Jump to content

Zibens aizsardzība resīveram


zariini
 Share

Recommended Posts

Sveiki, SAT biedri.

Interneta plašajās ārēs atradu sat.resīvera aizsardzības verķi pret zibeni.

Konkrēti

AMIKO Lightning Protector post-85774-0-36740900-1446575746_thumb.jpg

 

Kāds ir saskāries ar to? Vai ir lietderīgi tādu likt?

Labots - zariini
Link to comment
Share on other sites

Kādā ziņā aizsardzība?

Ja tu domā zibens laikā skatīties TV tad nē, neder.

Ja tu domā aizsargāt izslēgta resīvera ieeju pret bliezienu blakus antenei, IMHO arī ne.

Nu tur drunk_guru tev labāk pastāstīs.

A cik tas sūdiņš maksā?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā kā bildē redzamajam pārsprieguma novadītājam nevar saskatīt zemējuma pievienošanas klemmi, tad pieļauju, ka jāzemē arī vai nu pats resīvers, vai kabeļa štekera metāla korpuss antenas pusē. Surge aresters bez zemējuma klemmes kaut kā ne visai.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 

 

A cik tas sūdiņš maksā?

 

Jebajā nepilni 7 ēriki +nepilli 2 ēriki ceļš

Zemējums nav, vismaz nav redzams

Specification:

Low insertion loss (≤ 1.2 dB)

High return loss (≥ 18dB)

High-Screening factor: 5-2150MHz≥100dB

Double copper pipe protection

Built-in O-ring, high water-proof effect

Link to comment
Share on other sites

Aizmirsti par reālu aizsardzību (vismaz ar šī verķa palīdzību toč), būsi izmetis naudu un radījis sev pseidodrošības sajūtu.

Link to comment
Share on other sites

Kādas vēl aizsardzības pret 1MV  sprieguma lēcieniem, vienīgā iespējam aizsardzība ir optopāris, kas ir galvaniski atsaistīts no nākošās ieejas! Īsāk sakot pa optisko kabeli zibens enerģija nenokļūs nākošajā iekārtā, bet par cik parasti sit par elektrolīnijām, tad dega pa barošanas ķēdi, visi reizē. Daudzus gadus atpakaļ, Ogrē Mednieku ielā zibens iedeva pa Lattelekom līniju, daudz dabūja pa LAN kabeli iekšā, bet te biedrs Lapais var vairāk izstāstīt! 

Link to comment
Share on other sites

Šogad Jūrmalā, vienā ciemā izblieza visus LTC modemus. Bet, vismaz maniem paziņām, izblieza tikai modemus un datora tīkla kartes, kuras pa drāti bija pieslēgtas modemiem. Pārējais viss kārtībā. Tātad zibens pārspriegums gāja tikai pa LTC drātīm, bet ne pa Latvenergo drāti.

Link to comment
Share on other sites

 Tas pats bija gadus atpakaļ vienā Valmieras rajonā, kad arī zibens pa LTC  kabeli iznīcināja modemus, bet mana klienta mājā, vēl DisegC un visas 10 LNB...

Link to comment
Share on other sites

Pārāk bieži zibens netrāpa. Bet ja arī kādu reizi trāpīs un izbeidzinās visu aparatūru, tad tā būs lieliska iespēja iegādāties jaunu. Pretējā gadījumā ir ļoti grūti tikt vaļā no mantām, kas jau kādu laiku nav tehnoloģiskajā topā, bet joprojām strādā un labi vai slikti bet savu funkciju pilda. Tā kā....lai tik sper. :)

Link to comment
Share on other sites

Rimant, mājā, kur kopā ar "veco" aparatūru aiziet arī māja, jaunu aparatūru tik drīz nepirks.


 

 

Tā kā....lai tik sper.
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

mājā, kur kopā ar "veco" aparatūru aiziet arī māja, jaunu aparatūru tik drīz nepirks.
  Nu tad, vēl vairāk, AMIKO Lightning Protector šeit neko līdzēt nevarēs. Mājai, starp citu, var nokārtot apdrošināšanu un arī visu sadzīvi apdrošināt. :)
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mājai, starp citu, var nokārtot apdrošināšanu un arī visu sadzīvi apdrošināt.

