Jump to content

Ar ko atšķiras lētās lādējamās bat. no dārgākajām, ja rādītāji vienādi?


DeUld
 Share

Recommended Posts

Ja dažādu ražotāju AA un AAA tipa baterijām rādītāji ( piem., tips Ni-MH, voltāža un mAh) vienādi, vai un ar ko atšķiras lētās lādējamās baterijas no ievērojami dārgākajām? Vai tikai ar zīmola atpazīstamību?

 

Līdzīgi arī gribētu noskaidrot par portatīvo datoru akumulatoriem. Ja to izvēlas pasūtīt iekš ebay vai aliexpress (piem.: http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151228095401&SearchText=battery+For+Acer+Aspire+7730), vai ir jārēķinās ar kādiem pazemes akmeņiem tieši sakarā ar šo bateriju darba spējām, kur cena ir ievērojami zemāka par oriģinālo bateriju cenu bet norādītās mAh ir augstākas kā oriģinālajai?

 

Link to comment
Share on other sites

Piemēram 18650 cellām uzraksta 4000mAh, bet reāli ir ap 2000, tas vēļ būtu ok, bet 

lielākās ziepes sākas, ka 1 cella ir 2300, divas 2100, bet viena 1700;

tad saliec viņas virknē (iedomājies - laptopīvajā) un kas mus te sanāk ?!?! :D:(

 

Vienādām viņām visām te ir jābūt. To arī maksā tad Sanyo, ka viņiem ir vismaz stabilitāte.....

Labots - reps0ns
Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

Pēc tā, kad pārgāju no kaut kādām no-name uz Enelūpiem vairs nezinu bēdu. Nav problēmu ar darbināšanu ārpus istabas temperatūras, ko nevarēja teikt par no-name - tās aukstumā riktīgi ātri nozuda.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

vai ir jārēķinās ar kādiem pazemes akmeņiem tieši sakarā ar šo bateriju darba spējām
Nekad neņem laptopu akumulatorus un AA/AAA kreisās baterijas no ebaya. Man jau zaje*al to visiem atkārtot un šad tad vienalga vēl dabūt klausīties par to, kā viņi ieberzušies ar šito.
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nekad neņem laptopu akumulatorus un AA/AAA kreisās baterijas no ebaya. Man jau zaje*al to visiem atkārtot un šad tad vienalga vēl dabūt klausīties par to, kā viņi ieberzušies ar šito.

par AA/AAA piekritu, bet par laptopa baterijam galigi ne...

Starpcitu vislabakas 18650 baterijas tiesi no laptopa baterijam dabonamas izjaucot vecaas 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja dažādu ražotāju AA un AAA tipa baterijām rādītāji ( piem., tips Ni-MH, voltāža un mAh) vienādi

 

Te būs vietā senais teiciens par šķūnīti, malku un uzrakstu uz šķūnīša. Pirms pāris gadiem intereses pēc mērījām reālo ietilpību. Vienīgie, kuriem ietilpība atbilda norādītajai bija Eneloop'i. Pat Duracelliem, kuri bija tajā laikā dārgāki par Eneloopiem norādīto 2800mAh vietā bija ap 1400 mAh.

 

Protams, metodika nebija īpaši precīza - parasts smart lādētājs - bet nu izmēģinot baltos Eneloop, GP, Duracell, Camelion un čupiņu ar dažādiem noname/mazpazīstajiem - tendence bija diezgan skaidra.

 

Nav sanācis laiks paspēlēties tagad, pamēģināt, kā ir ar Energizer vai VARTA.

 

 

PAr 18650 elementiem un tam, ko ķīnieši norāda virsū labāk pat neizteikšos...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet par laptopa baterijam galigi ne
Nezinu, kā tev ir paveicies, bet līdz šim manis paša un visu manu paziņu statistika ir bēdīga - bez izņēmuma (!) stipri priekšlaicīgi ir nosprāguši VISI ebajā pirktie laptopu un fotokameru akumulatori. Gan lētie, gan tādi, kas maksā 80% no oriģināla cenas. Bez izņēmuma visi nosprāguši divu mēnešu līdz drusku vairāk kā pusgada laikā no iegādes. Pēdējais iegādātais Asus laptopa aķis pazaudēja pusi kapacitātes pat mazāk kā pēc divdesmit uzlādes cikliem.

