Jump to content

Aliexpress. Muitas nodokļa noteikšana


eddge
 Share

Recommended Posts

Jau labu laiku sūtot ko uz Latviju, tiek piemērota piegādes maksa vairumam preču. Ok, nav liela, bet tāpat. Agrāk (kādu gadu atpakaļ) lielākoties piegāde bija bezmaksas.

 

Link to comment
Share on other sites

@base7 beidz, mūsu biznesa tantiņas šito nevarēs pavilkt, 5 euro sūdiņš, tagad pēc piegādes apmaksas un vēl PVN maksās 2x dārgāk. Visa dzīve pagalam, nolādētie muļki Briseles kāpostā!!!!1qa1

 

Link to comment
Share on other sites

Maris77
pirms 6 stundām , ivo teica:

tepat mūsu valsti pabalstus maksā tikai tā. Jo mazturīgie. Bet strādāt ņifiga negrib.

Vispār jau vajadzēja zināt, ka Eiropas Savienībā ir vairāk sociālisma kā Padomju Savinibā, ir pieņemts, ka valdība rupējas par dzīves pabērniem. Tāpēc arī melnie tā pārpludina Eiropu, jo šeit var saņemt pabalstus, nestrādāt un normāli dzīvot. Latvijā tādā ziņā jau pabalsti nav tik lieli kā vecajās Eiropas valstīs un tāpēc daudzi mūk arī no mums prom. Bēgļi te vispār nepar ko negrib dzīvot. Ja negribi barot bomžus , tad brauc dzīvot uz Āfriku, tur viņus neviens nebaro. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Izskatās ka Aliexpress dabūjis IOSS numuru. Sanāk ka no 01.jūlija PVN precēm līdz 150 EUR PVN būs jāmaksā pirkšanas brīdī Aliexpress. Atmuitošanu veiks pasts.

 

European Union VAT

From 1 July 2021, AliExpress generally will need to collect VAT on sales of goods delivered to EU consumers, including circumstances where goods are delivered from outside of the EU with order value of up to 150 EUR, or where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU.

For all goods shipped from outside of EU and VAT-collected by AliExpress, our sellers and their logistics operators will need to include the Import One Stop Shop (IOSS) number of AliExpress in their import declaration into EU, this is to ensure that the goods can then be released for free circulation and delivered to you without being charged with VAT or any additional handling fees at the customs.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , kreizā Kāja teica:

Aliexpress esot tāds EU noliktavās un papildus PVN neesot jāmaksā.

 

2021.06.28. , 11:00, Vento1 teica:

AliExpress generally will need to collect VAT on sales .... where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU.

Ja vadās pēc šī, tad būs jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Kā ir ar sūtījumu no Ali, kas LV ienācis jūnija beigās un ir saņemta SMS no pasta? Situācija tāda, ka varēšu izņemt tikai pēc pusotras nedēļas. Būs jau visa tā atmuitošana vai iedos tāpat paciņu, par cik saņemta pasta nodaļā pirms tas viss bardas stājās spēkā? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izskatās ka ar to jauno kārtību vietējie ir ''uzkārušies''. Pēc tracking viena paciņa ir 5. jūlijā ielidojusi Rīgas lidostā , bet divas Tallinas. un... tālāk nekas nenotiek. Agrāk , parasti, pēc dienas vai divām atnāca īsziņa ka jāatmuito un viss notika. Tagad laikam paši sapinušies.  Labākais, ka ja paskatās Latvijas pasta sūtījuma izsekošanu , tad tam LV neko neparāda. Pat ne ka tāds nav atrasts. Toties jaunākam pasūtījumam, kas izsūtīts vakar, rēķinā ir jau speciāla ailīte ''nodoklis'' . Tā ka tie Ķīnieši ir noreaģējuši un nebūs jāčakarējas (cerams) ar katra sīkuma PVN maksāšanu atmuitojot.

Link to comment
Share on other sites

Man jau kādu mēnesi iestrēgusi kaut kur LV. Un  zvanīšana uz vietējo pasta nodaļu neko nedot, jo vienkārši arī līdz viņiem nekas nav nonācis.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , oxygen teica:

noreaģējuši

regula to nosaka sūtījumiem līdz 150 eur visu menedžē platforma (ebay, aliexpress, amazon....)

 

ar amazon un ebay problēmu nav.. aļiku neesmu izmantojis.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Pēc tracking viena paciņa ir 5. jūlijā ielidojusi Rīgas lidostā

Nav tik traki. Man 2 pakas kopš 21.06. kaut kur muitā guļ.
Šodien kā reiz citu izlaida no muitas, pēc jaunā PVN samaksāšanas. Gaidu, kad nu atnāks.

