Jump to content

Mikroviļņu krāsns remonts


Racer
 Share

Recommended Posts

Labvakar, dots: pāris gadu veca AEG mikroviļņu krāsns, kas lietota relatīvi maz - laiku pa laikam popcorni, vai gaļas atsaldēšana, bet tiešām reti. Pirms mēneša sāka pigorus taisīt - parūca un izblieza savu un sadales kastes drošinātāju. Drošinātāju nomainīju un it kā viss oki. Tad sāka bliezt reizes 3 lielo drošinātāju un tagad izšāva gan savu, gan lielo. Attiecīgi sapratu, ka jāremontē.

 

Jautājums: ir kāda laba pieredze ar kantori vai cilvēku, kurš varētu salabot? Zinu, ka ss.lv ir pilns utt., bet gribētos iedot normālam meistaram, nevis tādam, kurš ir redzējis kā jālabo.

 

Paldies.

 

Link to comment
Share on other sites

Mikroviļņu krāsns ir prasta bez gala. Jaudas ķēde sastāv no kondensatora, trafa un magnetrona. Nobeigušos trafus un kondiķus savu mūžu neesmu redzējis. Te visticamākais beigts magnetrons.

Ja jau mainīji krāsnij drošinātāju, tad esi jaucis viņu vaļā.

 

Paņem veco magnetronu kā piemēru, aizbrauc uz lemona vai argus nopērc un nomaini.

http://lemona.lv/index.php?page=item&i_id=118478

4 skrūves un štekerīts! 

 

Ja nu galīgi pašam negribas - grūti iedomāties cik tupam jābūt meistaram lai ar šādu remontu galā netiktu!

Link to comment
Share on other sites

Esmu vienai mikroviļņu krāsnij manījis augstsprieguma diodi, bet citai krāsnij bija slikts kontakts starp kaut kādas detaļas izvadu un mikroviļņu krāsns korpusu.

Link to comment
Share on other sites

Ja beigta diode vai nav kontakta, tad visticamākais nesildīs, ne bliezīs ārā drošinātājus. Lielas pieredzes mikroviļņu krāšņu labošanā man nav, bet visām, kurām blieza ārā drošinātājus bija beigts magnetrons.


Ps. palasīju ka tagad sākuši likt impulsu barokļus trafa vietā. Ja šeit ir tad gadījums, tad būs grūti pašam sataisīt un nez vai arī visās darbnīcās ņems.....

Link to comment
Share on other sites

Baig neiedziļinājos kad mainīju drošinātāju, bet šķiet, ka impulsnieks. Anyway pats negribu ņemties, tāpēc meklēju meistaru.

Link to comment
Share on other sites

Ja nav ''20kg'' svarā, tad noteikti inpulsnieks. Pirmajām tik bija tas baisi smagais, kā metināmajam, transformators, pēcāk jau , parsvarā vieglais inpulsnieks.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Krāsns sataisīta - šķīros no 38 EUR. Debils iemesls - noklājušies automātika, kas virinot durvis nostrādā. Tur kaut kādi 3 devēji esot un konfliktējuši. Samainīja un jācer, ka būs labi. Vispār ticami, jo pirms tam kundze teica, ka esot bliezts ārā, pat liekot krāsnī kaut ko iekšā, tb atverot durvis.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir redzēts, ka kaut kāda veca mikroviļņu krāsns drošinātājus sita laukā, kad iztecēja taimeris, respektīvi, vajadzēja uzlikt 10 minūtes un pirms laika izslēgt ārā. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pacelšu tepat veco tēmu.

Tad nu mana mikrene arī sāk taisīt brīnumus. Īslaicīgi ir bijis arī agrāk, bet tagad jau pa riktīgo.

Kaut ko sildot, sākas iekšā zibens, ar visiem no tā izrietošajiem efektiem. Sajūtas ka uzies gaisā..:scare2: Apmēram tā kā ieliktu metāla trauku, vai ar apzeltītām malām.

Kas tur var iet pa īso?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...