 

Man pietiek šito pārsteigumu - akumulatorus turpmāk pirkšu tikai oriģinālos, un tad pa garantiju drāzīšu izgatavotāju, ja nenokalpos savu noteikto termiņu.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Lietoju lētās baterijas lādējamās. diezgan labi. Paņēmu 20 gab. Pēc atsauksmēm meklēju ir OK.

Link to comment
Share on other sites

Rādītāji uz baterijas mēdz atšķirties no reālajiem pat 2x

 

Krievu internetos bija labs tests, kurā bija pārbaudījuši ap 100 dažādiem akumulatoriem, ar visiem īstajiem datiem.

 

http://ammo1.livejournal.com/460300.html

 

http://geektimes.ru/company/madrobots/blog/243377/

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Būtu labi nejaukt vienā maisā akumulatorus un baterijas. Vismaz puse no šī topika komentētājiem nesaprot atšķirību un tikai vālē tālāk savu histērisko purgu. 

Link to comment
Share on other sites

Long John

Nevajag jau pataisīt Ebay par briesmīgo un slikto bubuli. Labi zināms, ka Ebay's nav nekāds konkrētais veikals, bet gan milzīgs tirgus placis, kur andelē lērums dažādu veikalu un privāto tirgoņu. Katram no viņiem ir redzams reitings un nav grūti izpētīt, kādas ir pircēju atsauksmes par konkrēto pārdevēja preci.

Ebajā pērkos jau desmito gadu, cenšos pirms pirkuma izpētīt pārdevēja atsauksmes un ar "aķiem" (barošanas elementiem)  nopietnu "aplauzienu" nav bijis. Protams, pērkot pa puscenu vai pat lētāk "kreisos" aķus fototehnikai, ir zināms risks, bet parasti tas attaisnojas. AA/ AAA elementus jau sen pērku tikai Eneloop, un "uzrāvies" neesmu (lādēju ar "gudro" lādētāju BC-700, ar kuru uzlādes beigās var redzēt iegūto "lādiņu").  

Arī netbuka "kreisais" Ebaja aķis jau gadus 2 dēlam kalpo bez problēmām.     

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vajag nodalīt vajadzības - Eneloop nav baigās jēgas likt TV pultīs, mazajos FM radio vai sienas pulksteņos. Tam izmantoju tieši čainas AA/AAA akumulatorus, lētākos ko eBay piedāvā 5 dolāri par 24 gabaliem. Ja arī akumulatori turēs 2x uzlādi, tāpat tie būs atmaksājušies.

 

Savukārt zibspuldzē likt lētāko čainu gan nav diez ko prātīgi. Izēd ļoti ātri.

 

Ar čainas litija akumulatoriem laptopiem un fotoaparātiem nav bijušas problēmas. Vismaz ne dikti uzkrītošas, bet neesmu arī bijis liels čainas litija akumulatoru klients, statistika veidota no 2 laptopu akku un 6 fotoaparātu akku.

Link to comment
Share on other sites

Long John
Eneloop nav baigās jēgas likt TV pultīs, mazajos FM radio vai sienas pulksteņos

 

 

Atļaušos nepiekrist- manuprāt, nervu patēriņš, kad sienas pulkstenis dēļ lētā aķa pēkšņi sāk melot (apstājas) un liek nokavēt kādu pasākumu,  nav tā nelielā ietaupījuma vērts... :mda:   :sorry:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

pultīs vispār nav jēgas likt akumulatorus. Tur ar normālām baterijām strādā gadu un vairāk. Dzīves laikā akumulatoru uzlādēs reizes 5.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja paskatās rimčika baterijas cenu un eBay akumulatora cenu, tad lētāk, vienkāršāk un ērtāk ir paķert akku, kaut arī tas tiks varbūt 2-3x savas dzīves laikā uzlādēts.

