Jump to content

logoperiodiskā antena ar pastiprinātāju


aladino
 Share

Recommended Posts

Atrodos pie Tukuma. Nomainīta poļu režģa antena pret logoperiodisko ar 16.db pastiprinātāju.Antena atrodas uz jumta pie 3m metāla trubas. Dekodera kvalitātes indikators staigā no 90% līdz 40%.Bilde protams raustās.Kādam varbūt ir varianti...

Link to comment
Share on other sites

Pievienoju citu dekoderi, tas pats variants. Vienīgi kabelis stiķēts kopā melnais ar balto RG6.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi veltīgi mainīji, jo logoperiodiskās ir superplatjoslas antēnas ar vāju virziendarbību ... Tev vajadzēja likt kādu no yagi antēnām , tās mazāk ņem aizmugures un sānu trokšņus .... nu jā un kabeli jāliek veselu nevis stiķētu ....

Link to comment
Share on other sites

vēl es ieteiktu izmantot kaut kādu vidējas klases pastiprinātāju,kas atrodas telpā.Tās ārējās plāksnītes man kaut kā ne visai.

Link to comment
Share on other sites

Jūs, izskatās, to koaksiālā kabeļa stiķi domājat kā ''skrutku''....? :)

Link to comment
Share on other sites

Kabeli lietot vienā gabalā noteikti ir labāk. Stiķēt kaut ko vecam kabelim ir pilnīgs murgs. Vēlreiz atzīmēju - vecam kabelim ar pieredzi. Pāris metri tāda nekabeļa var noēst visu signālu.

Link to comment
Share on other sites

Logoperiodiskā antena labi strādā tikai ideālos apstākļos, Bet Tukums no Rīgas kādi 60km un ar logoperiodiskās pastiprinājuma 10-12dB var būt par maz. Antenas pastiprinātājs nekādīgi neuzlabo uztveršanu, tas tikai var kompensēt zudumus sliktajā kabelī. Ja godīgi, nekad neesmu saprais, nu nafig tos sū*** pērk. Es uz tādu attālumu liktu DTX92F un, simts punktu, viss strādātu. Jā liela un gara antena, bet atkrīt šitā ņemšanās ap antenu. Protams, kabeli vajag labu, bet diez vai tas, pie aktīvās logoperiodiskās vainīgs.

WildGun, tikai lūdzu nestāsti,ka Tev līdz tornim 100km un ar lpgoperiodisko sū** ķer DVB-T 50-60km priekš logoperiodiskās antenas ir pārāk liels attālums līdz raidītājam. Jā, kalna galā, pie tiešās rdzamības, tā darbosies,bet kam tad ir tie ideālie uztveršanas apstākļi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Didzis teiktajam. Pats savulaik izlasot ieteikumu ieķēru sev DTX92F, signāls uzlabojās konkrēti, jo pirms tam bija paštaisīta antena. Atrodos 30 km no Viesītes TV torņa. Pat vēl 2 cilvēkiem tādas laukos uzliku, aizstājot vecos DIY, turklāt arī nomainot vecus, stiķētus kabeļus. Pastiprinātājums liek iestādēs, kur kabeļu attālums ir liels. 

Link to comment
Share on other sites

Didzi, atver karti un salīdzini attālumu Rīga-Tukums un Rīga-Vidriži. Pa taisno, protams. Kalna gals man nav, tiešās redzamības arī nav. Logoperiods ķer nesalīdzināmi labāk par "trauku režģi". Arī 66. kanālu bez problēmām. Tiesa gan, tas bija tad, kad man bija pilna paka. 3 dienas atpakaļ pagāja tieši 3 gadi, kopš televizorā neesmu blenzis, varbūt tagad kaut kas ir mainījies. Bezmaksas kanāli iet joprojām ideāli, vismaz sīkie nesūdzas.

