Jump to content

Marshall Kilburn (kur to paklausīties?) un iespējamās alternatīvas


Rom
 Share

Recommended Posts

Vasarā izlasīju ziņu par aktīvo portatīvo skaļruni Marshall Kilburn. No tehniskajiem datiem mani visvairāk piesaistīja frekvenču diapazons 62-20000Hz, 100dB max skaļums un  20 stundu autonoma darbība (pie 50% skaļuma), kopā ar relatīvi nelieliem gabarītiem un masu (tikai 3kg). Patīk izbraukt pie dabas un reizēm gribas paņemt līdzi mūziku.

 

Pirmais un galvenais jautājums --  kur Rīgā (vai citur relatīvi tuvu) var šo Marshall Kilburn paklausīties? Pagaidām esmu redzējis tikai dažus Interneta veikalu piedāvājumus.
Otrais jautājums -- vai ir kāda alternatīva ar līdzīgiem parametriem? Protams, ka maksāt vairāk, kā maksā Kilburn (ap €250) [pagaidām] neredzu iemeslu.

 

Man ieteica paklausīties Bose SoundLink Bluetooth III, ko arī izdarīju. Skaņa tomēr nepārliecināja, ko var izskaidrot ar relatīvi pieticīgajiem gabarītiem un masu (ap 1,37kg).

Paldies jau iepriekš par padomiem!

Labots - Rom
Link to comment
Share on other sites

šitie nestāvēja lmt veikalos? Manuprāt elkor plaza ar redzēju, ka stāv

Link to comment
Share on other sites

 

 

šitie nestāvēja lmt veikalos?

Līdz šim tur manīju citus Marshall modeļus. Tie visi ir ar AC barošanu.


 

 

Ar 4" midbasu brīvā dabā - nu, nu.

 

100dB max skaļums man šķiet gana pietiekams. Nevajag jau veselu zaļumballi apskaņot. 5-6 cilvēkiem, sēžot 3m attālumā būs OK.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu, ar ko Aiwa Exos 9 ir labāks. Izņemot frekvenču diapazona apakšējo robežu, pēc visiem man būtiskiem parametriem, ieskaitot cenu(!), tas ir sliktāks -- 2x smagāks, ar vismaz 2x reizes mazāku akumulatora darbības laiku. Turklāt nav saprotams -- kur un par kādu cenu to var iegūt savā īpašumā. Es dzīvoju Latvijā, ja kas.

 

Par nepārmaksāšanu par brendu varētu runāt, ja būtu kāds lētāks skaļrunis ar līdzīgiem parametriem, iespējams, no mazāk zināma (prestiža) brenda. Šobrīd man par Bose vai Marshall cenu tiek piedāvāts nopirkt divreiz smagāku kasti no maz zināma brenda. Es taču nekļūdos, domādams, ka šodien nosaukumam Aiwa nav nekāda sakara ar to Aiwa, ko pazinām līdz 2002. gadam?.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Nav jēga ieciklēties uz kaut kādu frekvenču diapazonu, neb'us tur tie 40Hz, ražotāji nelietīgi melo, tur pat nav norādīts pie kādiem kritērijiem tie 40Hz ir, varbūt -20dB :D

 

Ņem kas pašam liekas ok, paskaties kādu review, aizbrauc uz vietas paklausies elkor, euronic un gatavs.

Link to comment
Share on other sites

Tai aiwa toties ir basiem jau 6" skaļrunis, un kaut kāds ievērojams akustiskais noformējums aiz tā, kā arī vidienieks praktiski tādā izmērā kā tam Marshall basinieks.


Rekur atradu pat AFR - pelēkā Marshall, oranžā Audio Pro Addon T3

 

measurement.png

 

Loģiski, brīnumi nenotiek, zem 70Hz praktiski nekā nav, iespējams, tur pat kāds LPF strādā, lai nepārslogotu skaļruni, toties ir smuks pacēlums starp 100 un 300Hz, kas uz ausi skanēs tīri efektīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tai aiwa toties ir basiem jau 6" skaļrunis,

Lai tu būtu kaut vai 20"! Man tas nav svarīgi, jo es nekomplektēju mājas HiFi sistēmu, bet meklēju portatīvu ierīci piknika apskaņošanai. Man pat (ar dievu uz pusēm) varētu derēt tas pats Bose SoundLink Bluetooth III (kura skaņa mani nesajūsmināja), ja tas nemaksātu vairāk par Marshall Kilburn.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad kāpēc taisīt tēmu

Lai dabūtu atbildes uz pirmajā postā uzdotajiem jautājumiem. Daudzmaz risinās tikai otrais no tiem.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Patīk izbraukt pie dabas un reizēm gribas paņemt līdzi mūziku.

tik pat labi var klausīties muzonu no auto, es jau nu tādiem sūdiem naudu netērētu... 

Link to comment
Share on other sites

(Centīšos būt pieklājīgs)

Auto var nebūt blakus. Piemēram, kāpu zonā nedrīkst braukt ar auto.

Nez kāpēc cilvēki nebrīnās, ja par līdzīgu (vai stipri lielāku) summu nopērk telefonu. Es nevienam naudu neprasu. Ja pirkšu, tad par savu paša naudu.

Link to comment
Share on other sites

Viss OK, protams pērc... Mans ieteikums bija iekš Capital vai Euronica paklausīties JBL Xtreme

Link to comment
Share on other sites

Ik pa laikam sanāk paklausīties Cenu Klubā iegādātu (25€ uz akciju) portatīvo skaļruni, kas māk atskaņot mp3 no USB Flash, atmiņas kartes + ir radio.

Ja nemaldos, šim bija 3 skaļruņi. Korpuss tāds apzīmēts ar pāris pieejamām variācijām.

Ja godīgi, neko labāku, manuprāt, ārai arī nevajag.

Par savu cenu skan ĻOTI LABI un skaļi (~50 m attālumā bez problēmām dzird un pat vārdus varēja saklausīt), un nevajag aizmirst, ka āra ir āra - nekādu mega labo skaņu tu tur nedabūsi, kur nu vēl no portatīvā skaļruņa.

Darbības laiks no akumulatora entās (5>x>=10) stundas.

Ja neplāno rīkot diseni, bet patiešām tikai paklausīties mūziku pie dabas, tad iesaku aizbraukt uz Cenu Klubu un iečekot. Kas zin, varbūt entos simtus nemaz nevajadzēs atlikt.

 

Līdzīgs šim: http://www.naxa.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/n/a/nas-3036_multiple_colors.jpg

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Lai neatstātu tēmu "karājoties gaisā", ziņoju, ka beidzot izdevās paklausīties Kilburn klātienē (Elkor Plazā). Skaņa (kā portatīvai iekārtai) pilnībā apmierina, arī skaļuma un basu ziņā. Tas man nebija pārsteigums, ņemot vērā, ka šī bija lielākā un smagākā no tām iekārtām, ko klausījos.

 

Paldies visiem, kas palīdzēja tikt skaidrībā!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...