Link to comment
Share on other sites

Man, maija mēnesī ietaupot gaidāmo PVN, bija pasūtītas kādas 100 pakas. Lielākā puse līdz Jāņiem atnāca, tad viss apstājās... Tagad esmu samaksājis pēdējās 10 dienās, kādus 10 muitas rēķinus, bet neesmu vēl saņēmis nevienu paku. Tādu, nu mums, tie valsts kantori ir, kuri vēl pēc 30 gadiem, strādā sovjetu garā.

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Man viena paka kavējās un ielidoja 1.07 un klusums! Laikam tur ir tāds bardaks ka šie ne ar ko netiek galā

 

Link to comment
Share on other sites

Visu, ko vajadzēja un arī mazliet kaut ko, ko ne tik steidzami vajadzēja, sasūtīju maijā, jūnijā, izvēloties mazliet dārgāko aļika standart kāviņutur piegādi. Divās nedēļās caur igauņu Omniva bija klāt. Pēdējā paka gan, ja var ticēt parcelsapp, nedēļu Tallinā nogulēja, bet paspēja vēl jūnijā. Tagad āļikā stāv rakstīts, ka VAT tiks pieskaitīts apmaksas brīdi.

Link to comment
Share on other sites

Jā, PVN skaitās uzreiz klāt. Cerams, ka viņi ir reģistrējušies Latvijā un nebūs vēlreiz tepat uz vietas jāmaksā PVN. Ja tā būs, nebūšu pārsteigts. Sākumā, kamēr sistēma mainās visādi gļuki var būt. Ar laiku jau viss sakārtosies. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , Metrs teica:

Cerams, ka viņi ir reģistrējušies Latvijā un nebūs vēlreiz tepat uz vietas jāmaksā PVN.

nav viņiem ar LV reģistrēšanos nekāds sakars - viena reģistrācija EU līmenī un viss.

 

man tikko viena paka no USA līdz Rīgai tika trijās dienās, bet tālāk līdz Valmierai četrās - un tas pie nosacījuma, ka es tur vairākas dienas pēc kārtas DHLu tirināju, kamēr viņi tur visu sadarija. PVNs jau bija nomaksāts pie pasūtīšanas.

 

izskatās, ka tur ir bēdas ar datu apmaiņu, jo man vēl prasija, lai atsūtu kādu papīru, kur ir redzams, ka otrs gals tiešām to PVNu iekasējis. uz pašas paciņas tāda info nav.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tā atnāca paciņa  caur EE/Omniva- tā arī nekas nebija papildus jāmaksā . Tika pasūtīta jūnija beigās 5jūlijā bija Tallinā un beigās Rīgā. Laikam daļa ir ''izkritusi'' caur jauno sistēmu, kad nodokli sarēķina Aliexpres, jo izsūtīta pirms pirmā  jūlija.

Link to comment
Share on other sites

Šodien saņēmu Omniva paziņojumu ka paka pakomātā. Pirkums 28.06, Ķīnu atstāja 03.07, customs cleared 07.07. Neko deklarēt neviens nav sūtījis. Laikam tur Ali paku tik daudz ka negrib čakarēties zinot ka daudzi var atteikties un drīz jau nāks ar PVN numuriem un tas murgs beigsies.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Man arī jūlijā ar Omnivas starpniecību atnāca jūnijā iegādātais pirkums. Nekādi papildus maksājumi vai darbības nebija jāveic.

Link to comment
Share on other sites

Biju apsūtījis kameru no aliexpres. Kādus divus mēn tā kaut kur ceļoja, beigās sazinājos ar pārdevēju un izrādās, ka paciņa ir viņam atgriezta atpakaļ. Jūnija beigās viņš izsūtīja atkārtoti un šonedēļ saņēmu bez nekādām maksām caur kurjeru (pakomātā).

Otra prece no maija sākuma man jau jūlija sākumā rādījās, ka ir Rīgas sūtījumu centrā. Šodien beidzot atnāk ziņa no pasta, ka man ir muitojams sūtījums. Uzreiz no rīta ap 8iem visu atmuitoju, samaksāju tos 4 EUR ar kapeikāmun gaidu ziņu, kad ir jāiet pakaļ. Līdz vakaram nekā nav un dodos uz pastu noskaidrot. Man pasaka, ka tagad esot jāgaida 3 līdz 5 dienas, kad pasta sistēmā ienākšot ziņa par maksājumu un tad man atnākšot īssziņa, ka ir jānāk pakaļ...

