Jump to content

Kur kvalitatīvi pārdzīt VHS uz digitālo video?


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Kungi, realitāte ir skarba - jāpārdod nevis to, kas ir labs un kvalitatīvs, bet tas, ko pērk. Ja ņem vērā to kā ir sačakarēta izpratne par to, kas ir labs (digitālā TV =HD © Lattelecom utt.), tad ir samērā maza to klientu daļa, kas sajēdz kas ir labs. Un arī viņiem tas ir tālāk kaut kur jāliek, jāatskaņo utt. Esmu atmetis ar roku skaidrot un pārliecināt un attiecīgi mazāk stresa (besis) un dari tik savu darāmo. Galvenais, lai ir daļa, kas novērtē q un tie savukārt iedod arī vienkāršos klientus. Slikti ir, ja paliek tikai vienkāršie, jo tad sākas degradācija un ar laiku var pašam tā latiņa uz nepareizo pusi noliekties. Neiespringstu ja no HD materiāla grib DVD. Kādreiz cīnījos starpr Canopus un CCE - sekoju līdz testiem, kurš encoderis ir labāks mpeg2 (DVD) vajadzībām, tagad ar vienkāršiem softiem, galvenais, lai kubiku (artefaktu) nav. Tas, ka bilde blūraina vairumu neuztrauc. Arī to pašu H264 kodējot ir n-tās nianses, lai iegūtu labu q. Tas, ka viss iet uz slikto pusi ir fakts, jo H265 AVEC ir kaka - ir ok apraides vajadzībām - HD un 4k vajadzībām var iegūt kaut cik skatāmu bildi, salīdzinājumā ar H264, izmantojot 2X zemāku bitreitu, bet ja ir vēlme saglabāt BD q, tad pat pie 2X augstākiem bitreitiem kā H264, H265 ir redzami artefakti. :(

 

Rezumē - galvenais, lai ir arī tie, kam vajadzīga q, bet nevajag cerēt "pāraudzināt" publiku kā te Didzis izteicās.

 

P.S. Velkot paralēles - man ir draugs, kas mašīnām bleķus taisa un krāso jau gadus 20. Pedants un kārtīgs. Arī ir pārslēdzies uz vienkāršāku pieeju, jo reti kurš novērtē papildus pavadīto laiku, bet tādi klienti arī ir. Vienīgi jāpiebilst, ka pat ja klients saka, ka vajag tik bik piekrāsot, tāpat piestrādā mazliet vairāk kā prasīts, jo gandarījuma sajūtu pašam priekš sevis vajag (man ir līdzīgi), kas faktiski ekonomiski ir neizdevīgi...

Link to comment
Share on other sites

#ggg97:  Ir, ir tāda lieta, tāpat kā ar SSD - ja ko sakopēsi un pāris gadus glabāsi plauktā - var arī vairs neko neredzēt. Fleška jau tikai kā konteiners pārvietošanai. Tālāk jau ārējais HDD (vairāki), vai kāds cits variants. Bet tā vairs nav mana problēma - iedodu kvalitatīvu materiālu un klients lai tālāk čakarē kā vēlas. Par DVD zemāko kvalitāti un neprognozējamo mūžu (no dažām dienām līdz hvz cik gadiem) visi tiek brīdināti.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Glabātuve var būt tikai ar RAID1,5,10 viss pārējais ir kaķim zem astes, kā tagad mirst HDD, tā ir pasaka. RAID gadījumā ir iespēja vismaz kaut ko glābt, kaut gan esmu redzējis kā 5-jā mirst divi diski reizē. Ideāls, ja tas pats reizē stāv vēl uz citiem diskiem.

Link to comment
Share on other sites

Nav man video pārdzīšan  maizes darbs, tapēc netaisos klientiem izpatikt. Savulaik, kad kā skaņotājam tas bija maizesdars, neņēmu pretī audiokasetes. Visvairāk grēkoja tautisko deju dejotāji. Atnes pa mēģinājumiem nojātu kaseti un lai laiž pavadījumu koncertā, bet es nekā. vai nu CD, vai MD. Daudz konflktu bija, bet beigās visi zināja, ka pie tā dull ar audiokaseti var i neiet, tāpat nespēlēs.  Nu un kur tagad ir audiokasetes  :sarkasms:Klientu tomēr vajag audzināt.  Negribi kvalitāti, ej pie cita pārdzinēja, kurš pa lēto sakompresēs to video. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

,,Labākais,, redzētais variants-safilmē video ar digitālo kameru un ,,arhivē,, VHS.

