Jump to content

Datorpeles remonts


unlim
 Share

Recommended Posts

Vai Rīgas apkārtnē ir kāds uzticams datorpeļu remonta veikals/iestāde?  vecajai ms 1.1a problēmas ar vadu, manuprāt. Un čalim kas prot lodēt tikai vadiņus negribas uzticēt.

Labots - unlim
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un čalim kas prot lodēt tikai vadiņus negribas uzticēt

Ja jau problēmas ar vadu, kādu tad citu čali tu meklē?

Bet ja nopietni - neviens zem 10Eur negribēs ņemties ar tādu sīkumu, un par 10Eur var nopirkt daudzas lētā gala peles. 

Labots - J.Reinis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

MS intellimouse gluži nekvalificējas lētajai, bet kur problēma pasūtīt to vadu jaunu un nomainīt pašam? Tur 2 skrūves.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

MS intellimouse gluži nekvalificējas lētajai,
IM 1.1 jauna ~30$. Tiesa, man gan personīgi tā pele liekas drausmīga. Bet man vienkārši nepatīk simetriskas peles vispār, tā ka katram savs.
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tā pele ir tīri ērta, vismaz manai ķepai!

Link to comment
Share on other sites

Nu bļāviens, ta nu problēma četrus vadiņus pielodēt. Ja pele rokai patīkama un pierasta, pa vairākām reizēm esmu vadu saīsinājis un vadiņus lodējis. Skaidrs, ka lēto peli no Maximas veikala nav vērts labot, bet normāla pele un ja vēl tāda nav patreiz bodē, ir elementāri remontējama. Tur pat bez lodēšanas var iztikt. Vadi nolūst pie paša peles korpusa, tā, ka iekšā korpusā paliek vesalas dzīslas. Kaut vai uz skrutku satin tos vadoņus un viss darbosies. Vislielāko kuriozu, ko esmu redzējis, kad vienam paziņam zb šitā lūšana un viņš pelei bija pielicis vadu no veca telefonu komutātora. Tas vads nenokaujams, ar zīda izolāciju, supermīkstām dzīslām, kokvilnas zeķi apkārt un pofig, ka no 1953 gada :sarkasms:

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet jālodē tāpat, šim modelim konektors ir iekšā čipā iekausēts

 

               :SOH:Lūdzu ieliec foto, citādi nevaru iedomāties kā izskatās čipā iekausēts konektors.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

 Jaunu tēmu sākt nav vērts, šī bija svaigākā par datorpelēm.

 Parādījās pelei dubultklikšķis kreisajai pogai, tas ir, kad spied kreiso peles pogu, nenotiek tas, kam jānotiek - programmatūra reaģē kā uz kreisās peles pogas nospiešanu, bet notiek tas, it kā būtu nospiests kreisās peles pogas dubultklikšķis. Nav iespējams pastrādāt. Zināju, ka tāds bugs pastāv, pašam nekad nav gadījies. Pilna google ar bēdu stāstiem, peles visdažādākās no dažnedažādiem ražotājiem. Palasīju, mēdz būt softiskas problēmas, pretī savi risinājumi, mēdz būt hārdvēriskas problēmas, iziet no ierindas peles slēdzis, vai kas cits pašai pelei, atkal pretī savi risinājumi. Pamēģināju šo to, pārinstalēju peles draiveri, biju atvienojis peli no datora uz kādu laiku, pārslēgalējos pēc pamācībām vadības panelī pamainot peles pogu konfigurāciju... Nekas neatrisinājās. Pele pirkta pirms aptuveni pusgada, ir vēl garantija, tāpēc kaut kādas vaļā skrūvēšanas, slēdzīša pajaukšanas nemaz neizskatu, var jau būt, ka tas sīks pasākums, tieši kā internetā atrodamās pamācībās, bet, ja tur kas nopietnāks, garantiju zaudēt negribu, padārga pele. Pele ar vadu.

 Jautājums biedriem. Kam šis dubultklikšķa bugs pelēm ir bijis, varbūt pat ir lielāka pieredze ar šo problēmu. Kā ir? Parasti tas saistāms ar pašas peles vainu, vai tomēr bieži tas ir dēļ softa problēmām? Ir vērts padziļināti skatīties vai nav vērts? Sūtīt prom uz garantiju, un miers­? Kas parasti šādās situācijās izrādās pie vainas? Kāpēc prasu. Redz, pirku no ražotāja, sūtīšanas izmaksas saskries diezgan, galīgi negribas piedzīvot, ja šie pie sevis notestē, bet vainu pašā pelē neatrod, a risinājums softisks... Nelietderīgi būšu samaksājis par šipingu, turpu šurpu.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet kur problēma paprovēt citu peli. Ja tā darbojas, tad jautājumu nav un garantija.