 

Visu laiku sēdēju uz visādām Duracell un citām lielo brendu baterijām, pirms gada apriebās un paņēmu čainas AA/AAA akku tieši cenas dēļ, kas sanāk zem rimčikā pirktas baterijas cenas.

Link to comment
Share on other sites

Par AA baterijām- nezinu kādas ļevās tur citi lieto, ka tā pārfanojušies par tām Eneloop, bet es GN60 zibspuldzē nemanu lielu starpību starp Eneloop XX / Eneloop Pro (tās kas pēdējās tagad) vai kādām tādas pašas ietilpības Sony vai Amazon Basics baterijām, piemēram. Arī baltie Eneloop, kas 2000mahi, netur ilgāk kā tikpat ietilpīgas IKEA vai Amazon Basics baterijas. Iespējams, kādas ķīnas par 5$ spainī varbūt arī nebūs labs variants, bet tā kā nav zināms, kurš ražo Amazon Basics vai IKEA baterijas, tad tās arī pielieku pie no-name tām.

 

 

Par tiem akumulatoriem- DSTE ražotāja šķiet diezgan ok ir, vismaz fotokamerās cik esmu izmantojis, kādas 3 dažādas, protams, nav ne tuvu oriģinālajai, bet vismaz daudz maz stabili tur uzlādi un arī vēsā laikā nečakarējas. Pilns eBay/Amazon ar DSTE baterijām fočikiem, Sony kamerai ir arī Duracel veidojumi un tie pat ir švakāki par tām DSTE. 

 

Ar laptopu baterijām gan līdz šim nav pārāk laimējies, ir gan 2-3 varianti vienam Acer sūdam pirkti, gan arī Dell datoram mēģināts atrast, nekas nav sanācis, pāris reizes uzlādē/izlādē un kaput. Dell gadījumā ķīnieti pat nelādēja oriģinālais lādētājs, Win izmeta kļūdu, ka baterija nav atpazīta un lai liekot klāt īsto bateriju, ar ķīnas lādētāju it kā lādēja, bet tur nekas labs nesanāca tik un tā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

kappa

Kāpēc pārfanojušies par eneloop? Cik vēl ražojumi piedāvā akumulatorus ar minimālu pašizlādes fīču,  lai pēc mēneša stāvēšanas akumulators nav par jaunu jālādē? Visur tik uzsver ietilpību. 

 

Cik esmu pircis fotoaparātam akumulatorus. Ķīniešu lētie akumulatori (~5EUR/gab) labi ja 20% no oriģinālā, bet daudz maz normāla alternatīva LP-E5 par normālu cenu ~20 EUR ir kaut kur 70% no Canon oriģinālā akumulatora ietilpības. 

Labots - Mezavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, es fotografēju super reti, kā izvelku foto, akku tukši, apnika ši mocīšanās paņēmu divus komplektus http://main.panasonic-eneloop.eu/en/products?field_batterie_cat_tid=41&=Applyietilpība laba, pat pirmo komplektu otrreiz lādējis neesmu un ja, kas ir otrs komplekts. To murgu ar ebay aķiem atcerēties pat negribu!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Arī iesaku Eneloop. Ir viens fotoaparāts, kuru lietoju visai neregulāri, pat pusgadu stāv plauktā, tad paņemu to fotogrāfēt, nav bēdu, kā senāk, ka baterijas būs pašizlādējušās, jo Eneloop.