 

Latgaļu zān, stipreklis noder arī tad, ja ir vairāki teļļuki ar dalītāju. Man, piemēram, ir 3 pieslēgvietas.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

 

 

Dekodera kvalitātes indikators staigā no 90% līdz 40%.Bilde protams raustās
 

 

Sievastēvam tā bija. Pie vainas švaks masts! Antena drusku šūpojās, signāls peld. viņš atrisināja problēmu nostiprinot antenu pie mājas stūra. Zemāk kā mastā, bet antena nekust = signāls ideāls, tiesa viņš dzīvo kalna galā. 

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

 

 

Tiesa gan, tas bija tad, kad man bija pilna paka. 3 dienas atpakaļ pagāja tieši 3 gadi, kopš televizorā neesmu blenzis, varbūt tagad kaut kas ir mainījies. Bezmaksas kanāli iet joprojām ideāli, vismaz sīkie nesūdzas.

 

Vai tik nav tā, ka laiku pa laikam viņi kaut ko pieleik klāt un pamainās frekvences tiem kanāliem. Un tad antena, kas konkrēto frekvenci uztvēra gana labi, to citu jau vairs neuztver tik labi. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

. Pie vainas švaks masts!

vai ir idejas, kā varētu no zemes uzcelt apmēram 15 metrīgu mastu?, bez tehnikas palīdzības lauka vidū... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

WildGun, Vidriži atrodas, no Rīgas raidītāja, bišku vairāk, kā 50km attālumā. Tas ir tuvāk, kā Tukums. Tā kā nekādi brīnumi tur nav. Tikai es vienalga, savā prātā, nesaprotu, nafig prkt logaperiodisko antenu ar 10-12dB pastipinājumu, ja pa to pašu naudu var nopirkt antenu ar 16dB, kura mehāniski daudz izturīgāka. Nu vot pastāstiet man muļķim, kapēc datoru, televizoru, veļmašīnu,u.t.t. pērkot viss tiek līdz sīkumiem izpētīts un pa vienu naudu tiek pirkts labākais aparāts, bet antentenu pērk pofig kādu?

Raimonds1, jā Lattelekoms visu laiku kautko maina un 2022 gadā visdrīzāk vispār pārtrauks virszemes apraidi, jo 4G internetam jevropa pieprasa jau arī 700Mhz decimetru viļņu diapazonu. Vārdu sakot, DVB-T nav nekādu perspektīvu attīstībai.

Link to comment
Share on other sites

Long John
vai ir idejas, kā varētu no zemes uzcelt apmēram 15 metrīgu mastu?, bez tehnikas palīdzības lauka vidū..

 

Gluži bez tehnikas nav, bet varbūt ideja iedvesmai noder?

 

     

 

     

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Tādu mastu jebkurš TIG metinātājs uztaisīs. Pirms gadiem četriem, kad cēlu māju pilnībā nopietnībā apsvēru iespēju ko līdzīgu pagalmā uzcelt. Bet nu 4g visu izmainīja. Priekš tv kaut kas tāds ir galīgi garām! Kurā vietā sat tv nav pieejama?

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 Labāk, lai nu tas jebkurš klāt tādām konstrukcijām neķerās... :mda:

Savu lielo antenu torni, es loģiski ar MIG/MAG aparātu metināju, tikai dažus mezglus ar TIG un arī MMA...

Link to comment
Share on other sites

Didzi, ibnladn, es saprotu Tavu... ideju. Bet idejas dēļ daži ir ķieģeli rijuši un, protams, nenorijuši.

 

Es Tev stāstu par reālu stāvokli savā mājā, kur tuvākajiem kaimiņiem jumts ir pilns ar visvisādiem YAGI ar trīszaru atvasinājumiem un visvisādiem sūdiem.

 

Man logoperiodiskā ir zem jumta - Līvānietes bēniņos. Kaimiņiem arī Līvānietes. Bet nenoticēja neviens. Man,protams, patīk, ka man ir iespēja tēlot gudro. Daži lati ieskrien, prestižs ..... ceļas, ibio. Man rāda, kaimiņiem putniņi čivina un klucīši jāskatās...... un naudiņa jātērē, aizvien labākas un labākas (dārgākas)  antenas pērkot.

