Jump to content

Lai iegūtu b kategoriju?


Kramerss
 Share

Recommended Posts

cik daudz pats rubī. vari jāties ar eksāmeniem, to pašu braukšanu. ja visu uz pirmo, tad drošvien zem 300 eur var ielīst.

Link to comment
Share on other sites

500-1000 Eiro. Atkarīgs no tavas spējas mācīties. Mācīties priekš eksāmena, iegaumēt sīkumus un tamlīdzīgi.

Eksāmenu nolikšanai ir diezgan attāla saistība ar to tālāko reālo ikdienas satiksmi.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Principā, ja esi iepriekš jau braukājis ar tēvu/brāli, un ir pietiekama praktiskā pieredze, vari ierakstīties tajos 350€, bet reālāk, kā biedri augstāk teica, būs orientēties uz kādiem 600-700€, lai kārtīgi iemācītos un ar pirmo/otro reizi noliktu.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Parēķini teorija (70ls laikam) + kaut kādas obligātās braukšanas stundas (7ls/h) + med. izziņa (10ls) + teorija (ap 10ls neatceros) + braukšanas eksāmens (25ls) + tiesības izdošana (15ls)

 

(cenas ls, jo pasen liku tiesības)

 

Protams vēl šādi tādi sīkumi mācību tiesības, grāmatas u.c 

Labots - ricijs
Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

500-1000 Eiro. Atkarīgs no tavas spējas mācīties. Mācīties priekš eksāmena, iegaumēt sīkumus un tamlīdzīgi. Eksāmenu nolikšanai ir diezgan attāla saistība ar to tālāko reālo ikdienas satiksmi.

Dīvaini, es nesen noliku, iekļāvos 330 EUR robežās, tiesa viss ar pirmo reizi + ar minimālo stundu skaitu. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

mācību braucieni,jo vairāk vajag jo dārgāks ir prieks
Un bieži vien instruktori diemžēl nav īpaši nadzīgi izlaist cauri ar minimālajām stundām, ja vien tiešām redz, ka vispār nav kur piesieties.. 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Reāli man iznāca zem 500 EUR. Tiesa, braucu vairāk braukšanas, un braukšanā uz pirmo izkritu, jo pieredze bija ar mašīnu gandrīz nemaz. Rezultātā.

Teorija laikam 65 EUR,

braukšana(1,5h) 18EUR*10 =180EUR

Pirmā palīdzība 30EUR,

Teorijas eksāmens ~12EUR

Braukšanas eksāmens 29EUR

Vēl 3 braukšanas pie cita instruktora, lai saprastu, kas nav pareizi un kāpēc izkritu, 3*20EUR

Otrs braukšanas eksāmens 27EUR

Tiesības 22EUR

Rezultātā 425 EUR

 

Medicīniskā izziņa man bija derīga no mopēda tiesībām, baltās līdz ar to arī atkrita. Nu tas kopā, atkarībā no vietas 20-40EUR

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini, es nesen noliku, iekļāvos 330 EUR robežās, tiesa viss ar pirmo reizi + ar minimālo stundu skaitu.

Tu pats jau uzrakstīji kāpēc tas nav dīvaini!

Un bieži vien instruktori diemžēl nav īpaši nadzīgi izlaist cauri ar minimālajām stundām, ja vien tiešām redz, ka vispār nav kur piesieties..

Jā, ir tādi kadri, man par laimi paveicās, bija vecis uz goda!
Link to comment
Share on other sites

Pats B kategoriju liku pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem.

Pats braukt mācēju. Arī ar šodienas skatījumu uzskatu, ka braukt +- mācēju. Taču jašaprot, ka instruktoram un CSDD neinteresē vai tu spēsi sānslīdē uzbraukt pa viaduktu, bremzējot uztaisīt starpgāzi, vai kāds būs tavs apļa laiks.

Viņus interesē lai tava nogriešanā strajektorija būtu viņuprāt pareiza. Lai tu neuzbrauktu uz baltās līnijas. Lai kāds cits tevis deļ nedabūn noņemt kāju no gāzes pedāļā, lai tu demonstratīvi grozi galvu, lai tu pa salu tiltu brauc uz 30, pat tad ja pārējie brauc uz 90(remonta laikā).

 

Man, ar visu to, ka braukt mācēju un šo to darīju pa auto sportu, tas proces tāpat nebija - aizgāju un ar minimālo reižu skaitu noliku.

 

By default visi kuri māk braukt, domā, ka viņiem peitiks ar minimālo - parasti tā nav un izņēmumi ir salīdiznoši maz.

