Jump to content

Web lapu servera puse


anthropophagus
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Liela daļa cilvēku, kad tiek runāts par back-end, uzreiz iedomājas PHP + MySQL. Vai vismaz tā tas bija senāk. Es gan ar šo visu neesmu uz Tu, taču man šodien radās jautājums - kādas tehnoloģijas izmantot, lai mājaslapas servera puse būtu ātrāka un resursu patērēšanas ziņā "vieglāka", proti, mazāk noslogotu serveri?

Link to comment
Share on other sites

C. Ir freimworki priekš WEBa uz C.

Ātri darbojas, resursus patērē maz, tikai izstrādē ir ļoti ilga un pinķerīga.

 

Sen jau programmas koda ātrdarbība pie izpildes NAV vienīgais rādītājs.  Drīzāk vajag pārdomātu arhitektūru un pelēko vielu. Tad tās daļas, kurām patiešām vajag to ātrdarbību var iekš C, da kaut iekš ASM uzrakstīt.

 

Cilvēkiem kam rodas šādi jautājumi, tas pats PHP+MySQL pēc noklusējuma būs labākā izvēle. Vēl jau ir Python un Ruby ar vai bez Rails.

Link to comment
Share on other sites

 

 

lai mājaslapas servera puse būtu ātrāka un resursu patērēšanas ziņā "vieglāka"

C++

Link to comment
Share on other sites

Tur jau jāskatās, kas tam vebam virsū. Viens, cik ātri kustās server softs, otrs, cik daudz kontenta grib " padot ".

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bez konkrēta mērķa un budžeta šīs diskusijas būs diezgan bezjēdzīgas. Ja runa par parastu web lapu, tad kārtīgu serveri (vai vairākus) būs lētāk nopirkt, nekā uz C++ izstrādāt lapu. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Būs gan. Vēl C++ specus, kam liela pieredze web būs dikti jāmeklē.

Kontentu arī - tur 10 lpp weblapiņu nesalīdzināt ar apollo veidīgu un to ar craiglist.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

 

 

kādas tehnoloģijas izmantot, lai mājaslapas servera puse būtu ātrāka un resursu patērēšanas ziņā "vieglāka", proti, mazāk noslogotu serveri?
 

 

SSD izmanto.

labākais, ko vari izdarīt nesāpīgi un priecāties par ātrumu. jo "CPU/RAM noslodze" būs pēdējais, kas sāks satraukt lapas darbībā pie maza/vidēja apmeklējuma - daudz jūtamāka būs bremzēšana.

 

Visi pārējie ieteikumi ir stipri vairāk tehniski un prasa vairāk saprast kopējo ainu - piemēram, tu vari salasīties par C/C++ ātrumu un pat sākt lietot kādu ūberfreimvorku tam, bet pienāks brīdis, kad arī no DB vajadzēs izgūt datus / veikt vaicājumus.

 

Un tur nu ja MySQL nespēj izmantot VAI saprast, kur viņš neapmierina tavas konkrētās vajadzības, tad salasoties par Oracle krutumu un mēģinot bakstīt to, iebrauksi tikai lielākās auzās.

    Datubāzēm ir indeksi, ir datu tipi, ir subselekti (select max(age) from clients where clients.region_id = 123), ir subselektu atlasītās rindas (kuras var pārsniegt noteiktus limitus un sākt dumpoties uz diska, jo DB saka "klau, neprasi man miljonu rindu turēt atmiņā, es labāk uztaisīšu temp tabulu priekš tā visa"). un ja tur kādu no aspektiem aizmirst, tad uz citas DBVS tas tieši tāpat bojās veiktspēju - atšķirsies tikai tas, vai pie 10k vai 12k ierakstiem to sajutīsi, ka neindeksētā teksta laukā meklēšana kaut kā lēni notiek.

   Tāpat vebsaitā var būt bildes - ieliksi 50 smukas ikoniņas. atradīsi ātrāku vebserveri - woow, klientam nevis 5 sekundes, bet 4.5 velkas tās visas bildītes! pamatproblēma jau paliks - daudz HTTP rekvestu, kas katrs kaut ko mēģina dabūt un tikmēr "lapa lādējas".

 

Morāle - lieto SSD tehnoloģiju. Viss pārējais iekļauj lielāku vai mazāku mācīšanos.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...