 

P.S. logo ir logo. Ja kabelis 75 Ohm, ja otrs gals arī 75, problēmas neredzu. Tas, ka logo ir sūdīga virziendarbība - muļķības. Protams - ja tas ir pareizi uztaisīts logo.

 

P.P.S. Man ir pareizs logoperiods.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Savu lielo antenu torni,

 

Iemet kādu bildi! Būtu interesanti apskatīt!

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Ja zin frekvenci, var taisīt rāmjveida antenas - 3 rāmji rindā un tās vēl var kombinēt režģī.(tas ir tv)  google   рамочная антенна дмв

 

Bet nu tāda uztver to vienu frekvenci, uz kuras ir, cik nu tur ir, 4-6 kanāli, kā to salāgot ar citām, vai tur jāliek pārslēdzi vai ne, to Didzis pateiks.

 

Masts ir trīs 6 metrīgas trubas, kas par metru ir iemauktas cita citā. Vienas trubas ārējais diametrs plus 1-2mm ir nākošās trubas iekšējais diametrs. Tas viss smuki sametināts vai saskrūvēts un vēl ik pa 4 metri uz trubas uzmetināta apaļa vai trijstūra plāksne ar caurumu vidū un no tas atiet troses stiprināšanai.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

WildGun, es tak neapšaubu, ka Tev tā logoperiodiskā antena rāda. Ne tādus vien brīnumus esmu redzējis, jo elektromagnētiskā lauka stiprumu ietekmē ļoti daudzi apstākļi. Runa vairāk par principu, kā izvēlēties labāko antenu pa draudzīgāko cenu. Antenu likšana nav mans pamatdarbs, bet, ja kāds palūdz un nav bijis iespējams nomērīt elektromagnētiskā lauka stiprumu konkrētā vietā, tad es nekad nepiemeklēšu antenu ar švakākajiem parametriem, kura tai vietā vietā vēl nodrošina apmierinošu signālu. Uzmaucu DTX92F un 100% vienmēr būs labs rezultāts.

Tagad tīri salīdzināšanai Yagi

Type: DTX-48 F

  • Channel (freq.): Ch 21-69 (470-862 MHz)
  • No. of elements: 48
  • Gain: 11-16 dB(i)
  • F/B ratio: > 29 dB
  • Beam width: H 54-26°
  • Antenna lenght: 111 cm

Logoperiodiskā

 

Type: P-2845 N / P-2845 NF

 

  • Channel (freq.): Ch. 21-69 (470-862 MHz)
  • No. of elements: 28
  • Gain: 10 dB(i); P-2845 N DTT/G ** 25 dB(i)
  • F/B ratio: 27 dB
  • Beam width: H 30-40° V 52-43°
  • Antenna lenght: 114 cm

Speciāli paņēmu, viena ražotāja, līdzīga izmēra, cenas yagi un logaperiodisko antenu. Nav neviena tehniskā parametra, kurš logoperiodiskai antenai būtu labākspar Yagi antenu. Var sākt strīdēties par horizontāko virziendarbības lenķi DTX antena sapakšējā diapazona galā, bet logoperiodiskās antenas sliktāk pasargāta no apakšas un aizmugures nākošajiem traucējumiem.

Tagad daudzkur redz tā sauktās vēdekļveida antenas. Nu tas vispār ir pilnīgs pipec un nekad nesapratīšu, nafig tādu monstru jāražo

 

Type: P-43 N TRIPLEX

  • Channel (freq.): Ch 21-69 (470-862 MHz)
  • No. of elements: 43
  • Gain: 9,5-15 dB(i)
  • F/B ratio: > 28 dB
  • Beam width: H 32° ; V 35°
  • Antenna lenght: 119 cm
  • Dzelžu daudz, svars lielsun jēgas nekādas. Jā,ir labāka virziendiagrama, bet DTX 92F, pie līdzīga dzelžu daudzuma un svara daudz labāka.

