DHCP nestrādā viņu tīklā (rūteris k-kāds lētais ķīnietis, bet labs - nekarās un puslīdz ātrs)

 

Jā, vakar viņi kaut ko mainīja un internets pazuda. Uzzvanīju, viņi nosauca jauno IP un gateway, ierakstīju un viss čikiniekā.

 

Tas ka DHCP viņiem nezkādēļ neiet, tas ir fakts (nets pie manis nonāk pa radiolinku) bet vai rūtera nomaiņa ko uzlabos neesmu drošs. Es domāju, ka gļuks ir viņu galā un viņiem uz to pajāt.   :D un arī man ir pajāt, jo godīgi 50 megabiti par 13 eiro ir ok ;)

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

MT ir labs cena atbilst kvalitātej tikai šim modelim 10/100 eth!kolēģis priekš mājas tīkla nopirka piecus gab. tieši šos modeļus -  problēmu nav

Labots - devnull
Link to comment
Share on other sites

Ar to es gribēju teikt, ka, iespējams, nekādu rūteri nemaz pirkt nevajag.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Es apdomātu ISP maiņu (ja ir iespējams)

 

Kāda vaina tplinkam.. bija 841ais.. ir 3600ais.. abi strādāja/strādā godam.

Link to comment
Share on other sites

Smii - paldies par info! Tieši tā pat arī man ir! Agrāk, kad viņi kaut ko laboja savā galā un bija pazudis internets, tad viņš kaut kā arī pats pēc tam aizgāja un nebija nepieciešams zvanīt, bet tagad viņi man atbildēja, ka biežāk savā pusē sākšot kaut ko testēt un piekoriģēt, tādēļ man biežāk varētu pazust internets un vajadzēšot vai nu saukt meistaru vai pašam zvanīt un jautāt IP un Gateway, lai šamējie nosauc. Nav problēmu, ja tas notiktu, piemēram, reizi pusgadā, bet ja sāks parādīties biežāk, tad gan īsti negribās ik pēc viņu labojumiem zvanīties un risināt šo lietu.

 

CAP - No pieejamības, tur ir diez gan maz, ko izvēlēties. Opcijas ir vai nu Lattelecom vai arī LMT bezvadu, jo, piemēram, kāds Baltcom vai Balticom man bija atbildējuši, ka manā ieejā citiem arī nav viņu pakalpojums un ja savācu vajadzīgo skaitu (dzīvokļu), tad viņi būtu gatavi ievilkt. Otrā lieta ir tāda, ka viņiem ir pastulbs līgums. Attiecīgi, noslēdzot uz diviem gadiem, viņš arī tos divus gadus ir jālieto. Ja līgumu grib ātrāk lauzt, tad viņi tur ir uzlikuši diez gan kosmisku soda naudu, kas ja nemaldos bija kādu 120€ apjomā vai arī cena par neiztērētajiem mēnešiem. Atkārtotu līgumu parakstīju pirms kāda gada, attiecīgi gads palicis, kas ir apmēram 15€ mēnesī un tā pat savācās summa virs simts eiro.

Link to comment
Share on other sites

Tad vismaz gadu nāksies paciest neērtības, jo pēc aprakstītā un dažu citu teiktā, neizklausās, ka rūtera maiņa, ko līdzēs :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nez, izņemot šo īpatnību, Elektrons-S kā provaiderim nav ne vainas.

 

Es nedzīvoju daudzstāvenēs un lai dabūtu normālu netu, nācās likt radiolinkus. Attieksme bija ļoti pretimnākoša, savā galā antenu uzlika viņi, viņi arī visu sakonfigurēja, man tikai atlika uzlikt AP uz sava jumta.

 

Pa šo nepilno gadu tehnisku problēmu nav bijis, nets iet stabili, viss zašibis. 

