Jump to content

Kā pārliecināties, vai wordpress backups ir dzīvotspējīgs?


Varonis
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Vai Jums ir kāds vienkāršs un simtprocentīgi drošs veids kā bekupot mājas lapu uz wordpress dzinēja bāzes? (izmantojat kādu no pluginiem, vai darat to pašrocīgi?)

Kā Jūs ieteiktu pārliecināties, ka saglabātie backupi ir dzīvotspējīgi (veiksmīgi uzliekami uz servera no jauna), ja ir drošības kopijā saglabāts viss mājaslapas folderis, un datubāze.

 

Varbūt ir kāda vērtīga pieredze šajā sakarā, vai ieteikums?

 

Gadījumos, kad mājaslapa ir krietni sen radīta, un regulāri papildināta, tā iegūst diezgan ievērojamu apjomu, gan megabaitos mērāmu, gan arī radošā gara darba mērvienībās, un dabiski, to nav vēlmes nejauši zaudēt. Ir kaut kāda bekupošana arī no hostinga turētāju puses, bet par to jau man nav daļas, svarīgi kaut ko derīgu saviem spēkiem paveikt lai ir kaut kas vismaz lietas labā darīts. Šobrīd šad tad bekupoju visu wp lapas folderi un datubāzi, bet neesmu provējis tos uz kāda cita servera iedzīvināt/palaist.

 

paldies!

 

lai programmētājiem allaž gaišs prāts! :)

Link to comment
Share on other sites

un kur problēma uzlikt uz localhost un pārbaudīt?

 

man ir skripts, kas sazipo visus media folderus no www foldera un pieliek klāt datubāzu bekapus, reizi pāris nedēļās jaunāko novelku un uzlieku uz NAS, pats kods stāv bitbuketā.

Link to comment
Share on other sites

uztaisīt otru saitu ar db un failu kopiju! tas arī viss

Link to comment
Share on other sites

wordpresu esmu tikai apgrābstijis virspusēji, bet ir bijusi pieredze, ka pilna db un foldera kopija nav darījusi neko lietas labā- lai palaistu lapu kā bija iepriekš 1:1 , tikai tāpēc, ka lietotājs nebija template sadaļā uztaisījis atsevišķu skripta bekapu (neatminos kā sauc), tāpat toreiz bija problēmas ar linkiem pie hosta maiņas - dažos pluginos tie nenomainījās, līdz ar to piekrītu kroop - uzliec uz lokālā un pārbaudi... Tikpat labi iespējams, ka toreiz darīju kaut ko nepareizi :)

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

pilnīgi noteikti dariji kaut ko nepareizi, reizes padsmit no production esmu ņēmis datubāzi un media failus (pats kods no git repo), atlika vien ar sql kveriju updeitot domēnu tabulās un viss gāja, nekādus skripta bekapus nevajadzēja.

Link to comment
Share on other sites

Vispār backupi ir jātestē. Testējot uz cita domēna, gan jaatcerās, ka settingos ir jāpamaina site_url un kaut kādi linki var nestrādāt.

 

 

Teorētiski pietiek ar db + wp_includes + wp_uploads folderiem. Pastāv iespēja, ka kaut kas ir sajāts pašā wp instalācijā vai tēmā, tad atliek visu bakstīt ar roku atpakaļ.

Tas, cik vieglu backupu ir uztaisīt un pēc tam recoveroties ir atkarīgs no izmantotajiem rīkiem. 

Link to comment
Share on other sites

Liels Jums paldies!

 

ienāca prātā - varbūt ir kautkāds super gudrs softs, kas ielasa wp folderus un datubāzeni un notestē visu un galā pasaka vai iet vai neiet :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

ienāca prātā - varbūt ir kautkāds super gudrs softs, kas ielasa wp folderus un datubāzeni un notestē visu un galā pasaka vai iet vai neiet
nav vajadzīgs super gudrs soft mysql pats var pateikt db ir kādas prblēmas vai nē!
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...