Link to comment
Share on other sites

HIGH-Zen

Vienreiz šitā bija. Un itkā ar labu Logitech peli. Sākumā domāju, ka zem Win kaut kāds zvērudārzs. Zem Linux tas bija vēl pamanāmāk.

Notestēt var vienkārši. Linux konsolē:

xev | grep ButtonRelease

Nomainīju peli.

 

P.S.

Kādu pusgadu bija lietota, bet tā intensīvi.

Labots - HIGH-Zen
Link to comment
Share on other sites

Šite viss ir vienkārši - mikroslēdzīts jāmaina :)

Link to comment
Share on other sites

 Jā, jā. Citu peli paprovēju, tai viss kārtībā. Tik citai pelei cits draiveris. Figviņzin. Ir man gadījies, kad kāds gadžets pēkšņi nestrādā, aizvedu tepat uz garantiju, šie nomaina plati pa garantiju, bet beigās izrādās nekāda vaina nebija, atjauninājumi  notikuši, tur kaut kādas ņedaģelkas, kamēr šie labo iznāk jauns jauninājums, kas salabo iepriekšējā problēmas... a servisā oficiālā informācija no ražotāja pienākusi ar nelielu nokavēšanos. Kā reiz pelei šomēnes jauninājums softam bija.

 Tīrā vadeniece, nekādu bateriju, USB savienojums.

 Es arī domāju, ka vienkārša vaina - slēdzītis. Jāsūta vien būs ražotājam, lai labo, zinātu, ka slēdzītis vien, daudz vienkāršāk būtu tepat nomainīt, bet kas zina, ja nu vēl gadās vajadzība pēc garantijas, ja kas nopietnāks...


Kas mani samulsināja. Vadības panelī samainīju vietām kreiso pogu ar labo, viens padoms tāds bija. Kad kreisā poga ir zem labās, labā zem kreisās. Labā poga darbojas labi. Kreisā poga arī darbojas tik pat labi, it kā neparādās dubultklikšķis. Pamēģiniet ar labo pogu dubultkikšķināt, jutīsiet, ka kaut kas nav. Cik patestēju, pie primāro pogu izmainītas konfigurācijas, nesaskatu nepareizu darbību. Kad samainu pogas atpakaļ, atkal sākas dubultklikšķa gļuks.


 Paldies, biedri, par atbildēm. Vaina apzināta. Slēdzīša vaina vien ir. Atradu šo te lapu: http://unixpapa.com/js/testmouse.html Tur patestēju, arī pie samainītām vietām pogām. Peles kreisā poga uzrāda dubultklikšķi, ne simtprocentīgi visos gadījumos, bet lielākajā daļā mēģinājumu. Nospiežot vienreiz, reģistrējas dubultklikšķis. Droši varu sūtīt uz garantiju.

Link to comment
Share on other sites

Katram savs. Esmu konstatējis, ka man nav jēgas, pērkot lietas, pārmaksāt par garantiju. Ja tas verķis ir vajadzīgs šodien, un tā parasti arī ir, tad nav laika čakarēties ar visām tām garantijām. Remontēju pats, vairumā gadījumu veiksmīgi. Arī to peli būtu atrāvis vaļā, nospļaujoties par visām garantijām, un, visticamākais šobrīd tā atkal strādātu. Gan jau kādā atvilknē atrastu atbilstošu mikroslēdzi, vai donoru, no kura to izlodēt. Sūtīt uz garantiju, mēnesi būt bez peles, nu i nafig man tāda garantija un tāda pele!

Link to comment
Share on other sites

M_J, tu tā vari teikt, jo tev ir prasmes un iemaņas tādu verķu labošanā. Kaut ko jau es arī varu izdarīt pie dažādiem verķiem, ja ir gribēšana un patikšana, bet sevi kā datorlietu labotāju vērtēju zemu. Visu cieņu tādiem, kā tu. Mani sajūsmina entuziasti, kas prot jaukties pa elektroniku. Patīk lasīt gadžetu apskatus, paši zināt, iznāk kas jauns, interesants, ātri parādās visādi lietotāju apskati, daudzi no tiem ir ļoti labā līmenī uzrakstīti. Bet ir vēl nākamais līmenis, tādi apskati, kuros apraksta funkcionalitāti, bet bez tā visa vēl izķidā, šī vārda tiešā nozīmē, to ierīci, izjauc pa detaļām, novērtē, sataisa bildes ar to, kas lācītim vēderā... Šādi apskati man patīk vislabāk. Bet saku, tas ir cits līmenis. Es ne tuvu tam neesmu.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Man tas "dubultklikšķis" bija ar Logitech Revolution MX bezvadu peli.