 

Vienīgā alternatīva te Slokā būtu LTC ar savu sūda dsl vai arī mobilie, kur būtu potenciālas problēmas ar datu apjomiem, torrentiem un ātrumu vakaros.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

 

 

te Slokā būtu LTC ar savu sūda dsl

 

Manai muterei tur tāds ir. d20<>u5 Mbit/s. Viņai, kā pensioņerkai zašibis. Jaunietim varētu būt par īsu.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kā tas saucās un kur tas pieejams, bet Slokā man ir 20/5. Pirms gada, kad šito pamanīju, izveicu pat saraksti ar LTC, vai necels cenu.

Link to comment
Share on other sites

starp citu, zūdoša interneta sakarā man te zinošs tehniķis ieteica pārbaudīt / pamainīt rūtera barošanas bloku -  varbūt sanāk lētāk kā pirkt visu jaunu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Slokā man ir 20/5

20/5 ir VDSL2, ADSL2+ LTC vairāk par 10/0.8 nedod.

Piezīmēšu ka 20/5 priekš VDSL2 ir samērā maz, bet nu LTC kā jau perestrahovščiki raustās dot vairāk, jo to ne visur varēs nodrošināt.

Link to comment
Share on other sites

Piezīmēšu ka 20/5 priekš VDSL2 ir samērā maz, bet nu LTC kā jau perestrahovščiki raustās dot vairāk, jo to ne visur varēs nodrošināt.

 

Par cik līdz vienam brīdim pagājsgad man tur bija 10/0,8 un tad pēkšņi, nebrīdinot, bet arī cenu nemainot, pacēla uz 20/5, mani tas apmierina.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nez,  man tagad ir 50/50 par 13.50 mēnesī. Ltc bija 8/hvz par 18(?)  eiro mēnesī. Jebkurā gadījumā pat jūtūbus bez pauzāšanas nevarēja skatīties. 


Vienīgais nācās iztērēt sotaku par pārīti mikrotik antenu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
uldii12345

Pasūtīju šo RB952Ui-5ac2nD routeri. Viņam ir Usb, bet nekur nevaru atrast info vai to var izmantot hdd pieslēgšanai, lai to izmantotu kā tīkla disku. Šobrīd šim pasākumam izmantoju android tv box, bet caur routeri būtu foršāk.

Link to comment
Share on other sites

Labs ruuteriits, var spraust klaat HDD, vienigais rekinies ar to, ka read/write aatrums nebuus taads pats, kaa piem. ja sho HDD pieslegtu pie kaadas windows vai NAS kastes.

Link to comment
Share on other sites

Vairumam rūteru tas USB ir parodija, pie tam 2.0, sanāk ļoti lēns NAS, dēļ tā, ka rūtera procesors nevar pavilkt.

Ar USB 3.0 portiem nav diži labāk. Rūteris, kurš kaučmaz spēj tikt galā ar HDD, maksā dārgāk par MT.

Link to comment
Share on other sites

Jāatceras arī par jaudas ierobežojumu. Vairums USB portu, lietojot datu nesējus rūteros, ir paredzēti labi, ja fleškai! Cietni var vajadzēt barot papildus.

Link to comment
Share on other sites

Mikrotikam ir 24V 1.2A power adapter. Tam tā kā būtu HDD jāvelk. Bet nu ātrums caur smb nebūs nekāds lielais, jo procis tomēr pašvaks.

Link to comment
Share on other sites

1,2A USB ligzdai? Kā tad! :D Ligzdā nekad nebūs tik, cik rakstīts uz barokļa.

Visdrīzāk labi, ja 500mA. Kā jau specenē teikts - priekš 3G/4G modēma.

EDIT

Ok, skatos...  1A. Ar noteikumu, ka no šā netiek barotas PoE ierīces.

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Tiku pie jaunā routera RB952Ui-5ac2nD. Mēģinu izveidot prioritāšu sistēmu. (Iepriekš tādu izveidoju RB941-2nD-TC), izveidojot tieši tāpat nekas nenotiek un paketes netiek uzskaitītas, pasākums sāk strādāt tikai palaižot tourch no jebkura interfeisa. Kur varētu būt problēma?

Labots - uldii12345
Link to comment
Share on other sites

Iepriekš tādu izveidoju RB941-2nD-TC

Importēji konfigu vai no jauna ar roku bakstīji iekšā? 

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...