 

Sākot mācīties autoskolā ļoti, ļoti noderīgi būtu braukāt, daudz braukāt ar draugu/tēmu/brāli utt, jo tad cilvēks smeļas braukšanas pieredzi bez lieka stresa, kā tas ir ar instruktoru. + Lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Es liku pirms 10 gadiem - kopā viss sanāca ap 350 ls. Neiekļāvos minimālajās braukšanas reizēs, bet noliku visu arpirmo. Cik dzirdēts baigi nekas ar naudām nav mainījies un jārēķinās ar vismaz 500 eiro.

Link to comment
Share on other sites

skola bija kaut kādi 40ls, braukšanas bija 14ls par 2h braukšanu (kas reāli nebija vairāk par 1h30m) sanāca braukt 7 reizes (14h minimālais?) tātad 14x7= 98ls, csdd teorija kaut kādi padsmit lati, braukšana 20 ar kapeikām un pašu tiesību izgatavošana. nu sanāk kādi 230-240ls? papildus, drošvien var rēķināt medicīnisko izziņu, baltās tiesības (ja nav nekādas citas kategorijas) un PP. nu tas kādi 60ls viss kopā drošvien sanāca. nu jā, 300ls, eirās jau krietni aizgriežas.

Link to comment
Share on other sites

Man draudzene tikko nolika - nedaudz virs 600€ (kaut kādas 20 braukšanas + CSDD ar trešo reizi).

Link to comment
Share on other sites

Kuri duriki te uzskata, ka vadītāja apliecības iegūšana=mācēšana braukt? :D Pilnīgs sūds ir šis apgalvojums, iegūstot vadītāja apliecību, cilvēks iegūst tikai plastmasas gabalu, kas norāda uz viņa teorētiskajām zināšanām+spēju paraustīt kloķi un drudžaini pārvietoties pa koplietošnas ceļiem, izraisot paniku citos vadītājos:D

Mācēt braukt=iekļauties plūsmā=dinamiski uzsākt=netraucēt citiem=saprast uz ceļa notiekošo=respektēt citus satiksmes dalībniekus - to, diemžēl iemāca tikai dzīve un prakse nevis autoskola,csdd, tētis vai brālis!

Labots - zulus
Link to comment
Share on other sites

tik dargas tas brauksanas palikushas? atceros pirms gadiem 3im par stundu maksaju 6.5ls ( tiesa ne-riga).

visu ar pirmo noliku ,taisni 200ls vai pat nedaudz zem sanaca kopa ar visu-visu. Katra zinja autoskola nedomaju ka isti kko uz manim nopelnija :D Bet nu nebija taa ka nemaceju braukt, kaa ari nopietni njemu to visu pasakumu jo gribejas atrak nolikt un miers.

Taja pasa laika taja grupa puse no visiem vel pec pus gada nebija nolikusi un cits pat bija pamanijis izbraukat 30+ reizes un apmeklet eksamenu 3+ reizes, viss atkarigs no tevis cik nopietni njem to lietu tik ari maksasi.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kuri duriki te uzskata, ka vadītāja apliecības iegūšana=mācēšana braukt?

Kursh te ir duriks? Teema ir par braukshanas uzsaakshanu nevis Stunt skolu un uzsaakot braukt vajag nokaartot B tiesiibas vispirms lai peec tam var automaatiski bez domaashanas riikoties situaacijaas bez paliigiem. Ja tu uzskati ka var uzreiz braukt tad jau skolaas arii jaaizlaizh dazhas klases lai aatraak beigtu skolu jo tagad tak visi indigo?

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pirms gadiem ~8 ieklavos kkados latos 250. Tad vel teorija maksaja 70ls, tagad skiet ta tagad praktiski pa velti salidzinosi..visadas akcijas utt.

Trapisies labs instruktors, pats ari maces kcik braukt tad jau nesanaks kosmosa ciparu, jo tas brauksanas sastada to lielako summu kura jamaksa.

Viena brauksanas stunda bija 10ls, eksamens cita pilseta, Talsos, uz turieni 2x aizbraucu, par braucienu bija 25ls. Otraja reize bija teorija, sarunaju ari pie reizes vakara brauksanu. Mediciniska tad bija kkadi 17ls, tas stundas janoklausas..bija gruti tii ilgi nosedet un tad Anniņa jaelpina :D

Labots - kicker
Link to comment
Share on other sites

Pirms pus gada aizgaaja ap 480 eur. Teorija + 14 braukshanas + eksaameni csdd + mediciniskaa ..

Link to comment
Share on other sites

Tomijs123

Pirms jaunā gada nokārtoju tiesības.