Atradu WEB`ā  remonta pamācību, nopirku Ebajā rezerves mikroslēdžus, pusstunda darba un  viss OK- defekts pazuda.

Otrai- Logitech Perfomance- arī līdzīgs defekts un tā arī gaida remontu, tik pavasara slinkumiņš traucē.. :) :

 

   

 

   http://www.ebay.de/itm/5pcs-Mikroschalter-OMRON-D2FC-F-7N-fuer-Maus-SA-/331526561881?MfcISAPICommand=ViewItem 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Nu es nez, neesmu tik skeptisks, dzeltenie par naudu var uzražot arī ko jēdzīgu, tik tas arī maksās atbilstoši.

Link to comment
Share on other sites

vieglak jau aiziet uz maximu un nopirkt jaunu peli par 2-3eir neka meginat izfunktieret kas pa vainu vecajai... liekas ka vismaz 2x gada tas peles pasas no sevis nospragst lai ari cik vinas dargas

Link to comment
Share on other sites

2x gadā? Kādu drazu tad lieto? Pie desktopa man ir kādus vismaz piecus gadus veca Raptor Gaming LM2, pie viena notebuka jau sen ir Logitech M335, pie otra notebuka kaut kāda Hama bezvadniece pa cēneri. Visas peles darbojas nevainojami.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

2x gadā? Kādu drazu tad lieto?

 

Tiešām, man arī radās šāds jautājums. Mana MX510 funkcionē joprojām pēc 10 gadu nesaudzīgas lietošanas, tikai vienreiz ir bijis jāpārlodē vads un pāris reizes jānomaina čībiņas, bet nu tas ir normāls wear&tear.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 Kā man iznāca ar to peli. Aizsūtīju e-pastu ražotāja suportam, aprakstīju problēmu. Atbildēja man viņi, ka tā ir ierīces vaina, mainīs pa garantijai. Pieprasīja atsūtīt ieskanētu pirkuma dokumentu, peles seriālo numuru un manu adresi. To arī viņiem pa e-pastu aizsūtīju. Atnāca e-pasts no viņiem ar tekstu - viss perfekti, iznīciniet bojāto peli, dažu dienu laikā izsūtīsim jums jaunu. Galā atnāca man jauna pele neatvērtā iepakojumā, ar kurjeru līdz mājas durvīm pieveda.

 Pirmo reizi pieredzēju tādu garantijas servisu. Ir man bijuši garantijas gadījumi ar pie mums iegādātu tehniku (gan parastos veikalos, gan interneta veikalos pirktu), paši zināt, kā mēdz tad gadīties. Vienīgais, diezgan lēni viss notikās, atbildes uz e-pastiem nebija uzreiz, nākamā dienā vai pēc divām dienām, sūtīšana ar nebija no viņu puses zibenīga, bet tomēr, viss nokārtojās man pat no mājas neizejot. Būtu pats jaucis vaļā, mainījis slēdzi... A to es vēl varu izdarīt, kad būs noskaņojums. :)

Link to comment
Share on other sites

apvienosana

varbūt, ka kādam ir bijusi darīšana ar bojātu wireless raidītāju pelei? 

 

Vai ir iespējams nopirkt jaunu ''uztvērāja galu''? savādāk - pele metama ārā - a4tech bloody r7 - wireless

______________________
kredīti ar sliktu kredītvēsturi

Labots - apvienosana
Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Cik zinu logitech tā dara.

Man tā bij ar stūri (ritīgi sen atpakaļ gan). Nosvila. vietējais i-veikals kurā ņēmu bij nobankrotējis, tad rakstiju pa taisno Logitech supportam. Izstāstīju kas un kā, aizsūtīju kādas bildes, čeka kopiju, beigās dabūju jaunu stūri, arī svaigā iepakojumā un līdz mājas durvīm. Pēc tam vēl vecā tika izmantota, kā papildus pedāļi (viņai nestrādāja tikai pati stūrēšana, pārējais bij ok). Sorry par offtopic :D

Link to comment
Share on other sites

 Pilnīgi saprotama politika. Ražotnes viņiem Ķīnā. Atbalsta dienests tādos gadījumos pārliecinās par pirkuma dokumentu atbilstību, salīdzina seriāļus... Jaunu iekārtu atsūtīt ir krietni lētāk kā algot remontētājus. Bojāto iekārtu neliek nekur sūtīt, tās arī ir izmaksas, kaut vai maksāt algu tam, kas to pārbaudīs, arī utilizācija maksā.

 Pieļauju, ka mūsējie tirgotāji arī tādus garantijas gadījumus tik pat viegli atrisina ar ražotājiem, tikai pret pircēju bieži attieksme ir galīgi cita. Pašam ir gadījies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...