 

Tu nopietni vai troļļo!? :shok:  

Link to comment
Share on other sites

Man nesen viens vīrs paprasija, kur palikušas VHS kasetes. Viņš regulāri kautko no teļuka raksta VHS maģī. Jutās pārsteigts, ka VHS ir miris. Protams, cilvēks gados un skatās CRT teļuku. Baigi grūti jau pavecam vīriem  izsekot visam jaunajam un nav jau arī vēlēšanās, tāpat kvalitāte apmirina.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav man video pārdzīšan  maizes darbs, tapēc netaisos klientiem izpatikt. Savulaik, kad kā skaņotājam tas bija maizesdars, neņēmu pretī audiokasetes.

 

Didzi, vai nu es nemācēju izklāstīt savu domu, vai Tu nesaprati - 2 no 1. :D Nav man arīdzan tas maizes darbs - darbojos ar to, jo ir nedaudz, bet cilvēki, kam gribās sakarīgu q. Dažkārt, lai aparatūra nestāv dīkā uztaisu "pa vienkāršo" tiem, kas tā arī grib un nejūtu, ka godam kantes tas rīvētu. Neprasa tas milzu piepūli un laiku un miljonārs neesmu. Ja tas atņemtu laiku ģimenei, tad cits stāsts.

 

Par tām audiokasetēm un koriem - savulaik (un retos gadījumos arī tagad) ņēmos ar kasešu un lentu digitalizēšanu (arī advancēta hobija līmenī) un bij kāzuss, ka korim ārzemēs uzstājoties ierakstītais CD bij nosperts. Pirms tam viens dalībnieks bij pārrakstījisuz audiokaseti. Tad man palūdza, vai nevaru uz CD pārdzīt. Audiokasetei vienā kanālā bij sprakšķi, kurus noņēmu, saliku līmeņus un AFR vietā un ierakstīju CD. Gandrīz atrāvos, jo bij aizdomas, ka esmu tā CD zaglis. Cilvēki vienkārši nespēja noticēt, ka no kastetes var dabūt ko labāku (liekas, ka kādā no foruma pavedieniem jau biju šito aprakstījis). :D 

 

P.S. Audio vajadzībām izmantoju Vilmu un modifcētu RRR "Šūplādi" ar sendasta galvām. ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Racer, kasetes es ienīdu pat ne kvalitātes dēļ, bet tieši lietošanas dēļ. Ar 100% garantiji un precīzi uz sekundi no kasetes himnu nenospēlēsi, vai dejotājiem pavadījumu nepalaidīsi. No lentas, CD, MD vai pat Hi-Fi VHS videomagnetafona to izdarīt bija elementri. Jā, bija laiks, kad es skaņu rakstiju uz viģika, jo parastās lentas izbeidzās, bet MD vēl nebija. Labi, ne par to stāsts, bet par kvalitāti. Apskaņot pasākumu tā arī ir , ja ne skaņas kvalitāte, tad tava darba kvalitāte.

Nu neceļās man roka iedzīto AVI materiālu pārkonvertēt uz MPEG un tad vēl cilvēks saka, ka mājā sāks montēt to sapisto DVD. Tas ir nepareizi un es to nekad neatbalstšu. Ņem failu, kuru viegli montēt un dari ar to ko gribi vēlāk. Cilvēki ir jāaudzina, nevis jāizpatīk viņu stulbumam.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cilvēki ir jāaudzina, nevis jāizpatīk viņu stulbumam.

 

Labi, dzīvosim katrs savā pasaulē. 

Link to comment
Share on other sites

Didzis parasti ar enduseriem nestrādā, viņš man arī palīdzēja pārdzīt VHS, kur mani bērni safilmēti 90 gadu sākums, jo viņam ir super aparatūra, un pilnais formāts dot iespēju vismaz ko labot, kaut gan godīgi būsim, tur nav ko labot, laba Panasonic 7 kamera ņēma tikai 220 rindas, kasetē zuda 10%, gados vēl savi 15% iznākums, labi ka bērnus pazīsti, bet parasti jau jāmontē, jo kāds blakus bija ar lielu balsi. Es te pāris reizes izlīdzējos ar savu Sony Digital8 kameru, kaut kad 2000 pirkta, viņas bija super funkcija, laid iekšā par Video in signālu, viņa uz reiz dot ārā ciparos pa Firewire, bet vajag ļoti labu VHS signālu, lai to sačakarēto kaseti nolasītu Max kvalitātītē. Tas Panasonic VHS, kas man ir mājās tās vecās kasetes pat īsti ņemt negrib! Un tur jau ir tā īstā problēma!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
robert144

Nezinu vai esmu pareizajā forumā, bet vai kādam ir kada ideja kā atrisināt manu vcr problemu. Tātad cik pazīstu vhs tad parasti traucējumu gadījumā attels var lēkat tikai vertikāli vai ne, bet ko darīt ja attēls šūpojās uz sāniem, neteikšu ka ļoti, bet ja ieskatas man nepatīk, boja skatu. Jo vecāka kasete jo izteiktāk tas ir.