 

Tev 100% taisnība, ka apdrošināšanu var nokārtot, bet 100% dabūt atpakaļ, vismaz mūsu valstī, var tikai retais, pat ne Raimonds Pauls.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Visi apdrošinātāji drošina pret zibeni par kapeikām, jo reāli tādu gadījumu ir saskaitāmi uz viena rokas! Kādreiz vēl kad nodarbojos ar remontiem, esmu pāris reizes krievu laiku iespiedplates bez celiņiem, tikai putekļi, atver, detaļas krīt saujā!

Link to comment
Share on other sites

Māju no nodegšanas var pasargāt ar zibensnovedēju. Pret elektromagnētisko impulsu, zibens laikā, gan pasargāties ir gandrīz neiespējami. Nē, nu ja visus vadus atvieno, tad SAT uztvērēju diez vai zibens ķers. Negaiss parasti uznak, kad neviens nav mājā un vadi savienoto. Tad var tikai lūgt Dievu, lai zibens tuvumā nespertu :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Nu Didzi Tu točna zini, jo kā tev?  Tev ir pirmā būda pēc meža, pēc teorijas tev jau vajadzētu pāri sist! Te jau puikas vienu lietu nezin, zibeņnovedējs ir jonizācijas samazinātājs nevis arguments zibenim, ja pisīs neviens nodevējs nepalīdzēs! 100 gadīgi ozoli sausi paliek!

Man būda ir pie Ķeguma HES, mums viss iet garām,  pa visu laiku divreiz 110KV iesita ar smuku skatu! 

Link to comment
Share on other sites

Protams, ja Fāters tur augšā būs nolēmis iespert jūsu mājā, tad nekāds zibensnovedējs nepalīdzēs. Tai pat laikā, zibens novedējs noteikti ir efektīvāks par apdrosināsanu. Labi, stāsts vairāk par to, var vai nevar moderno elektroniku aizsargāt no netieša zibens spēriena. No tieša nepasargās nekas. Es uzskatu, ka vienigais, nosacīti drošais, variants, ir no aparatūras izraut visus vadus un atslēgt to no elektrotīkla. Vardu sakot, lai elektromagnētiskajam impulsam,nav kur inducēties.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis

Arī vadu izraušana var būt par maz. Pēc viena kārtīga negaisa radio palika pavisam kluss, kurš bija izslēgts tajā brīdī, līdz ar to antenām jābūt arī atvienotām, jo uztver impulsus.   

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi pareizi, arī pārnēsājamā radio teleskopiskā antena jāsabīda un jānoloka pie korpusa. Cita lieta, cik mūsdienās maksā  rūteri, vai ķēķa radio un vai ir vērts paranoiski baidīties no zibens. Nu izbliezīs, nopirks jaunu radio vai SAT uztvērēju ar 4K bildi.. Galvenais, lai māja nenodeg.

Link to comment
Share on other sites

 

 

e jau puikas vienu lietu nezin, zibeņnovedējs ir jonizācijas samazinātājs nevis arguments zibenim

Nē, tai "jonizācijai" ir domāts pušķis.

Spice ir tieši zibens novedējs, un tapēc to nevajadzētu likt uz mājas kuru grib pasargāt, bet gan nedaudz nostāk.

 

 

Nu izbliezīs, nopirks jaunu

Ir lietas ko vairs nevar nopirkt, jo neražo.

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

Ja lietas vairs neražo, tad tas ir retro un to arī regulāri nelieto :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Laukos zibens iespēra pagalmā zemē, 20 metrus no mājas. Apmēram 10 metru attālumā bija zemē iedzīts miets, pie kura piekarināta sat antena. Apskatot melnās līnijas uz sienām mājās (kuras pirms tam bija antenas un elektrības vadi), radās 100% pārliecība, ka no zibens spēriena pasargāt var tikai un vienīgi visu vadu atvienošana.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
oto oto

Man liekas ka visām vainām  vienkāršāk blakus uztādīt  zibens novedēju....

Personīgi,pagaisgad augustā plosoties negaisam ....  Monitors palik tumš,otrā midzeņ galā tas pats!Manejais pēc UPS restarta uzradās vēl tagat darbojās,bet kurš  nebij UPS tur monis palik tumš(No tā laika piepirku vēl divus UPS)....Ka vēlāk konstatēju  Tam PC kuram nebij UPS videokarte neizdvesa signālu!

Izņemot videokarti nekādus mehaniskus bojājumus neredzēju -pa cik bija vēl  garantija joka pēc aizsūtiju  garantījā un jā  videne nebij sataisāma tās vietā iedeva jaunu iepirkum kodu  tas  vērtībā :)! Ar moni  gan bēdīgāk,caur HDMI vairs signālu neuzņem toties DVI,VGA  vis notiekas līdz šim brīdim!