 

Baigi ietekmē ari vieta kur liek tiesības, es liku Rīgā, sēdēju vēl dzīvajā rindā uz braukšanas eksāmenu :D.

Maksāju autoskolā visu uzreiz, tad ar atlaidi sanāca 160 eur par reģistrāciju, teoriju un 14 braukšanas stundām.

Pirmā palīdzība + 30 eur. Medicīniskā izziņa jau bija, bet tā laikam arī kādi 30 eur.

Eksāmens teorijas + braukšanas ~ 13+30 eur.

Tiesības ~22 eur

 

Man sanāca tad 255 eiro + 30? par medicīnisko.

 

Protams, algas dienā arī mazāks cipars ieripo kontā,jo braukšanas varēju sarunāt tikai darba dienās no 8-18.

Link to comment
Share on other sites

rīgā - noliku pirms jaunā gada ~550, pieredze no 0.

abi eksāmeni ar otro reizi

liekas ka instruktors vadāja šur tur ne pa tēmu

Labots - rokijs
Link to comment
Share on other sites

Liekas, ka visi baigie piloti. Es pirms ~10 gadiem kārtoju, bet no absolūtas 0, ar 14 reizēm es varēju labi ja kaut kā tehniski pabraukt, kur nu vēl exi likt. Man vajadzēja 3x14h un tajos laikos viss kopā sastādīja ~600Ls

Tad jau mīts, ka datoriķus, māksliniekus un skolotājus iemācīt ir grūti tiek apgāzts

Link to comment
Share on other sites

Liku pirms ~7-8 gadiem Tukumā ar braukšanām Talsos un CSDD Talsos. Braukšanas kādas 7 vai 8 tik bija, (principā bez nekādas vērā ņemamas iepriekšējas pieredzes, braucis biju labi ja kādas 10 reizes patstāvīgi pirms sāku likt tiesības), Braukšanas laikam skaitījās pusotra vai 2 stundas, neatceros kā tur skaitījās, jo reālais stundu skaits bija atkarīgs no mācekļu skaita braukšanas dienās, jo Tukumā pielasīja mašīnu un no kādiem 8:00 rītā sākās braukšanas līdz kādiem 16:00 uz maiņām visi. Jo mazāk cilvēku, varēja attiecīgi ilgāk padrillēt katrs un ātrāk tikt mājās. Maksāja, varētu būt 15Ls par reizi. Teorija kādi 80 vai 100Ls toreiz bija. Visu ar pirmo noliekot un tur kaut kādi tie papildus izdevumi pie 300Ls savācās viss kopā laikam. Bet nu man bija superīgs instruktors un arī pats neesmu bijis zābaks, līdz ar to viss par 80% atkarīgs no paša. 

Par to lielo braukšanu ar senčiem utt. arī ne vienmēr ir labi mācīties braukt ar tiem, kas brauc nevis pēc normām, bet tā kā jau pieraduši, līdz ar to var iemācīties braukt nepareizi un vēlāk ir grūtāk pārslēgties braukt kā vajag. Arī kad pats liku, bija cilvēki, kas papīrus nokoduši un tādi, kas braukuši iepriekš daudz un dikti, taču tiem gadījās braukšanas ņemt 20+ reizes, jo nevarēja sevi pārmācīt braukt pēc pareizās tehnikas, bremzēt ar ātrumiem, ievērot viduslīniju, obligāti lūrēt visos spoguļos (it īpaši labajā), pirms dzelzceļa apskatīties uz abām pusēm, nemaz nerunājot par gājējiem, kuri mēdz izgāzt lielu daļu jauno šoferīšu, jo eksaminators neatkarīgi no šofera domām un situācijas uzstās, ka tas cilvēks 4m no pārejas ies pāri, nevis raksta īsziņu vai pļāpā ar kādu ķoķu :)

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

man bija superīgs instruktors
Milčš? :diablo:
Link to comment
Share on other sites

500-700€, kā jau daudzi te norādījuši.. vismaz 70-80% summas veido tieši braukšanas praktiskā apmācība. Tām cena ceļas, līdz ar to arī izdevumi..

 

sieva pirms pusotra gada kārtoja.. kopumā 7 mēnešus (ar starppauzītēm). Toties visus eksāmenus nokārtoja ar pirmo reizi. Pamatīgi nobraukājās.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Milčš?

Egle seniors 

Par Roli un Bahu arī bijušas labas atsauksmes, protams, par Ritumu arī, bet ir dzirdēts, ka ne tikai vājais dzimums, bet arī stiprais viņa vadībā ir paraudājis pie stūres :D

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...