Izmantoju JVC HR-J280EU, pieslēgtu pie PC ar EasyCap

Esmu arī viņu izjaucis un salicis, piepampušu kondensātoru vai kkas tamlīdzīgs nav.

p.s. pie MENU nevaru piekļūt. pults pazuda.

Labots - robert144
Link to comment
Share on other sites

Es parasti visas raustīšanās novēršu izlaižot videosignālu caur videopulti, kurai ir iekšējā sinhronizācija. Tas bieži vien palīdz ar nojātām vai švīkainām kasetēm. Protams, ja pašam viģikam ar sinhronizāciju viss kārtībā. Pamaini videomagnetofonu.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Esi pamēģinājis, ka iesaki? Tāds SŪDS! :D 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Man viens kolega nopirka shitaadu :)  Tas nav suuds, - tas ir MEGA suuds!!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Nespēju iedomāties, kā MEGA suudu var kaut nedaudz pasliktināt cits MEGA suuds, tobiš, pat ja reizi gadā tās kasetes ir pārtītas, diez vai uz šodienu viņas ir skatāmas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , Racer teica:

Esi pamēģinājis, ka iesaki?

Kur es iesaku?! Es rakstu "Ja nu kādam noder". 

  • Bēdīgs 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, bez apvainojumiem, saku, ka noteikti nē. ;)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Esmu 3 dažādus šāda veida verķus patestējis, ir problēmas ar korektu draiveru darbību, bilde ir nekāda, čakars ar kodekiem un dropojas freimi, kad švakāks signāls. Lab, tak var pirkt un ņemties, bet ja ir dažas kasetes, tad var pa lēto ss atrast, ja vairāk un gribas pašam, tad kaut tv tuner kartes ar capture opciju, vismaz strādās. Bet nu katram savas prasības un vēlmes, skaidrs ka kaut ko jau datorā iekšā dabūt var arī caur šādu puļķi. 

Link to comment
Share on other sites

Nav jau īsti starpības šiem avotiem,  bet ja ir pietiekami, tad ok. Es ļoti noraidoši reaģēju, jo q ir sliktāka kā pirms 15 gadiem tv tuner kartei. 

Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pirms 18 minūtēm , ieleja teica:

es neizmantoju to VHS kasetēm, bet analogu kameru signāla apstrādei,

... un sačakarē jau tā ne visai kvalitatīvo ierakstu vēl vairāk. Pamēģini uzlikt to kaseti (arī kādu VHS) uz pro tehnikas (kādreiz Zaķusalā bija, bet šķiet, ja ne viss, tad lielākā daļa izmesta) un tad parunāsim.  Šitas štrunts gan jau pa tiešo dod MPEG2 (par nekompresētu avi nav ko sapņot) un nez vai vairāk kā 640x480. Par kādu kvalitāti te var runāt ?

Link to comment
Share on other sites

Jams dod rgb un yuv un softiski ar tjip hardwarisku atbalstu mpeg2. Es piemānīju caur Virtualdub capture un h264 no yuv, lai nebūtu bezjēdzīga datu apjoma, bet lielas jēgas nav, jo izejmateriāls ir nekorekts, pie tam 2 bij interlaced ar nepareizu lauku secību. Lab, ko tur daudz apspriest, ja cilvēkiem pietiek, tad pietiek. 

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Es domāju, ka augstāk biedrs ne par kādu nopietnu ciparošanu pat nerunā - bet lai iedabūtu datorā divdesmit gadu vecu dzimenes dzerstiņa video, tas štrunts visticamāk nav slikts. Es pats sev joka pēc līdzīgu uzsūtīju no jēbaja par pārdesmit doļiem. Tam gan bija sakarīgāks čips iekšā, un ar Mitsubishi VHS maģi ieciparotā bilde pēc mazas post-pro retušas bija pat skatāma.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

@ieleja  Jēzus marija... Man tev aizdot 30Eur, lai vari nopirkt jēbajā normālu IP kameru ar nakts redzamību, un beigt nodarboties ar gemoru? :)


Un tie USB dongļi nav domāti ilgstošai izmantošanai - viņi visi karst kā elle.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Katram savas vajadzības un kvalitātes prasības. Man arī ir sakrājušies vairāki USB kapčurētāji un ir ar ko salīdzināt. Tad nu, izlaižot caur to USB puļķi video, reziltāts ir daudz sliktāks, kā konvertējir ar profesionālu JVC DVCAM magnetofonu. Nu nevar par piečuku dabūt kvalitatīvu attēlu! Protams, vecas novērošanas kameras līmeni var dabūt, bet tad jau var pavecu mobiļņiku uzlikt kameras vietā un bilde būs daudz smukāka.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , ieleja teica:

tu esi no salām vai esi MC?