Tad kapēc pirkt sliktāko antenu?

Link to comment
Share on other sites

Ar logoperiodisko antenu ar pastiprinataju te dazi pazinas skatas vtv no rigas raiditaja

un nesudzas. Lokacijas vieta talsu novads tingere . Pasam protams dtx92f un problemu nav .

Link to comment
Share on other sites

Var jau vienmēr mērīties krāniņiem un teikt, re kā man rāda televizors ar mazu antenu, bet tev ar lielu. Es pat nebrīnos, ka Tiņģenē var rādit ar švaku antenu. Tur tak signāls pāri jūrai iet un nekādu šķēršļu priekšā nav. Labi, man laikam nav dots saprast, kapēc neizmantot kārtīgu antenu atbilstoši attālumam no TV raidītāja un elektromagnētiskā starojuma lauka stiprumam. Nu nebija, parastam skatītājam, ne krievulaikos ne mūsdienās dots saprast antenu lietas! Labi, ka te vēl dzīvsudraba antenas nepiemin :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

man viens klients ar divām tukšām alus buņdžām skatās Gomeļas tv un cits ar vecajām telefonbūdiņu kartēm viasat un ntv paku.

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz par dzīvsudraba izotopiem:

 

Ir zināmi septiņi stabili dzīvsudraba izotopi: dzīvsudrabs-202 (29,86% no kopējā daudzuma dabā), dzīvsudrabs-200 (23,10%), dzīvsudrabs-199 (16,87%), dzīvsudrabs-201 (13,18%), dzīvsudrabs-198 (9,97%), dzīvsudrabs-204 (6,87%) un dzīvsudrabs-196 (0,15%).[2] Nozīmīgākā rūda, no kura iegūst dzīvsudrabu, ir cinobrs (HgS).

Link to comment
Share on other sites

-> Didzis - ja ticēt ražotāja Iskra mājas lapai: gan pirmā, gan trešā ir Yagi antena, arī parametri ir diezgan līdzīgi. Vienkārši pirmai ir īpatnējas formas direktori, izolēti no centrālā stieņa un to attālums vienam no otra šķiet ir pārāk mazs, ja salīdzina ar trešo, jo antenu garums ir +/- vienāds. Trešai klasiski direktori, visdrīzāk pareizos attālumos, bet acīmredzot lai ierobežotu antenas garumu izvietoti viens virs otra, līdz ar ko labāka diagramma. 

Ja droši jāuztver decimetri tālumā, man personīgi drošāk liekas lietot Triax risinājumu kur decimetru diapazons sadalīts divās daļās uztverot ar Yagi antenu katram no tiem.

Labots - RS900
Link to comment
Share on other sites

Protams, ar divām antenām noklāt visu decimetru diapazonu būs labāk un klasiska yagi antena ar taisniem direktoriem darbosies vislabāk, bet ir sarežģīti abau antenu signālu dabūt vienā kabelī. Vajadzīgi filtri, kuros ir zudumi un fig tu cilvēku, mūsdienās, piespiedīsi lkt divas antenas. Tapēc jau antenām taisa visādus asakas tipa direktorus, lai paplašinātu uztveršanas diapazonu. Patreiz stulbi ar tas, ka praktiski visas dabūjamās decimetru antenas darbojas līdz 862MHz, lai gan vajag tikai 792MHz, jo augšējais diapazona gals atdots 4G. No otras pusus parastu TV antenu udeāli tagad var izmantot priekš 4G. Pēc dažiem gadirm televīzijai atņems arī 700Mhz diapazonu.Tad vispār ar vienu antenu nebūs problēmu noklāt visus palikušos kanālus. Nu jā, ja vispaŗ tāda virszemes TV  izdzīvos.