Pīī visa tā sistēma. Naudu uzreiz no mana konta paņemt māk, bet preci man jāgaida 3 līdz 5 dienas?

 

Hmm, varbūt tā ir specifiska pasta politika? Varbūt, ja izvēlies muitot pats, tad ir jāgaida šīs dienas, bet, ja maksā pastam par šo pakalpojumu, tad ir uzreiz prece pieejama? Ir kādam pieredze ar pasta atmuitošanu?

Link to comment
Share on other sites

Tā ir arī citiem. Jo pasts ? to sastrēgumu izveidoja pats, pēdējo jūnija dekādi nedarot neko, tikai krājot paciņas kaudzēs. Man citas atnāk ar pilnīgi saulē izbalējušiem uzrakstiem. Sovjetu kantoru kaite nav ārstējama, tos nelikvidējot pilnīgi.

  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 18 minūtēm , energys teica:

Kādus divus mēn tā kaut kur ceļoja, beigās sazinājos ar pārdevēju un izrādās, ka paciņa ir viņam atgriezta atpakaļ.

Es parasti reizi nedēļā nočekoju trekingu. Vienai paciņa jūnija sākumā nemaz nepameta Ķīnu, jo muita neizlaida. Naudu atgrieza. Pasūtīju no jauna, labi zinādams, ka būs tas PVN jāmaksā, jo būs pēc jūlija.

Otrdien atnāca sms, atmuitoju. Samaksāju. Un joprojām gaidu, kad nonāks līdz vietējam pasta kantorim (šodien skatos, trekings uzrāda, sūtījums nosūtīts uz vietējo pasta nodaļu).

 

P.s. Klau, nav kaut kur kāds online kalkulators pieejams, kurš uzrāda cik jāmaksā tas PVN konkrētai summai? Pašlaik man divas paciņas. Vienai PVN 2.00EUR (ALi summa 9.55), otrai-0.33EUR (ALi summa 1.51EUR).

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , energys teica:

bet, ja maksā pastam par šo pakalpojumu, tad ir uzreiz prece pieejama? Ir kādam pieredze ar pasta atmuitošanu?

Otrdien no rīta saņēmu īsziņu no pasta, par muitojamu sūtījumu, izvēlējos pasta pakalpojumu, ļoti ērti un vienkārši, nebija žēl to 88 centu, solīja 2 līdz 3 dienu laikā... Nekā nebija, šodien piektdiena, nekādas ziņas... Skatīsies, vai nākamnedēļ būs...

Link to comment
Share on other sites

Agrāk pasts sūtīja īsziņu, kad paciņa bija jau vietējā pasta nodaļā, tagad viņi sūta, kad ir ienākusi centrālajā noliktavā. Tā kā domāju tās pāris dienas jāgaida kamēr ieradīsies vietējā nodaļā.

Link to comment
Share on other sites

Jā, paciņa ir centrālā noliktavā, nekur tālāk neiet, kamēr neatmuito... Vēl ir iespēja nemuitot - atteikties no sūtījuma.

Link to comment
Share on other sites

Man šodien un Omnivas kastes atnākusi paka no Ali, kura tika izsūtīta šī mēneša 13.datumā, pie pirkšanas jau 2eiro tika piemaksāti

14. jūnijā ebayā no Itālijas pasūtītie dzelži mocim 6.jūlijā ienākuši pasta apmaiņas punktā un klusums līdz šai dienai, a vajadzēja viņus jau vakar.

Link to comment
Share on other sites

Tiem kuri ir twitter, tur smuki pasts komunicē un attiecīgi radušās problēmas var fiksi atrisināt.

protams, sistēma kā tāda, ir vienā vietā, bet higlight tāpat, ja pizdu gaidīt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 16 stundām , kicker teica:

6.jūlijā ienākuši pasta apmaiņas punktā un klusums līdz šai dienai

Nez vai tie dzelži maksāja tikai dažus eiro - bet tikai tādās cenā var izvēlēties pastu, jebkam dārgākam tikai DHL, Fedex, UPS, vai kas nu kuro reizi pieejams - un būs manta klāt jau pēc dažām dienām, kas ir to pārdesmit EUR vērts pasākums.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , raiviic teica:

Nez vai tie dzelži maksāja tikai dažus eiro - bet tikai tādās cenā var izvēlēties pastu, jebkam dārgākam tikai DHL, Fedex, UPS, vai kas nu kuro reizi pieejams - un būs manta klāt jau pēc dažām dienām, kas ir to pārdesmit EUR vērts pasākums.