Tagad Eneloop nav vairs vienīgā izvēle. Tāda veida baterijas ir arī citiem ražotājiem. Nezinu, vai tik pat labas, domāju, diez vai. Pašam pieredze ar GP Recyko +. Ļoti labas, bišķi lētākas par Eneloop, un, galvenais, ir arī citi izmēri, atšķirībā no Eneloop, kuri piedāvā tikai AA un AAA.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bez izņēmuma visi nosprāguši divu mēnešu līdz drusku vairāk kā pusgada laikā no iegādes

 

Ja stāsti taisnību tad tev nejēgā nav paveicies - esmu pircis daudzus (nu jau pāris desmiti būs) aķus laptopiem no dažādiem ebay tirgotājiem pārsvarā meklējot pēc zemākās cenas. Un viņi visi ir ciešami vismaz gadu strādājuši. Daži pat 3 gadus izvilkuši. Mans novērojums ir tāds, ka ķīnietis pārāk nešmaucās uz laptopu aķiem - jo cilvēki labi zin cik jāiet laptopa aķiem. Un neviens no manējiem klientiem nekad nav izvēlējies oriģinālo laptopa aķi - cena vismaz x3. Un ņemot vērā ka oriģinālais aķis beigts, tad laptopam ir vismaz 2-3 gadi - parasti arī vizuālais ir atbilstošs un morāli novecojis. Tā ka ķīnietis pa 20 -40 EUR  ir oki lai kādu gadu vairāk šo laptopu palietotu. 

 

Cita runa ir par elementiem - tur nu gan šmaucās, cik lien iekšā! Jo neviens nezina cik ilgi lukturim jādeg un vienmēr var piešūt nepareizu ekspluatāciju. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Starp citu, vēl jāskatās, kāds ir bateriju pārējie parametri, piemēram, max izlādes strāva. Alkaline baterijām jau 2A ir problēma.  Es gan nevaru atrast kādu ticamu avotu.

 

Nesen lietojot zibeni Canon 600EX bija kāds iebāzis parastās Duracel baterijas. Pirmkārt jau pēc 50 kadriem tās baterijas bija tukšas un tā uzkarsušas, ka īsti rokās nevarēja paņemt. Ar Eneloop akumulatoriem šādus simptomus ar karšanu ekspluatācijas laikā neesmu redzējis. 

Link to comment
Share on other sites

Sanyo Eneloop XXX velk jau trešo sezonu kā kāzu fotogrāfam 2 zibspuldzēs, šogad piepirku klāt vēl pa diviem komplektiem jaunos Eneloop, kam ir mazāka ietilpība. Ar labu lādētāju katras sezonas beigās notestēju atlikumu un pagaidām viss ir tip top.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man pietiek šito pārsteigumu - akumulatorus turpmāk pirkšu tikai oriģinālos, un tad pa garantiju drāzīšu izgatavotāju, ja nenokalpos savu noteikto termiņu.

 

nu nesanāks tev viņus padrāzt.Viņiem vienmēr būs otmazka.It sevišķi par akumalatoriem.Kā lādēji,cik ilgi,ar kādu strāvu,ar kuru kāju piecēlies no gultas utt....... Pārbaudīts variants.

Link to comment
Share on other sites

nu nesanāks tev viņus padrāzt.Viņiem vienmēr būs otmazka.It sevišķi par akumalatoriem.Kā lādēji,cik ilgi,ar kādu strāvu,ar kuru kāju piecēlies no gultas utt....... Pārbaudīts variants.

 

 

Muļķības. Pats esmu nesis atpakaļ Duracell akumulatorus dēļ tā ka 2 aķi (no 4) neturēja španungu. Aizdomīgi likās ka zibspuldze ar januiem aķiem tik ātri izēd viņus sausus kā arī sagatavošanās nākamajam zibsnim aizņem arvien ilgāku laiku. Pārbaudīju aķus ar smart testeri - 2 aķiem ietilpība bija ap 1000mAh (2600 vietā). Aiznesu atpakaļ pārdevējam, pēc nedēļas dabūju atpakaļ naudu. Protams, kopš pirkuma bija pagājuši ne vairāk kā pāris mēneši, ja nesīsi aķus atpakaļ pēc gada vai pusotra, tad gan neviens negribēs ņemt atpakaļ. Bet lētie aķi parasti ir beigti jau pašā sākumā, vai atsaka salīdzinoši ātri pēc to lietošanas sākuma.