RS900, es praksē un ar mērijumiem esmu salīdzinājs visas šīs antenas. Nu nav vēdekļveidīgajai antenai nekas labāks par DRX48F, bet tā ir smagāka un liec antenas mastu. Protams, kādos īpašos apstākļos ar virziendiagramu var atkratīties no traucējumiem, bet tad daudz prātīgāk likt DTX92F. Jā un vēl interesanti, ir man arī šaurjoslīga klasiska Spindlera 30 elementu antena. Tad nu DTX92F uz 38 kanāla, no Viesītes, dod precīz tik pat lielu signālu, kā 30 elementu klasika ar parastiem direktoriem. DTX var samontēt piecās minūtēs, bet Spindlera antenu es liku kopā pus dienu. Nestāv tās antenu lietas pasaulē uz vietas un antenas ar jocīgiem direktoriem strādā tik pat labi, kā klasika, bet ir vieglāk uzstādamas un platjoslīgākas.

Link to comment
Share on other sites

Man jautajums?

kura iternetbode var iegadaties digi yagi 16u pastiprinataju plaksniti prieks DTX antenas?

Link to comment
Share on other sites

Ja jau jāmēras ar krāniņiem, tad es Talsos skatos bezmaksas TV kanālus no Kuldīgas (laikam) ar antenu pie mājas skursteņa, kuru uz ātru roku uzmeistaroju no divām tekstolīta plātnēm un sīkā lego klučiem (bija tāda viena liela rampa) :).

Vajadzēja uz ātro un tādēļ taisīju goglējot pēc vienkāršas antenas. Kā pa brīnumu man strādā ideāli, vienīgais konstrukciju vajadzēja papildināt ar neapgrieztām savilcēm, kuras duras putniem dibenā, lai tie nesēdētu uz antenas.

Link to comment
Share on other sites

Labi,es arī varu pamērīties ar krāniņiem. Ikšķilē mājā uz jumta normāla yagi antena, bet visdrīzāk  nosprādzis pastiprinātājs, kurš  tur nafig nav vajadzīgs. Lūka  nav, garu trepju nav, vajag pacēlāju, kurš protams arī pagalmā nestāv. Šausmīgi vajagot seriālu redzēt. Nogriezu antenas kabeli pie jumta, un uztaisīju tā saukto cilpas antenu(kabelis saliekts pa rinķi un centrālā dzīsla pie zeķes pietīta). Uzkāru to rinķi uz loga atvēršanas kloķa un saku, lai pagaidām skatās un  organizē pacēlāju, liksim kārtīgu antenu. kautka'pilnīgs klusums. Nejauši satiku saimnieci veikalā un prasu, kad tad liksim antenu, ziema nāk virsū, bet ši man, kādu vēl antenu, man tas rinķītis rāda labāk par veco aktīvo antenu :sarkasms: Neticu, ka vēl vienkāršāku antenu iespējams uztaisīt pilnīgi ne no kā. Nu jā, vē paliek tikai līka nagla antenas ligzdā :sarkasms:  .

Link to comment
Share on other sites

Didzi, Tev patīk savu kompetenci parādīt, bet vai vari klientam lauka intensitāti kaut teorētisko parādīt? Un vai zini ar ko atšķiras lauka intesinsāte ar jaudu/spriegumu uztvērēja ieejā? Tāds vienkāršs jautājums, bet gribētu dzirdēt no speciālista atbildi. Un pie visa pārējā cik ir nepieciešamais līmenis, lai viss būtus labi (mērvienības Tavā (speciālisata) pusē)....

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Mani tizlie 5 cent:

antenu vajag regulēt vasarā, kad koki salapojuši un diena apmākusies .Cesvainē sūdīgāk nemēdz būt.

Citādi pat vislabākais kabelis un antena taisa gļukus.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Didzim.Gan teorijā, gan praktikā.Tiešām, pašriez pieejamā lētā un vielgā 98X ir optimāls variants.Tiem kuri no Rīgas 60km un vairāk.Nevajag pastiprnātāju.Vajag konkrētu vietu.Lauka intensitāte ir ļoti nevienmērīga.Pārbīdot antenu par dažiem centimetriem, signāls mainās ievērojami!Nepiekrītu par logoperiodiskajām.Ir uz personiskās ādas pārbaudīts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...