Ja tu man, palasi bildi, es tak lauku zēns!

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , ieleja teica:

man tā ir analoga video kamera, kas vēro putnus 24/7

no kameras signāls aiziet uz to USB dongli,

Nu jā, tad skaidrs. Variants ar vecu andrīšphoni caur wifi neder? Es tā izmantoju sasistu phoni. Uzliku softu un viss rukā, var gan attālināti pieslēgties, gan rakstīt. 

Link to comment
Share on other sites

Artanis
pirms 2 stundām , Racer teica:

Nu jā, tad skaidrs. Variants ar vecu andrīšphoni caur wifi neder? 

Čalis tak izbrāķēja pat normālu ieteikumu par IP kameru, un tu iesaki viņam telefonu izmantot kameras vietā?...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Labdien biedri, jautājums: jums nav nejauši zināms kāds kantoris, kas nodarbojas ar 16mm filmu digitalizāciju? Google jau te izmet visādus, bet tā īsti ticības nav. Vajag čomam nelielu apjomu un es negribu tajā jūgties iekšā, pietiek jau ar visiem VHS DV, Betām utt, kurus ciparoju. :D 

Link to comment
Share on other sites

Kinostudijā varot pārdzīt  kinolentas. Man viens cilvēks bija atnesis Luč projektoru un  8mm filmu pārdzīt. Luč izrādijās konkrēts sūds un cilvēks aizbrauca uz kinceni pārdzīt. Nezinu, kā sanāca, bet  vairāk nav rādijies, tātad laikam izdevās. Ir man arī 16mm Ukraina, bet pēc tā čakara ar šauro filmu, arī vairs ''nestāv'' uz kinofilmu pārdzīšanu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Racer teica:

nav nejauši zināms kāds kantoris, kas nodarbojas ar 16mm filmu digitalizāciju?

Painteresējies pie šiem.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Sveicināti, kādam nav DVCPRO verķis, kurš māk savākt caur firewire strīmu no kasetes uz PC? Man te iedeva svarīgu video 20 min. Ir man Sony DVCAM aparāts, kurš māk atskaņot n-tos DV formātus, bet tieši DVCPRO ir nogriezts caur firewire - laikam autortiesības no Panasonic. Ieciparoju caur analogo izeju, bet gribētos tomēr pamatmateriālu dabūt. @Didzis varbūt ir? Ja kādam ir pieredze, iesakiet kantori kam varētu būt. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Man līdzīgs jautājums - uz kāzām te viesiem palūdzu pafilmēt oldschool formātiņā uz MiniDV kasetes, un tagad to gribētu maksimālā kvalitātē dabūt laukā. Man pašam tikai video banānu out izeja, un kvalitāte protams briesmīga beigās. :(

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , Dexs teica:

MiniDV

Fireware kabelis un ieeja datorā. Tur bez pārveidošanas dabūsi 1:1 kvalitāti. Pilns ar kantoriem un lèti.

Man ir, bet nav laika.

Link to comment
Share on other sites

Jā, diemžēl man nav ne viena, ne otra.

Varbūt vari ieteikt kādu kantori no pieredzes? Google met ārā viskautko, bet lielākajai daļai mājaslapas tādas oldschool, un vairums gan jau bliež “ka tik ātrāk”, jo vidējais cilvēks jau tāpat kvalitāti nesaprot.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Dexs teica:

vairums gan jau bliež “ka tik ātrāk”, jo vidējais cilvēks jau tāpat kvalitāti nesaprot.

Tur nevar labi vai slikti iedzīt. Tas ir kā kopēt no ārējā diska, tikai diska vietā ir lenta. ;) Bet nu labi, rīt uzzvanīšu paziņam, ja vēl ņemās, iedošu telefonu.

  • Ļoti patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ja nav Firewire un bliež caur banāniem (man ir kaut kāds ķīniešu pārveidotājs), tad… ir kā ir. 25 FPS, 640x480, par korektu deinterlacingu nemaz nerunājot.

Otra kamera man bija ar diskiem, no tās es smuki visu izdabūju laukā, protams.

Link to comment
Share on other sites

Dexs, brauc ciemos, iedzīšu. Nav nekādu problēmu. Vienīgi pēc svētkiem, tagad jāielīgo😃

  • Patīk 2
  • Ļoti patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...