 

p.s. Pārdevējs var prasīt ko grib (cik ilgi lādēji, ar kādu strāvu, vai telpā, kur lādēji, nodrošināji attīrītu kalnu gaisu, u.t.t.). Ja šādas specifiskas nianses nebija norādītas LĪDZI dotajā instrukcijā (kuras akumulatoriem, sevišķi lētajiem, nekad nav), tad viņa jautājumus var vienkārši ignorēt. Jo visam jābūt instrukcijās, ja nav, tad pārdevējs nevar atsaucoties uz to ka neievēroji pareizu lādēšanas procedūru, atteikt garantiju.

 

p.s.s. Ja tomēr atsaka garantiju uz kaut kādiem mistiskiem iekšējiem noteikumiem, tad var pieprasīt apmainīt preci (naudu, vai saremontēt) pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības likumu.

Link to comment
Share on other sites

tad tu gribi teikt,ka ja es sajaukšu polaritāti,tad arī būs garantija.Kā to vizuāli var noteikt?Vajadzēs man palietot 1gadu un 11 mēnešus un pamēģināt atdot pa garantiju :yahoo:

Jebkurš pārdevējs uzreiz meklē tavu vainu.Pretējā gadījumā tas vienkārši pēc laika bankrotētu.Nu nav pie mums tādas civilizācijas.

Garantija nav baznīcas apmeklējums,palūdz dievu un viņš tev piedod :spruce_up:

Labots - Valduha
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja tomēr atsaka garantiju uz kaut kādiem mistiskiem iekšējiem noteikumiem, tad var pieprasīt apmainīt preci (naudu, vai saremontēt) pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības likumu.

 

Jā, dēļ pāris aķiem var iet tiesāties un iespējams pat vinnēt :D  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Developer

Duracell 2400mAh AA un 750mAh AAA lādējamās baterijas no UK pārdevējiem ir OK. No China pārdevējiem var droši pirkt Soshine AAA 900mAh baterijas.

Link to comment
Share on other sites

Un kas tajā baterijā ir tik vērtīgs vai ķīmiskā sastāva ziņā tik neiegūstams, lai to pēc DIY principa nevarētu pats uzjaukt un radīt vēlamo mAh ietilpību pirkstiņos (vai sev vēlamā tilpuma akumulatorā) pēc sirds patikas?

Link to comment
Share on other sites

Tas bija joks vai pārdzerts prāts?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kas tajā baterijā ir tik vērtīgs vai ķīmiskā sastāva ziņā tik neiegūstams, lai to pēc DIY principa nevarētu pats uzjaukt un radīt vēlamo mAh ietilpību pirkstiņos (vai sev vēlamā tilpuma akumulatorā) pēc sirds patikas?

 

Jautājums, kas iedzen stūrī pat zinošus cilvēkus :shok: 

 

DIY baterijas tu vari veidot cik tik uziet, bet:

 

1) Galarezultātā viņas tev izmaksās tūkstošiem reižu dārgāk (neviens izejvielu piegādātājs tev nepārdos vajadzīgās izejvielas dažiem desmitiem bateriju).

2) Tehnoloģiskās iekārtas - jeb tu tiešām domā ka uztaisīt akumulatoru/bateriju kura pēc kvalitātes u.c. parametriem neatšķirtos no labāko brendu produkcijas ir pavisam vienkārši - sajauc burciņā dažādus pulverīšus un Eneloop akumulators gatavs? 

3) Ieguldītais laiks

4) Ja visu augstāk minēto tu tomēr ignorēsi un izveidosi kaut ko līdzīgu baterijai, tad vienalga viņa tev būs pagāušā gadsimta 20.-30. gadu līmenī.

 

 

Vienkāršāk, lētāk un gudrāk ir nopirkt gatavus, rūpnieciski ražotus akumulatorus/baterijas.

 

p.s. Ja tu tiešām gribi savu DIY bateriju, tad paņem kartupeli, iespraud 2 vadiņus un būst tev DIY baterija. Vari pat saslēgt virknē "elementus"  :)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...