Nebija daži eiro, jā

Bode jau milzīga, pēc review skaita tuvu 200k, piedāvāja gan tikai vienu standarta sūtīšanas veidu diemžēl, būtu piedāvājumā kautkas no Tava saraksta, nežīdotu ne kapeiku un izvēlētos to :)

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, kicker teica:

piedāvāja gan tikai vienu standarta sūtīšanas veidu

 Es tādos gadījumos (un ne tikai) izmantoju šos pakalpojumus - piereģistrēju DE un UK adreses (var arī Itālijā u.c.) un norādu, lai pārdevējs sūta tur un ja pārdevējs nav Ķīnā, USA u.c. tālās vietās, tur pienāk pāris dienās un tad jau, kā sakrīt piegādes dienas uz Latviju, parasti atved 2 - 5 dienās.

 Ir pāris reizes sūtīts uz DE adresi arī no Ali, viss notiek, tagad gan, sakarā ar jauno kārtību, nez kā būtu, nav nekas sūtīts.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Draugs pasūtija jau jūlijā preci Ali(~15 eiriki), nomaksāja uzreiz to PVN, taču nupat vienalga saņēma paziņojumu par muitas maksājumu.

Vienīgais, ko es viņam varēju ieteikt, pazvanot tiem tur; 

Atvainoties, ka latviski trūkst vārdu un pajautāt:

Вы, что там, совсем оxуели ?😃

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Ganjau beigās nonāks pie secinājuma ka 15 eirku štruntu dēļ nav vērts sūtīt no Ķīnas un čakarēties, kautko tur PVNot, muitot utt. Vispār brīnos kur cilvēkiem pacietība braukāt uz pastiem utt. Nopērk uz vietas un miers.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , AndrisBB teica:

Ganjau beigās nonāks pie secinājuma ka 15 eirku štruntu dēļ nav vērts sūtīt no Ķīnas un čakarēties, kautko tur PVNot, muitot utt. Vispār brīnos kur cilvēkiem pacietība braukāt uz pastiem utt. Nopērk uz vietas un miers.

Tā arī cenšos darīt. Bet, piemēram, Cēsīs uz vietas no elektronikas komponentēm nav nekā. Rīgā kaut kas ir. Bet man ir vienkāršāk pasūtīt TME vai Farnell, kad kurjers pēc 2 dienām pieved klāt, kā tērēt degvielu un laiku, braukt uz Rīgu un nopirkt to pašu 2 reizes dārgāk. Bet ir lietas, kas Eiropas interneta veikalos vienkārši nav, vai arī cena - kosmoss. Un tad nekas cits neatliek, kā sūtīt no Ķīnas vai Amerikas un spēlēt krievu ruleti ar visu šito - atnāks/neatnāks/kad atnāks, un visām šitām muitošanām.

Link to comment
Share on other sites

raivix95
Pirms 16 minūtēm , AndrisBB teica:

Ganjau beigās nonāks pie secinājuma ka 15 eirku štruntu dēļ nav vērts sūtīt no Ķīnas un čakarēties, kautko tur PVNot, muitot utt. Vispār brīnos kur cilvēkiem pacietība braukāt uz pastiem utt. Nopērk uz vietas un miers.

Nu gluži manas domas. BET! Ne visu te tā vienkārši nopirksi. Elektronika, kaut kādas detaļas sadzīves tehnikai u.c. Tev UK gan jau viss vairāk vai mazāk ir dabūnams. Vairums to štruntu, ko cilvēki tur sūta, ir tādi, bez kuriem mierīgi varētu iztikt.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, jacobs teica:

Draugs pasūtija jau jūlijā preci Ali(~15 eiriki), nomaksāja uzreiz to PVN, taču nupat vienalga saņēma paziņojumu par muitas maksājumu.

Gan jau pārstāstīšanas procesā muitas maksājums tika piepušķots klāt. Bija vienkārši - Saņemts muitojams sūtījums. Visi neES ir muitojami, pat ar samaksātu pie ķīniešiem PVN.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Varbūt tur pastāv biznesa iespēja, atvērt kantori kautkur Shenzenā, kautko līdzīgu visiem tiem PērcEU. Sakrāj čupu sisādus štruntus un reizi nedēļā nosūta konteineri. Viena muitošana utt. Bet nu ganjau ka 5 eiro pirkumu pēc nav jēgas čakarēties.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Uz Rīgu jau nonāk tranzīti, uz vietas nepaliek.

Te jau parasti sūdzas par to ka 2 mēnešus jāgaida.

Link to comment
Share on other sites

Tas kas paredzēts Rīgai paliek Rīgā. Protams, tranzīts. Krājot tikai Rīgai, gadu būs jākrāj.😀

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...