Sat.iekartai nevainas!A videonovērošani vienu kameru nobeidza,bet ta vis  rulle...it seviški  tagat pec UPS  papildinājumu! Un kur te kads minēja ka UPS no zibens nepasargā!

A velviens brīnums bija!No Alli...pirktās ķīniešu spuldze kas reaģe uz sakaņu(atradās verandā) pēc negaisa palika degošā stāvoklī....Talab nācas  izskrūvēt un uzlikt kur aiz slēdža,jekas darbojas veljoprojām,(takā šajos laikaos  vairs pat zibenim nevar uzticēties ,tads  fufelis palicis :) ) !  Gala rezultātā izrādījās zibens  trāpijis stabā 1km atalumā ...  Kalab pie katra staba neliek  zibens novedējus,varbūt jau ir,bet antenas neredz....!  :D

Labots - oto oto
  • Patīk 1
  • Haha 1
  • Kādas šausmas! 4
Link to comment
Share on other sites

Hmm jau kuro vasaru mēģinu saņemties sazemet savu sat saimniecību bet nu jau pāris gadus ar to negaisu kkā gājis secēm visi negaisi gājuši pa pamalēm sogad pagaidām ir bijuši divi un tie paši pa pamalēm aizburkšķējuši garām 

 

Bet jautājums kā labāk zemēt antenu mežu uz daudzdzīvokļu mājas 2 stāva balkona? 

Paldies jau iepriekš

Link to comment
Share on other sites

energys
pirms 11 stundām , base7 teica:

Te arī tas Amiko Protector verķis pieminets.

 

Kā tasverķis strādā? Vai strādās, ja ir pārtraukta zeme?

P.S. Priekšlikums visu izraut ir ļoti labs, tikai reālineizpildāms. Kurš tad visyu laiku sēž mājāš un gaida zibeņus? Un katru dienu raut ārā visus rūterus, TV kastes utt, tas ir čakars. Kamēr pēc tam katra atkal palaižas...

Link to comment
Share on other sites

Stipri šaubos vai tā uzparikte palīdzēs. Ja zibens nolems iespert mājā, diez vai kas glābs.

Link to comment
Share on other sites

No tieša trāpījuma aparatūrā nepasargās nekas, bet no spēriena kaut kur blakus  .... No pieredzes : objektā bija videonovērošana. Barošana un video koksiālie, pat 150metri no datora kurš rakstīja. Bija pāris reizes zibens spērieni kaut kur tuvumā. Nu tāda un šitāda smalka aparatūra  čau, bet ne videonovērošana. Tie kas būvēja bija speci kas saprot ka nedod dievs kur uztaisīt  cilpu , tipa zemējums gan pie datora gan kameras korpus. Viņi bija uztaisījuši tā ka vienīgā vieta kur vis sanullēts, dators. Un nekādi spērieni kaut kur blakus neskādē. Nu kas nodarbojās ar radioshēmām zin ka jābūt visādiem vājiem signāliem kopējā nulle vienā punktā. Bet tas pats arī lai novērstu skādi no zibens izlādes elektromagnētiskā impulsa skādi.

 Nu , ja esat ievērojuši,  ir  visādi radiolinku masti, bet vienmēr antena stāv zemāk, bet galos , tornim, zibensnovedējs. Un ... regulāri sper tanī zibensnovedējā, bet aparatūra zemāk dzīva. Nu ir  parasti to  projektē /montē  tie kas zin savu arodu.

 No problēmām pa barošanas vadiem , ka viens biedrs pieminēja, līdz UPS. Nu pieliek TV kopā ar resīveri ( un varbūt vēl kādus smalkus mazjaudas verķus ) pie kopīga UPS.

Labots - oxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Diemzhel divus gadus atpakalj zibens saspera routeri, datoru un internetaudio iekartu, isak sakot kas bija pieslegts tiiklaa. No taa laika nomainiju pagarinataju. Uzliku istaba pie kontaktiem shadu, vismaz pagaidam darbojas sekmiigi, arii zibens laikaa.

https://www.amazon.co.uk/Masterplug-Gang-Surge-Extension-Lead/dp/B01HDT43VM/ref=mp_s_a_1_62?keywords=masterplug+extension+lead&qid=1560060417&s=gateway&sprefix=master&sr=8-62

 

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...