Jump to content

Uz Raspberry Pi bāzēts "digital photo frame"


Pepssi
 Share

Recommended Posts

Šogad izdomāju ģimenes locekļiem uz Ziemassvētkiem uzdāvināt paštaisītus "digital photo frame" (dpf). Garāžā mētājas 2 veci laptopi no kuriem var izņemt ekrānus (Acer aspire 5520 15,4'' kods: B154EW08 V.1 un Asus k52j 15,6'' kods: LP156WH4), Doma pirkt lētos A+ Raspberry Pi, jo viņa vienīgais uzdevums būs rādīt slide-show ar bildēm no definētas direktorijas (doma uzrakstīt kautkādu bash skriptu) un sazināties, izmantojot usb micro wi-fi moduli ar jebkuru datoru, kas pieslēdzies kopējam rūterim un izmanto kopīgu "homegroup", šo plānots uzstādīt izmantojot SAMBA (var pat ērti piemapot network draivus).

Problēma rodas brīdī, kad Raspberry Pi jāsāk sūtīt kaut kas uz ekrānu. Cik zinu, tad viņš nevar pats atbalstīt nevienu no tiem ekrāniem, tāpēc kaut kāds grafiskais kontrolieris ir nepieciešams. Internets ieteica šo Acer ekrānam un šo  Asus ekrānam. Diemžēl šiem ķīniešiem piegādes laiks ir pārāk liels. Vai ir kādam šādu funkciju veicošs kontrolieris? Vai ir kāds veikals Latvijā, kam varētu būt kas tāds vai kāda alternatīva?

Labots - Pepssi
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Laptopa ekrānus izmantot DIY ir pilnīgs mazohisms. Vai ta tiešām stacionārie monitori izbeigušies, kuriem jau gatavs HDMI interfeiss? Pašā monitorā var implementēt Raspberry.

 

Ir arī speciālie ekrāni, kas tieši Raspberry paredzēti, protams, cena tiem nav salda. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies Mežaveci par ieteikumu, ir tā, ka nav monitoru ko izmantot šādam projektam un šķita, ka tādu kontrolieri dabūt būtu lētāk. Nav nācies izjaukt lcd monitoru, bet manuprāt, tas lcd ekrāns būs baigi biezs ar visu iebūvēto kontrolieri un kaut kur sāna stūrī paslēptu aveni, kad pielikts pie sienas kā glezna tāpēc kaut kā negribās ņemt un lcd cena var nebūt salda.

Link to comment
Share on other sites

Autor - iesaku tiešām paņemt Ielejas linkā dotos displeju paneļus, kas speciāli tam ir domāti. Es esmu vienreiz kolēģim palīdzējis Acer EEE PC ekrānu pie Raspberry piedabūt pie dzīvības - pārzīmēšanas rate bija katastrofāls. Nemaz nerunājot par visu jāšanos ar CCFL inverteru priekš backlight, un wiringu. Tiešām nav tā vērts!

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Lētāk ir uzsūtīt planšeti uz Alwinner un uzlikt minimālu linux.

Šajā gadījumā avene ož pēc sadomazo... 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vai tad tā vienkārši varēs pievienot? Vismaz šitādam ekrānam nāk līdz platīte, kuru tālāk kabina klāt pie displeja porta. Protams, cenrādis arī uzreiz ir 60$.

http://www.mcmelectronics.com/product/83-16872

 

 

ir taču ķīniešu Raspberry Pi ekrāni, kas spraužas pa taisno pie atbilstošā ekrāna spraudņa, lielāki, mazāki un ir arī 'touch'

 

 

Bruketajs

Tas ir pārāk vienkārši :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...