Jump to content

LNB grozīšanas mehānisms


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Jā, universālā Ku-band varētu svērt ~130 gramus,  bet C-band galva ar apstarotāju kādus 0,5kg.

Link to comment
Share on other sites

Domā, ka svara dēļ? Pārāk lielai nobīdei nav jābūt. Un, atceramies, ka ir iespēja galviņu pieregulēt.

nē nejau svara dēļ.Ja polāro mehāniku no centrālā stāvokļa griež uz malējo,tad loģiski galviņa arī aiziet zemāk attiecībā pret zemi.Satelīti taču arī neatrodās taisnā līnijā,bet attiecībā pret zemi,kas kā zināms ir apaļa.Tieši tāpēc ari tas mehānisms saucās polārais mehānisms.

Labots - Valduha
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja polāro mehāniku no centrālā stāvokļa griež uz malējo,tad loģiski galviņa arī aiziet zemāk attiecībā pret zemi.Satelīti taču arī neatrodās taisnā līnijā,bet attiecībā pret zemi,kas kā zināms ir apaļa.Tieši tāpēc ari tas mehānisms saucās polārais mehānisms.
  Te es vēl vairāk nesaprotu domu lidojumu! Kāds ir cēlonis kāpēc mehānisms saucas "polārais"? Tas ka zeme ir apaļa?!

Jā, galviņa aiziet zemāk attiecībā pret zemi, bet aiziet kopā ar antenu. Galviņas izvietojums attiecībā pret antenu ir vienmēr nemainīgs un polārais (ass skatās uz Polāro zvaigzni) mehānisms pagriež antenu ar galviņu tieši uz vajadzīgo pavadoni. Starp citu.... ir iespējams, ka visi satelīti atradīsies taisnā līnijā, tas ir ja nostājies pareizajā Zemes punktā :yahoo: (Latvijā tas nav iespējams). 

Link to comment
Share on other sites

Izslēgt DiseqC no ķēdes (ja jau ir vēlme vēl vairāk samazināt zudumus) arī var un nav obligāti pārslēgt visu laiku vadus pie uztvērēja, tamdēļ ir uztvērēji ar 4 tjūneriem. Katru LNB pieslēdz pie sava tjūnera un viss.

 

Es domāju un nevaru iedomāties, kā saslēgt šādu konfigurāciju bez diseqc slēdža. 1 uztvērējs; 4 tuneri/lnb; 1 diseqc mot. šķīvim; 1 diseqc mot. lnb. un kā to nokonfigurēt uztvērējā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Te es vēl vairāk nesaprotu domu lidojumu!

Tu vispaar esi rdzeejis kaa izskataas polaarais mehaanisma un kaadus +- 100 gab.uzstaadiijis?Ja viens no punktiem izkriit,tad diskusija ir beigusies :wave:

Link to comment
Share on other sites

 

 

kā saslēgt šādu konfigurāciju bez diseqc slēdža. 1 uztvērējs; 4 tuneri/lnb; 1 diseqc mot. šķīvim; 1 diseqc mot. lnb. un kā to nokonfigurēt uztvērējā.
Tik vienkārši te laikam nesanāks. Visdrīzāk, ka bez otra uztvērēja, kas vadīs polāro mehānismu un LNB grozītāju, nevarēs iztikt. Tā kā, ja grib lai uzspied kanālu un tālāk viss notiek automātiski, tad gribi vai negribi, bet būs jālieto DiseqC.

Te lūk video, kā tas viss strādā kopā. Uzspiežot kādu kanālu no 4*W nomainās LNB un antena pagriežas Amos virzienā un tad atkal kanāls uz 4,8*E un atkal mainās LNB un antena griežas uz Astra4. Vadība ar 2 pozicionieriem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pieslēdzu arī C-band galvu, kaut bez apstarotāja, bet tā ķer divus, uz 11*W pieejamos FTA kanālus. Vārdu sakot, mehānisms strādā un tam varētu būt nākotne, vismaz manā uztverē. Protams, ka tais``išu tādu mehānismu lielākai antenai, laikam 1,8m ofsetniecei.

VIDEO

Link to comment
Share on other sites

Šis variants der tikai pētniekiem (inženieriem).Man jau arī patiktos to darīt,bet...To var darīt priekš sevis,sportam,klientam nē.Bet man patīk un arī šad tad kaut ko painženēroju.Manā profilā vidējā bļoda ir pašu gatavota 2,5m .Tajos laikos galviņu bez polarizatora iegriezu pa vidu (grādos) un rādija abas polarizācijas.

Labots - lipka
Link to comment
Share on other sites

Nē, nu skaidrs, omītei, to dažu kanālu skatīšanai, šo nevajadzētu. Bet nu, kādam hobyistam, lai būtu iespēja vajadzības gadījumā pagriezt antenu noteiktā pavadoņa virzienā un noķert kādu fīdu, derētu gan. Man, piemēram, patīk ar šo ņemties.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir problēmas ar to Diseqc signālu apstrādi, ir taču pults. Noskaidro kanālu kodus un

1. Pults kanāla kods Nrr23 -  abc koordinātes signāls antenas mehānismsiem.

2. Pults kanāla kods Nr12 - trh koorordinātes.

 

Sanāk ar pulti vadit 2 kastes - gan satelītu kasti, gan motoru regulācijas kasti.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Pultis es vispār nelietoju, abi pozicionieri labi programmējas un vadās no uztvērēja


Motors ar katru pozicioniera kliku pagrieza asi par aptuveni 1,9*, nācās zobratam vēl vienu spraugu izveidot, tādējādi palielinot galviņu pozicionēšanas precizitāti post-78751-0-74007100-1456239526_thumb.jpg post-78751-0-58780000-1456239535_thumb.jpg . Tad vēl ievietoju asi iekš apakšējā stieņa. Tad vēl nedaudz vienkāršoju galviņu stiprināšanu. Un, protams, VIDEO, šeit antena griežas no 19,2*E līdz 12,5*W un uzstādās vajadzīgās LNB. post-78751-0-94526600-1456239574_thumb.jpgpost-78751-0-03651400-1456239584_thumb.jpgpost-78751-0-32360900-1456239592_thumb.jpg

Kaut C-band galva ir bez apstarotāja, bet arī tā var ielokot C signālu (atceramies, ka man to nevajag skatīšanai). :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...